NHL-työsulku alkoi

NHL / Uutinen
Treenit on peruttu.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - miikka.jaaskelainen@jatkoaika.com
NHL:n työsulku sai sinettinsä, kun omistajien ja pelaajien välinen työehtosopimus umpeutui viime yönä, eivätkä osapuolet ole saaneet neuvoteltua uutta sopimusta.

Edellisen kerran NHL:n työsulku peruutti kokonaisen kauden 2004-05. Tällä kertaa NHL ei ole ilmoittanut otteluiden peruutuksista, mutta mikäli työsulku venyy pitkäksi, voi sillä hyvin nopeasti olla vaikutusta myös suunniteltuihin otteluihin. Kauden on ollut tarkoitus alkaa avauskierroksella 11. lokakuuta.

- Keskustelimme lauantaina ja tulimme siihen lopputulokseen, että ei ole syytä kutsua enää koolle virallista sopimusneuvottelua, kun kumpikaan osapuoli ei ole valmis myönnytyksiin edellisestä sopimusehdotuksestaan, kommentoi NHL-johtaja Bill Daly tilannetta.

- Olen varma, että olemme yhteydessä pelaajayhdistykseen lähipäivien aikana ja pyrimme sopimaan jatkoneuvotteluista siinä määrin kuin ne olisivat hyödyllisiä ja tarkoituksenmukaisia. Olemme pahoillamme siitä pisteestä mihin olemme joutuneet. Tämä tilanne ei vastaa sitä, mitä toivoimme tai odotimme, Daly jatkoi liigan tiedotteessa.

NHL:n työsulku on liigan historian kolmas. Tälläkin kertaa kyse on rahasta ja ennen kaikkea sen jakosuhteesta pelaajien ja seuraomistajien kesken. Omistajat ovat vaatineet pelaajilta suuria myönnytyksiä edelliseen työehtosopimukseen nähden, mutta pelaajat eivät ole olleet valmiita näin dramaattisiin muutoksiin.

- Ehdotimme vielä tänään lauantaina liigalle, että olisimme tavanneet ja neuvotelleet ennen omistajien itsensä asettamaa puolenyön takarajaa. NHL kuitenkin kertoi, ettei neuvotteluissa tällä hetkellä ole järkeä. Yksityiset, epäviralliset keskustelut molempien osapuolten edustajien välillä kuitenkin jatkuvat, NHL:n pelaajayhdistyksen erityisneuvonantaja Steve Fehr kertoi.

Lauantaina 283 NHL-pelaajaa oli kerääntynyt New Yorkiin kuulemaan sopimusneuvotteluiden viimeisistä käänteistä sekä osoittamaan pelaajayhdistyksen yhtenäisyyttä taistelussa omistajia vastaan.

- Olemme osoittaneet, että olemme valmiita myönnytyksiin, mutta heidänkin täytyy kyetä siihen. Näyttää siltä, että omistajat ovat ottaneet kovan linjan meitä vastaan, eivätkä ole valmiita liikahtamaan asemistaan, Pittsburghin supertähti Sidney Crosby otti kantaa New Yorkissa järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

 Totta kai tämä on iso pettymys kaikille. Se ei koske pelkästään pelaajia, vaan siinä on mukana muun muassa hallityöntekijät ja moni muu. Iso määrä työpaikkoja menee tilapäisesti, suomalaispelaajista Jussi Jokinen kertoi Jatkoajan haastattelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle