ILV - IFK
LUK - HPK
SAI - JUK
SPO - PEL
WSH - SJS 2.00
OTT - ARI 2.30
CHI - NYI 3.30
CGY - CAR 4.00
EDM - DET 4.00

NHL:n siirtotakarajalla tapahtui

NHL / Uutinen
NHL:n siirtojen takaraja koitti maanantai-iltana kello 22.00 Suomen aikaa. Ketkä ostivat? Ketkä myivät? Jatkoaika seurasi tapahtumia läpi illan.

Keskushyökkääjä Paul Gaustad siirtyy Buffalosta Nashville Predatorsin riveihin. Gaustadin lisäksi kantrikaupunkiin matkaa myös neljännen kierroksen varausvuoro reilun vuoden kuluttua. Buffalo saa kaupassa Nashvillen ykköskierroksen varausvuoron ensi kesältä.

30-vuotias Gaustad on pelannut koko tähänastisen NHL-uransa Sabresissa. Ensimmäinen peli kertyi tilille jo kaudella 2002-03, vakiopaikka kolme kautta myöhemmin. 479 ottelua ovat tuoneet 181 pistettä, joista 17 tällä kaudella.

Hodgson matkaa Buffaloon

Vancouver Canucks ja Buffalo Sabres tekivät neljän pelaajan kaupan. Buffaloon siirtyvät hyökkääjä Cody Hodgson ja puolustaja Alexander Sulzer, Vancouveriin matkaavat hyökkääjä Zack Kassian ja puolustaja Marc-Andre Gragnani.

Hodgson on Vancouverin vuoden 2008 ykkösvaraus, joka on ensimmäisellä täydellä kaudellaan tehnyt 33 pistettä. Sulzer on mahtunut Canucks-kokoonpanoon 12 kertaa, tuloksena yksi syöttöpiste.

Kassian on niin ikään ykköskierroksella varattu pelaaja, vuodelta 2009. Tällä kaudella hän on Sabresissa 27 peliä tehoilla 3+4. Viime kauden pudotuspeleissä säväyttänyt Gragnani on pelannut 44 ottelua tehoin 1+11.

John Scott Rangersiin

New York Rangers vahvisti ennestään kovaa myllyosastoaan hankkimalla Chicagosta puolustaja John Scottin. Vaihdossa Rangers luopui ensi kesän varaustilaisuuden viidennen kierroksen vuorostaan.

Scott on tehnyt pelaamisssaan 140 NHL-ottelussa yhden maalin sekä neljä syöttöpistettä. Jäähylukema näyttää puolestaan 220 minuutin ansioita.

Boston hankki kokemusta, Wild sai nuoruutta

Pudotuspeleihin hallitsevana mestarina ponnistava Boston Bruins ja alavireinen Minnesota Wild vaihtoivat siirtorajalla puolustajia keskenään. Bostoniin matkustaa puolustavana peruspakkina tunnetuksi tullut Greg Zanon. Vaihdossa Boston luopui nuoresta lupauksestaan Steve Kampferista.

Zanon, 31, on pelannut urallaan reilut 400 runkosarjaottelua, joissa hän on kirjauttanut 11+43 tehopistettä. Boston on puolustajan NHL-uran kolmas seura, sillä Minnesotan lisäksi Zanon on kiekkoillut Nashvillen saalistajapaidassa.

Kampfer, 23, on potentiaalistaan huolimatta jäänyt pienelle vastuulle kivikovassa Bostonin pakistossa. Jenkkipuolustaja on pelannut yhteensä 48 ottelua ja kirjannut niissä viisi maalia sekä seitsemän syöttöpistettä.

Boston Bruins vahvisti rivejään myös muilta osin, kun joukkue hankki New York Islandersista puolustaja Mike Mottaun ja veteraanihyökkääjä Brian Rolstonin. Vaihdossa Islanders saa myöhemmin päätettävän korvauksen.

39-vuotias Rolston on tahkonnut tällä kaudella 49 ottelua pistein 4+5=9. Mottaun tilille on 29 ottelussa merkitty kaksi syöttöä.

Oduya Chicagon riveihin

Chicago Blackhawks on hankkinut puolustaja Johnny Oduyan Winnipeg Jetsin joukkueesta. Vaihdossa Oduyasta Blackhawks maksoi 2. ja 3. kierroksen varausvuorot.

30-vuotias ruotsalainen on tällä kaudella pelannut Jetsin mukana 63 ottelua, joissa on syntynyt yhteensä 2+11=13 tehopistettä.

Colorado ja San Jose kattavilla pelaajakaupoilla

Colorado Avalanche on lähettänyt laitahyökkääjänsä Daniel Winnikin ja TJ Galiardin, sekä 7. kierroksen varausvuoron kohti länsirannikkoa San Jose Sharksin joukkueeseen. Vaihdossa Denveriin saapuvat hyökkääjät Jamie McGinn, Mike Connelly ja Michael Sgarbossa.

