TAP - LUK
TOR - WSH 2.30
MTL - ARI 2.30
COL - MIN 4.30
VGK - NSH 5.00
ANA - STL 5.00
VAN - CAR 5.30

NHL: Sulzer Floridaan

NHL / Uutinen
NHL-kausi on täydessä käynnissä. Seuraavassa tuoreimmat uutissähkeet rapakon takaa.

Florida Panthers vahvisti puolustustaan, kun joukkue hankki Alexander Sulzerin Nashvillesta. Korvaukseksi Predators saa myöhemmin määräytyvän varausvuoron.

26-vuotias Sulzer on pelannut tällä kaudella 31 ottelua ja summannut pisteet 1+3=4.

Stillman palaa Carolinaan

Carolina Hurricanes vahvisti hyökkäystään hankkimalla Cory Stillmanin Floridasta. Vastineeksi Panthers sai Ryan Carterin sekä viidennen kierroksen varausvuoron.

Stillman on Carolinassa tuttu mies, sillä hän kuului Stanley Cupin vuonna 2006 voittaneeseen joukkueeseen. Tämän kauden 44 ottelussaan Stillman ehti Panthers-paidassa tehdä pisteet 7+16=23.

Carter siirtyi Hurricanesiin kesken kauden Anaheimista. Yhteensä sentteri on talven aikana pelannut 50 ottelua pistein 1+5=6.

Canadiens hankki Sopelin

Montreal Canadiens ja Atlanta Thrashers tekivät pelaajakaupan, jossa Kanadaan muuttavat puolustaja Brent Sopel ja hyökkääjä Nigel Dawes. Toiseen suuntaan matkaavat puolestaan hyökkääjä Ben Maxwell ja neljännen kierroksen varausvuoro.

Kesällä Chicagosta Atlantaan siirtynyt Sopel on pelannut tällä kaudella 59 ottelua pistein 2+5=7. Dawesilla on tilillä vain yhdeksän peliä ja yksi syöttöpiste. 22-vuotias Maxwell on puolestaan kiekkoillut koko kauden AHL:ssä.

Kovalev palaa Pittsburghiin

Ottawa Senatorsin tyhjennysmyynti jatkui, kun seura kauppasi Aleksei Kovalevin Pittsburghiin. Vaihdossa Senators sai seitsemännen kierroksen varausvuoron, joka voi Penguinsin menesyksen myötä muuttua kuudennen kierroksen vuoroksi.

Juuri 38 vuotta täyttäneellä Kovalevilla oli sopimuksessaan siirron estävä pykälä, mutta mies purki sen. Pittsburgh on miehelle tuttu kaupunki, sillä hän edusti Penguinsia viidellä kaudella vuosituhannen vaihteen molemmin puolin. Tämän talven 54 ottelussaan venäläinen teki Senatorsissa pisteet 14+13=27.

Lisäksi Ottawa poimi hyökkääjä Marek Svatosin waivers-listalta, jonne Nashville Predators oli hänet asettanut. Svatos ehti pelata Nashvillen paidassa yhdeksän ottelua, joissa hän teki pisteet 1+2=3.

Atlantan toimitusjohtajalle jatko

Atlanta Thrashers on jatkanut toimitusjohtaja Rick Dudleyn sopimusta neljällä vuodella. 62-vuotias Dudley on toiminut Atlantan GM:nä viime vuoden toukokuusta lähtien. Ennen Atlantaan siirtymistään hän työskennellyt johtotehtävissä Chicago Blackhawksin, Florida Panthersin ja Ottawa Senatorsin organisaatioissa.

Ducks ja Lightning vaihtoivat maalivahteja

Anaheim Ducks on kaupannut maalivahti Curtis McElhinneyn Tampa Bay Lightningiin, josta se sai vaihdossa maalivahti Dan Ellisin.

- Olemme innoissamme, kun saamme Ellisin tasoisen maalivahdin organisaatioomme. Uskomme, että hän pystyy auttamaan joukkuettamme välittömästi. Hänellä on paljon kokemusta isoista otteluista, Ducksin toimitusjohtaja Bob Murray sanoi tiedotteessa.

27-vuotias McElhinney on pelannut tällä kaudella 21 ottelua, joista hänellä on saldona kuusi voittoa. McElhinney on päästänyt 3.43 maalia ottelua kohden ja hänen torjuntaprosenttinsa on 89,0.

Hendricks jatkaa Washingtonissa

Washington Capitals tiedotti jatkaneensa hyökkääjä Matt Hendricksin sopimusta kahdella vuodella. Uuden sopimuksen kokonaisarvo on 1,6 miljoonaa dollaria.

Kuluvalla kaudella Matt Hendricks on kuulunut Capitalsin runkopelaajiin. 57 ottelun aikana miehelle on kertynyt 7 maalia ja 12 maalisyöttöä, sekä 84 jäähyminuuttia.

Neal Penguinsiin, Goligoski Starsiin

Dallas Stars ja Pittsburgh Penguins sopivat pelaajakaupasta, jossa Dallas lähettää laitahyökkääjä James Nealin ja puolustaja Matt Niskasen Pittsburghiin. Vaihdossa kohti Texasia lähtee puolustaja Alex Goligoski.

