NHL:n siirtoraja umpeutui, jättikaupat jäivät tekemättä

NHL / Uutinen
NHL:n siirtomarkkinat umpeutuivat tällä kaudella totuttua aiemmin, torstaina 9. maaliskuuta. Jatkoaika seurasi tuttuun tapaan siirtorulettia reaaliajassa. Vaikka siirtoja tehtiin takarajan alla tavalliseen tapaan paljon, todelliset suursiirrot jäivät vähiin.
suomalaisuutisia

Olli Jokinen jatkaa Floridassa
[lue lisää]Mika Noronen Buffalosta Vancouveriin
[lue lisää]Sharks on Ville Niemisen uusin NHL-seura
[lue lisää]

New Jersey hankki hyökkäykseensä lisää pahaa ilmettä. Hyökkääjä Jason Wiemer irtosi Calgarystä neljännen kierroksen varausoikeutta vastaan. Näin Calgary käytännössä vaihtoi Wiemerin Jamie Lundmarkiin, jonka se hankki Phoenixistä myös neljännen kierroksen varausvuoroa vastaan.

Wiemer tunnetaan sääntöjen rajamailla pelaavana ärsyttäjänä, joka on parhaimmillaan vaikeuttaessaan vastustajan pelinrakentelua. Keväällä 30 vuotta täyttävä Wiemer on ollut kahteen kertaan Calgaryn pelaaja. Sen lisäksi hän on kiekkoillut Tampa Bayssa, Floridassa, NY Islandersissa ja Minnesotassa.

Richard Jackman Floridaan

Pittsburgh kauppasi puolustaja Richard Jackmanin Floridaan. Teräskaupunkiin tulee Floridasta tsekkihyökkääjä Petr Taticek. 27-vuotias Jackman oli kesällä 1996 koko NHL:n viides varaus, mutta NHL-ura on ollut enimmäkseen pettymys. Parhaassa vireessä hän oli keväällä 2004 Pittsburghissa, kun hän siirryttyään Torontosta paukutti 25 pelissä 24 pistettä. Jackman on tälläkin kaudella tehnyt paljon pisteitä, mutta puolustuspelissä on paljon kehitettävää.

22-vuotias tsekkihyökkääjä Taticek oli kesän 2002 draftissa ensimmäisen kierroksen yhdeksäs varaus, mutta hän ei ole vakuuttanut sen kummemmin Floridassa kuin AHL:ssä San Antonion ja Houstonin riveissä.

Lehouxin kiertolaiselämä jatkuu

Hyökkääjä Yanick Lehoux saa jälleen pakata laukkunsa. Lehoux on kaupattu takaisin Phoenixiin Los Angelesin organisaatiosta. Vastakkaiseen suuntaan menee puolustaja Tim Jackman.

Taitohyökkääjä Lehoux on tällä kaudella pelannut kahdessa sveitsiläisjoukkueessa, kahdessa AHL-joukkueessa, Phoenix Coyotesissa ja hän on lisäksi ollut Los Angelesin NHL-ryhmän mukana, sekä hakenut pelipaikkaa Venäjältä. Waiversissa Lehoux on kulkenut Los Angelesin ja Phoenixin välillä useampaan kertaan.

24-vuotias hyökkääjä Jackman on pelannut 27 NHL-ottelua. Ennen Phoenixia hän ehti pelata Columbuksessa. Jackman oli toisen kierroksen varaus kesällä 2001.

Mitchell Dallasin valinta vahvistukseksi

Dallas Stars vahvisti odotetusti peräpäätään fyysisellä puolustajalla, kun alkukauden Minnesotassa luutinut Willie Mitchell siirtyi tähtipaitoihin. 29-vuotiaan puolustajan lisäksi Dallas sai kaupassa kesän 2007 toisen kierroksen varausoikeuden. Teksasista Minnesotaan sen sijaan matkaavat puolustajat Martin Skoula sekä nuori Shawn Belle.

Kvashasta kojootti

NY Islanders on odotetusti luopunut venäläishyökkääjä Oleg Kvashasta. Kvashan uusi koti löytyy Phoenixista, NHL:n epävirallisesta golf-pääkaupungista. Islanders saa Arizonasta kolmannen kierroksen varausoikeuden ensi kesän draftiin.

