NHL: Tulokas Devin Setoguchi laukoi Starsin nurin

San Jose Sharksin 20-vuotias laitahyökkääjä Devin Setoguchi otti ratkaisijan viitan heti ensimmäisessä NHL-ottelussaan. Kanadalainen teki kaksi osumaa Joe Thorntonin tarjoilusta kolmannen erän puolivälin jälkeen. Samalla lukemat muuttuivat kahdessa minuutissa ja 34 sekunnissa 1-2:sta 3-2:een.

San Jose Sharksin ja Dallas Starsin välisessä ottelussa mentiin ensimmäisellä erätauolle 1-1-tasalukemissa. Olkoonkin, että Setoguchilla olisi ollut jo silloin paikka pistää kiekko avopaikasta verkkoon. Kuitenkin vain kotijoukkueen Mike Ribeiro ja haiden Joe Pavelski onnistuivat viimeistelyssä.

Toisessa erässä Dallasin 20-vuotias yhdysvaltalaispuolustaja Matt Niskanen onnistui onnekkaastikin tekemään uransa ensimmäisen NHL-maalin. Mike Modanon viivalle pelaama kiekko nimittäin muutti suuntaa Sharks-puolustajasta. Stars-kapteeni siirtyi syöttöpisteellään yhden pisteen päähän Phil Housleysta, joka pitää hallussaan NHL:n yhdysvaltalaispelaajien piste-ennätystä.

Setoguchin ja Thorntonin yhteistyö puhkesi ensimmäisen kerran kukkaan ajassa 51.53, kun syöttökone pystyi kyljeeltäänkin maalin takaa toimittamaan kiekon parhaalle maalintekosektorille edenneelle tulokkaalle. 3-2-osumassa Setoguchi oli jälleen oikeassa paikassa oikeaan aikaan, kun Thornton pisti maalin takaa selkä maaliin päin kiekon suoraan tämän lapaan.

Steve Bernier lisäsi johdoksi jo turvallisemman tuntuiset 4-2 17 sekuntia Setoguchin toisen maalin jälkeen. Voitto katkaisi samalla Sharksin orastaneen tappioputken. Ron Wilsonin ryhmällä oli allaan tappiolliset kamppailut Detroit Red Wingsiä ja Columbus Blue Jacketsia vastaan. Yhdeksi NHL-kauden ennakkosuosikiksi povattu joukkue jatkaa seuraavat yksitoista kamppailua Tyynenmeren divisioonan joukkueiden kiusaamista.

Toronto ei osaa pelata kotonaan

Liekö syynä ainainen torontolaismedian pyöritys vai mikä, mutta Toronto Maple Leafs on voittanut vain kolme yhdeksästä kotonaan pelaamastaan ottelusta. Viime yönä kaksi edellistä vierasotteluaan voittanut torontolaisjoukkue romahti jälleen murskatappioon kotihallissaan. Lokakuun 9.päivä 1-7 lukemat löi taululle Carolina Hurricanes, nyt oli Washington Capitalsin vuoro.

- Olemme vain kollektiivisesti erittäin haavoittuvia kotona, Leafs-kapteeni Mats Sundin totesi. - Miten selitän sen? En pysty selittämään.

Maple Leafsin veräjän suulla aloittanut Vesa Toskala vaihdettiin maaliltaan pääkaupunkilaisten neljännen osuman jälkeen. Ensimmäisen erän jälkeen lukemat olivatkin jo 1-4. Capitals kaunisteli vielä lukemia toisen erän kahdella ja kolmannen erän yhdellä osumalla.

Ennen viime yötä Capitals oli hävinnyt kuusi seitsemästä edellisestä ottelustaan. Nyt tehoja löytyi laajalta rintamalta. Aleksandr Ovetshkin iski kaksi maalia ja Michael Nylander keräsi kolme syöttöpistettä. Brian Sutherby, Matt Bradley, Jeff Schultz, Matt Pettinger ja Boyd Gordon tekivät kaikki kauden avausmaalinsa.

Yön kolmannessa ottelussa New York Rangersin tuska helpotti hivenen. Vasta kauden neljännen voittonsa napanneen joukkueen voiton Tampa Bay Lightningista ratkaisi kukas muukaan kuin Jaromir Jagr. Rangers-kapteeni teki ottelun voittomaalin ajassa 50.45 ylivoimalla, kun hän siirsi pelitaphtumia hallinneen kotijoukkueen 2-1-johtoon.