TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00

NHL: Todd White Rangersiin

NHL / Uutinen
NHL:ssä tapahtuu kesäaikaankin. Seuraavassa viimeisimmät uutissähkeet rapakon takaa.

Todd White Rangersiin

Atlanta Thrashers on kaupannut hyökkääjä Todd Whiten New York Rangersiin. Vaihdossa Thrashers sai hyökkääjät Patrick Rissmillerin ja Donald Brashearin.

35-vuotias White pelasi Atlantassa viime kaudella 65 ottelua, joissa teki pisteet 7+19=26. Rangers on Whitelle uran kuudes seura. Aiemmin hän on edustanut Chicagoa, Philadelphiaa, Ottawaa, Minnesotaa ja Atlantaa. White ansaitsee ensi kaudella 2,6 miljoonaa dollaria.

31-vuotias Rissmiller vietti valtaosan viime kaudesta farmissa. Hän edusti San Jose Sharksia kaudella 2007-2008 ja siirtyi Rangersiin vapaana agenttina kesällä 2008.

38-vuotias Brashear pelasi viime kaudella 36 ottelua Rangers-miehistössä, joissa hänelle merkittiin yksi maalisyöttö ja 73 jäähyminuuttia. Hänen loppukautensa sujui farmissa. Brashear on pelannut 1025 NHL-ottelua seuroinaan Montreal, Vancouver, Philadelphia, Washington ja New York Rangers.

Useiden raporttien mukaan Atlanta tulee ostamaan Brashearin ulos sopimuksestaan hänen läpäistyään waiversin.

Wisniewski New Yorkiin

New York Islanders vahvisti puolustustaan, kun se hankki Anaheim Ducksista James Wisniewskin ensi kesän varaustilaisuuden kolmannen kierroksen vuoroa vastaan.

26-vuotias puolustaja pelasi viime talvena tehon valossa uransa parhaan kauden. 69 ottelussa miehen tilille kirjattiin lukemat 3+27=30.

Deslauriers jatkaa torjumista Oilersissa

Edmonton Oilers ja maalivahti Jeff Deslauriers ovat solmineet vuoden jatkosopimuksen, jonka arvo on 1,05 miljoonaa dollaria. 26-vuotias vahti torjui viime kaudella 48 ottelussa torjuntaprosentilla 90,1.

Setoguchi jatkaa Sharksissa

Laituri Devin Setoguchi on tehnyt vuoden jatkosopimuksen San Jose Sharksin kanssa. Räväkästä pelityylistään tunnettu kanadalainen tienaa ensi kaudesta 1,8 miljoonaa dollaria. Hän on tehnyt urallaan kolmessa kaudessa 195 ottelussa 118 pistettä.

Picard Canadiens takalinjoille

Montreal Canadiens vahvisti puolustustaan, kun seura solmi vuoden sopimuksen Alexandre Picardin kanssa.

25-vuotias Picard siirtyi kesken viime kauden Ottawasta Carolinaan. Yhteensä pakki tahkosi 54 ottelua tehoin 4+11=15.

Moore jatkaa uraansa Tampassa

Tampa Bay Lightning jatkoi joukkueensa muuttamista, kun hyökkääjä Dominic Moore allekirjoitti seuran kanssa kaksivuotisen sopimuksen.

29-vuotias kanadalainen siirtyi kesken viime kauden Floridasta Montrealiin. Talven 69 NHL-ottelussaan hän keräsi pisteet 10+18.

Campoli jatkaa Senatorsissa

Ottawa Senators ja puolustaja Chris Campoli ovat solmineet yksivuotisen jatkosopimuksen. Paperin arvon on 1,4 miljoonaa dollaria.

Helmikuussa 2009 Islandersista vaihtokaupassa Ottawaan saapunut pakki pelasi Senatorsissa viime kaudella 67 ottelua. Niissä 25-vuotias Campoli iski pisteet 4+14=18.

White vältti välimiehen puhuttelut

Calgary Flames ja puolustaja Ian White välttivät välimieskäsittelyn, kun osapuolet sorvasivat yksivuotisen jatkosopimuksen. NHL:n pelaajayhdistyksen mukaan paperin arvo on 2 999 995 dollaria.

26-vuotias puolustaja siirtyi kesken viime kauden Torontosta Calgaryyn. Yhteensä pienikokoinen pakki tahkosi 83 ottelua ja summasi pisteet 13+25=38.

Wheelerille välimieskäsittelyn mukainen sopimus

Boston Bruin päätti tehdä välimiehen päättämän sopimuksen hyökkääjä Blake Wheelerin kanssa. Yksivuotisen paperin arvo on täten 2,2 miljoonaa dollaria.

23-vuotias Wheeler iski viime kaudella 82 ottelussa pisteet 18+20=38.

Demarsille parin vuoden jatkosopimus

San Jose Sharks ja viime kaudella tulokastalvensa pelannut puolustaja Jason Demers solmivat kaksivuotisen jatkosopimuksen. Paperi takaa 22-vuotiaalle pakille 1,25 miljoonan dollarin vuosiansiot.

Demers puki haipaidan ylleen viime talvena 51 ottelussa. Tehoja miehelle kertyi 4+17=21.

Ottawa ja Regin sopuun

Ottawa Senatorsin hyökkäjä Peter Regin on solminut seuran kanssa kahden vuoden sopimuksen. Kaiken kaikkiaan viides NHL:ssa pelannut tanskalainen teki viime kaudella tehot 13+16=29 75 ottelussa.

24-vuotias Regin voitti viime kaudella Ottawan tulokkaiden piste- sekä tehopörssin(+10).

Kennedyn sopimuksesta päätös

Buffalo Sabresin hyökkääjä Tim Kennedy sai välimieskäsittelyssä päätöksen miljoonan dollarin sopimuksesta. Sabresin on tarjottava se hänelle, koska sääntöjen mukaan alle 1 611 180 dollarin välimiespäätöksiin pitää vastata sopimuksella.

Viime kausi oli Kennedyn ensimmäinen kokonainen NHL:ssä. 24-vuotias hyökkääjä iski 78 ottelussa pisteet 10+16=26.

Ladd ja Thrashers löysivät sovun

Atlanta Thrashers ja hyökkääjä Adrew Ladd välttivät välimieskäsittelyn, ja solmivat yksivuotisen sopimuksen. Kesällä Chicagosta Atlantaan kaupatun hyökkääjän sopimuksen arvo on 2,35 miljoonaa dollaria.

Viime kaudella Ladd oli mukana Blackhawksin kaikissa 82 runkosarjaottelussa. Tilastoihin 24-vuotias kanadalainen kirjautti pisteet 17+21=38.

Fraserille jatkoa

New Jersey Devils solmi vuoden mittaisen jatkosopimuksen puolustaja Mark Fraserin kanssa. Osapuolet pääsivät sopuun 500 000 dollarin arvoisesta sopimuksesta ja välttivät välimieskäsittelyn.

23-vuotias Fraser pelasi viime kaudella ensimmäisen täyden NHL-kautensa Devils-miehistössä. Isokokoinen puolustaja teki 61 ottelussa pisteet 3+3=6.

Tampassa sopimuksia

Tampa Bay Lightning kiinnitti kolme puolustajaa, kun Vladimir Mihalik, Mathieu Roy ja Michael Vernace laittoivat nimensä yksivuotisiin sopimuksiin.

Isokokoinen slovakkipuolustaja Mihalik pelasi viime kaudella neljä ottelua emoseurassa saalistaen yhden syöttöpisteen. Valtaosan urastaan farmissa viettänyt Mihalik on päässyt pelaamaan 15 ottelua salamapaidassa ja tehnyt näissä otteluissa pisteet 0+3=3.

Roy pelasi viime kaudella 31 ottelua Columbus Blue Jacketsissa ja keräsi pisteet 0+10=10. 26-vuotias puolustaja on pelannut Columbuksen ja Edmontonin paidassa 61 NHL-ottelua, joista hänellä on saldona pisteet 2+11=13.

Vernacen viime kausi kului farmissa.

Anaheim kiinnitti Cam Fowlerin

Anaheim Ducks teki keskiviikkona kolmevuotisen tulokassopimuksen tuoreen ykkösvarauksensa Cam Fowlerin kanssa. Ducks varasi Fowlerin draftin 12:ntena pelaajana.

18-vuotias puolustaja nakutti viime kaudella OHL:n Windsor Spitfiresin paidassa 55 tehopistettä yhtä monessa ottelussa, kun Spitfires nappasi toisen peräkkäisen Memorial Cupinsa. Lisäksi Fowler voitti nuorten maailmanmestaruuden USA:n paidassa.

Eager sopimukseen Atlantan kanssa

Kesällä Chicagosta Atlantaan kaupattu hyökkääjä Ben Eager pääsi sopuun Thrashersin kanssa, ja vältti täten välimieskäsittelyn. Tuore paperi on yksivuotinen ja takaa 26-vuotiaalle kanadalaiselle 965 000 dollarin ansiot.

Eager edusti Blackhawksia viime kaudella 60 runkosarjaottelussa ja iski tehot 7+9=16.

Washingtonille kovanaama

Washington Capitals hankki tähdilleen suojelua, kun joukkue teki pelaajakaupan, jossa pääkaupunkiin saapuu St. Louisista D.J. King. Toiseen suuntaan matkaan tulevaisuuden lupauksiin luettava Stefan Della Rovere.

King edusti Bluesia viime kaudella 12 ottelussa, mut ei pisteitä hänelle ei kertynyt. Jäähyminuutteja mies ehti kuitenkin koota 33 kappaletta. Della Rover toimi puolestaan OHL:ssä joukkueensa kapteenina ja kuului myös Kanadan hopeaa saavuttaneeseen alle 20-vuotiaiden maajoukkueeseen.

Grebeshkov palaa isiensä maille

Kolme edellistä kautta NHL:ssä kiekkoillut venäläispakki Denis Grebeshkov palaa kotimaahansa ja liittyy Pietarin SKA:n riveihin. Seuran verkkosivujen mukaan tuore sopimus on kaksivuotinen.