Stars-paidassa Neal on tämän kauden 59 ottelussa tehnyt 21 maalia ja antanut 18 maalisyöttöä, kun puolustuspäässä Matt Niskaselle on kauden aikana kertynyt 6 syöttöpistettä 49 ottelussa.

Penguins-puolustuksessa suureen rooliin noussut Goligoski puolestaan on tällä kaudella 60 ottelussa tehnyt 9 maalia ja antanut 22 maalisyöttöä. Tehotilastossa komeilee lisäksi komeat lukemat +20.

Niemi, Hedberg ja Hemsky viikon kolme tähteä

San Jose Sharksin maalivahti Antti Niemi, New Jersey Devilsin maalivahti Johan Hedberg ja Edmonton Oilersin hyökkääjä Ales Hemsky ovat päättyneen viikon kolme tähteä.

Ykköstähdeksi valittu Niemi voitti kaikki viikolla pelaamaansa kolme ottelua ja päästi niissä keskimäärin 0.98 maalia ottelua kohden. Niemen torjuntaprosentti noissa otteluissa oli 96.3. Niemen hyvät otteet siivittivät Sharksin läntisen konferenssin neljännelle sijalle. 27-vuotias Niemi on aloittanut jokaisessa Sharksin viimeisestä 15 ottelusta, ja kerännyt niistä 11 voittoa.

Kakkostähdeksi valittu Hedberg pysäytti 65 kiekkoa ja auttoi joukkueensa kolmeen voittoon viikolla. 37-vuotias ruotsalainen on voittanut kuusi ottelua peräkkäin sen jälkeen, kun Martin Brodeur joutui polvivenähdyksen vuoksi sivuun helmikuun alun Canadiens-ottelussa.

Piristynyt Devils on ottanut viimeisestä 18 ottelustaan 15 voittoa ja noussut 10 pisteen päähän pudotuspeliviivasta.

Kolmostähdeksi valittu Hemsky oli viime viikolla liigan tehokkain hyökkääjä saldolla 4+3=7

Avs ja Blues kaupoilla

Colorado Avalanche on likkeellä hyvissä ajoin ennen siirtojen takarajaa ja joukkuetta muokataan isolla kädellä. Kaupoilla St.Louis Bluesin kanssa Avs lähettää eteenpäin oikean laitahyökkääjän Chris Stewartin, tulokaspuolustaja Kevin Shattenkirkin, sekä ehdollisen 2. kierroksen varausvuoron joko kesälle 2011 tai 2012.

Vaihdossa St.Louis antaa puolustaja Erik Johnsonin, sentteri Jay McClementin ja ehdollisen 1. kierroksen varausvuoron joko kesällä 2011 tai 2012. Vuoro määräytyy tämän vuoden menestyksestä. Jos St.Louisin varausvuoro on TOP-10 sisällä, siirtyy Coloradon vuoro vuodelle 2012. Sama pätee myös St.Louisin vastaanottamaan toisen kierroksen varausvuoroon

Tällä kaudella Coloradon paidassa Chris Stewart on paininut loukkaantumisensa kanssa, mutta kasassa on 36 ottelussa 13 maalia ja 17 syöttöpistettä. Tulokaspuolustaja Kevin Shattenkirk puolestaan on ollut tehokkaana ensimmäisellä kaudellaan, kun pisteitä on kertynyt 7 maalia ja 19 syöttöpistettä 46 pelaamassaan ottelussa.

St.Louisin entinen ykkösvaraus vuodelta 2006, Erik Johnson, on tällä kaudella merkkauttanut itselleen tehopisteet 5+14=19 pelaamissaan 55 ottelussa. Jay McClement puolestaan on tällä kaudella 56 pelaamassaan ottelussa kerännyt itselleen tehopisteet 6+10=16.

Blues-kapteeni Eric Brewer kohti Tampaa

Tampa Bay Lightning vahvisti puolustustaan, kun joukkue hankki puolustaja Eric Brewerin St. Louisista. Vastineeksi Blues saa oikeudet Brock Beukeboomiin sekä kolmannen kierroksen varausvuoron ensi kesänä.

St. Louisin kapteenina toiminut 31-vuotias Brewer on pelannut tällä kaudella 54 ottelua. Pisteitä jykevälle pakille on merkitty 8+6=14.

Kaberle löysi viimein uuden osoitteen

Jo useamman vuoden ajan huhupuheissa kiertäneet kauppapuheet Tomas Kaberlen siirrosta tulivat viimeinkin toteen, kun kauppa Boston Bruinsin saatiin syntymään. Kaupassa Toronto saa vastineeksi Kaberlesta lupaavan sentterin Joe Colbornen, Bostonin oman 1. kierroksen varausoikeuden kesällä 2011, sekä ehdollisen varausvuoron. Toronto saa haltuunsa Bostonin 2. kierroksen varausvuoron kesällä 2012, mikäli Kaberle tekee jatkosopimuksen Boston Bruinsin kanssa tai jos Boston voittaa Stanley Cupin tänä keväänä.

