TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00

NHL: Siirtotakarajalla tapahtui

NHL / Uutinen
NHL:n pelaajasiirtojen kauden 2010–2011 takaraja meni umpeen maanantai-iltana. Jatkoaika seurasi illan tapahtumia tiiviisti.

Philadelphia Flyers hankki joukkueeseensa lisäkovuutta, kun Tom Sestito siirtyi Columbus Blue Jacketsista Flyers-miehistöön. Toiseen suuntaan kaupassa matkasivat Greg Moore ja Michael Chaput.

26-vuotias Greg Moore on pelannut 10 NHL-ottelua, joista neljä Blue Jacketsin paidassa kaudella 2009-10. Columbuksen lisäksi Moore on edustanut New York Rangersia kuudessa NHL-ottelussa. Valtaosan urastaan Moore on pelannut farmissa.

Michael Chaput oli Philadelphian ykkösvaraus viime kesän varaustilaisuudessa. 18-vuotias puolustaja on viettänyt kuluvan kauden QMJHL:n Lewistonissa, jossa hän on pelannut koko junioriuransa.

Tom Sestito oli Columbuksen kolmannen kierroksen varaus vuodelta 2006. Hän on pelannut 13 NHL-ottelua, joissa on tehnyt pisteet 2+2=4.

Anaheim kaupankäyntituulella

Maxim Lapierren matka tällä kaudella jatkui Anaheimista Vancouveriin ja seuraa hänelle teki hyökkääjä MacGregor Sharp. Canucks antoi vaihdossa hyökkääjä Joel Perraultin ja 3. kierroksen varausvuoron.

Ducks hankki 25-vuotiaan keskushyökkääjän aiemmin tällä kaudella Montrealista. Lapierre ehti pelata Anaheimissa 21 ottelua ja pistesaldo jäi kolmeen syöttöpisteeseen. Hän on pelannut yhteensä 314 NHL-peliä tehoin 40+43.

Sharp, 25, debytoi tällä kaudella NHL:ssä pelaten kahdeksan ottelua tehoitta. Tämä kausi on vierähtänyt kokonaan AHL:ssä. Perrault, 27, on pelannut urallaan yhteensä 96 NHL-ottelua ja tehnyt näissä 12 maalia ja 26 pistettä.

Canucks hankki lisäksi laitahyökkääjä Chris Higginsin Florida Panthersista. Vaihdossa kohti Floridaa lähtee 3. kierroksen varausvuoro kesällä 2011 ja puolustaja Evan Oberg.

Canucks on Higginsille jo neljäs seura kahden vuoden sisään. Tällä kaudella Florida Panthersin riveissä Higgins on merkkauttanut 48 ottelussa tehopisteet 11+12=23.

23-vuotias Evan Oberg teki kolmivuotisen tulokassopimuksen Vancouver Canucksin kanssa kesällä 2009 varaamattomana pelaajana. Pääosin AHL:n puolella kiekkoillut Oberg on päässyt kahden vuoden aikana kokeilemaan neljä ottelua NHL-kaukaloissa, joissa on jäänyt ilman tehopisteitä.

Lisäksi Anaheim hankki hyökkääjä Brad Winchesterin St. Louis Bluesista vaihdossa kolmannen kierroksen varausvuoroon vuoden 2011 varaustilaisuudessa.

29-vuotiaalla Winchesterillä on menossa kuudes NHL-kausi. 304 NHL-ottelussa entinen Edmonton Oilersin toisen kierroksen varaus vuodelta 2000 on tehnyt pisteet 30+26=99.

Arnott pääkaupunkiseudulle

New Jersey Devils on kaupannut Jason Arnottin siirtoajan viimeisillä hetkillä Washington Capitalsiin. Vaihtokaupassa vastakkaiseen suuntaan siirtyy keskushyökkääjä David Steckel ja toisen kierroksen varausoikeus.

36-vuotias Arnott on alunperin Edmonton Oilersin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 1993. Arnott voitti Stanley Cupin edellisellä visiitillään New Jerseyssä kaudella 1999-2000.

Myös Steckel on ensimmäisen kierroksen varaus, sillä Los Angeles Kings nappasi miehen numerolla 30 vuonna 2001. Steckel tunnetaan eräänä NHL:n parhaista aloittajista. Toinen Steckelin selkeistä vahvuuksista on alivoimapeli.

Modin Calgary Flamesiin

Atlanta Thrashers kauppasi hyökkääjä Fredrik Modinin Calgary Flamesiin vaihdossa seitsemännen kierroksen varausvuoroon kesälle 2011.

36-vuotias Modin on pelannut 14 NHL-kauden aikana 894 ottelua, joissa on tehnyt pisteet 232+230=462.

Mitchell Manhattanille

Toronto Maple Leafs kauppasi hyökkääjä John Mitchellin New York Rangersiin vaihdossa seitsemännen kierroksen varausvuoroon.

Mitchell, 26, on pelannut yhteensä 159 NHL ottelua ja kaikki Maple Leafsin paidassa. Hän on tehnyt kolmen kauden aikana 20 maalia ja 55 pistettä.

