NHL siirtyi tauolle 13 ottelun myötä

Yön NHL-kierroksella oli tällä kertaa vuorossa kolmetoista ottelua. Kierroksen myötä sarja siirtyy muutaman päivän All-Stars tauolle. Madison Square Gardenissa ensimmäisen ottelunsa Rangersin valmentaja toiminut Glen Sather näki joukkueensa häviävän jatkoajalla. Tampa Bayssa isäntäjoukkue jatkoi heikosti pelanneen Carolinan tappiokierrettä.

Carolina Hurricanes kärsi yön kierroksella jälleen tappion. Tampa Bayn 3-1-voitto tiesi Canesille yhdettätoista tappiota viimeisestä 12 pelistä. Koko tammikuun aikana hurrikaani kylvi tuhoa voitokkaasti ainoastaan kaksi kertaa.

Lightning-hyökkääjistöstä sankariksi nousi Martin St. Louis, joka pussitti kaikki joukkueensa kolme osumaa. Maalittoman avauserän jälkeen St. Louis teki kymmenen minuutin välein kaksi osumaa ja viimeisteli kypärätemppunsa kolmannen erän päätöshetkillä.

Carolinan ainoasta säkistä vastasi 23-vuotias hyökkääjä Jeff Heerema. Maali oli Heeremalle kauden kolmas seitsemännessä ottelussa. Sami Kapaselle tehopisteitä ei suotu miehen pelaamien 20 minuutin aikana.

Hurricanes sai osakseen myös ikävää Jobin postia, sillä hyökkääjä Erik Cole mursi jalkansa Tampan Dan Boylen taklauttua häntä. Alustavien arvioiden mukaan Cole on poissa tositoimista 2-3 kuukautta. Sairastuvalta löytyy myös olkapäävammainen David Tanabe, jota korvaamaan Carolina nosti AHL-liigasta Steve Halkon.

Panthers haki pisteen Detroitista

Florida Panthers nousi kaksi kertaa tappioasemasta tasoihin Detroitin vieraana. Pavel Datsyukin vietyä isännät avauserässä johtoon, Andreas Lilja tasoitti erän viimeisellä minuutilla. Ruotsalaispuolustajan maaliin merkittiin kaksi suomalaissyöttäjää, Niklas Hagman ja Olli Jokinen.

Toisessa erässä syntyneen Darren McCartyn 2-1-osuman kuittaus nähtiin vasta kolmannen erän puolella. Osumasta vastasi Viktor Kozlov, joka sai syötön jälleen Niklas Hagmanilta. Ottelu päättyi näin 2-2-lukemiin.

Maalivahdit vaikuttivat tasapeliin omalta osaltaan vahvasti. Roberto Luongo torjui pantterimaalilla 33 kertaa, Red Wingsin Manny Legace puolestaan napsi suojuksiinsa 35 kiekkoa.

Islesin vahva kolmas erä toi voiton

Montreal Canadiens joutui taipumaan vieraissa 3-1-tappioon New York Islandersille. Habs johti ottelua kahden erän jälkeen San Josesta treidatun Niklas Sundströmin osumalla, mutta isäntien vahva kiri kolmannessa erässä toi voittoon tarvittavat kolme osumaa.

Habsin paidassa Saku Koivulla ei ollut paras mahdollinen ilta. Koivu pelasi 18 minuuttia, joiden aikana mies oli jäällä kahden takaiskumaalin aikana. Lisäksi Koivu istui kaksi rangaistusta.

Knutsen upotti Nashvillen

Marc Denis torjui 33 kiekkoa kun Columbus Blue Jackets puristi niukan kotivoiton Predatorsista. Denisin lisäksi joukkueen avainpelaaja oli toista otteluaan leikkausta vaatineesta vatsavammasta toivuttuaan pelannut Espen Knutsen. Norjalaishyökkääjä teki ottelun ratkaisseen osuman kolmannen erän alkuminuuteilla.

Kimmo Timonen syötti Predatorsin ainoan osuman, jonka viimeisteli Andreas Johansson. Nashvillen maalivahti Tomas Vokoun ei ollut virkaveljensä kaltaisessa vireessä, vaan pystyi torjumaan 19 laukauksesta 17.