Vuosia Toronton puolustuspään kiekollisena johtajana pelannut Tomas Kaberle on tällä kaudella 58 pelaamassaan ottelussa tehnyt 3 maalia ja antanut 35 maalisyöttöä. Miehen piste-ennätys NHL-uralla on kaudelta 2005-06, jolloin kauden päätteeksi kasassa oli pisteet 9+58=67

Torontoon siirtyvä 21-vuotias Joe Colborne on Bostonin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2008. Täksi kaudeksi ensimmäiselle ammattilaiskaudelleen siirtynyt Colborne on 55 AHL-ottelussa iskenyt 12 maalia ja antanut 14 maalisyöttöä.

Joslin Carolinaan, White Sharksiin

San Jose Sharks kappasi puolustaja Derek Joslinin Carolinaan. Vastineeksi Sharks saa myöhemmin päätettävän korvauksen. 23-vuotias Joslin on tällä kaudella tehnyt 17 pelaamassaan ottelussa pisteet 1+3=4.

Joukkueet tekivät myös toisen kaupan, jossa Ian White siirtyy San Joseen toisen kierroksen varausvuoroa vastaan. Kuluvalla kaudella Calgarysta Carolinaan siirtynyt White on pelannut talven aikan yhteensä 55 ottelua pistein 2+14=16.

Atlanta ja Boston vaihtoivat puolustajat ja hyökkääjät

Boston Bruinsin kiireinen päivä sisälsi kaupat Atlanta Thrashersin kanssa, jossa Bostonista poispäin matkaavat laitahyökkääjä Blake Wheeler sekä puolustaja Mark Stuart. Atlantasta puolestaan vaihdossa lähtevät sentteri Rich Peverley ja puolustaja Boris Valabik.

Bostonin miehistä Wheeler on tällä kaudella merkkauttanut itselleen 11 maalia ja 16 maalisyöttöä 58 ottelussa ja Stuart puolestaan tehopisteet 1+4=5 pelaamissaan 31 ottelussa.

Atlantassa Rich Peverleylle on tällä kaudella syntynyt 14 maalia ja 20 maalisyöttöä 59 ottelussa. Valabik puolestaan on pelannut tällä kaudella Thrashersin farmijoukkue Chicago Wolvesin riveissä. 49 AHL-ottelussa Valabik on kasvattanut pistesaldoaan 9 syöttöpisteen verran.

Ottawa ja Colorado maalivahtikaupoilla

Ottawa Senators ja Colorado Avalanche ovat tehneet päikseen vaihdoksen maalivahtiosastolleen, jossa Ottawassa pelannut Brian Elliott siirtyy Kalliovuorille vaihdossa Craig Andersoniin. Kummallakin pelaajalla on menossa viimeinen kausi nykyistä sopimuskauttaan, mutta sillä erotuksella, että Anderson on kesällä rajoittamaton vapaa agentti, kun Elliott pysyy vielä rajoitettuna vapaana agenttina.

Toissa kesänä Avalancheen liittynyt Craig Anderson pelasi maagisen kauden debyyttikaudellaan NHL:n ykkösmaalivahtina, mutta hyytyi pahasti nyt toisella sopimuskaudellaan Coloradossa. Kakkosvahdiksi kaavailtu Peter Budaj meni ohitse peliajan suhteen, joten rooli jäi lopulta pieneksi. Tilastollisestikin Andersonin vuosi on kulunut alakanttiin, 33 pelatussa ottelussa voittoja on kasassa 13. Torjuntaprosentti pelatuissa otteluissa on 89,7 ja maalikeskiarvo 3,28.

Brian Elliottkaan ei ole pystynyt tällä kaudella heikkotasoisessa Ottawa Senatorsissa ihmetekoihin parin aiemman kelvollisen kauden jälkeen. 43 pelatussa ottelussa voittoja on tilillä 13, sekä torjuntaprosentti miehellä on luvuissa 89,4 ja maalikeskiarvo 3,19.

Parenteau jatkaa Islandersissa

New York Islanders on solminut yksivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Pierre-Alexandre Parenteaun kanssa. Uusi sopimus on arvoltaan 1.25 miljoonaa dollaria.

- Tuntuu hyvältä jäädä Long Islandille. Islandersin organisaatio on antanut minulle mahdollisuuden todistaa kuuluvani NHL:ään ja odotan innolla menestystä, joka joukkuettamme vielä joskus odottaa, Parenteau sanoi tiedotteessa.

27-vuotias hyökkääjä on tällä hetkellä Islandersin pistepörssissä toisena 35 tehopisteellä. Ennen liittymistään Islandersiin Anaheimin vuonna 2001 yhdeksännellä kierroksella varaama Parenteau oli pelannut vain 27 NHL-ottelua Chicago Blackhawksin ja New York Rangersin riveissä.

Lisää huolia Vancouverille

Vancouver Canucksin puolustaja Andrew Alberts on sivussa seuraavat 6-8 viikkoa murtuneen ranteen vuoksi.