26-vuotias Grebeshkov siirtyi kesken viime kauden Nashvilleen Edmontonista, jossa oli kiekkoillut reilut kaksi kautta. Viime talvena mies tahkosi yhteensä 51 ottelua ja summasi pisteet 7+14=21.

Strålmanille vuoden jatko

Jälleen yksi välimieskäsittely jäi väliin viime minuuttien sovun myötä, kun Columbus Blue Jackets ja ruotsalaispakki Anton Strålman pääsivät sopuun. Osapuolet solmivat yksivuotisen sopimuksen.

Sunnuntaina 24 vuotta täyttävä Strålman siirtyi syksyllä ensin Torontosta Calgaryyn, josta matka jatkui pian Columbukseen. Blue Jacketsissa pelejä kertyi 73 tehoin 6+28=34.

Ponikarovski siirtyy Kaliforniaan

Isokokoinen sentteri Aleksei Ponikarovski ja Los Angeles Kings ovat päässeet sopuun yksivuotisesta pelaajasopimuksesta. Paperi takaa ukrainalaiselle kolmen miljoonan dollarin ansiot sekä 200 000 allekirjoitusbonusta.

30-vuotias Ponikarovski siirtyi kesken talven Pittsburghiin Torontosta, jossa hän oli kiekkoillut koko siihen astisen uransa ajan. Yhteensä mies pelasi Penguinsissa ja Maple Leafsissa 77 kamppailua pistein 21+29=50.

Brule ja Oilers välttivät välimieskäsittelyn

Edmonton Oilers ja 23-vuotias Gilbert Brule pääsivät sopuun kaksivuotisesta sopimuksesta. Paperi takaa miehelle 1,85 miljoonan dollarin tulot kaudessa.

Viime kausi oli Brulen uran paras, kun mies takoi 65 ottelussa pisteet 17+20=37.

Fleischmann sopuun Capitalsin kanssa

Myös Washington Capitals ja hyökkääjä Tomas Fleischmann onnistuivat välttämään välimieskäsittelyn, kun osapuolet solmivat yksivuotisen sopimuksen. Paperin arvo on 2,6 miljoonaa dollaria.

26-vuotias tshekki pelasi viime kaudella tilastojen valossa uransa parhaan kauden. 69 ottelussa mies kirjautti tehot 23+28=51. Lisäksi hän edusti kotimaataan Vancouverin kisoissa.

Frolov päätyi Rangersiin

Pitkään spekulaatioissa suuntaan jos toiseenkin yhdistetty hyökkääjä Aleksandr Frolov löysi viimein ensi kauden osoitteensa, kun mies allekirjoitti yksivuotisen sopimuksen New York Rangersin kanssa. Paperin arvo on kolme miljoonaa dollaria.

- Alex on todella taitava pelaaja, jonka uskomme pelaavan avainroolissa hyökkäyksessämme. Hän on vahva taistelija ja pystyy pelaamaan kummassakin laidassa, luonnehtii Rangersin GM Glen Sather seuran tiedotteessa.

Frolov on kiekkoilluit koko tähän astisen NHL-uransa ajan Los Angeles Kingsin riveissä. Viime talvi oli 28-vuotiaalle odotettua vaikeampi, ja miehen maalimäärä jäi selvästi edellisistä vuosista. Kauden kokonaissaldoksi hän kirjautti 81 ottelussa 19+32=51.

Islanders ja Moulson sopuun jatkosta

New York Islanders ja hyökkääjä Matt Moulson välttivät välimieskäsittelyn, kun osapuolet solmivat yhden vuoden jatkosopimuksen. Paperin arvo on 2,45 miljoonaa dollaria.

26-vuotias Moulson onnistui viime kaudella mainiosti, kun hän paukutti runkosarjan 82 ottelussa 30 maalia ja keräsi ohessa 18 syöttöpistettä.

Picard jatkaa aavikolla

Maaliskuussa Columbuksesta Phoenixiin kaupattu hyökkääjä Alexandre Picard on solminut Coyotesin kanssa yksivuotisen jatkosopimuksen. Paperin yksityiskohtia ei kerrottu julkisuuteen.

24-vuotias hyökkääjä ei kuitenkaan edustanut Coyotesia viime kaudella yhdessäkään ottelussa. Blue Jacketsissa mies tahkosi yhdeksän ottelua ilman tehoja, mutta pääosin talvi sujui AHL:n puolella.

Raymond ja Canucks sopuu viimeisillä minuuteilla

Vancouver Canucks ja hyökkääjä Mason Raymond pääsivät yhteisymmärrykseen juuri ennen välimieskäsittelyä. TSN-kanavan mukaan sopu löytyi vain viisi minuuttia ennen käsittelyn alkua. Osapuolet solmivat kaksivuotisen paperin, jonka kokonaisarvo on 5,1 miljoonaa dollaria.

24-vuotias hyökkääjä edusti Canucksia viime kaudella 82 ottelussa ja iski ennätystehonsa 25+28=53.

Parentille parin vuoden pahvi

Dan Hamhuisin neuvotteluoikeuksien siirron yhteydessä Philadelphiasta Nashvilleen matkannut puolustaja Ryan Parent solmi Predatorsin kanssa kahden vuoden sopimuksen. Paperin arvo on 1,85 miljoonaa dollaria.

23-vuotias pakki edusti Flyersiä viime kaudella 48 ottelussa. Tilastoihin mies kirjautti lukemat 1+2=3.

Van Rynin ura paketissa

NHL:ssä 353 ottelua urallaan pelannut kokenut Mike Van Ryn on päättänyt nostaa hokkarit naulaan, ja siirtyy Niagara Ice Dogsien apuvalmentajaksi. Mies kärsi viime vuosina useista eri loukkaantumisista.

Van Ryn kuului vielä viime kaudella Toronto Maple Leafsin sopimuspelaajiin, mutta ei pelannut otteluakaan. Kaudella 2008-09 pelejä kertyi kuitenkin 27, joissa Van Ryn tehtaili 11 (3+8) tehopistettä.

Nilsson Venäjälle, Durno Tampaan

Viisi edellistä kautta Pohjois-Amerikan kaukaloita kolunnut ruotsalaishyökkääjä Robert Nilsson jatkaa uraansa Venäjän KHL:ssä. Ruotsalaislehti Expressenin verkkosivujen mukaan mies solmi kaksivuotisen sopimuksen Salavat Julajev Ufan kanssa.

Viime talvena Nilsson edusti Edmonton Oilersia 60 ottelussa. Tilastoihin 25-vuotias ruotsalainen kirjautti pisteet 11+16=27.

Lisää uusia miehiä Tampaan

Muutokset Tampassa jatkuvat, ja uusimpana miehenä Lightningin vahvuuteen liittyy hyökkääjä Chris Durno. 29-vuotias kanadalainen allekirjoitti seuran kanssa yksivuotisen sopimuksen.

Durno on kuulunut kahden edellisen kauden ajan Colorado Avalanchen organisaatiioon. Viime talvena miehelle kertyi 41 NHL-ottelua tehoin 4+4=8. Farmin puolella mies iski 17 pelissä pisteet 10+8=18.

Pouliot muuttaa Kanadan preerialta Floridan lämpöön

Tampa Bay Lightning hankki hyökkäykseensä syvyyttä, kun joukkue allekirjoitti vuoden mittaisen sopimuksen Marc-Antoine Pouliotin kanssa. 25-vuotias sentteri on Edmonton Oilersin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2003, ja hän on edustanut kanadalaisseuraa koko tähänastisen NHL-uransa ajan.

Viime talvena kanadalaishyökkääjä edusti Oilersia 35 ottelussa tehoin 7+7=14.

Samalla Lightning ilmoitti kiinnittäneensä valmennustiimiinsä Wayne Flemmingin. Yli 30 vuotta valmentanut mies toimi viime kaudella niin ikään Edmontonin leivissä.

Brunnström ja Stars sopimukseen ennen välimieskäsittelyä

Dallas Stars ja ruotsalaishyökkääjä Fabian Brunnström pääsivät yhteisymmärrykseen juuri ennen perjantaiaamuksi suunniteltua välimieskäsittelyä. Osapuolet allekirjoittivat yksivuotisen jatkosopimuksen, jonka arvo on 675 000 dollaria.

Kaksi edelliskautta Starsia edustanut 25-vuotias Brunnström pelasi viime talvena 44 ottelua pistein 2+9=11.

Hansenille sopimus välimiehen avustuksella

Vancouver Canucks ja tanskalaishyökkääjä Jannik Hansen hakivat sopimusasioissa apua välimieskäsittelystä. Kolmas osapuoli määräsi lopulta 24-vuotiaalle hyökkääjälle 825 000 dollarin arvoisen yksisuuntaisen vuoden mittaisen sopimuksen.

Hansen edusti Canucksia viime kaudella 47 ottelussa pistein 9+6=15.

Pelaajamarkkinat tuulisessa kaupungissa jatkuvat

Ahkerana kesän pelaajamarkkinoilla häärinyt Chicago Blackhawks jatkoi kaupantekoaan, kun seura myi Marty Reasonerin Floridaan. Vaihdossa tuuliseen kaupunkiin matkaa puolestaan Jeff Taffe.

33-vuotias Reasoner ei ehtinyt pukea Blackhawks-paitaa ylleen, sillä hän siirtyi Atlanta Thrashersin kanssa tehdyssä pelaajakaupassa aiemmin kesällä. Viime talvena urallaan yli 600 NHL-ottelua pelannut Reasoner teki pisteet 4+13=17, jotka syntyivät 80 kamppailussa.

29-vuotias Taffe on sahannut uransa ajan NHL:n ja AHL:n välillä. Viime talvena hän mahtui Panthersin kokoonpanoon 21 ottelussa ja teki pisteet 1+1=2.

Pavelec jatkaa kiekkojen pysäyttämistä Atlantassa

Atlanta Thrashers ja maalivahti Ondrej Pavelec ovat TSN-kanavan mukaan solmineet kaksivuotisen sopimuksen. Tuoreen paperin kokonaisarvo on 2,3 miljoonaa dollaria.

22-vuotias tshekkivahti torjui viime kaudella 42 ottelussa ja kirjautti torjuntaprosentikseen 90,6. Hän on edustanut Thrashersia koko NHL-uransa ajan.

