NHL: Tulokkaat juhlivat

Maanantaina NHL:ssä pelattiin kolme ottelua. Kahden ottelun ykköstähtenä palkittiin tulokas, eikä Jussi Jokisenkaan panosta Dallasin voiton eteen sovi unohtaa. Vierasjoukkue Pittsburgh vei voiton New Yorkista ja jätti samalla divisioonan jumbopaikan.

NY Rangers - Pittsburgh 2-3

Ottelun maalinteon aloitti Mario Lemieux viidentoista minuutin pelin jälkeen. Sen jälkeen mentiin erän verran maaleitta, kunnes Sidney Crosby vei vieraat kahden maalin karkumatkalle. Se hiljensi Rangersin fanit, jotka olivat juuri ennen maalia nouseet hurraamaan, kun uransa lopettanutta Mark Messieriä näytettiin videotaululla.

Kolmannen erän alussa Zigmund Palffy teki Pittsburghin kolmannen maalin. Sama mies sai tilaisuuden tehdä illan toisen maalinsa, kun hänet kaadettiin läpiajossa. Seuranneen rangaistuslaukauksen Kevin Weekes torjui.

NY Rangers intoutui kiriin, jonka aloitti Ryan Hollweg uransa ensimmäisellä NHL-maalilla. Marcel Hossa nosti kotijoukkueen vielä maalin päähän, mutta siihen maalihanat sulkeutuivat.

Pittsburgh on voittanut neljä viimeisestä kuudesta ottelustaan.

Jokinen tehokkaana, Markkanen pois

Dallas - Edmonton 4-0

Jussi Jokinen teki ottelun avausmaalin ylivoimalla. Jokinen toimi heti perään syöttäjänä, kun vuoden 2004 Hobey Baker-voittaja Junior Lessard teki NHL-uransa ensimmäisen maalin. Erä oli täydellisesti Dallasin, sillä kotijoukkue voitti laukaukset 14-2.

Toisessa erässä maalinteossa onnistui vain Stephane Robidas. Syöttöpisteen maaliin sai Antti Miettinen. Kolmannen erän alkuun syntynyt Mike Modanon maali johti Oilersin maalivahdin vaihtoon. 19 kertaa ottelussa torjunut Jussi Markkanen joutui tekemään tilaa Michael Morrisonille, joka pitikin maalinsa loppupelin ajan puhtaana.

Myös Jere Lehtinen sai ottelussa syöttöpisteen. Suomalaispelaajista Miettinen sai kaksi kahden minuutin rangaistusta. Marty Turco pääsi varsin helpolla. Hän tarvitsi nollapeliin 16 torjuntaa.

Edmonton kärsii suurista ongelmista puolustuksessa. Riveistä puuttuivat Marc-Andre Bergeron (sormi murtunut), Cory Cross (polvivaiva) ja Igor Ulanov (varvas murtunut).

Phaneufin hyvät otteet jatkuvat

Calgary - Vancouver 4-3

Kaksissa nuorten MM-kisoissa vakuuttavasti esiintynyt Dion Phaneuf on aloittanut NHL-uransa hienosti. Vancouveria vastaan hän teki kolme tehopistettä.

Chuck Kobasew vastasi ottelun avausmaalista. Todd Bertuzzi vastasi tasoitusmaalista. Bertuzzi oli osunut edellisen kerran tolppien väliin 16. lokakuuta Dallasia vastaan. Kobasew sai uuden tilaisuuden toisen erän puolessavälissä, mutta hän tuhri rangaistuslaukauksen.

Vancouver menikin johtoon Markus Näslundin ylivoimamaalilla erän lopussa. Kolmannessa erässä kotijoukkue osoittautui kuitenkin vahvemmaksi.

Roman Hamrlik ja Jarome Iginla saivat kiekon Alex Auldin selän taakse 37 sekunnin välein. Vancouver nousi vielä kerran tasoihin Näslundin toisella maalilla, mutta Bryan Allenin ja Trevor Lindenin peräkkäiset rangaistukset koituivat joukkueen kohtaloksi. Phaneuf laukoi voittomaalin Iginlan syötöstä.

Kun vielä Mattias Öhlund otti rangaistuksen, ei Vancouver saanut tilaisuutta pelata kuudella viittä vastaan.