NHL: Wild, Blues, Islanders ja Kings voitokkaita

Yön neljässä pelissä nähtiin kaksi vierasvoittoa ja kahdesti pisteet jäivät kotijoukkueelle. Avalanchen Ian Laperriere, Kingsin Pavol Demitra sekä Islandersin Miroslav Satan iskivät kaksi maalia mieheen. Kingsin Craig Conroy oli kuitenkin illan tehomies pistein 1+3.

New Yorkin paikallisottelussa Islanders oli parempi vasta rangaistuslaukauksilla. Wild piti pisteet kotonaan mättämällä maaleja Sharksin kustannuksella. St.Louis Blues ratkaisi ottelun viime minuutilla Anaheimia vastaan. Kings haki voiton Kalliovuorilta Coloradon vieraana viime hetken maalilla.

Satan ratkaisi Madison Square Gardenissa

NY Rangers - NY Islanders 2-3 rl.

New Yorkin paikallispeli ratkesi vasta rangaistuslaukauksilla kun Miroslav Satan ampui tarkalla rannelaukauksella Saarelaiset voittoon.
Satan oli katsonut aikaisemmin Aleksei Jashinin rangaistuslaukauksen aikana, miten Rangersin maalivahti Henrik Lundqvist toimii.

- Hän pysyi maalin sisällä, joten päätin vetää, kertoi Satan lehdistölle ottelun jälkeen.

Jashin vei Islandersin 1-0-johtoon ensimmäisessä erässä ylivoimalla Aleksei Zhitnikin ja Mike Yorkin syötöistä. Toisen erän oltua maaliton Satan iski illan ensimmäisen osumansa ylivoimalla, kun kolmatta erää oli pelattu vain 28 sekuntia. Rangers ei tästä häkeltynyt vaan kavensi ottelun 14 sekunnin päästä Jaromir Jagrin toimesta. Tomi Pettinen toimi epäonnisesti yrittäessään antaa kiekon maalivahti Rick DiPietrolle. Jagr kiitti ja pisti kiekon maaliin.

Kolmannen erän toisella puoliskolla Petr Prucha toi Rangersin tasoihin ylivoimalla Fjodor Tjutinin sekä Michael Nylanderin esityöstä.

Islanders oli voittanut Madison Square Gardenissa viimeksi marraskuussa 2002. Rangers oli ylittämätön este kymmenessä edellisessä kohtaamisessa.

Janne Niinimaa pelasi Islandersin paidassa 21 minuuttia ja oli kerran jäällä Rangersin iskiessa maalin. Tomi Pettinen pelasi reilut 15 minuuttia. Myös hän sai yhden miinustehopisteen oltuaan jäällä Jagrin maalin aikana. Petteri Nokelainen kellotti hyökkäyksessä lähes 11 minuuttia peliaikaa. Tehopisteille hän ei tällä kertaa päässyt, vaikka laukoi kolme kertaa kohti maalia.

Rangersin paidassa Ville Nieminen pelasi runsaat 13 minuuttia ja laukoi kerran kohti maalia.

Wild liikaa Sharksille

Minnesota - San Jose 6-1

Ottelu oli tasainen kolmanteen erään saakka, kunnes se repesi täysin Wildille. Marian Gaborik pelasi kauden ensimmäisen pelinsä ja syötti kaksi maalia. Ensimmäisessä erässä Willie Mitchell iski erän toisella puoliskolla maalin Wildille, Gaborikin ja Aleksandr Daiglen toimiessa syöttäjinä.

Toisessa erässä Niko Dimitrakos teki Sharksin tasoituksen, Marcel Goc ja Kyle McLaren saivat pisteen lisää NHL-saldoonsa. Siihen San Josen tehot jäivätkin.

Derek Boogard aloitti Wildin maalijuhlat kolmannessa erässä kahden minuutin pelaamisen jälkeen. Lisää tahtia löivät Marc Chouinard alivoimalla, Pierre-Marc Bouchard, Todd White ja lopuksi vielä Filip Kuba.

