NHL: Suomalaisvahdit tulessa Calgaryssä

Sekä Miikka Kiprusoff että Niklas Bäckström valittiin tähdistöön Minnesota Wildin ja Calgary Flamesin välisessä kohtaamisessa. San Josessa pelattiin todella pitkän kaavan kautta.

Olympiajoukkueen veräjänvartijoiksi ehdolla olevat Miikka Kiprusoff ja Niklas Bäckström olivat tolppien välissä, kun Flames ja Wild kohtasivat Albertan suurimmassa kaupungissa, Calgaryssa. Wild vei voiton numeroin 2-1. Kiprusoff torjui huikeat 44 kertaa Bäckströmin päästessä puolet helpommalla. "Kipperiä" hehkuttettiin
ottelujen jälkeen monesta suunnasta.

- Joillekin hänen torjuilleen tuli vain pyöriteltyä päätä, Niklas Bäcsktröm sanoi virkaveljensä esityksestä Calgary Heraldille.

Calgaryn kakkosluotsi Dave Lowry oli samoilla linjoilla.

- On häpeällistä pilata tuollainen esitys. Kiprusoff antoi meille kaikki mahdollisuudet voittoon, Lowry
kommentoi Associated Pressin haastattelussa.

Calgaryn näytti Minnesotan rinnalla pahasti kompuroivalta joukkueelta. Ensimmäisen erän
laukaukset kertovat paljon, kun vierailijat veivät ne nimiinsä 19-3. Peli pysyi Wildin pommituksesta
huolimatta pitkään nollissa, ennen kuin kotijoukkueen Aaron Johnson vei kauden avausmaalillaan
Flamesin johtoon kolmannen erän alkupuolella. Erän puolivälissä James Sheppard ampui ranteella
tasoituksen. Jatkoajalla Wildin sankariksi nousi Martin Havlat, joka sai hienon syötön Marek Zidlickyltä ja toimitti kiekon ohi voimattoman Kiprusoffin.

- Pelasimme kovaa koko pelin. Joukkue teki hyvää työtä ja aloitimme todella hyvin. Mielestäni homma rullasi tänään alusta loppuun ja pelasimme yhden parhaista peleistämme koko kaudella, Havlat
sanoi.

Wild on nyt voittanut seitsemän kahdeksasta edellisestä kamppailustaan ja on tekemässä vahvaa nousua Läntisessä
konferenssissa.

Dallas kaatoi jälleen San Josen

Dallas Stars on iso peikko San Jose Sharksille. Stars oli voittanut kauden kaksi aiempaa kohtaamista ja vei nimiinsä myös kolmannen lukemin 3-2 rangaistuslaukaiskilpailun jälkeen. Rankkareissa nähtiin yksitoista paria ennen kuin voittaja oli selvillä. Matt Niskanen sai kunnian olla ratkaisijana. Niskasen lisäksi rankkareissa onnistuivat Sharksin Devin Setoguchi ja Starsin Brad Richards. Muut yritykset kilpistyivät Jevgeni Nabokoviin ja Marty Turcoon.

- Ottelun loppu oli erityinen, se oli pisin rangaistuslaukauskilpailu, johon olen ollut osallisena. Harvoin rankkarit ovat nousseet ottelun suurimmaksi puheenaiheeksi. Turco teki hyvää työtä, mutta Nabokoville on myös annettava arvostusta. Löysimme onneksi Niskasen myötä avaimet voittoon, Dallas-luotsi Marc Crawford kertoi uutistoimisto AP:lle.

Ottelun neljästä varsinaisella peliajalla tehdystä maalista, kolme tehtiin heti ensimmäisessä erässä, kun Dallasin Mike Ribeiro sekä Sharksin Dany Heatley ja Rob Blake latoivat lyhyen ajan sisään kiekkoa rysään. Kolmannen erän puolivälissä Starsin Brad Richards toi vierailijat tasoihin. Kotijoukkueen veräjää vartioinut Nabokov oli kovassa tulituksessa ja torjui yli neljäkymmentä kertaa.

Kierroksella nähtiin suomalaismaalivahtien lisäksi muitakin onnistujia, kun Saku Koivu
teki tehot 1+1 ja oli täten kummassakin Anaheimin maalissa mukana Ducksin hävitessä Detroitille
jatkoajalla lukemin 3-2. Ville Leino sai syöttöpisteen Tomas Holmströmin tekemään
avausmaaliin. Antero Niittymäki pelasi myös hyvän ottelun Coloradoa vastaan keräten
kehut ja sai myös valinnan ottelun kakkostähdeksi, kun Tampa Bay hävisi Avalanchelle rankkareilla 2-1.