Alberts loukkaantui heittäytyessään kiekon eteen maanantain ottelussa St. Louis Bluesia vastaan.

Alberts on tehnyt tällä kaudella pelaamissaan 42 ottelussa tehot 1+7=8.

Mara takaisin Montrealiin

Montreal Canadiens vahvisti puolustustaan hankkimalla Paul Maran Anaheimista vuoden 2012 draftin viidennen kierroksen varausoikeutta vastaan. Montreal on Maralle tuttu kaupunki, sillä hän edusti Canadiensiä viime kaudella, kunnes siirtyi Kaliforniaan kesällä.

Puolustajan rooli Ducksissa jäi kuitenkin pieneksi, ja mies kaupattiin lopulta muualle. Mara mahtui Anaheimissa kokoonpanoon 33 ottelussa, joissa tilille merkittiin lukemat 1+1=2.

Kelly siirtyy Bostoniin

Ottawa jatkoi miehistönsä puhdistusta, kun joukkue kauppasi Chris Kellyn Bostoniin toisen kierroksen varausoikeutta vastaan. Mies oli Senatorsin mukana vielä tiistain ottelussa, mutta siirrosta ilmoitettiin pian taiston tauottua.

30-vuotias Kelly on pelannut koko tähänastisen NHL-uransa Senatorsissa. Kuluvan kauden 56 ottelussa hän on summannut pisteet 12+11=23.

Byfuglien jatkaa Atlantassa

Romuluinen puolustaja Dustin Byfuglien on solminut Atlanta Thrashersin kanssa peräti viisivuotisen jatkosopimuksen, jonka arvo on 26 miljoonaa dollaria. Seura tiedotti asiasta kotisivuillaan.

Vuositasolla Byfuglienin tulot kulkevat nousevalla kaavalla läpi sopimuksen ajan. Ensimmäiset kaksi kautta lihottavat tilipussia 4,25 miljoonan kausituloilla, seuraavat kaksi 5,75 miljoonan kausituloilla ja sopimuksen viimeinen vuosi on 6 miljoonan dollarin arvoinen.

Byfuglien on ensimmäisellä kaudellaan Atlantan riveissä noussut yhdeksi joukkueensa tärkeimmistä pelaajista. Tällä kaudella isokokoinen Byfuglien on tykittänyt 17 maalia ja antanut 26 maalisyöttöä pelaamissaan 58 runkosarjaottelussa.

Aaron Voros on jatkossa Maple Leaf

Toronto Maple Leafs hankki riveihinsä syvyyttä, kun joukkue osti Aaron Vorosin Anaheimista seitsemännen kierroksen varausoikeutta vastaan.

Täksi kaudeksi Anaheimiin siirtynyt Voros on mahtunut Ducksin kokoonpanoon 12 ottelussa, joissa hän ei ole saanut tehopisteitä. Torontossa mies liittyy ainakin aluksi AHL-joukkue Marliesin riveihin.

Flyers hankki Versteegin Torontosta

Philadelphia hankki leveyttä pelaajistoonsa, kun se hankki laitahyökkääjä Kris Versteegin Torontosta. Chicagossa viime kaudella Stanley Cupin voittaneen kanadalaisen hinnaksi muodostui ensimmäisen- ja kolmannen kierroksen varaus.

Versteeg siirtyi mestarijoukkueesta Torontoon kesällä isossa kaupassa, jossa vaihtoi yhteensä viisi pelaajaa kotiaan. Tällä kaudella mies on pelannut 53 ottelua, joissa on syntyneet tehot 14+21.

Forsberg lopettaa uransa

Colorado Avalanche julkisti pitävänsä tiedotustilaisuuden, jossa Peter Forsberg ilmoittaa lopettavansa pelaajauransa. Forsbergin nykyinen paluu Avalanchen paidassa kesti pariviikkoisen harjoittelujakson lisäksi kaksi ottelua, joissa Forsberg jäi pisteittä.

Urallaan Forsberg pelasi 708 NHL-ottelua, joissa mies teki 249 maalia ja 638 maalisyöttöä.

Palkintokaappiin kertyi NHL-uran aikana mm. kauden tulokkaalle annettava Calder Trophy, arvokkaimmaksi pelaajaksi valitsemisesta annettava Hart Trophy, sekä pistepörssin voitosta jaettava Art Ross Trophy. Stanley Cup -mestaruutta Forsberg pääsi juhlimaan kahdesti kausilla 1995-96, sekä 2000-01. Lisäksi Forsberg pääsi kolmantena pelaajana historiassa arvostettuun Triple Gold -kerhoon voittamalla sekä Olympiakultaa, MM-kultaa sekä Stanley Cupin.

Pelikieltoja jaettiin Islandersin ja Penguinsin hulinoista

Melkoiseksi hulinaksi äitynyt New York Islandersin ja Pittsburgh Penguinsin välinen ottelu poiki useita pelikieltoja. Penguinsista pannaan joutui Eric Godard, joka sai 10 ottelun mittaisen kakun, koska lähti pelaajapenkiltä mukaan kentällä käynnissä olleeseen tappeluun. Hän menettää kieltonsa aikana palkkatuloja reilun 40 000 dollarin edestä.