Isokokoinen Kvasha ajautui Long Islandilla valmentajien ja fanien epäsuosioon. Venäläinen jässikkä on äärimmäisen lahjakas pelaaja, mutta ei ole onnistunut koskaan pelaamaan kokonaista kautta korkealla tasolla. Parhaimmillaan Kvasha pystyy käyttämään kokoaan pelin dominoimiseen, mutta liian usein hän tyytyy vähempään.

Weinrich Vancouverin puolustusta tukemaan

Vancouver Canucks kohensi loukkaantumisien runtelemaa puolustustaan hankkimalla kokeneen Eric Weinrichin St. Louis Bluesin riveistä. St. Louis sai kaupassa tsekkipakki Tomas Mojzisin ja kolmannen kierroksen varausvuoron.

Weinrich, 39, on tehnyt tällä kaudella pelaamissaan 59 ottelussa yhden maalin ja syöttänyt 16 osumaa. New Jersey Devilsin toisen kierroksen varaus vuodelta 1985 on ehtinyt mittavan uransa aikana pelata myös Hartfordin, Chicagon, Montrealin, Bostonin ja Philadelphian joukkueissa. Weinrich on pelannut yhteensä 1141 NHL ottelua ja on tehnyt näissä 70 maalia ja 388 pistettä.

Lundmark Calgaryyn

Calgary lisäsi syvyyttä joukkueensa hyökkääjistöön hankkimalla Jamie Lundmarkin Phoenixista. Kaikilla hyökkäyspaikoilla viihtyvä 25-vuotias Lundmark on alun perin Rangersin ykköskierroksen varaus vuodelta 1999. Tämä kausi alkoi Rangersissa missä kolmessa ottelussa syntyi yksi maali. Phoenixissa 38. ottelussa syntyi tehot 5+13. Vaihdossa Phoenix neljännen kierroksen varausvuoron.

Samsonov Edmontoniin

Edmonton hankki vauhtia ja tehoja hyökkäykseensä kun laitahyökkääjä Sergei Samsonov siirtyi Albertan preerialle Bostonista. Boston sai tilalle hyökkääjä Marty Reasonerin, toisen kierroksen varausoikeuden sekä hyökkääjä Yan Stastnyn. Legendaarinen Hockey Hall Of Fame-pelaaja Peter Stastny on Yanin isä.

27-vuotias Samsonov on tehnyt tällä kaudella 55 ottelussa tehot 18+19 ja istunut jäähypenkillä 22 minuuttia. Samsonov ei ole viime kausina pystynyt merkkauttamaan tehopisteitä entiseen tahtiinsa, ja vaikkei miehellä olekaan paljon ikää, ei Boston nähnyt enää tarpeelliseksi pitää Samsonovia pelaajistossaan. Reasoner on tällä kaudella saalistanut 9 maalia sekä 14 syöttöä pelaamissaan 58 ottelussa.

Chicago ja Colorado kaupoilla

Chicago Blackhawksissa alkukauden pelannut veteraanihyökkääjä Jim Dowd, 37, siirtyy Colorado Avalanchen riveihin. Vaihtokaupassa Blackhawks saa neljännen kierroksen varausoikeuden. Hyvänä puolustavana hyökkääjänä tunnettu Dowd on tehnyt tällä kaudella 60 ottelussa kolme maalia ja 15 pistettä.

Dimitrakos lännestä itään

Hyökkääjä Nik Dimitrakos vaihtaa rannikkoa. San Jose Sharksin laituri pakkaa laukkunsa ja siirtyy Yhdysvaltojen itärannikon vanhaan hallintokaupunkiin Philadelphiaan. Philadelphia Flyers antaa vastapalvelukseksi San Joselle kolmannen kierroksen varausoikeuden ensi kesän draftissa.

26-vuotiaan hyökkääjän kehitys on lupaavan edelliskauden jälkeen jäänyt polkemaan paikallaan. Dimitrakos on onnistunut tällä kaudella maalinteossa vain neljä kertaa.

