NHL:n siirtorumba: Lundmark Torontoon, Chicago ja Minnesota kaupoilla

NHL / Uutinen
NHL:n siirtojen takaraja umpeutuu maaliskuun alussa ja pelaajat vaihtavat jälleen seuroja joukkueiden tehdessä kilpavarusteluaan. Olympialaisten aikaan siirtoja ei kuitenkaan saa tehdä.

Toronto Maple Leafs poimi Calgary Flamesin waiver-listalle laittaman Jamie Lundmarkin riveihinsä. 29-vuotias hyökkääjä on pelannut tällä kaudella sekä NHL:ssä että AHL:ssä. Ylhäällä pelejä on kertynyt 21 kappaletta ja tehoja 4+5=9.

Chicago ja Minnesota kaupoilla

Chicago Blackhawks ja Minnesota Wild ovat tehneet kolmea puolustajaa liikuttavan pelaajakaupan. Chicagon Cam Barker siirtyy Minnesotaan vaihdossa ruotsalaiseen Kim Johnssoniin sekä viime kesän varaustilaisuudessa ensimmäisellä kierroksella varattuun Nick Leddyyn.

23-vuotias Barker on etukäteen ajateltuna kaupan nimekkäin pelaaja. Mies teki hiljattain Chicagon kanssa kolmen vuoden sopimuksen, joka on arvoltaan 9.25 miljoonaa dollaria. Kanadalaispuolustaja ei ole kuitenkaan pelannut täysin odotusten mukaisesti. Tällä kaudella tehoja on syntynyt 51 ottelussa 14 pistettä. Kauppaan liittyivät myös säästösyyt, sillä Chicago operoi varsin lähellä NHL:n asettamaa palkkarajaa.

Minnesotasta Chicagoon siirtyvä Johnsson on pelannut urallaan 731 NHL-ottelua, joissa pisteitä on syntynyt yhteensä 281. Chicago on ruotsalaiselle neljäs NHL-seura.

Leddy on nuori puolustajalupaus, joka ei tällä kaudella ole vakuuttanut Minnesotan yliopistojoukkueessa.

Lihavasara Shelley New Yorkiin

Tappelijana tunnettu hyökkääjä Jody Shelley siirtyy New York Rangersiin vaihdossa kuudennen kierroksen varausoikeuteen. Kaupan lisäehto on, että jos Shelley tekee Rangersin kanssa kesällä jatkosopimuksen, niin varausoikeus muuttuu viidennen kierroksen oikeudeksi.

San Josessa tällä kaudella pelannut 34-vuotias Shelley on esiintynyt urallaan 517 NHL-ottelussa ja merkauttanut niissä 1310 jäähyminuuttia. Shelley piipahti Jyväskylässä NHL:n työsulku-kaudella 2004-2005.

» Lähetä palautetta toimitukselle