San Jose pääsi viidesti kokeilemaan ylivoimaa, mutta Wildin alivoima, NHL:n paras tällä hetkellä, teki tehtävänsä.
Manny Fernandez pelasi Wildin maalissa ja Jevgeni Nabokov Sharksilla.

Blues ratkaisi viimeisellä minuutilla

Anaheim - St. Louis 2-3

Eric Brewer yritti vain heittää kiekon maalille kolmannen erän loppuhetkillä, mutta se menikin sisään ohi Anaheimin maalivahdin Ilja Bryzgalovin.

- Yritin vain heittää kiekon maalille ja katsoa mitä tapahtuu, kertoi Brewer ottelun jälkeen.
Maali merkittiin kuitenkin Doug Weightille, joka sai mailansa väliin.

Sandis Ozolinsh aloitti maalinteon ensimmäisessä erässä Anaheimille Rob Niedermayerin ja Joffrey Lupulin toimiessa syöttäjinä. Joukkueet pelasivat tasavajaalla.
Toisessa erässä St. Louisin ylivoima toimi, kun Christian Backman iski kiekon ohi Jean-Sebastien Gigueren.
Kolmannessa Dean McAmmond teki Bluesille toisen yv-maalin.
Teemu Selänne tasoitti myöhemmin, myös ylivoimalla.

Bryzgalov tuli maalin suulle, koska Giguere joutui jättämään kentän toisen erän lopulla nivusvamman takia. Ilta ei ollut paras venäläisvahdille, hän päästi kaksi vetoa neljästätoista selkänsä taakse.
Anaheimin valmentaja Randy Carlyle syytti vastustajaa loukkaantumisesta sanoen, että maalivahdin alueelle ajettiin neljä-viisi kertaa Gigueren lentäessä maalin perukoille.

Selänne pelasi 19 minuuttia, ampui viidesti, teki maalin ja sai -1 tehotilastoon.

Kings hyödynsi Avalanchen edun

Colorado - Los Angeles 4-5

Avalanche johti ottelua jo 4-1 toisessa erässä, mutta Kings ei antanut periksi. Vierasjoukkue tuli samassa erässä tasoihin ja kolmannessa Craig Conroy viimeisteli voittomaalin.

Coloradon Ian Laperriere aloitti maalikarkelot ensimmäisen erän puolessa välissä, Alex Tanguay ja Karlis Skrastins saivat syöttöpisteet. Pavol Demitra tasoitti alivoimalla, mutta saman ylivoiman aikana Avalanche meni maalin johtoon Andrew Brunetten viimeisteltyä maalin, Rob Blake ja Tanguay syöttäjinä.

Laperriere löi toistamiseen löylyä Kingsin kiukaalle tehdessään illan toisen maalin 18. minuutin tultua kelloon.
Toisessa erässä Joe Sakic iski kuuden minuutin jälkeen ylivoimalla Avsin neljännen maalin Marek Svatosin sekä Wojtek Wolskin syötöistä. Siihen Avalanchen ilo jäikin.

Kings ei antanut periksi, vaan tasoitti jo samassa erässä ottelun Demitran toisella maalilla. Lubomir Visnovsky ja Sean Avery tekivät myös maalit ja peli olikin yhtäkkiä tasan 4-4. Vielä kun Craig Conroy pääsi tekemään yhden uransa helpoimmista maaleista, otti Kings pisteet mukaansa maalein 5-4.
Conroy ei aluksi edes ajatellut menevänsä maalille, koska ei uskonut että maalintekotilanne tulisi edes kysymykseen.
Hyökkääjä pisti kiekon sisään ohi Aebischerin Aleksandr Frolovin syötöstä.

Coloradon Antti Laaksonen pelasi yli 20 minuuttia, ampui kahdesti kohti maalia ja oli kahden maalin aikana kentällä.