Arnason pääsee Cup-jahtiin Ottawassa

Ottawa Senators hankki siirtotakarajalla Tyler Arnasonin tuomaan syvyyttä sentteriosastoonsa. Tehot 13+28 =41 kuluvalla kaudella kahminut Arnason pelaa vahvaa kahden suunnan peliä onnistuen myös pistetehtailussa kiitettävään tahtiin.

Senatorisista Chicagoon puolestaan matkaa läpimurtokauttaan pelaava laitahyökkääjä Brandon Bochenski. Olkapäävamman vuoksi vain 20 ottelussa pelannut 23-vuotias Bochenski ehti merkkauttaa tehopisteet 6+7=13 ja teholukeman +14 ennen loukkaantumistaan.

McCarthy siirtyy Atlantaan

Vancouver Canucks teki tilaa tuoreemmille hankinnoilleen kauppaamalla puolustaja Steve McCarthyn Atlanta Thrashersiin. Vaihdossa Canucks saa ehdollisen varausvuoron vuoden 2007 varaustilaisuuteen.

25-vuotias McCarthy tuli Vancouveriin viime kesänä Chicago Blackhawksista. Kanadan juniorimaajoukkueen entinen kapteeni ja Blackhawksin taannoinen ensimmäisen kierroksen varaus ei kuitenkaan pystynyt täyttämään odotuksia Vancouverissa. 51 pelaamassaan ottelussa hän teki kaksi ja syötti neljä osumaa.

Cross hidastamaan punasiipien lentoa

Detroit Red Wings hankki täydennystä puolustukseen hankkimalla puolustaja Cory Crossin Pittsburghista.
Penguins saa kaupassa Detroitin 4. kierroksen varauksen kesän 2007 draftiin.

Detroitin puolustus on kärsinyt koon puutteesta Jiri Fischerin loukkaantumisesta lähtien ja 196-senttinen ja 100-kiloinen Cross on siihen nähden täsmähankinta. Miehen pelilliset ansiot ovatkin sitten kyseenalaiset.

Nashville sai Wittin

Kestohuhuksi noussut Brendan Wittin siirto Nashville Predatorsiin toteutui lopulta. Peruspuolustaja Wittistä odotetaan vahvistavan Predatorsin oman pään pelaamista. Vaihtokaupassa Washington Capitals sai ensimmäisen kierroksen varausoikeuden ja farmihyökkääjä Kris Beechin.

Ozolinsh Isoon Omenaan

Anaheim on kaupannut Sandis Ozolinshin NY Rangersiin. Vaihdossa Ducks saa kolmannen kierroksen varauksen.

Henkilökohtaisista ongelmista kärsinyt Ozolinsh on pelannut kuluvalla kaudella ainoastaan 17 ottelua tehoin 3+3. NHL:n päihdeohjelmaa läpikäyvä Ozolinsh on tehnyt NHL:ssä loistavan uran kiekollisena puolustajana merkkauttaen urallaan puolustajalle kunnioitettavat yli 500 tehopistettä.

Jamie Rivers Coyotesiin

Detroit on kaupannut puolustaja Jamie Riversin Phoenixiin, joka on pitkin päivää lähettänyt pakkejaan kiertoon. Detroit saa kokeneesta Riversistä seitsemännen kierroksen varausoikeuden ensi kesän draftisssa. Riversin siirrosta on ollut huhuja liikkeellä pitkin kautta.

Recchi matkaa Cup-jahtiin Carolinaan

Itäisen konferenssin ykkösjoukkue Carolina Hurricanes vahvisti kasvaneisiin menestysodotuksiin nähden varsin kokematonta pelaajakuntaansa hankkimalla veteraanilaituri Mark Recchin palkkakustannuksiaan karsivasta, jo pudotuspelihaaveistaan luopuneesta Pittsburgh Penguinsista.

Jo 38-vuoden ikään ehtinyt entinen Montreal Canadiensia ja Philadelphia Flyersia urallaan edustanut Recchi on nakuttanut kuluvalla kaudella tehot 24+33=57. Recchin teholukema sen sijaan näytti penguinspelaajalle tyypillistä, surullista -28:aa. Urallaan Recchi on merkkauttanut pistesarakkeeseensa yli pisteen pelattua ottelua kohden saldon näyttäessä komeaa 480+778=1258.