Powelle vuoden jatko

TSN-kanavan mukaan Philadelphia Flyers ja hyökkääjä Darrol Powe ovat solmineet yksivuotisen jatkosopimuksen. Paperin arvo on 725 000 dollaria.

25-vuotias Powe edusti Flyersiä viime kaudella 63 ottelussa pistein 9+6=15. Hän on edustanut Flyersiä koko nelivuotisen NHL-uransa ajan.

Foligno pysyy Kanadan pääkaupungissa

Ottawa Senators ja 22-vuotias hyökkääjä Nick Foligno ovat solmineet kaksivuotisen jatkosopimuksen. Viime kausi oli miehen toinen kokonainen NHL:ssä ja Senatorsissa. Talven aikana mies summasi 61 ottelussa pisteet 9+17=26.

Kaleta jatkaa Sabresissa

Seuran valitsemaa välimieskäsittelyä odottanut Patrick Kaleta on päässyt yhteisymmärrykseen jatkosopimuksesta Buffalo Sabresin kanssa. Osapuolten allekirjoittama paperi on kaksivuotinen.

24-vuotias jenkki pelasi viime kaudella 55 ottelussa ja kirjautti uransa ennätyspisteet 10+5=15.

Perron jatkaa Bluesissa

St. Louis Blues ja hyökkääjä David Perron ovat solmineet kaksivuotisen jatkosopimuksen. 22-vuotias kanadalainen on edustanut Bluesia koko kolmivuotisen NHL-uransa ajan.

Viime talvena Perron tahkosi täydet 82 runkosarjaottelua. Tilastoihin mies kirjautti lukemat 20+27=47.

- David on osoittanut olevansa yksi runkopelaajistamme, ja odotamme hänen jatkavan kehittymistään kanssamme, kertoo Bluesin GM Doug Armstrong seuran verkkosivuilla.

Syvret Ducksin takalinjoille

Philadelphia Flyersin organisaatioon kaksi edellistä kautta kuulunut puolustaja Danny Syvret jatkaa uraansa Anaheim Ducksin riveissä. 25-vuotias pakki solmi kalifornialaisseuran kanssa yksivuotisen sopimuksen.

Syvret pääsi pelaamaan viime talvena NHL:ssä 21 ottelua. Pisteitä mies keräsi 2+2=4.

Kovaltshukin sopimusta ei hyväksytty

Megasopimukseen päässeet New Jersey Devils ja tähtihyökkääjä Ilja Kovaltshuk joutuvat uudestaan neuvottelupöytään. Osapuolten solmima 17 vuotinen ja 102 miljoonan dollarin arvoinen paperi ei saanut NHL:n hyväksyntään.

Liigan mukaan kumpikaan osapuoli ei voi uskoa, että Kovaltshuk pelaisi seurassa sopimuksen loppuun asti, jolloin hän olisi 44-vuotias. NHL:n mukaan pitkällä sopimuksella yritetään ainoastaan kikkailla palkkakattoa alemmas.

Liigan päätös on sikäli erikoinen, että se on aiemmin hyväksynyt muun muassa Marian Hossan 12 vuotta pitkän paperin, joka päättyy hänen ollessaan 42-vuotias. Molemmat sopimukset ovat samankaltaisia, sillä ne painottuvat ensimmäisiin vuosiin, ja viimeiset kaudet ovat varsin vähäisellä palkalla.

Kovaltshukin sopimus oli liigan historian pisin. Aiemmin pituusennätystä piti hallussaan New York Islandersin Rick DiPietro 15 vuoden paperillaan, ja toisena oli Washingtonin tähti Aleksandr Ovetshkin 13 kauden sopimuksellaan.

Gagne siirtyy Tampaan

Philadelphia Flyers teki tilaa palkkakattonsa alle, kun seura kauppasi hyökkääjä Simon Gagnen Tampa Bayhin. Lightningista Flyersiin siirtyvät puolestaan puolustaja Matt Walker sekä neljännen kierroksen varausvuoro.

Ensi kaudesta 5,25 miljoonaa nettoava Gagne pelasi viime kaudella Flyersissa 58 ottelua pistein 17+23=40. Niin ikään 30-vuotias Walker tahkosi Lightningissa 66 ottelua pistein 2+3=5.

O'Marra jatkaa Edmontonissa

Edmonton Oilers on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Ryan O'Marran kanssa.

Tokiossa syntynyt hyökkääjä pääsi viime kaudella pelaamaan kolme NHL-ottelua, joissa hän syötti yhden maalin. Muuten hän vietti kautensa farmissa.

Kings solmi viisi jatkosopimusta

Los Angeles Kings on tehnyt vuoden mittaiset jatkosopimukset viiden pelaajansa kanssa. Sopimuksen allekirjoittivat sentterilaituri Brad Richardson, agitaattorilaituri Richard Clune, laitahyökkääjä Trevor Lewis, keskushyökkääjä Corey Elkins sekä puolustava hyökkääjä Marc-Andre Cliche. Viisikosta ainoastaan Richardson pelasi koko kauden ylhäällä, muut viettivät pääosan kaudesta Losin farmijoukkueessa Manchesterissa.

Pelaajat olivat rajoitettuja vapaita-agentteja ennen sopimuksiaan.

Jacques jatkaa Oilersissa

Edmonton Oilers ilmoitti tehneensä vuoden mittaisen jatkosopimuksen hyökkääjä Jean-Francois Jacquesin kanssa.

Jacques pelasi viime kaudella Oilers-paidassa 49 ottelua, joissa syntyi pisteet 4+7=11. Lisäksi hän kulutti jäähypenkkiä 79 minuutin edestä.

25-vuotias montrealilainen kuului viime kaudella liigan parhaisiin taklaajiin, kunnes selkävamma lopetti hänen kautensa aikaisessa vaiheessa.

Lisäksi Oilers teki yksivuotisen ja kaksisuuntaisen sopimuksen puolustaja Shawn Bellen kanssa. Hänen kautensa kului farmissa.

Harding jatkaa Wildissa

Minnesota Wild ja maalivahti Josh Harding solmivat yksivuotisen jatkosopimuksen. 26-vuotias kanadalainen on edustanut koko uransa ajan Wildia, mutta jäänyt kakkosvahdin asemaan Niklas Bäckströmin takana. Viime talvena mies pääsi tositoimiin 25 ottelussa, joissa hänen torjuntaprosentikseen tuli 90,5.

Sydorin vuoro iskeä hokkarit naulaan

Jälleen yksi pitkä NHL-ura tuli päätökseensä, kun 18 vuotta sarjassa pelannut Darryl Sydor ilmoitti ripustavansa hokkarit naulaan. 38-vuotias pakki ehti urallaan tahkota peräti 1291 runkosarjaottelua, ja edustaa uransa viimeiseksi seuraksi jääneen St. Louis Bluesin ohella Los Angeles Kingsiä, Columbus Blue Jacketsia, Tampa Bay Lightningia, Pittsburgh Penguinsia ja Dallas Starsia.

Valtaosan urastaan Sydor pelasi Texasissa, jossa mies voitti myös Stanley Cupin 1999. Toisen mestaruutensa Sydor saavutti Tampassa vuonna 2004. Kanadan paidassa puolustaja juhli MM-kultaa vuonna 1994.

NHL-urallaan Sydor kirjautti pistetilastoihinsa lukemat 98+409=507. Pelatuissa otteluissa Sydor on liigan historian kuudenneksitoista eniten tahkonnut pakki. Kanadalainen varattiin NHL:ään vuonna 1990, kun Los Angeles Kings poimi hänet koko draftin seitsemäntenä pelaajana.

Carcillolle vuoden jatkopaperi

Philadelphia Flyers kiinnitti viime kauden jäähykuninkaansa Dan Carcillon vuoden jatkosopimuksella. Paperin taloudellisia yksityiskohtia ei kerrottu julkisuuteen.

25-vuotias hyökkääjä pelasi viime kaudella 76 ottelua pistein 12+10. Rangaistusminuutteja miehelle kertyi peräti 207, joilla hän oli koko NHL:n jäähytilaston neljäs.

Bollille parin vuoden jatkosopimus

Hyökkääjä Jared Boll ja Columbus Blue Jackets ovat solmineet kaksivuotisen jatkosopimuksen. 24-vuotias hyökkääjä pelasi Blue Jacketsin paidassa viime kaudella 68 ottelussa ja kirjautti tilastoihin lukemat 4+3=7. Jäähysarakkeeseen hän keräsi 149 minuuttia, joilla heltisi joukkueen jäähypörssin voitto kolmatta kertaa putkeen.

Sopimuksia Vancouverissa

Vancouver Canucks on solminut jatkosopimukset Tanner Glassin, Alexandre Bolducin ja Shane O'Brienin kanssa. Papereiden yksityiskohtia ei kerrottu julkisuuteen.

26-vuotias O'Brien pelasi Canucksissa viime kaudella 65 ottelua tehoin 2+6=8. Glass oli mukanan 67 ottelussa pistein 4+7=11. Bolducille NHL-pelejä kertyi 15 kappaletta ilman tehopisteitä.

Lapierelle vuoden jatkopaperi

Montreal Canadiens ja hyökkääjä Maxim Lapierre pääsivät yhteisymmärrykseen ja solmivat yksivuotisen jatkosopimuksen. RDS-kanavan mukaan mies nettoaa talvesta 900 000 dollaria.

25-vuotias kanadalainen edusti Canadiensia viime kaudella 76 ottelussa tehoin 7+7=14.

Blackhawks vastasi Sharksin Hjalmarssonin kaappausyritykseen

San Jose Sharksilta neljän vuoden ja 14 miljoonan dollarin tarjouksen rajoitettuna vapaana-agenttina saanut Niklas Hjalmarsson pysyy Chicago Blackhawksin miehenä. Stanley Cupin voittanut seura päätti vastata Sharksin tarjoukseen samanlaisella paperilla, ja täten 23-vuotias ruotsalaispakki jatkaa pelejään tuulisessa kaupungissa.

