NHL: Vierasjoukkueet iskivät heti

Konferenssien välierät jatkuivat perjantain vastaisena yönä kahdella ottelulla. San Jose Sharks sekä Ottawa Senators avasivat sarjansa voitoilla.

Detroit Red Wings läntisen konferenssin voittajana pääsi aloittamaan sarjan San Josea vastaan kotikentällään Joe Louis Arenalla. Se ei kuitenkaan auttanut, sillä vierailijat ottivat ensimmäisen osaottelun nimiinsä numeroin 0-2. Hämmästyttävästi ottelua todisti paikan päällä tämän pudotuspelikevään pienin yleisömäärä Detroitissa; 18 712 henkeä.

Ottelun ainoat maalit syntyivät ensimmäisen erän puolivälissä. Nicklas Lidström istui jäähypenkillä 2-minuuttistaan, kun Sharks meni ylivoimalla johtoon Matt Carlen laukomana. Syötön avausmaaliin tarjoilivat Joe Thornton sekä Ryan Clowe. Eipä mennyt kuin 24 sekuntia, kun kiekko oli jälleen Dominik Hasekin selän takana. Tällä kertaa maalia juhli Mike Grier, joka rokotti Detroitin virheestä.

- En usko, että hän tiesi mitä teki. Hän vain ampui kiekon ja se sattui menemään tolpan kautta maaliin. Ehkä se oli onnekas maali, mutta niihin pitää varautua jos tulee kiekonmenetyksiä, kommentoi Hasek toista maalia.

San Jose puolusti loppupelin ahkerasti ja vierailijoiden pelaajat heittäytyivät kiekkojen eteen antaumuksella. Loput hoiti pudotuspelien ensimmäisen nollapelinsä pelannut Jevgeni Nabokov.

- Olen varma, että jos olisimme päästäneet yhden maalin, he olisivat saaneet hengen päälle ja tulleet todella lujaa lopussa, sanoi Nabokov.

Ottelusarja jatkuu lauantai-iltana Detroitissa.

Ottawa voitti maali-ilottelun

Sidney Crosbyn Pittsburghin ensimmäisellä kierroksella voittanut Ottawa Senators aloitti ottelusarjan New Jerseytä vastaan vahvasti, lähes shokeeraavasti. NHL:n parhaimpiin maalivahteihin lukeutuva Martin Brodeur joutui antautumaan ensimmäisessä erässä peräti neljä kertaa, kun vierailija Senators tuli päälle kuin yleinen syyttäjä. Maalintekijöinä häärivät Jason Spezza, Joe Corvo, Dean McAmmond sekä Dany Heatley.

- He ikään kuin katsoivat sivusta meidän pelaamista. Hallitsimme täysin ja teimme pieniä asioita oikein. Onnistuimme kaiken lisäksi lähes joka laukaisulla, kertasi puolustaja Corvo ensimmäistä erää.

Kotijoukkue sai ensimmäisen erän lopulla tärkeän kavennusmaalinsa, kun Travis Zajac maalasi Jamie Langenbrunnerin ja Zach Parisen syötöistä numerot 1-4:ään. Toisessa erässä takaa-ajo jatkui, sillä Devils teki kaksi lisä maalia kaventaen maalieron vain yhteen. Tasoituskin oli lähellä, kun erinomaiset pudotuspelit pelannut Scott Gomez kilautti tolppaa toisen erän lopulla.

- Emme olleet tarpeeksi teräviä johtoaseman saavutettuamme, mutta ehkä se on vain inhimillistä, sanoi Senators-puolustaja Wade Redden.

Kolmannen erän alussa Senators kaatoi kotiyleisön niskaan kylmää vettä, kun Redden vei Senatorsit 3-5-johtoon. Tästä Devils ei koskaan toipunut vaikka puoli minuuttia ennen ottelun loppua kavennusmaalin vielä Parisen avustuksella saikin. Maali-ilottelu päättyi siis lopulta 4-5-lukemiin.

- Tämä ottelu pitää unohtaa ja valmistautua seuraavaan peliin paremmin, sanoi Devilsin kokenut hyökkääjä Jay Pandolfo.