NHL:n palkinnot jaettu, Sedin arvokkain pelaaja

NHL / Uutinen
Las Vegasissa pidetyssä juhlagaalassa NHL:n arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin Henrik Sedin, mutta pelaajien valinta kohdistui Aleksandr Ovetškiniin.

Vuosittain sarjan arvokkaimmalle pelaajalle annettava Hart Trophy matkasi tällä kertaa Ruotsiin, kun pistepörssin 112 pisteellään voittanut Henrik Sedin pokkasi pytyn. Vancouver Canucksin hyökkääjälle palkinnon äänestivät median edustajat. Pelaaja itse ei ollut nimensä kuultuaan uskoa, että hänet oli valittu parhaaksi ennen Sidney Crosbya ja Aleksandr Ovetškinia.

– Kun kuulin nimeni, et todella ajatellut, että he sanoivat minun nimeni, ruotsalainen naureskeli.

Pelaajien äänestyksen perusteella jaettava, Ted Lindsayn nimeä kantava, palkinto annettiin puolestaan Washington Capitalsin Ovetshkinille. Mies on pokannut palkinnon myös kahtena edellisenä kesänä.

Uransa ensimmäiset NHL:n henkilökohtaiset palkinnot saivat parhaaksi maalivahdiksi valittu Buffalon Ryan Miller, paras puolustaja Chicagon Duncan Keith ja vuoden tulokkaaksi äänestetty Buffalon Tyler Myers.

– Tämä on kuin pyörremyrskyä. Tuntuu, että hyvät asiat vain seuraavat toisiaan. Välillä haluaisi levätä ja nukkua, mutta samalla ei halua menettää yhtään hienoa hetkeä, hymyili kauden aikana sekä olympiakultaa että Stanley Cupin voittanut Keith.

Vuoden valmentajan Jack Adams -trophyn voitti Phoenixin hienoon lentoon saanut Dave Tippett. Herrasmiespelaajaksi valittiin Tampa Bayn Martin St. Louis ja parhaaksi puolustavaksi hyökkääjäksi Detroitin Pavel Datsjuk.

Washington Capiltalsin maalivahti Jose Theodore puolestaan pokkasi Masterton-palkinnon, joka annetaan pitkäjänteisyyttä, urheilullisuutta ja jääkiekolle omistautumista osoittaneelle pelaajalle. Hänen poikansa menehtyi viime kesänä, mutta silti maalivahti torjui Capitalsin runkosarjan voittoon.

– Kärsin yhä joka päivä. Eilen olisi ollut hänen ensimmäinen syntymäpäivänsä, joten voitte kuvitella, että tämä päivä oli minulle todella raskas hetki, Theodore kommentoi tunnemyrskyään.

Johtamistaidoista jaettava Mark Messier -palkinto matkasi puolestaan Crosbyn hyllyyn. Sekä jäällä että sen ulkopuolella suoritetusta toiminnasta annettava King Clancy -trophy annettiin puolestaan Phoenixin Shane Doanille.

» Lähetä palautetta toimitukselle