Kolme kautta Blackhawksin organisaatiossa kiekkoillut Hjalmarsson pelasi viime talvena 77 runkosarjaottelua tehoin 2+15=17.

Zherdev palaa NHL:ään

Philadelphia Flyers on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen venäläishyökkääjä Nikolai Zherdevin kanssa. Viime kaudella Zherdev pelasi KHL-liigassa Atlant Mytitshin joukkueessa ja teki 52 ottelussa 39 pistettä (13+26).

Alunperin 25-vuotias Zhedev on Columbuksen ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2003, kaikkiaan tilaisuuden neljäs varaus. Ennen siirtymistään KHL:ään hän teki viiden kauden aikana Blue Jacketsin ja New York Rangersin paidassa 239 pistettä (99 maalia, 140 syöttöä). csnphilly.com -sivuston mukaan Zherdev palkka on 2 miljoonaa dollaria kaudesta.

Rangers ja Ducks kaupoilla

Anaheim Ducks ja New York Rangers tekivät pelaajakaupan, jossa Manhattanille matkaa puolustaja Steve Eminger ja Kalifornian lämpöön laitahyökkääjät Aaron Voros ja Ryan Hillier.

29-vuotias Voros pelasi viime kaudella 41 ottelussa ja kirjautti tehot 3+4=7. 26-vuotias Eminger edusti puolestaan Ducksia 63 ottelussa tilastoilla 4+12=16. 22-vuotiaan Hillierin kausi sujui farmin puolella.

Girardille jatkoa

New York Rangers teki jatkosopimuksen puolustaja Dan Girardin kanssa. Uusi sopimus on kestoltaan nelivuotinen ja sen arvo on 13,3 miljoonaa dollaria. Sopimus tuo Girardille noin 3,25 miljoonan dollarin vuosiansiot

Girardi pelasi Rangersin paidassa viime kaudella täyden runkosarjan. 82 ottelussa hänelle merkittiin tehot 6+18=24.

San Jose ja Hjalmarsson sopimukseen

San Jose Sharks ja Chicago Blackhawksin rajoitettu vapaa-agentti Niklas Hjalmarsson ovat solmineet nelivuotisen, kokonaisarvoltaan 14 miljoonan dollarin sopimuksen.

Kyseessä on niin sanottu offersheet -paperi, johon Chicago voi vastata samanlaisella tarjouksella. Mikäli Blackhawks ei vastaa tarjoukseen, saa se Sharksilta korvauksena ensi kesän ensimmäisen ja kolmannen kierroksen varausvuorot.

Stuart jatkaa Bostonissa

Puolustaja Mark Stuart ja Boston Bruins ovat solmineet yksivuotisen jatkosopimuksen. 26-vuotias pakki edusti Bruinsia viime kaudella 56 ottelussa pistein 2+7=9. Miehen loppukausi meni piloille sormivamman vuoksi.

Weberille C rintaan

Puolustaja Shea Weber on nimetty Nashville Predatorsin seurahistorian viidenneksi kapteeniksi. Joukkue päätyi antamaan C-kirjaimen 24-vuotiaalle Weberille, kun edellinen kapteeni Jason Arnott kaupattiin aiemmin kesällä New Jersey Devilsiin.

- Sen lisäksi, että Shea on yksi sarjan parhaita nuoria pakkeja, on hän luontainen johtaja. Luotamme siihen, että hänellä on oman joukkueensa, vastustajien, Predatorsin organisaation sekä fanien kunnioitus takanaan, kertoo Nashvillen GM David Poile seuran tiedotteessa.

Fehrille kaksivuotinen jatkosopimus

Washington Capitals ja laitahyökkääjä Eric Fehr ovat solmineet kaksivuotisen jatkosopimuksen. Paperin kokonaisarvo on 4,4 miljoonaa dollaria.

24-vuotias Fehr teki viime kaudella uransa ennätyspisteet, kun 69 ottelussa tilille merkittiin lukemat 21+18=39.

Yip jatkaa Coloradossa

Colorado Avalanche ja laituri Brandon Yip ovat sopineet kahden vuoden jatkosopimuksesta. 25-vuotias tulokashyökkääjä kärsi kauden 2009-10 alussa loukkaantumisista, mutta pelasi loppukauden ja pudotuspelit erinomaisesti. Runkosarjassa hän ehti tehdä 32 ottelussa 19 pistettä (11 maalia, 8 syöttöä) ja pudotuspeleissä kuudessa ottelussa neljä pistettä (2+2).

Corvo palaa Carolinaan

Kevään siirtotakarajalla Carolinasta Washington Capitalsiin siirtynyt puolustaja Joe Corvo palaa Hurricanesin riveihin. Tuore paperi on kaksivuotinen ja sen kokonaisarvo on 4,5 miljoonaa dollaria.

33-vuotias Corvo pelasi viime kaudella Hurricanesin ja Capitalsin riveisä yhteensä 52 ottelua. Tehoja miehelle kertyi 6+12=18.

Toronton takalinjoille lisämiehitystä

Toronto Maple Leafs vankisti puolustustaan, kun joukkue hankki riveihinsä Brett Lebdan. 28-vuotiaan pakin tuore sopimus on kaksivuotinen ja konaisarvoltaan 2,9 miljoonaa dollaria.

Lebda on edustanut koko viisivuotisen NHL-uransa ajan Detroit Red Wingsiä. Viime talvena hän esiintyi 63 ottelussa tehoin 1+7=8.

Lalime jatkaa Buffalossa

Buffalo Sabresin kakkosvahtina kaksi edelliskautta torjunut Patrick Lalime jatkaa tutussa ympäristössä. Viime kaudella 14 ottelussa esiintynyt maalivahti allekirjoitti seuran kanssa ensi talven kattavan paperin.

Nabokov Pietariin

Kesän pelaajamarkkinoiden nimekkäin maalivahti Jevgeni Nabokov siirtyy neljäksi kaudeksi KHL-liigan Pietarin SKA:han Venäjälle. NHL-urallaan ainoastaan San Jose Sharksia edustanut Nabokov pelannee näin siis uransa loppuun ruplaliigassa.

Nabokovin uran tähtihetkiin kuuluu vuoden tulokkaan palkinto Calder Trophy sekä maininnat parhaan maalivahdin Vezina Trophyn ehdokkaana. Urallaan 563 ottelua pelannut "Nabby" jäi seitsemän voiton päähän 300 voiton rajapyykistä.

Niedermayer Sabresiin

Buffalo Sabresin hyökkäys saa rutkasti lisää kokemusta, kun yli 1000 NHL-ottelua pelannut Rob Niedermayer liittyy joukkueeseen vuoden sopimuksella. Viime kaudella 35-vuotias hyökkääjä edusti New Jersey Devilsiä. Talven 71 ottelussa miehen tilastoihin merkittiin lukemat 10+12=22.

Schultz jatkaa Capitalsissa

Washington Capitals ja puolustaja Jeff Schultz ovat solmineet nelivuotisen jatkosopimuksen. Paperin kokonaisarvo on TSN-kanavan mukaan 11 miljoonaa dollaria.

Schultz edusti Capitalsia viime kaudella 73 ottelussa pisteitn 3+20=23. Hän voitti NHL:n tehotilaston +50-lukemallaan.

Atlantan kovanaamalle sopimus

Atlantassa nähdään tappeluita myös ensi kaudella, kun Thrashers kiinnitti kovanaama Eric Boultonin vuoden mittaisella ja 650 000 dollarin arvoisella paperilla. 33-vuotias Boulton on viihtynyt seurassa jo viisi kautta.

Viime kaudella Boulton tiputti hanskansa 13 kertaa ja kirjautti 113 jäähyminuuttia. Tehoiksi miehelle merkittiin 62 ottelussa syntyneet 2+6=8.

Miller ja Eaves jatkavat autokaupungissa

Detroit Red Wings on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Drew Millerin kanssa.

Miller aloitti viime kauden Tampa Bay Lightningissa, mutta siirtyi waivers-listan kautta Detroitiin marraskuun alussa. 80 ottelussa hänelle merkittiin 10 maalia ja 19 tehopistettä.

Drew Miller on Buffalon tähtimaalivahti Ryan Millerin nuorempi veli.

Detroitissa jatkaa yksivuotisella sopimuksella myös hyökkääjä Patrick Eaves. 26-vuotias hyökkääjä pelasi joukkueessa viime kaudella 65 ottelua tehoin 12+10=22.

Janssen jatkaa St. Louisissa

St. Louis Blues on tehnyt vuoden mittaisen jatkosopimuksen kovanaama Cam Janssenin kanssa.

26-vuotias hyökkääjä ei juhlinut pisteillä pelaamissaan 43 ottelussa viime kaudella, mutta jäähyboksin ovi kävi sitäkin tiheämpään ja Janssenille merkittiin 190 jäähyminuuttia.

Janssen on edustanut viiden kauden aikana Bluesin lisäksi myös New Jersey Devilsiä. 206 NHL-ottelussa hän on tehnyt pisteet 2+4=6 ja saalistanut 544 jäähyminuuttia.

S. Kostitsynille vuoden sopimus

Montreal Canadiensista Nashvilleen kaupattu Sergei Kostitsyn on solminut Predatorsin kanssa yksivuotisen sopimuksen. Paperin arvo on 550 00 dollaria.

23-vuotias valkovenäläishyökkääjä edusti Canadiensia viime kaudella 47 ottelussa pistein 7+11=18. Miehellä oli kuitenkin koko kauden ajan erimielisyyksiä seuran kanssa, ja niinpä hän löysi itsensä kesällä uudesta ympäristöstä.

Gordon jatkaa pääkaupungissa

Washington Capitals ja hyökkääjä Boyd Gordon ovat solmineet yksivuotisen jatkosopimuksen. Päättynyt kausi oli 26-vuotiaan hyökkääjän seitsemäs Capitalsissa. Mies kirjautti talven aikana tilastoihin lukemat 4+6=10, jotka syntyivät 36 ottelussa.

Pari jatkosopimusta Tampassa

Tampa Bay Lightning on solminut yksivuotiset sopimukset puolustaja Mike Lundinin ja hyökkääjä Teddy Purcellin kanssa. 25-vuotias Lundin edusti Lightningia viime kaudella 49 ottelussa pistein 3+10=13.