Sharksiin matkaavista Winnik on tällä kaudella pelannut 63 ottelua ja merkkauttanut tehopisteet 5+13=18. Galiardilla kasassa on 55 ottelua ja pisteet 8+6=14.

Coloradoon matkaavassa potissa Jamie McGinn on tällä kaudella pelannut 61 ottelua tehopistein 12+12=24. Connelly on pelannut ensimmäistä kauttaan AHL:ssa ja Sgarbossa pelaa vielä juniorikiekkoa Sudbury Wolvesin riveissä.

Lee Tampaan, Gilroy Ottawaan

Ottawa Senators ja Tampa Bay Lightning vaihtoivat puolustajia. 24-vuotias kanadalaispakki Brian Lee matkaa kohti Tampa Bayta ja toiseen suuntaan lähti 27-vuotias Matt Gilroy.

Lee on Senatorsin oma varaus kesältä 2005, joka tällä kaudella on kerännyt 35 ottelussa tehopisteet 1+7=8. Gilroy puolestaan on tällä kaudella pelannut 53 ottelua ja kerännyt tehopisteet 2+15=17.

Påhlsson jatkossa Canuck

Vancouver Canucks on vahvistanut rivejään 34-vuotiaalla ruotsalaissentteri Samuel Påhlssonilla. Vaihdossa Columbus saa kaksi 4. kierroksen varausvuoroa.

Kokenut Påhlsson on voittanut Stanley Cupin kertaalleen vuonna kauden 2006-07 päätteeksi Anaheim Ducksin joukkueessa.

Aulie Torontoon, Ashton Tampaan

Toronto Maple Leafs teki siirtotakarajapäivän ensimmäisen liikkeensä, kun se kauppasi 22-vuotiaan puolustajan Keith Aulien Tampaan. Dion Phaneuf -kaupassa Torontoon saapunut isokokoinen Aulie on sahannut pari kautta NHL:n ja AHL:n välillä. Tänä talvena pelejä ylhäällä on kertynyt 21 kappaletta ja tehoja yhden syötön verran.

Vastineeksi Maple Leafs saa 20-vuotiaan Carter Ashtonin. Vuoden 2009 Tampan ensimmäisen kierroksen varaus on pelannut koko kuluvan kauden AHL:ssä.

Wild ja Oilers vaihtoivat puolustajia

Minnesota Wild ja Edmonton Oilers vaihtoivat runkopuolustajiaan, kun Wild lähetti kohti Edmontonia Nick Schultzin ja Minnesotaan saapuu Tom Gilbert.

29-vuotias Schultz on Wildin oma varaus kesältä 2000 ja on edustanut seuraa koko uransa ajan. Samanikäinen Gilbert puolestaan on alunperin Colorado Avalanchen varaus kesältä 2002, mutta on varauksestaan huolimatta edustanut Oilersia koko NHL-uransa.

Mike Commodore Detroitista Tampa Bayhin

Tampa Bay Lightning on hankkinut riveihinsä 32-vuotiaan kanadalaispuolustaja Mike Commodoren Detroit Red Wingsista. Vaihdossa Red Wings saa ehdollisen varausvuoron 7. kierrokselle NHL:n varaustilaisuudessa.

Vähäiselle peliajalle Red Wingsissä jäänyt Commodore pelasi tällä kaudella vain 17 ottelua Detroitin miehistössä, joissa pistepussi kasvoi kahdella syöttöpisteellä.

Waivers-listalta kaksi siirtoa

Siirtotakarajan waivers-siirtoja tapahtui kaksi kappaletta, kun Canadiens poimi sentteri Brad Staubitzin Minnesotasta ja Jets nappasi puolestaan puolustaja Grant Clitsomen Columbuksesta.

27-vuotias Staubitz on tällä kaudella pelannut Wild-paidassa 43 ottelua ilman tehopisteitä. Clitsome puolestaan ehti pelata Blue Jacketsissa 51 ottelua tehopistein 4+10=14.

Andrei Kostitsyn Nashvilleen

Montreal Canadiens on kaupannut laitahyökkääjä Andrei Kostitsynin Nashville Predatorsiin. Vaihdossa Montrealiin lähtee 2. kierroksen varausvuoro kesälle 2013 ja aikaisemmasta kaupasta Canadiensin kanssa saatu ehdollinen 5. kierroksen varausvuoro samalle kesälle.

27-vuotias Kostitsyn pääsee kaupan myötä jälleen samaan joukkueeseen veljensä Sergein kanssa. Tällä kaudella Andrei on pelannut 53 ottelua ja iskenyt tehopisteet 12+12=24.

Capitals asetti Bäckströmin pitkäaikaispotilaaksi

Washington Capitals rakenteli itselleen lisätilaa palkkakattoon asettamalla keskushyökkääjä Nicklas Bäckströmin pitkäaikaisloukkaantuneiden LTIR-listalle. Näin ollen Capitals saa juuri ennen takarajaa mehevästi lisätilaa Bäckstömin miljoonapalkan siirtyessä pois joukkueen palkkarakenteista, yhteensä 6,7 miljoonan taalan edestä.

» Lähetä palautetta toimitukselle