Capsille niukka voitto Pensistä

Edelleen ilman nivusvaivisen Mario Lemieux'n palveluksia pelaava Pittsburgh kärsi 2-1-tappion Washingtonille. Capsin ruotsalaishyökkääjä Michael Nylander tarjoili syötöt joukkueensa molempiin osumiin. Kip Miller puolestaan syötti 1-1-tasoituksen toisessa erässä ja teki itse 2-1-loppulukemat kolmannessa.

Ensimmäisessä erässä nähtiin kauhun hetkiä kun puolustaja Brendan Witt heittäytyi Alexei Kovalevin laukauksen eteen. Kova kuti osui Wittin kypärään ja mies jäi makaamaan liikkumattomana jäälle. Minuutin elvyttelyn jälkeen Witt kuitenkin luisteli omin voimin pois kentältä ja palasi vielä otteluun.

Devils teki selvää Phillystä

Philadelphia Flyers jäi ottelun alusta asti New Jerseny jyrän alle. Devils nakutteli tasaiseen tahtiin taululle lukemat 5-0. Martin Brodeurin nollapelihaaveet kariutuivat vain pari minuuttia ennen ottelun loppua ja tulokseksi jäi 5-1.

Devilsin ykkösmies oli alaskalaishyökkääjä Scott Gomez, joka iski yhden osuman ja syötti kaksi. Vireessä oli myös puolustaja Ken Daneyko, joka viimeisteli yhden kaapin ja syötti toisen.

Flyersin ainokaisen iski Montrealista hankittu lupaus Eric Chouinard, joka sai osumaansa syötön Mark Recchiltä. Phillyn joukkueesta Pavel Brendl joutui lähtemään pukukoppiin kesken ottelun, sillä ottelun toimitsijat huomasivat ensimmäisen erän loppupuolella, ettei miestä oltu merkitty lainkaan pelaavaan kokoonpanoon.

De Vriesille maali jatkoajalla

NY Rangersin uusi valmentaja Glen Sather sai tyytyä yhteen pisteeseen, kun Colorado Avalanche kävi hakemassa jatkoaikavoiton Madison Square Gardenista. Sather nimesi itsensä Rangersin valmentajaksi eilen keskipäivän aikoihin paikallista aikaa.

Avsin ruotsalaistähti Peter Forsberg aloitti maalinteon ensimmäisessä erässä ja saman joukkueen Alex Tanguay vei joukkueensa kahden maalin johtoon toisen erän alkuhetkillä. Rangers kavensi erän lopulla ja päätöserässä Rangers iski kahdesti lyhyen ajan sisään siirtyen 3-2-johtoon. Tanguay iski illan toisen maalinsa, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä alle viisi minuuttia.

Rangersin Eric Lindrosilla oli hyvä paikka ratkaista ottelu kotijoukkueen hyväksi jatkoajalla, mutta ei onnistunut maalinteossa. Sen sijaan Avalanche-pakki Greg De Vries onnistui ampumaan maalin ohi Rangersin veräjänvartijan Mike Dunhamin ja näin Coloradolle tärkeät kaksi pistettä 4-3-voitolla.

Leafs iski viisi kiekkoa Nurmisen maaliin

Bob Hartleyn alaisuudessa pirteitä otteita esittänyt Atlanta Thrashers ei pelannut kauden parasta otteluaan Toronto Maple Leafsia vastaan.

Leafs onnistui yllättämään Thrashersin maalivahti Pasi Nurmisen viidesti. Leafs johti 2-1 kahden erän jälkeen. Päätöserässä kumpikin joukkue pääsi vielä maalintekoon – Leafs kolmesti ja kotiyleisön harmiksi Thrashers vain kerran.

Kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä reilut kymmenen minuuttia, Toronton Alyn McCauley siirsi joukkueensa 4-2-johtoon. Tie Domi sai maalista syöttöpisteen, joka oli samalla hänen uransa 200. piste. Domi teki maalin ottelun ensierässä.

Thibault sankarina Bostonissa, Blues voittoon lisäajalla

Chicago Blackhawks oli pelannut kuusi ottelua ilman voittoa ennen illan ottelua Boston Bruinsia vastaan. Chicagon maalivahti Jocelyn oli pääosassa, kun joukkue lähti metsästämään putken katkaisevaa voittoa Bostoniin.