Siirtotakarajalla Los Angelesista Tampaan siirtynyt 24-vuotias Purcell tahkosi viime talvena yhteensä 60 ottelua pistein 6+9=15.

Halakille 15 miljoonan sopimus

Montreal Canadiensin pudotuspelien kirkkain tähti Jaroslav Halak on tehnyt neljän vuoden sopimuksen uuden joukkueensa St.Louis Bluesin kanssa. Sopimus on kokonaisarvoltaan 15 miljoonaa dollaria.

Halak, 25, pelasi viime kaudella 45 runkosarjaottelua ja päälle 18 pudotuspeliottelua yli 92 torjuntaprosentilla. St.Louis hankki slovakkivahdin kesäkuun puoluvälissä, vaihdossa hyökkääjälupaus Lars Elleriin ja vielä junioreissa pelaavaan laituriin Ian Schultziin.

Carlo Colaiacovon puolestaan jatkaa Blues-miehistössä seuraavat kaksi kautta. Uusi jatkosopimus on arvoltaan 4,25 miljoonaa dollaria.

Puolustaja Colaiacovo teki Blues-paidassa viime kaudella pisteet 7+25=32. Hän on edustanut myös Torontoa, joka varasi hänet vuonna 2001 ensimmäisellä kierroksella.

Winchester jatkaa Bluesissa

St. Louis Blues on tehnyt vuoden jatkosopimuksen hyökkääjä Brad Winchesterin kanssa.

29-vuotias Winchester pelasi viime kaudella Blues-paidassa 64 ottelua tehden kolme maalia ja viisi syöttöä. Hän on edustanut myös Edmontonia ja Dallasia.

Strudwick jatkaa Oilersissa

Edmonton Oilers teki vuoden jatkosopimuksen veteraanipuolustaja Jason Strudwickin kanssa. Edmontonista lähtöisin oleva Strudwick aloittaa syksyllä kolmannen kautensa kotikaupunkinsa joukkueessa.

Viime kaudella Strudwick keräsi 72 ottelussa pisteet 0+6=6.

Oilers ilmoitti myös laittaneensa puolustaja Sheldon Sourayn waivers-listalle, josta hän on minkä tahansa NHL-joukkueen otettavissa.

Kuljominille kahden vuoden jatkosopimus

Toronto Maple Leafs kiinnitti yhden avainhyökkääjistään, kun se teki Nikolai Kuljominin kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen, jonka arvo on 4,7 miljoonaa dollaria.

23-vuotias Kuljomin teki viime kaudella 78 ottelussa pisteet 16+20=36.

Jatkosopimuksen Leafsin kanssa allekirjoitti myös John Mitchell. Hänen paperinsa kattaa ensi kauden ja on arvoltaan 750 000 dollaria.

Fraserille kahden vuoden sopimus

Edmonton Oilers kiinnitti vastikään Chicagosta kaupassa tulleen hyökkääjä Colin Fraserin kahden vuoden sopimuksella, jonka arvo on 1,65 miljoonaa dollaria. Fraser ansaitsee seuraavien kahden vuoden aikana 825 000 dollaria vuotta kohti.

Oilers hankki Fraserin Chicagosta viime viikolla vaihdossa kuudennen kierroksen varausvuoroon kesän 2010 draftissa. Fraser teki viime kaudella Blackhawks-paidassa pelaamissaan 70 ottelussa pisteet 7+12=19.

Saku Koivulle kahden vuoden jatkosopimus

Keskushyökkääjä Saku Koivu jatkaa Anaheimissa. Viime kesänä Kaliforniaan siirtynyt Koivu ehti vilahtaa muidenkin joukkueiden spekulaatioissa, mutta 2,5 miljoonan dollarin vuosiansiot takaava pahvi pitää Koivun ankkapaidassa seuraavat kaksi vuotta.

35-vuotiaan Koivun saldot viime kauden 71 ottelussa olivat 19 maalia ja 33 syöttöä.

Ladd Atlantaan

Pelaajamarkkinat Chicagossa jatkuvat, ja tällä kertaa lähtöpassit sai Andrew Ladd. Miehen menolippuun kirjattiin osoitteeksi Atlanta, josta Chicago saa hyvityksenä puolustaja Ivan Vishnevskin ja ensi kesän toisen kierroksen varausvuoron.

Ladd pelasi Blackhawksissa viime kaudella kaikki 82 ja merkkautti tilastoihin lukemat 17+21=38.

Boyd pysyy Montrealissa

Kesäkuun lopussa Montrealiin kaupattu hyökkääjä Dustin Boyd on sorvannut kanadalaisseuran kanssa vuoden mittaisen sopimuksen. Paperin arvo on 650 000 dollaria. Viime kaudella Calgarya ja Nashvillea edustanut 23-vuotias hyökkääjä pelasi kaikkiaan 78 ottelua tehoin 11+13=24.

Prospalille vuoden sopimus

35-vuotias tshekkihyökkääjä Vaclav Prospal ja NY Rangers ovat solmineet yksivuotisen ja 2,1 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen. Mies pelasi Rangersissa viime kaudella 75 ottelua tehoin 20+38=58.

Steenille jatko nuottipaidassa

St. Louis Blues ja ruotsalaishyökkääjä Alex Steen ovat solmineet nelivuotisen jatkosopimuksen. Paperin kokonaisarvo on 13,45 miljoonaa dollaria. Mies teki viime kaudella 68 ottelussa pisteet 24+23=47.

Morris pysyy aavikolla

Derek Morris jatkaa Phoenix Coyotesin riveissä neljän vuoden ja yhteensä 11 miljoonan dollarin sopimuksella. 31-vuotias puolustaja on edustanut urallaan viittä NHL-seuraa ja pelannut yhteensä jo 869 peliä tehoin 80+289. Morris kaupattiin viime kaudella Phoenixiin kevään siirtorajalla. Hän aloitti kauden Boston Bruinsissa.

St.Louisille pitkä jatkosopimus

Martin St.Louis jatkaa Tampa Bay Lightningissä seuraavan viiden kauden ajan pelaajan sovittua neljästä lisävuodesta nykyisen sopimuksen perään.

St.Louis teki viime kaudella 94 pistettä ja on ollut pitkään Lightningin organisaation kasvot yhdessä Vincent Lecavalierin kanssa. Sopimuksen myötä St.Louis saa lopettaa uransa organisaatiossa jossa hän on pelannut koko 2000-luvun.

Coburnille jatkosopimus

Braydon Coburn jatkaa Philadelphiassa kahden vuoden sopimuksella. Sopimus on yhteisarvoltaan 6.4 miljoonaa dollaria per vuosi. Viime kausi oli kookkaalle puolustajalle viides NHL:ssä. 25-vuotias Coburn on pelannut yhteensä 297 NHL -ottelua ja merkannut näissä 95 pistettä ja 275 jäähyminuuttia

Christensen jatkaa New Yorkissa

Rangersiin kesken viime kauden waivers-listalta kaapattu Erik Christensen jatkaa New Yorkissa seuraavat kaksi kautta. 26-vuotias hyökkääjä osoittautui heti hyväksi hankinnaksi Rangers-miehistöön ja hän teki 52 pelissä 8 maalia ja yhteensä 26 pistettä pelaten samalla vahvaa kahden suunnan peliä.

Paille jatkaa Bostonissa

Daniel Paille teki Bostonin kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen. 26-vuotias laitahyökkääjä teki viime kaudella 20 pistettä Bruinsin paidassa. Urallaan Paille on tehnyt 269 ottelussa 96 pistettä. Palkkakattoa vastaan sopimuksesta lasketaan 1,075 miljoonaa dollaria vuodessa.

Flames ja Ducks pikkukaupoilla

Calgary Flames kauppasi hyökkääjä Jason Jaffrayn Anaheim Ducksiin vaihdossa hyökkääjä Logan MacMillaniin. Kauppaan kuuluu myös mahdollinen seitsemännen kierroksen varausvuoro vuoden 2013 draftiin, joka voidaan myöntää kummalle tahansa joukkueelle.

Jaffray vietti valtaosan viime kaudesta AHL:n Abbotsford Heatissa, jossa hän oli joukkueen paras maalintekijä 25 osumalla. Lisäksi Jaffray voitti joukkueen syöttöpörssin 29 syöttöpinnalla. Jaffray pelasi kolme ottelua Flamesissa, mutta ei tehnyt niissä pistettäkään. Jaffray on pelannut myös 33 ottelua Vancouver Canucksissa.

20-vuotias MacMillan pelasi viime kauden sekä ECHL:n Bakersfield Condorsissa, että Abbotsford Heatissa. Hänen pistesaldonsa oli 2+4=6. MacMillan oli Anaheimin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2007.

Toronto ja Chicago kaupoilla

Chicago Blackhawks jatkoi aktiivista häärimistään pelaajamarkkinoilla. Tällä kertaa seuran kauppakumppanina oli Toronto Maple Leafs, jonne matkaavat laitahyökkääjät Kris Versteeg ja Bill Sweatt. Chicagon ryhmään liittyvät puolestaan hyökkääjät Victor Stålberg, Chris DiDomenico ja Philippe Paradis.

Kaupan nimekkäimpänä pelaajana voidaan pitää 24-vuotiasta Versteegiä, joka teki viime kaudella 79 ottelussa pisteet 20+24=44. 21-vuotias Sweatt on Chicagon toisen kierroksen varaus vuodelta 2007 ja pelannut tähän asti yliopistosarjoissa.

Nopeakinttuinen 24-vuotias Stålberg pääsi NHL-peleihin viime kaudella 40 kertaa ja teki pisteet 9+5=14. Paradisin ja DiDomenicon viime talvet sujuivat juniorisarjoissa.

Koistisen sopimus ostettiin ulos

Aiemmin waiver-listalle asetetun suomalaispakin Ville Koistisen alunperin kaksivuotisen sopimuksen toinen talvi on ostettu ulos. Florida Panthers katsoi, että ei tarvitse miehen palveluksia enää, ja täten suomalaispakki on vapaa etsimään itselleen uuden työnantajan. Koistinen mahtui Panthersin kokoonpanoon viime kaudella 17 ottelussa ja teki pisteet 1+3=4.