Kuudettatoista kauttaan taalaliigassa pelaava kanadalaislaituri tuo Carolina Hurricanesin 110 pudotuspeliottelun kokemuksen ja nostaa edelleen hurrikaanilauman osakkeita taistelussa Stanley Cupista.

Vaihdossa Recchistä Carolina joutui luopumaan puolustaja Niklas Nordgrenistä, hyökkääjä Krystoffer Kolanoksesta ja toisen kierroksen varausvuorosta vuoden 2007 Entry Draftissa.

Carney Vancouveriin

Vancouver Canucks on hankkinut Mighty Ducks of Anaheimista veteraanipuolustaja Keith Carneyn. Vaihdossa Anaheim saa toisen kierroksen varausvuoron ja farmipuolustaja Brett Skinnerin.

Carney kiekkoili neljättä kauttaan Anaheimissa, ja kuului joukkueen puolustuksen avainpelaajiin. Tällä kaudella Carney on tehnyt tehot 2+16.

Jeff Friesen Anaheimiin

Anaheim Mighty Ducks on hankkinut Washingtonista hyökkääjä Jeff Friesenin. Vaihdossa Capitals saa Anaheimin ensi kesän 2. kierroksen varausvuoron.

Ensimmäistä kertaa Friesen ei tule ankkanuttuun pukeutumaan, sillä mies on ehtinyt edustamaan Anaheimia jo kausina 2000-02. Kuluvalla kaudella Friesen on tehnyt Capitals-paidassa tehot 3+4. Kanadalaishyökkääjä on iskenyt NHL-urallaan kaikkiaan 500 tehopistettä.

Sean O'Donnell vahvistamaan ankkapuolustusta

Anaheim hankki myös takalinjoilleen kovuutta ja kokemusta Sean O'Donnellin muodossa. Vaihdossa Phoenix Coyotes saa farmihyökkääjä Joel Perraultin.

34-vuotiaalle O'Donnellille Ducks on jo viides NHL-seura. Hänen sopimuksensa kattaa vielä tulevan kauden ja takaa hänelle tuolloin reilun puolentoista miljoonan dollarin vuositulot.

Perrault taas on 22-vuotias taitava ja isokokoinen keskushyökkääjä. Erinomaisen pelintekijän NHL-uran esteenä on toistaiseksi voimanpuute ja puolustuspelin heikkous.

Myös Gauthier jättää Phoenixin

Philadelphia Flyers on vahvistanut alakertaansa hankkimalla puolustaja Denis Gauthierin Phoenix Coyotesista. Vastineeksi Coyotes saa hyökkääjä Josh Grattonin sekä kaksi toisen kierroksen varausoikeutta tämän vuoden varaustilaisuuteen.

Kahdeksatta kauttaan NHL:ssä pelaava 29-vuotias Gauthier on melko kookas puolustaja, joka pitää fyysisestä pelistä. Coyotesin lisäksi Calgary Flamesia edustanut kanadalaispuolustaja on pelannut NHL:ssä 429 ottelua, joissa hänen tilastoihinsa on kertynyt 15 maalia, 69 pistettä ja 576 rangaistusminuuttia. Tämän kauden peleissä Gauthier on iskenyt kaksi maalia ja 11 pistettä.

Waivers-listaa tyhjennettiin

Ottawa Senators on napannut maalivahti Mike Morrisonin waivers-listalta. Edmonton laittoi Morrisonin kaikkien saataville eilen, kun joukkue hankki Dwayne Rolosonin ykkösmaalivahdiksi. Morrison helpottaa tulokasvahti Ray Emeryn taakkaa Dominik Hasekin sairasloman aikana.

Washington Capitals nappasi tuulennopean laitahyökkääjän Rico Fatan Atlantasta myös waivers-listalta. Fata on joutunut kiertolaiseksi kroonisen tehottomuutensa takia.