Islandersilta pelikieltoa saivat Trevor Gillies ja Matt Martin. Gillies on sivussa yhdeksän ottelun verran, koska hän taklasi Pittsburghin Eric Tangradia päähän, ja löi osuman jälkeen loukkaantunutta ja maassa ollutta Penguins-pelaajaa nyrkein. Gillies menettää kakkunsa aikana noin 24 000 taalaa.

Martin sai neljän ottelun pannansa, kun hän löi useita klertoja Penguinsin Max Talbotia nyrkillä takaa päin. Martin menettää ansioita reilun 40 000 dollarin edestä.

- Islandersin Gilliesin ja Martinin teot olivat tarkoituksellisia ja kohdistuivat pään alueelle pelaajiin, jotka eivät voineet puolustaa itseään. Viestin pitäisi olla selvä kaikille pelaajille: kaikki vastustajan päähän kohdistuvat iskut johtavat pelikieltoon, jyrähtää NHL:n kurinpidosta vastaava Colin Campbell.

Williams palaa NHL:ään

Porin Ässien riveissä työsulkukaudella piipahtanut Jason Williams liittyy yksivuotisella ja kaksisuuntaisella sopimuksella Dallas Starsin miehistöön.

Urallaan reilut 400 NHL-peliä tahkonnut Williams on kiekkoillut alkukauden AHL:ssä Connecticut Whalessa. 17 ottelussa hänen tililleen on merkitty pisteet 4+5=9.

Petersin ura paketissa

Hyökkääjä Andrew Peters lopettaa kuusi kautta kestäneen NHL-uransa. Peters edusti urallaan Buffalo Sabresia ja New Jersey Devilsiä.

Peters teki viime kesänä sopimuksen Florida Panthersin kanssa, joka kauppasi hänet Vancouveriin lokakuun alussa. Peters ei kuitenkaan mahtunut Canucksin kokoonpanoon.

Hän päätti lopettaa uransa läpäistyään waiversin alkuviikosta.

- Vaikka onkin vaikeaa vetäytyä pois lajin parista, jota olen rakastanut kuusivuotiaasta asti, olen hyvin onnekas saatuani mahdollisuuden pelata sekä maailman parhaiden pelaajien kanssa että myös heitä vastaan urani aikana. NHL:ssä pelaaminen oli minulle paras saavutus ja haluan kiittää joukkuetovereita, valmentajia, faneja ja mediaa siitä, että autoitte tekemään tästä unohtumattoman kokemuksen, Peters sanoi perjantaina julkaisemassaan tiedotteessa.

Peters pelasi Buffalo Sabresin ja New Jersey Devilsin paidassa 223 NHL-ottelua, ja toimi myös pelaajaedustajana NHLPA:n hallituksessa.

Predators vahvistuu Mike Fisherillä

Kohti pudotuspelejä tähtäävä Nashville Predators hankki leveyttä sentteriosastolleen hankkimalla Mike Fisherin Ottawa Senatorsista. Fisheristä Predators sai maksaa vaihdossa 1. kierroksen varausvuoron kesälle 2011 ja myöhemmin arvioitavan varausvuoron kesälle 2012.

Tällä kaudella Mike Fisher on pelannut Senatorsin paidassa 55 ottelua, joissa on syntynyt tehopisteet 14+10.

Kesän 2012 varausvuoro määräytyy tämän vuoden menestyksestä. Jos Nashville voittaa pudotuspelien ensimmäisen playoff-kierroksen ja putoaa toisella, on vuoro kolmannelta varauskierrokselta. Mutta jos joukkue etenee toista playoff-kierrosta pidemmälle, nousee varausvuoro toisen kierroksen vuoroksi.

Chicago ja Florida kaupoilla

Florida Panthers ja Chicago Blackhawks ovat tehneet viisi pelaajaa kattavan vaihtokaupan. Michal Frolik ja turkulaisille tuttu Alexander Salak siirtyvät Chicagoon. Vastakkaiseen suuntaan matkaavat Jack Skille, Hugh Jessiman ja David Pacan.

Frolik on alunperin Floridan ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2006. Tältä kaudelta kasassa tshekillä on tehot 8+21. Floridaan siirtyneistä keskeinen pelaaja on Skille, joka on myös ensimmäisen kierroksen varaus. Chicago valitsi miehen vuoden 2005 varaustilaisuuden seitsemännellä vuorolla.

Cooke ja Voltshenkov pelikieltoon

Tiistain kierros poiki kaksi pelikieltoa, kun Pittsburghin Matt Cooke sai neljän ja New Jerseyn Anton Voltshenkov kolmen ottelun mittaisen pannan.

Cooke taklasi ottelussa Columbusta vastaan Fjodor Tjutinin rajusti selästä laitaan. Penguins-hyökkääjälle tuomittiin tilanteesta viisiminuuttinen ryntäyksestä ja toinen samanlainen taklausta seuranneesta tappelusta Derick Brassardin kanssa. Ulosajoa Cookelle ei kuitenkaan tuomittu, mutta jälkikäteen NHL päätti lätkäistä hänelle neljän ottelun kakun.