Latendresselle sopimus

Kesken viime kauden Montrealista Minnesotaan siirtynyt Guillaume Lantendresse on solminut Wildin kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen, joka takaa 2,5 miljoonan vuositulot. 55 Wild-paidassa pelaamassaan ottelussa mies iski pisteet 25+12=37.

Leightonille kahden vuoden jatkopaperi

Philadelphia kiinnitti maalivahti Michael Leightonin kahden vuoden ja 3.1 miljoonan dollarin sopimuksella. Kesken viime kauden Carolinasta siirtynyt Leighton oli iso osa Flyersin viime kauden menestystä. 29-vuotias maalivahti pelasi pudotuspelit mukaanlukien 41 peliä Philadelphian maalilla ja miehelle kirjattiin 24 voittoa ja vain 8 tappiota.

Leighton on pelannut yhteensä 103 NHL-peliä torjuntaprosentilla 90.2%. Päästettyjä maaleja ottelua kohti on kertynyt keskimäärin 2.94.

Oilers ja Coyotes vaihtoivat sopimuksia

Edmonton Oilers ja Phoenix Coyotes tekivät pelaajakaupan, jonka pääasiallinen tarkoitus oli keventää molempien joukkueiden kulurakennetta. Lähes 3 miljoonan dollarin sopimuksella pelaava Oilers-hyökkääjä Patrick O'Sullivan siirtyi Phoenixiin ja joukkue osti hänen sopimuksensa viimeisen vuoden ulos välittömästi. O'Sullivan on näin vapaa tekemään sopimuksen haluamansa joukkueen kanssa.

Edmontoniin kaupassa siirtyi 30-vuotias puolustaja Jim Vandermeer. Ensi vuonna rajoittamattomaksi vapaaksi agentiksi tuleva Vandermeer saa ensi kaudesta 2,3 miljoonaa dollaria.

Brind'Amour päättää pitkän kiekkouransa

Elokuussa 40 vuotta täyttävä Rod Brind'Amour on päättänyt lopettaa 21 vuotta kestäneen NHL-uransa. Keväällä 2006 kapteenina Carolinan Stanley Cup -voittoon johdattaneella miehellä olisi vielä ollut vuosi jäljellä sopimustaan, mutta miehen hokkarit menevät nyt naulaan.

Kaksi kertaa sarjan parhaaksi puolustavaksi hyökkääjäksi valittu Brind'Amour pelasi urallaan 1484 ottelua ja teki niissä pisteet 452+732=1184.

Oilers-kapteeni Columbukseen

Edmonton Oilersin waiver-listalle asettama Ethan Moreau jatkaa pelejään Columbus Blue Jacketsin paidassa. Viime kaudella Oilersin kapteenina ollut 34-vuotias laituri teki 76 pelissä pisteet 9+9=18.

Ensi kausi on Moreaun sopimuksen viimeinen talvi. Miehen palkkatulot kaudesta ovat 1,75 miljoonaa dollaria ja hänen alunperinen nelivuotinen sopimuksensa rasittaa palkkakattoa kahden miljoonan edestä.

Clarksonille jatkoa

New Jersey Devils ja laitahyökkääjä David Clarkson ovat solmineet kolmivuotisen jatkosopimuksen, jonka kokonaisarvo on kahdeksan miljoonaa dollaria. 26-vuotias Clarkson kärsi viime kaudella nilkkavammasta ja pelasi vain 46 ottelua. Niissä hän keräsi tilastot 11+13=24.

Calgarylle ruotsalaisvahti

Calgary Flames on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen maalivahti Henrik Karlssonin kanssa. Calgary hankki maalivahdin lauantaina kaupassa, jossa se antoi San Joselle kuudennen kierroksen varausvuoron.

Isokokoinen Karlsson on pelannut viimeiset kuusi kautta Elitserienissä. Viime kaudella hän edusti Färjestadia, jossa pelasi kolme nollapeliä ja päästi 2,45 maalia ottelua kohden.

Senators osti Cheechoon ulos

Ottawa Senators osti ulos hyökkääjä Jonathan Cheechoon sopimuksen. Cheechoolla oli sopimuksessaan vuosi jäljellä, mutta nyt hyökkääjä joutuu etsimään itselleen uuden seuran. Hän olisi ansainnut tulevalla kaudella 3,5 miljoonaa dollaria.

- Jonathan on laatuihminen ja hyvä jääkiekkoilija. Toivoimme että asiat olisivat järjestyneet. Oli kuitenkin molempien osapuolten kannalta paras ratkaisu jatkaa eri suuntiin. Toivomme hänelle kaikkea hyvää, Senatorsin GM Bryan Murray sanoi tiedotteessa.

Cheechoo pelasi viime kaudella Senatorsissa 61 ottelua, joissa hän teki viisi maalia ja yhdeksän syöttöä. Hän tuli Ottawaan San Josesta kaupassa, jossa Dany Heatley meni toiseen suuntaan.

Montreal ja Nashville kaupoilla

Montreal Canadiens ja Nashville Predators ovat tehneet pelaajakaupan. Valkovenäläinen Sergei Kostitsyn siirtyy Nashvilleen vaihdossa maalivahti Dan Ellisiin sekä Dustin Boydiin. Vaihtokaupassa liikkui molemmilta myös varausvuoroja.

Kostitsynin uraa Montrealissa ovat värittäneet muutamat seuran ja slaavihyökkääjän väliset selkkaukset. Vancouverin olympialaisissa edukseen esiintynyttä Kostitsyniä on syytetty Montrealissa ajoittain laiskuudesta.

Veteraanimaalivahti Ellis pelasi päättyneellä kaudella 31 ottelussa Predatorsin paidassa. Energiahyökkääjä Boydin tehot olivat 11+13=24, miehen ollessa sivussa vain neljästä ottelusta runkosarjan aikana.

Jotta Kostitsyn voi esiintyä ensi kaudella Nashvillen paidassa, pitää joukkueen tehdä sopimus miehen kanssa, sillä hänestä tulee vapaa-agentti heinäkuun ensimmäinen päivä. Sama pätee Ellisiin ja Boydiin Montrealissa.

Modanon taru Dallasissa ohi

Dallas Starsin toimitusjohtaja Joe Nieuwendyk on ilmoittanut, että joukkue ei enää tule tekemään sopimusta seuraikoni Mike Modanon kanssa. Hiljattain 40-vuotta täyttänyt amerikkalaissentteri on pelannut koko pitkän uransa Dallas Starsin organisaatiossa.

- Päätös ei ole helppo organisaatiolle eikä faneille, mutta olemme puhuneet tästä Miken kanssa jo pitkään ja joukkueemme on katsottava nyt eteenpän, sanoi Nieuwendyk.

Modano oli vuonna 1988 Minnesota North Starsin ja koko varaustilaisuuden ykkösvaraus. Monipuolisena hyökkääjänä tunnettu Modano on pelannut samassa organisaatiossa 1459 ottelua, joissa mies on merkauttanut tehot 557+802=1359. Pudotuspeleissä Modano on esiintynyt 174 kertaa ja tehnyt niissä 145 tehopistettä. Stanley Cupia amerikkalaissentteri on juhlinut Dallasin paidassa kerran, kesällä 1999.

Modano on ilmoittanut, että hän aikoo tutkailla mahdollisia tarjouksia heinäkuun alusta lähtien, jolloin vapaiden agenttien siirtoikkuna aukeaa NHL:ssä. On myös mahdollista, että mies ripustaa luistimet lopullisesti naulaan ja siirtyy jopa Dallas Starsin osaomistajaksi. Myynnissä olevan seuran erilaisista uusista mahdollisista omistajatahoista on ollut spekulaatiota ja myös Modanon nimi on ollut esillä.

Winnikistä kojootti

Colorado Avalanche on hankkinut hyökkääjä Daniel Winnikin Phoenix Coyotesilta. Arizonan aavikolle matkasi vuoden 2012 neljännen kieroksen varausvuoro.

Puolustava hyökkääjä Winnik keräsi kaudella 2009-10 74 ottelussa neljä maalia ja antoi 15 syöttöä. Hän pelasi joukkueen hyökkäjistä kolmanneksi eniten alivoimaa, blokkasi 54 laukausta ja suoritti 30 kiekonriistoa. Kaikkiaan hän on tehnyt kolmella kaudessa, reilussa kahdessasadassa ottelussa, 52 pistettä (18 maalia, 34 syöttöä).

Avalanchen toimitusjohtaja Greg Sherman kehui lausunnossaan Winnikin kokoa (188 cm, yli 90 kiloa), nopeutta ja jäähyntappotaitoa sekä uskoi New Hampshiren yliopiston kasvatin olevan joukkueessa tärkeässä roolissa ensi kaudella.

Barch tappelee jatkossakin Dallasin paidassa

Isokokoinen laitahyökkääjä Krys Barch on tehnyt kahden vuoden jatkosopimuksen Dallas Starsin kanssa. Sopimuksen arvo on yhteensä 1,675 miljoonaa dollaria. Barch on Starsin tappelija, joka teki viime kaudella tehot 0+6 ja keräsi jäähyjä 130 minuuttia.

Pyatt ja Pouliot jatkavat Montrealissa

Montreal Canadiens ja hyökkääjä Tom Pyatt ovat solmineet yksivuotisen jatkosopimuksen, jonka arvo on 550 000 dollaria. 23-vuotiaasta hyökkääjästä olisi tullut heinäkuun 1. päivänä rajoitettu vapaa-agentti. Kanadalainen pelasi Montrealissa viime kaudella 40 ottelua ja keräsi viisi tehopistettä.

Canadiensissa jatkaa myös kesken viime kauden seuraan hankittu Benoit Pouliot. Hänenkin sopimuksensa kattaa nesi kauden ja on arvoltaan 1,375 miljoonaa dollaria. Pouliot teki viime talvena Canadiens-paidassa 39 pelissä pisteet 15+9=24.