Pittsburgh hankki waivers-listalta hyökkääjä Andy Hilbertin. Hilbert tulee teräskaupunkiin Chicagosta. Aiemmin hän kuului Bostonin tulevaisuuden toivoihin.

Sean Brown paikkaa Vancouverin pakkipulaa

Puolustuspään loukkaantumissumaa poteva Vancouver Canucks hankki riveihinsä veteraanipuolustaja Sean Brownin New Jersey Devilsistä. Puolustuspäätään jo vahvistanut Devils luopui hierarkiassa syvälle tippuneesta Brownista kesän 2006 neljännen kierroksen varausvuoroa vastaan.

Vancouverille Sean Brownin hankkiminen merkitsee lähinnä tilapäistä apua huutavaan pakkivajeeseen. New Jerseyn huonoimmalla teholukemalla -14 pelanneesta Brownista tulee rajoittamaton vapaa agentti kauden loputtua.

Brad Lukowich jälleen kiertoon

Brad Lukowich vaihtaa seuraa toisen kerran vajaan vuoden sisällä. Varmaotteinen puolustaja lähti Tampa Baysta New York Islandersiin voitettuaan Stanley Cup-mestaruuden. Useasti Stanley Cup-finaaleissa nähty New Jersey Devils tarvitsi puolustukseensa kokemusta sekä varmuutta ja hankki Lukowichin Islandersista. Vaihdossa Long Islandille lähti kolmannen kierroksen varausoikeus kesän 2006 draft-tilaisuuteen.

29-vuotias kanadalaispuolustaja on pelannut tällä kaudella 57 ottelua Islandersin paidassa. Tehopisteitä on syntynyt 1+12 ja jäähypenkkiä mies on kuluttanut 32 minuutin edestä.

Montreal ja Chicago vaihtokaupoilla

Todd Simpson siirtyi Chicagosta Montrealiin vaihdossa Canadiensin kuudennen kierroksen varausvuoroon. 32-vuotias kovaotteinen puolustaja ehti pelata Blackhawks-paidassa tällä kaudella 45 ottelua, joista todisteena kolme syöttöpistettä ja 116 jäähyminuuttia.

Viime kesänä vapaa-agenttina Chicagoon siirtynyt Simpson on pelannut yhteensä 574 NHL-ottelua ja tehnyt näissä 14 maalia ja syöttänyt 63 osumaa. Rangaistusminuutteja miehelle on vihelletty yhteensä 1343.

Kleen kausi jatkuu New Jerseyssä

Toronto jatkoi uudistuksia kauppaamalla puolustaja Ken Kleen New Jerseyn riveihin. Vastakkaiseen suuntaan liikkuu hyökkääjä Aleksander Suglobov.

Klee pelasi toista kauttaan Torontossa. Aiemmin hän kiekkoili pitkään Washingtonissa. Klee on kokenut peruspakki, joka hallitsee pelin kaikki osa-alueet. Kleestä tulee kesällä vapaa agentti.

24-vuotias venäläislaituri Suglobov on tämän kauden ainoassa NHL-ottelussaan päässyt maalin makuun. Suglobov pelaa kolmatta kautta Pohjois-Amerikassa. Työsulkukaudella hän paukutti mukavat 25 maalia Albanylle, ja on pystynyt samaan määrään jo tämän kauden 51 pelissä.

Colorado nappasi yllättäen Theodoren

Colorado Avalanche ja Montreal Canadiens jatkoivat maalivahtien kauppaamisperinteitään. David Aebischer siirtyy Montrealiin ja Kalliovuorille matkaa Canadiensin tämän kauden ongelmalapsi Jose Theodore.

Theodoren kausi on ollut sotkuja täynnä. Kausi on sujunut todella surkeasti, mies on kärsinyt lisäksi loukkaantumisista ja kaiken kruunuksi hän jäi vielä doping-testissä kiinni. Tämän seurauksena Theodore menetti lopulta ykkösmaalivahdin paikkansa Cristobal Huet'lle. Maisenmanvaihto oli Canadiensin kannalta ainoa oikea ratkaisu. 29-vuotiaan Theodoren sopimus jatkuu kesään 2008 asti.