Voltshenkovin kakku juontaa puolestaan ottelusta Carolinaa vastaan, jossa puolustaja taklasi Zach Boychukia kyynärpäällä päähän. Devils-pakille tuomittiin kaksiminuuttinen kyynärpäätaklauksesta, mutta jälkikäsittelyssä tapaus tulkittiin kolmen ottelun pelikiellon arvoiseksi.

Montoya Islandersiin

Maalivahtien loukkaantumisista kärsinyt New York Islanders tilkitsi miehistöään hankkimalla Al Montoyan Phoenixista kuudennen kierroksen varausvuoroa vastaan. Vuoden 2004 draftissa kuudentena pelaajana varatun Montoyan NHL-ura ei ole ottanut tuulta purjeisiinsa ja mies on kiekkoillut pääasiassa AHL:ssä. Islandersissakin mies lähetettiin ainakin aluksi AHL:ään Bridgebortiin.

Lääkäreillä töitä

Pittsburgh Penguins tiedotti polvensa loukanneen Jevgeni Malkinin joutuvan sivuun tositoimista loppukaudeksi. Malkinin oikean polven revenneet ristisiteet tarvitsevat leikkaushoitoa ja toipumisaika on arvioilta noin 6 kuukautta. Malkin loukkasi polveaan Penguinsin voitokkaassa ottelussa Buffaloa vastaan viime viikolla.

New York Rangersin kapteeni Chris Drury on sivussa arviolta 6 viikkoa vasempaan polveensa tehtävän leikkauksen vuoksi. Aiemmin kaudella Drury oli sivussa 29 ottelua murtuneen sormen vuoksi.

New York Islandersin nuori maalivahti Kevin Poulin joutuu sivuun loppukaudeksi. Poulinin polvilumpio meni sijoiltaan alkulämmittelyssä ennen Islandersin ja Toronto Maple Leafsin välistä ottelua. Kuluvalla kaudella Poulin ehti pukea 10 ottelua Islandersin paidassa, torjuen maalikeskiarvolla 2,44 ja torjuntaprosentilla 92,0.

Anaheim ja Toronto kaupoilla

Toronto Maple Leafs ja Anaheim Ducks sopivat pelaajakaupasta, jossa puolustaja Francois Beauchemin palaa takaisin ankkapaitaan Torontosta. Vastineeksi Toronto saa hyökkääjä Joffrey Lupulin, puolustaja Jake Gardinerin pelaajaoikeudet ja ehdollisen 4. kierroksen varausvuoron kesän 2013 varaustilaisuuteen.

Francois Beauchemin on ollut siirtohuhujen kohteena jo pidemmän aikaa, eikä Stanley Cupin Ducksin riveissä voittanut puolustaja päässyt aivan parhaaseen vireeseensä Toronton aikanaan. Tällä kaudella Beauchemin merkkautti pisteitä kaksi maalia ja 10 syöttöä 54 ottelussa.

Torontoon matkaava Lupul ei myöskään päässyt aivan parhaalle tasolleen Ducksin kokoonpanossa, sillä mies on kärsinyt mm. loukkaantumisista. Tältä kaudelta pisteitä on kasassa viisi maalia ja kahdeksan syöttöpistettä 26 pelatusta ottelusta, palattuaan selkäleikkauksen jälkeen takaisin tositoimiin. Gardiner puolestaan on Ducksin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2008, joka kiekkoilee tällä hetkellä USA:n yliopistosarjassa Wisconsinin joukkueessa.

Ballard kuukaudeksi sivuun

Vancouver Canucksin puolustaja Keith Ballardin polvesta on löydetty lievä venähdys ja hän on sivussa peleistä 3-4 viikkoa. Ballard loukkasi polvensa maanantain ottelussa Ottawa Senatorsia vastaan, kun Senators-hyökkääjä Milan Michalek kampitti hänet takaapäin.

Canucksin puolustus on kärsinyt kuluvalla kaudella loukkaantumisista, kun sekä Alexander Edler että Sami Salo ovat molemmat sivussa. Lisäksi puolustaja Andrew Alberts sai kiekon kurkkuunsa harjoituksissa.

Ballard on tehnyt kuluvalla kaudella 43 ottelussa pisteet 2+3=5.

Savardin kausi ohi

Boston Bruins ilmoitti maanantaina, että hyökkääjä Marc Savardin kausi on pulkassa. Viime kaudella pahan aivotärähdyksen saanu Savard palasi kaukaloon tällä kaudella, mutta sai tammikuussa uuden tärskyn päähänsä.

Bruins ja Savard pitivät tilanteesta lehdistötilaisuuden, jossa hyökkääjä ei vielä halunnut spekuloida sillä, loppuuko koko ura vammojen vuoksi.

- Sisälläni velloo paljon tunteita, mutta enimmäkseen olen turhautunut. On vaikeaa ymmärtää miksi tämä tapahtui. Nyt vaaditaan paljon aikaa ja kärsivällisyyttä - kahta asiaa, jotka minulta tuntuvat juuri puuttuvan, Savard huokasi.