Bruins oli ottelussa hallitseva osapuoli voittaen laukaukset 45-20, mutta silti maalitilastoissa juhli Blackhawks. Bruins nimittäin onnistui yllättämään Thibault’n vain kerran, mutta vierasjoukkue laukoi kolme maalia ohi Bruins-vahti Jeff Hackettin.

Blackhawksin Theo Fleury laukoi joukkueensa maaleista kaksi. Chicagon Chris Simon pelasi uransa 500. NHL-ottelun.

St. Louisissa yleisö näki vähämaalisen ottelun, kun kotijoukkue Blues ja vieraileva Buffalo Sabres ottivat yhteen Savvis Centerissä. Vierasjoukkue aloitti maalinteon toisessa, kun Jean-Pierre Dumont ampui kiekon ranteella ohi Bluesin Brent Johnsonin.

Kotijoukkueen Dallas Drake tasoitti päätöserässä ja joukkueet menivät jatkoajalla 1-1-numeroissa. Bluesin väkevä maalintekijä Keith Tkachuk ratkaisun, kun jatkoaikaa oli pelattu reilut kolme minuuttia.

Buffalon Chris Grattonin 229 peräkkäisen ottelun putki katkesi, kun hän oli ottelusta sivussa lievän aivotärähdyksen takia.

Vancouverissa tasapeli, Sens jäi maaleitta Los Angelesissa

Jason Chimerasta on tullut tärkeä hyökkääjä Edmonton Oilersille, kun vakiohyökkääjät Ryan Smyth ja Mike Comrie ovat sairastuvalla. Chimera on tehnyt viimeisessä viidessä pelaamassaan ottelussa kolme maalia ja pisteitäkin on kasassa kuusi. Viime yön pelissä Canucksia vastaan 23-vuotias Chimera tasoitti ottelun loppulukemiin 3-3, kun päätöserää oli pelattu lähes kuusi minuuttia.

Vancouver aloitti maalinteon ensimmäisessä erässä. Ensin iski Trevor Linden Jarkko Ruudun syötöstä ja erän loppuhetkillä Henrik Sedin ampui ylivoimaosuman. Toista erää ei oltu pelattu kuin reilut kaksi ja puoli minuuttia, kun peli oli jo tasalukemissa. Samassa erässä Canucksin voimahyökkääjä Todd Bertuzzi kuitenkin siirsi Vancouverin taas johtoon ja kolmannessa erässä siis iski Chimera.

Enkelten kaupungissa suurinta vauhtia piti yllä Kingsin Zigmund Palffy. Bryan Smolinskin osumalla 1-0- johdossa ollut Kings voitti lopulta 3-0, kun Palffy laukoi kaksi maalia Ottawa Senatorsin verkkoon kolmannessa erässä.

Kingsin maalivahti Jamie Storr pelasi nollapelin, mutta hänen tarvitsi olla kiekon tiellä vain 18 kertaa. Kuninkaiden ykkösmaalivahti Felix Potvin joutuu olemaan 4-6 viikkoa sivussa polvivamma vuoksi.

Ankat rökittivät hailaumaa

Anaheim Mighty Ducks on vahvassa vireessä. Viime yön voitto San Jose Sharksista oli joukkueen seitsemäs viimeisistä kymmenestä pelistä.

Ducksin Petr Sykora oli parhaimmassa vireessä pisteiden valossa. Sykora teki yhden maalin ja syötti kaksi. Seurakaveri Adam Oates teki yhden maalin ja syötti yhden. Sharksista kunnostautui kapteeni Owen Nolan, joka teki joukkueensa kolmesta maalista kaksi.

Ottelun ensimmäisessä erässä nähtiin peräti viisi maalia, Ducks johti erän jälkeen 3-2. Toisessa erässä Ankat lisäsivät Steve Rucchinin ylivoimaosumalla johtonsa kahteen maaliin. Kolmannen erän alussa Nolan kavensi Ducksin johdon 4-3-lukemiin. Enempää maaleja ei Sharks onnistunut tekemään, joten pudotuspelipaikkaa tavoittelevalle Anaheimille tärkeät pisteet.