Coloradon David Aebischerin kausi on ollut kaksijakoinen. Alkukaudesta joukkue menetti täydellisesti luottonsa ykkösvahtiin ja sveitsiläinen putosi välillä jopa kolmosmaalivahdin asemaan. Aebischer kuitenkin sai pelinsä takaisin raiteilleen ja on viime kuukaudet ollut Avalanchen kantava voima. Todella yllättävää, että hänestä päätettiin nyt luopua. 28-vuotiaan Aebischerin sopimus loppuu kuluvaan kauteen ja kesällä hänestä tulee rajoitettu vapaa agentti.

Neljän miehen kauppa

NY Islanders ja Los Angeles Kings tekivät ison kaupan siirtorajan kynnyksellä. Los Angelesiin siirtyvät hyökkääjät Mark Parrish ja puolustaja Brent Sopel. Tulevaisuuteen varautuva Islanders saa nuoren hyökkääjän Jeff Tambellinin ja lahjakkaan puolustajan Denis Grebeshkovin.

Parrishista tulee vapaa agentti kesällä, joten hänen Kings-uransa jäänee lyhyeksi. Maalinteon osaavan laiturin tiedettiin olevan Kingsin kiikarissa. Ensimmäistä Islanders-kauttaan pelannut 29-vuotias Sopel on arvokas hankinta, sillä taitavia puolustajia tarvitaan aina. Sopelin sopimus jatkuu kesään 2007 asti.

Tambellini on ykköskierroksen varaus kesältä 2003, ja on pelannut neljä NHL-ottelua. Debyyttikausi AHL:ssä on toistaiseksi ollut menestys. Grebeshkov varattiin ensimmäisellä kierroksella kesällä 2002, ja on pelannut 12 NHL-peliä.

Luke Richardson palaa kotiin

Puolustajajärkäle Luke Richardson palaa Torontoon. Veteraanipakin edellinen seura Columbus saa kaupassa viidennen kierroksen varausvuoron Maple Leafsilta.

Richardson tulee paikkaamaan Leafsin pakkipulaa, sillä useat Leafs-puolustajat kärsivät vammoista. Columbuksen kapteeninakin jonkin aikaa toimineen 36-vuotiaan Richardsonin NHL-ura alkoi Torontossa syksyllä 1987.

Oilers hankki ykkösvahdikseen Dwayne Rolosonin

Koko kauden ilman selkeää ykkösmaalivahtia pelannut Edmonton Oilers hankki Dwayne Rolosonin Minnesotasta. Wild sai kaupassa Oilersin ykköskierroksen varausvuoron ja mikäli Roloson jatkaa Edmontonissa ensi kaudellakin, myös kolmannen kierroksen varausvuoron.

Oilers teki tilaa kokoonpanoonsa aiemmin siirtämällä maalivahti Mike Morrisonin waiver-listalle. Rauman Lukon paidassa työsulun aikana komeasti torjunut 36-vuotias Roloson on pelannut yhteensä 269 NHL-ottelua. Hän on uransa aikana edustanut Minnesotan lisäksi Buffalo Sabresia ja Calgary Flamesia. Wild paikkasi Rolosonin kokoonpanoon jättämän aukon kutsumalla 21-vuotiaan Josh Hardingin ylös farmiseurastaan Houston Aerosista.

Czerkawski Bostoniin

Toronto Maple Leafsin riveissä tällä kaudella vain 19 ottelua pelannut hyökkääjä Mariusz Czerkawski jatkaa kauttaan Bostonissa. Maple Leafs siirsi puolalaishyökkääjän Waivers-listalle ja maalintekovoimaa kaipaileva Boston Bruins toivoo 33-vuotiaan Czerkawskin pystyvän auttamaan.

Czerkawski on pelannut urallaan yhteensä 729 NHL-ottelua ja tehnyt näissä 211 maalia ja 430 pistettä. Hänen NHL-uransa lähti liikkeelle juuri Boston Bruinsin riveissä. Bruins varasi Czerkawskin 5. kierroksella vuonna 1991.

» Lähetä palautetta toimitukselle