- En aio tehdä päätöksiä tulevaisuudestani ennen kuin tiedämme enemmän lääketieteellisiä juttuja. Minun täytyy vain jaksaa kärsivällisesti odottaa. Agenttini on puhunut minulle paljon ja antanut aikaa miettiä monia asioita. Tämä ja varsinkin pelien katsominen tulee olemaan raskasta.

Emery palaa kehiin

Anaheim Ducks ja maalivahti Ray Emery ovat sopineet loppukauden mittaista, kaksisuuntaista sopimuksta. Ennen liittymistään Ducks-paitaan Emeryn täytyy kuitenkin läpäistä waivers-lista, josta mikä tahansa muu NHL-seura voi maalivahdin poimia itselleen.

28-vuotias Emery ei ole kuluvalla kaudella pelannut vielä peliäkään, sillä kausi on mennyt toipuessa viimekeväisestä lonkkaleikkauksesta. Viime kaudella Emery edusti Philadelphia Flyersiä 29 ottelussa, torjuen 2,64 maalikeskiarvolla ja 90,5 torjuntaprosentilla.

Mikäli Emery läpäisee waivers-listan, suuntaa Emery Ducksin AHL-farmijoukkue Syracuse Cruchiin hakemaan tuntumaa jäähän ja pelirytmiin.

Peter Forsberg tekee paluun NHL-jäille

Colorado Avalanche tiedotti kaksinkertaisen Stanley Cup -voittaja Peter Forsbergin tehneen loppukauden mittaisen sopimuksen seuran kanssa. Aiemmin seuran kanssa harjoittelemaan ja tasoaan kokeilemaan tullut Forsberg on lähdössä joukkueen mukaan alkavalle vieraspelikiertueelle, muttei alustavasti pelaa kiertueen ensimmäisessä ottelussa Phoenix Coyotesia vastaan.

- Kokeiltuani rajojani NHL-pelaajien seurassa nyt viimeisten muutaman viikon ajan, olen varma, että pystyn pelaamaan NHL-tasolla ja auttamaan joukkuetta, valotti Forsberg tilannettaan.

Sopimuksen rahallista arvoa ei annettu julkisuuteen. Edellisen kerran Forsberg kävi kokeilemassa kuntoaan NHL-kaukaloissa keväällä 2008.

Forsberg on pelannut NHL-urallaan 706 ottelua tehoin 249+636=885. Forsberg on voittanut Avalanchen kanssa kaksi Stanley Cupia, ensin keväällä 1996 ja uudelleen viisi vuotta myöhemmin 2001.

Malkinilla polvivamma

tsn.ca-sivuston mukaan Pittsburgh Penguinsin tähtisentteri Jevgeni Malkinin kausi on mahdollisesti ohi. Malkin loukkasi oikean polvensa törmätessään yhteen Buffalon Sabresin puolustajan Tyler Myersin kanssa.

Penguins-valmentaja Dan Bylsman mukaan seurassa ei ole vielä päätetty hoidetaanko Malkinin saamat vammat leikkauksella vai yritetäänkö polvea ensin kuntouttaa pelikuntoon. Leikkaus merkitsisi kauden olevan venäläiseltä ohi ja kuntoutuskaan ei varmistaisi hänen pelaamistaan tämän kevään aikana.

Conroy lopettaa

Calgary Flamesin hyökkääjä Craig Conroy on päättänyt ripustaa hokkarit naulaan. Mies asetettiin viime viikolla waiver-listalle, ja sen jälkeen hän on pohtinut uransa
jatkoa. Lopulta Conroy päätti lopettaa pelaamisen ja siirtyä Flamesin toimiston puolelle.

- Ensimmäiset päivät olivat tunteellisia. En voi kieltää, etteikö waiver-listalle joutuminen olisi ollut pettymys. Olin onnekas, kun minulle annettiin aikaa pohtia tätä. Jos olisin heti joutunut päättämään lopettamisesta, olisin itkenyt tässä kuin pikkulapsi, 39-vuotias Conroy kertoi perjantaina.

Hyökkääjä ehti uransa aikana tahkota 1009 NHL-ottelua ja summata pisteet 182+360=542.

Paillelle neljän pelin kakku

Torstain kamppailussa rajusti Dallasin Raymond Sawadaa taklannut Bostonin Daniel Paille on asetettu neljän ottelun pelikieltoon. Paille tuli vauhdilla pimeästä kulmasta ja osui taklauksellaan Stars-pelaajaa päähän.

Sawada sai tilanteessa vammoja nenäänsä ja olkapäähänsä. Paille komennettiin tilanteesta suihkun puolella ja jälkikäteen hänelle mätkäistiin neljän ottelun panna.

DiPietro jälleen sairaalaan

New York Islandersin maalivahti Rick DiPietro joutuu jälleen sairauslomalle. Mies loukkaantui, kun hän tappeli Pittsburgh Penguinsin Brent Johnsonin kanssa.