San Josessa parit jatkosopimukset

San Jose Sharks on tehnyt vuoden mittaiset jatkosopimukset viime kaudella joukkueeseen liittyneiden Scott Nicholin ja Niclas Wallinin kanssa. Neljännen ketjun keskushyökkääjänä pelannut Nichol tunnetaan räväkästä luonteestaan sekä hyvistä aloitustaidoistaan. Wallin on fyysinen peruspuolustaja. Sopimusten rahallista arvoa ei mainittu.

Recchi jatkaa Bostonissa

Boston Bruins on tehnyt vuoden mittaisen jatkosopimuksen Mark Recchin kanssa.

Sopimuksen arvon odotetaan olevan miljoona dollaria, mutta sisältävän lukuisia bonuksia.

42-vuotias hyökkääjä tuli Bostoniin Tampa Bay Lightningista vuoden 2009 siirtotakarajalla. Recchi on pelannut Bostonissa 99 ottelua, joissa on tehnyt 59 tehopistettä.

Ramsay Atlantan päävalmentajaksi

Atlanta Thrashers on nimennyt Craig Ramsayn uudeksi päävalmentajakseen. 59-vuotias Ramsay on toiminut viimeiset kolme kautta Boston Bruinsin apuvalmentajana.

Apuvalmentajana hän toiminut myös Tampassa, Ottawassa, Floridassa ja Buffalossa, päävalmentajakokemusta hänellä on lyhyeltä ajalta Philadelphiasta.

Wolski jatkaa aavikolla

Hyökkääjä Wojtek Wolski jatkaa Phoenixissa seuraavat kaksi kautta. Uusi sopimus on arvoltaan 7,6 miljoonaa dollaria.

Wolski, joka tuli Phoenixiin kesken kauden kaupassa Coloradosta, pelasi kojoottipaidassa 18 ottelua, joissa teki pisteet 6+12=18. Yhteensä Wolski keräsi Coloradon ja Phoenixin paidassa 23 maalia ja 42 syöttöä 80 ottelussa.

Marleau ja Pavelski jatkavat San Josessa

San Jose Sharks teki tärkeät jatkosopimukset kahden avainhyökkääjän kanssa, kun Patrick Marleau ja Joe Pavelski solmivat organisaation kanssa monivuotiset jatkosopimukset. Marleaun palkka on nelivuotisessa sopimuksessa keskimäärin 6,9 miljoonaa dollaria vuotta kohden. Pavelskin samanmittaisen sopimuksen vuosiarvo on neljä miljoonaa dollaria.

Marleau olisi päässyt heinäkuun ensimmäisenä päivänä rajoittamattomaksi vapaaksi agentiksi, mutta solmi jatkosopimuksen ainoan edustamansa NHL-joukkueen kanssa. Marleaun viime kausi oli hänen uransa tehokkain kun hän teki 44 maalia. Lisäksi Marleau voitti Kanadan paidassa olympiakultaa.

Pavelski puolestaan oli Sharksin ensimmäisen kierroksen pudotuspelisankari jonka viime kauteen mahtui olympiahopea. Monipuolinen keskushyökkääjä teki viime kaudella 25 maalia.

Boychuk pysyy Bostonissa

Boston Bruins ja puolustaja Johnny Boychuk sopivat kahden vuoden jatkosopimuksesta. Sopimuksen kokonaisarvo on 3,75 miljoonaa, 1,75 miljoona ensi kaudesta ja 2 miljoona kaudesta 2011-2012.

26-vuotias olisi ollut rajoittamaton vapaa agentti heinäkuun ensimmäisenä päivänä, mutta halusi sen sijaan pysyä Beantownissa. Kausi 2009-10 oli Boyshukin ensimmäinen täysi kausi NHL:ssä, siihen asti hän oli hionut taitojaan AHL:ssä. Kauden aikana hän ampui viisi maalia ja antoi 10 syöttöä 51:ssä runkoasrjan ottelussa. Boychuk pelasi hyvät pudotuspelit tehden kuusi pistettä (2 maalia, 4 syöttöä) 13 ottelussa.

Fraser Edmontoniin

Chicago Blackhawks jatkoi ahkerana markkinoilla kaupatessaan sentteri Colin Fraserin Edmonton Oilersiin vaihdossa kuudennen kierroksen varausta vastaan.

25-vuotiaan Fraserin saldoksi neljän Blackhawks-kauden aikana jäi 36 pistettä ja 108 jäähyminuuttia. Päättyneen kauden aikana Fraserin tehot olivat 7+12.

Chicago aloitti laihdutuksen

Chicago Blackhawks aloitti palkkakatto-ongelmiensa ratkaisemisen ja kauppasi pudotuspeleissä kovassa iskussa olleen Dustin Byfuglienin Atlantaan. Samaan lentokoneeseen hyppäsivät myös puolustaja Brent Sopel ja hyökkääjät Ben Eager ja Akim Aliu.

Vaihdossa Chicago saa Atlantan New Jerseyeltä Ilja Kovaltshukista saadun ensimmäisen kierroksen 24. varausvuoron, toisen kierroksen 54. vuoron sekä hyökkääjät Marty Reasnorin ja Jeremy Morinin. Atlanta joutui samalla myös kauppaamaan Brett Sterlingin, Michael Vernacen ja seitsemmänen kierroksen varausoikeuden, jotta joukkue mahtui alle 50 sopimuksen rajan. Sharksilta saatavasta korvauksesta sovitaan myöhemmin.

Plekanec jatkaa Montrealissa

Montreal Canadiens ja hienon runkosarjan viime talvena pelannut Tomas Plekanec ovat päässeet yhteisymmärrykseen tulevaisuudesta. TSN-kanavan mukaan osapuolet solmivat kuusivuotisen sopimuksen, joka takaa tshekkisentterille viiden miljoonan dollarin vuositulot.

Koko NHL-uransa Canadiensia edustaneesta 27-vuotiaasta Plekanacista olisi tullut rajoittamaton vapaa-agentti heinäkuun alussa. Mies latoi viime kauden 82 ottelussa uransa ennätyslukemat 25+45=70.

Panthers ja Bruins kaupoilla

Florida Panthers ja Boston Bruins tekivät pelaajakaupan, jossa Bostoniin matkaavat hyökkääjät Nathan Horton ja Gregory Campbell ja toiseen suuntaan puolustaja Dennis Wideman, pian koittavan draft-tilaisuuden ensimmäisen kierroksen 15. varausvuoro ja lisäksi kesän 2011 kolmannen kierroksen varaus.

25-vuotias Horton on pelannut koko tähänastisen NHL-uransa Panthersin riveissä. Viidellä peräkkäisellä kaudella yli 20 maalin saldoon yltänyt kanadalainen merkkautti viime talvena 62 ottelussa tilastoihin lukemat 20+37=57. Miehen kevääseen 2013 saakka kestävä sopimus kuormittaa palkkakattoa neljän miljoonan dollarin edestä.

26-vuotiaalle Campbellille päättynyt kausi oli viides NHL:n puolella. 60 ottelussa mies saalisti pisteet 2+15=17.

27-vuotias Wideman on edustanut Bruinsia reilun kolmen kauden ajan. NHL-uransa mies aloitti St. Louis Bluesissa. Viime talven 76 ottelussa miehen kirjoihin merkittiin lukemat 6+24=30.

Tom Renney Oilersin päävalmentajaksi

Pat Quinn astuu sivuun Edmonton Oilersin päävalmentajan tehtävistä. Quinnin kenkiin astuu toinen veteraanivalmentaja Tom Renney, joka oli viime kaudella Edmontonin apulaisvalmentaja. Quinn jatkaa organisaatiossa neuvonantajan roolissa.

Cookelle kolmivuotinen paperi

Pittsburgh Penguins ja hyökkääjä Matt Cooke ovat solmineet kolmivuotisen paperin. Tuore sopimus takaa Cookella 1,8 miljoonan dollarin vuosiansiot.

Pyattille jatkosopimus

Phoenix Coyotes ja laitahyökkääjä Taylor Pyatt ovat solmineet kaksivuotisen jatkosopimuksen. Päättynyt kausi oli 28-vuotiaan kanadalaisen ensimmäinen Coyotesissa. Talven aikana mies teki 74 ottelussa pisteet 12+11=23.

Staubitzin oikeudet Wildille

San Jose Sharksin organisaatioon kuuluneen Brad Staubitzin oikeudet siirtyvät Kalifornista Minnesotaan pian koittavan draftin viidennen kierroksen varausoikeutta vastaan. Rajoitetuksi vapaaksi agentiksi pian päätyvä 25-vuotias Staubitz tahkosi viime kaudella 47 NHL-ottelua ja summasi pisteet 3+3=6.

Arnott palaa Devilsiin

Sentteri Jason Arnott palaa takavuosien seuraansa New Jersey Devilsiin. Nashville Predators luopuu 35-vuotiaasta kanadalaisesta vaihdossa laituri Matt Halischukiin ja vuoden 2011 toisen kierroksen varausoikeuteen. Arnott pelasi New Jersyessä vuodet 1998-2002 ja oli mukana voittamassa Stanley Cupia keväällä 2000. Viime kaudella hän teki 63 ottelussa tehot 19+27=46.

Halischuk, 22, pelasi viime kaudella Devilsin paidassa 20 ottelua ja teki yhden maalin ja antoi yhden syötön. Nashville hyötyy kaupasta myös talouspuolella, sillä Arnottin sopimuksen arvo on 4,5 miljoonaa dollaria.

Hamhuisin oikeudet Philadelphialle

Nashville kauppasi rajoittamattomaksi vapaaksi agentiksi heinäkuun alussa tulevan puolustaja Dan Hamhuisin pelaajaoikeudet Phildelphia Flyersille. Vaihdossa Predators sai puolustaja Ryan Parentin, 23.

Flyersin tarkoituksena on tehdä Hamhuisin kanssa sopimus ennen heinäkuuta. Viime kaudella 78 ottelussa tehot 5+19=24 kerännyt pakki oli yksi kesän kuumimmista rajoittamattomista vapaa-agenttipuolustajista. Kauppaan sisältyy myös ehdollinen varausvuoro, jonka Phildelphia saa mahdollisesti ensi kesän draftiin.