DiPietro sai mittelössä murtumia kasvojensa luihin ja lisäksi hän väänsi polvensa. Huilia vammojen takia Islanders-vahdille tulee 4-6 viikkoa.

Letestulla polvivamma

Pittsburgh Penguinsin hyökkääjä Mark Letestu joutuu polvileikkaukseen ja on poissa kaukalosta 4-6 viikkoa.

Letestu loukkaantui aamuharjoituksissa ennen tiistain voitokasta Rangers-ottelua. Letestu on tällä kaudella tehnyt 50 ottelussa pisteet 10+10=20.

Skinner tammikuun tulokas

Carolina Hurricanesin hyökkääjä Jeff Skinner on valittu NHL:n tammikuun tulokkaaksi.

Skinner teki 14 ottelussa pisteet 9+5=14. Hän teki yhdeksässä ottelussa vähintään yhden pisteen ja vietti kahdessa ottelussa kahden maalin iltaa. Niistä otteluista, joissa Skinner oli pisteillä, Hurricanes voitti kuusi.

Skinner valittiin myös historian nuorimpana pelaajana All Star-otteluun 18 vuoden ja 259 päivän ikäisenä, rikkoen Steve Yzermanin edellisen ennätyksen kahdeksalla päivällä. Hän saalisti tähdistöottelussa yhden syöttöpisteen.

Viime kesän varaustilaisuudessa seitsemäntenä varattu Skinner on tehnyt 51 ottelussa tehot 18+32=40.

Brown jatkaa Torontossa

Toronto Maple Leafs ja hyökkääjä Mike Brown ovat solmineet kolmivuotisen jatkosopimuksen. Lähinnä rikkovassa roolissa ja nyrkkien heiluttajana toimiva Brown liittyi Leafsiin täksi kaudeksi. Talven aikana viiksiniekka on pelannut 26 ottelua pistein 2+3=5. Jäähyminuutteja hänelle on kertynyt 41 kappaletta.

- Hän tuo joukkueeseen luonnetta, energiaa ja kovuutta, mitkä tukevat mainiosti joukkueemme kokonaisrakennetta, hehkutta Leafsin GM Brian Burke.

Viikon tähtöset jaettu

Carolina Hurricanesin sentteri Eric Staal, Los Angeles Kingsin maalivahti Jonathan Quick ja New York Islandersin hyökkääjä Michael Grabner ovat päättyneen viikon kolme tähteä.

Staalin vahva panos johti Carolinan pisteen päähän itäisen konferenssin pudotuspeliviivasta. Staal teki viikon otteluissa tehot 2+2. Lisäksi Staal iski kaksi maalia sunnuntain tähdistöottelussa Team Lidströmin verkkoon.

Quick voitti molemmat viikolla pelaamansa ottelut, ja vahvisti Kingsin osakkeita läntisen konferenssin pudotuspelikisassa.

Grabner pokkasi kolmostähden tehtyään tehot 1+1, kun Islanders hävisi Carolinalle 4-2. Tähdistöottelun taitokisassa mukana ollut Grabner voitti luistelunopeuskilpailun finaalissa Edmontonin Taylor Hallin.

Thompson jatkaa Tampassa

Tampa Bay Lightning on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen keskushyökkääjä Nate Thompsonin kanssa. Sopimus on arvoltaan 1,8 miljoonaa dollaria. Uusi sopimus tuo Thompsonille ensi kaudesta 950 000 dollaria ja sitä seuraavasta 850 000 dollaria.

Lightning nappasi Thompsonin viime kaudella waiversista. Sitä ennen hyökkääjä edusti New York Islandersia. Thompson on pelannut Tampa-nutussa 51 ottelua, joissa on tehnyt pisteet 7+10=17.

Bergeron, Yandle ja Rinne kuukauden tähdet

Boston Bruinsin hyökkääjä Patrice Bergeron, Phoenix Coyotesin puolustaja Keith Yandle ja Nashville Predatorsin maalivahti Pekka Rinne ovat NHL:n tammikuun kolme tähteä.

Bergeron oli tammikuussa koko liigan tehokkain pelaaja. Boston-hyökkääjä nakutti 14 ottelussa pisteet 8+9=17, joiden siivittämänä Bruins otti divisioonansa kärkipaikan ennen All Star-taukoa. Bergeronin tammikuuhun sisältyi myös neljän ottelun pisteputki, jonka aikana hän teki yhdeksän tehopistettä.

Kakkostähdeksi valittu Yandle teki myös 14 ottelussa 17 tehopistettä, ja auttoi Coyotesia voittamaan kahdeksan ottelua. Joukkue kiipesi tammikuussa konferenssin kuudennelle sijalle.

Kolmostähdeksi valittu Rinne jakoi liigan kärkipaikan voitoissa (8). Lisäksi hänen päästettyjen maalien keskiarvonsa 1.71 oli liigan paras, ja torjuntaprosentti 94,7 oli liigan toiseksi paras.

Rinne oli aloituskokoonpanossa 11 ottelussa, joista viidessä hän päästi taakseen maalin.

» Lähetä palautetta toimitukselle