Chipchuralle jatkopapari

Anaheim Ducks on tehnyt vuoden jatkosopimuksen hyökkääjä Kyle Chipchuran kanssa. Sopimus tuo Chipchuralle 650 000 dollarin ansiot ensi kaudella.

Entinen Montrealin ykkösvaraus vuodelta 2004 tuli Anaheimiin viime joulukuussa pelaajakaupassa, jossa Ducks lähetti vuoden 2011 neljännen kierroksen vuoron Canadiensille. Chipchura teki viime kauden 74 ottelussa pisteet 7+4=11.

Blues ja Avalanche kaupoilla

St.Louis Blues jatkoi kaupantekoaan, kun se lähetti hyökkääjälupaus Julian Talbotin Colorado Avalancheen. Avalanche puolestaan lähetti kaupassa hyökkääjä T.J. Hensickin St. Louisiin.

24-vuotias Hensick pelasi viime kaudella seitsemän NHL-ottelua Coloradossa, joissa merkkautti kaksi syöttöpistettä. Muuten valtaosa kaudesta sujui AHL:n Lake Eriessä, jossa hän teki 58 ottelussa kovat tehopisteet 20+50=70. Kaudella 2008-09 hän pelasi Avalanche-miehistössä 61 ottelua, joissa teki pisteet 4+17=21.

25-vuotias Talbot vietti viime kauden AHL:n Peoria Rivermenissä. 76 ottelussa hän teki 17 maalia ja antoi 15 syöttöä.

Neelysta Bruinsin uusi presidentti

Boston Bruins nimitti keskiviikkona seuralegenda Cam Neelyn seuran uudeksi presidentiksi. Neely on toiminut Bruinsin varapresidenttinä viimeiset kolme kautta ja sai nyt ylennyksen uuteen virkaansa.

- Minun piti päästä vähäksi aikaa pois pelin parista, vaikka olisinkin ollut terve ja pystynyt pelaamaan. Oli hyvin vaikeaa jättää peli sillä tavalla, Neely sanoi.

Neely valittiin Bruinsin varapresidentiksi syyskuussa 2007, yhdeksän vuotta sen jälkeen, kun hän oli lopettanut NHL-uransa. Ja keskiviikkona hän sai ylennyksen virkaan, joka oli ollut avoinna siitä lähtien, kun Harry Sinden jäi eläkkeelle vuonna 2006.

- Olen aina ollut hyvin päättäväinen persoona. Olen aika mustavalkoinen, ei ole mitään harmaata aluetta. Ainakin ihmiset tietävät kenen kanssa ovat tekemisissä... kun näen jotain, mitä haluan, menen perään, Neely sanoi.
Neely lukeutui pelaajaurallaan NHL:n huippuhyökkääjien joukkoon. 13 kaudella hän iski 726 ottelussa tehot 395+299=694. Bostonin lisäksi Neely edusti Vancouver Canucksia.

Bouillon jatkaa Nashvillessa

Nashville Predators on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen kovaotteisen puolustaja Francis Bouillonin kanssa. Bouillonista olisi tullut kesällä rajoittamaton vapaa agentti.

TSN:n mukaan kaksivuotisen pahvin arvo on 2,7 miljoonaa dollaria ja se tuo Bouillonille ensimmäisellä kaudella 1,2 miljoonaa ja toisella kaudella 1,5 miljoonaa dollaria.

34-vuotias puolustaja pelasi viime kaudella yhtä vaille kaikki ottelut runkosarjassa. 81 ottelussa syntyi pisteet 3+8=11.

MacLeanista uusi Devils-valmentaja

New Jersey Devils on nimittänyt John MacLeanin uudeksi päävalmentajakseen. Entinen Devils-hyökkääjä korvaa tehtävässään eläkkeelle jääneen Jacques Lemairen.

- John MacLean on neuvokas jääkiekkovalmentaja, joka on viimeisten kahdeksan vuoden ajan valmistanut itseään NHL:ää varten. Hän tuntee pelaajistomme veteraaneista tulokkaisiin, työskenneltyään heidän kanssaan tuona aikana, Devilsin toimitusjohtaja Lou Lamoriello sanoi tiedotteessa.

45-vuotias MacLean toimi viime kaudella Devilsin farmijoukkue Lowell Devilsin valmentajana ja johti joukkonsa pudotuspeleihin ensimmäistä kertaa neljään vuoteen. Ennen Lowell-pestiään MacLean toimi Devilsin NHL-joukkueen apuvalmentajana seitsemän vuotta.

MacLean pelasi NHL:ssä 19 kautta, joista 14 kautta kului New Jersey Devilsin paidassa. 347 maalilla hän on seuran historian paras maalintekijä. MacLean edusti pelaajaurallaan myös NY Rangersia, Dallasia ja San Joseta.

Halakista sinipaita

Alkukesän yksi kovimmista siirtopommeista tuli Montrealista, kun Canadiens päätti luopua kevään sensaatiovahdista Jaroslav Halakista.

Halakin, joka torjui konferenssifinaaliin asti edenneen Montrealin maalilla 92,3 prosentin tarkkuudella, oikeudet siirtyivät St. Louis Bluesin haltuun. Halakilla ei ollut sopimusta tulevalle kaudelle Montrealin kanssa.

Kaupassa Montreal saa kaksi varsin kokematonta hyökkääjää. Tanskalainen Lars Eller vietti suurimman osan viime kaudestaan AHL:ssä. Yhteensä tilille kertyi seitsemän NHL-ottelua.

Laituri Ian Schultz puolestaan on pelannut tähän asti vain WHL-liigan Calgary Hitmenin riveissä.

Kauppa oli Montrealin uuden GM:n Pierre Gauthierin ensimmäinen.

Aucoin jatkaa aavikolla

Puolustaja Andean Aucoin ja Phoenix Coyotes ovat solmineet kaksivuotisen jatkosopimuksen. RDS:n mukaan paperin arvo on neljä miljoonaa dollaria.

36-vuotias Aucoin pelasi viime kaudella 82 ottelussa ja summasi pisteet 8+20=28. Mies oli suuressa roolissa myös rangaistuslaukauskilpailuissa, joissa hän iski peräti kuusi voittomaalia ja oli tilastossa liigan ykkönen.

Sheppard jatkaa Minneapoliksessa

Minnesota Wild on tehnyt vuoden mittaisen jatkosopimuksen hyökkääjä James Sheppardin kanssa. Sheppard on Wildin ykkösvaraus vuodelta 2006.

Sheppard pelasi viime kaudella Wild-paidassa 64 ottelua, joissa syntyi varsin vaatimattomat tehot 2+4=6.

Bertuzzi jatkaa Detroitissa

Detroit Red Wings ja jykevä hyökkääjä Todd Bertuzzi ovat päässeet yhteisymmärrykseen jatkosuunnitelmista. Viime kesänä joukkueeseen siirtynyt kanadalainen allekirjoitti kaksivuotisen sopimuksen, jonka kokonaisarvo on 3,85 miljoonaa dollaria.

Bertuzzi edusti Red Wingsiä päättyneellä kaudella kaikissa 82 runkosarjaottelussa. Miehen tilastoihin merkittiin pisteet 18+26=44.

Weightin ura jatkuu

Doug Weightin NHL-ura jatkuu näillä näkymin ensi kaudellakin.

Newsdayn mukaan Weight on tehnyt vuoden mittaisen jatkosopimuksen New York Islandersin kanssa. Sopimusta ei ole vielä virallisesti julkistettu sen sisältämien bonusten takia, mutta GM Garth Snow kertoi Newsdaylle, että sopimus on tehty.

Weightille viime kausi oli loukkaantumisten sävyttämä. Hänelle kertyi vain 36 ottelua, joissa syntyi yksi maali ja 16 syöttöpistettä.

Krahn jatkaa Dallasissa

Dallas Stars on tehnyt kaksisuuntaisen jatkosopimuksen maalivahti Brent Krahnin kanssa.

Krahn vietti viime kauden AHL:n Texas Starsissa, jossa hänelle kertyi 22 ottelua. Näistä hän voitti 17, pelaten viisi nollapeliä ja päästäen 1.83 maalia ottelua kohti.

Blake Geoffrion Nashvilleen

Nashville Predators on tehnyt kolmen vuoden tulokassopimuksen Blake Geoffrionin kanssa. Geoffrion on legendaarisen Bernie "Boom Boom" Geoffrionin pojanpoika.

Geoffion johti seuransa Wisconsin Badgersin USA:n yliopistosarjojen finaaleihin, ja hänet palkittiin kauden päätteeksi Hobey Baker Awardilla, joka annetaan sarjan parhaalle pelaajalle.

Nashville varasi Geoffrionin toisella kierroksella vuonna 2006.

Fransson Los Angelesiin

Los Angeles Kings on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen puolustaja Johan Franssonin kanssa. Sopimuksen yksityiskohtia ei julkistettu.

25-vuotias Fransson pelasi päättyneellä kaudella Elitserienin Luleå HF:ssä. 54 ottelussa syntyi 11 maalia ja 19 syöttöpistettä.

Kings hankki Franssonin pelaajaoikeudet helmikuussa 2007 tehdyssä pelaajakaupassa, jossa Mattias Norström, Konstantin Pushkarev ja pari varausvuoroa siirtyi Dallas Starsiin ja toiseen suuntaan matkasi Jaroslav Modry.

Montreal osti Laraquen ulos

Montreal Canadiens teki odotetun liikkeen, kun seura ilmoitti virallisesti ostaneensa ulos kovanaama Georges Laraquen sopimuksen. Kanadalaisen alunperin kolmivuotisesta ja 4,5 miljoonan dollarin paperista oli jäljellä vielä yksi, miljoonan arvoinen, kausi. Täten ulososto rasittaa Canadiensin palkkakattoa kahden seuraavan kauden ajan 500 000 dollarin edestä.

Laraque ei mahtunut päättyneellä kaudella Canadiensin suunnitelmiin, eikä miestä nähty kaukalossa tammikuun jälkeen. Talven 28 ottelussa miehen tilille merkittiin pisteet 1+2=3.

R

» Lähetä palautetta toimitukselle