Penner Kingsiin

Edmonton Oilers on kaupannut laitahyökkääjä Dustin Pennerin Los Angeles Kingsiin. Vaihdossa Kings lähettää nuoren puolustaja Colten Teubertin, 1. kierroksen varausoikeuden kesällä 2011, sekä ehdollisen 3. kierroksen varausvuoron kesällä 2012. Ehdollinen varausvuoro voi vielä nousta toisen kierroksen vuoroksi, riippuen Kingsin menestyksestä pudotuspeleissä.

28-vuotias Dustin Penner on kuulunut nuoren Oilers-ryhmän tärkeimpiin pelaajiin tällä kaudella. Pisteitä miehellä on kasassa 62 ottelun jälkeen 21+18=39.

20-vuotias Teubert puolestaan on Kingsin 1. kierroksen varaus vuodelta 2008 ja on pelannut tällä kaudella ensimmäistä kauttaan Kingsin farmijoukkue Manchester Monarchissa.

Campoli Chicagoon

Chicago Blackhawks on hankkinut Ottawan puolustaja Chris Campolin joka on tällä kaudella 58 ottelussa tehnyt tehot 3+11. Vaihdossa Chicago antoi laitahyökkääjä Ryan Potulnyn sekä toisen kierroksen varausoikeuden. Lisäksi Chicago saa Campolin lisäksi ehdollisen seitsemännen kierroksen varausoikeuden.

Ryan Potulny on pelannut tällä kaudella ainoastaan kolme ottelua NHL:ssä, mutta vietti viime kauden loppupuoliskon Edmonton Oilersissa jossa hän teki 64 ottelussa 32 pistettä.

Oilers ja Avalanche nappikaupoilla

Edmonton Oilers ja Colorado Avalanche ovat tehneet pienimuotoisen pelaajakaupan, jossa pääosin AHL:ssa vaikuttaneet puolustajat vaihtavat seuraa. Colorado lähettää Kevin Montgomeryn Edmontoniin ja vaihdossa Denveriin saapuu Shawn Belle.

Kesällä Oilersin kanssa vuoden mittaisen sopimuksen tehnyt 26-vuotias Belle on tällä kaudella päässyt pelaamaan 5 NHL-ottelua, joissa miehelle ei ole kertynyt tehopisteitä. 22-vuotias Montgomery puolestaan on Coloradon varaus vuodelta 2006, muttei päässyt pelaamaan kertaakaan Avalanchen paidassa.

Carson, McElhinney ja Schremp uusiin osoitteisiin

Vuorokauden ajan waivers-listalla olleet maalivahti Curtis MacElhinney, puolustaja Brett Carson ja hyökkääjä Rob Schremp matkaavat kohti uusia osoitteita.

McElhinney kaupattiin vastikään Anaheimista Tampa Bay Lightningiin, mutta waivers-listan kautta Ottawa Senators kaappasi miehen riveihinsä.

Carsonin uusi osoite on Calgary Flames, jonne mies siirtyy Carolinasta ja Schremp puolestaan jatkaa kohti Atlanta Thrashersia, pelattuaan aiemmin NY Islandersin riveissä.

Jimmy Howard kaksivuotiseen sopimukseen

Kanadalaisen sportsnetin mukaan Detroit Red Wings on kiinnittänyt maalivahti Jimmy Howardin kaksivuotisella sopimuksella. Paperin kokonaisarvo on 4,5 miljoonaa dollaria.

Kuluva kausi on 26-vuotiaalle Howardille toinen Red Wingsin ykkösvahtina. Vammoista kauden aikana kärsinyt maalivahti on esiintynyt 47 ottelussa torjuntaprosentilla 90,8.

Florida jatkoi kaupankäyntiään

Florida Panthers on kaupannut puolustaja Dennis Widemanin kohti Washington Capitalsia. Vaihdossa Panthers saa 3. kierroksen varausvuoron kesälle 2011, sekä hyökkääjä Jake Hauswirthin.

27-vuotias Wideman on tällä kaudella edustanut Panthersia 61 NHL-ottelun verran, joiden aikana pisteitä on kasassa 9+24=33.

23-vuotias Hauswirth puolestaan teki kesällä -09 kolmivuotisen tulokassopimuksen varaamattomana pelaajana Washingtoniin, mutta on pelannut pääosin ECHL-liigaa South Carolina Stingraysin riveissä.

Florida vahvisti hyökkäystään hankkimalla Sergei Samsonovin Carolina Hurricanesista. Toiseen suuntaan kaupassa matkasi puolustaja Bryan Allen.

30-vuotias Allen on pelannut 10 NHL-kauden aikana 500 NHL-ottelua, joissa hän on tehnyt pisteet 28+71=99. Tällä kaudella entinen Vancouverin vuoden 1998 ykkösvaraus on pelannut 53 ottelua pistein 4+8=12.

Atlanta aktiivisena

Atlanta Thrashers ja Florida Panthers tekivät pelaajakaupan, jossa Atlantaan matkaavat hyökkääjä Radek Dvorak ja viidennen kierroksen varausvuoro. Floridan suuntaan muuttavat puolestaan hyökkääjät Nicklas Bergfors ja Patrick Rissmiller.

Yli 1000 NHL-ottelua tahkonnut 33-vuotias Dvorak on pelannut tällä kaudella 53 kamppailussa pistein 7+14=21. 23-vuotiaan Bergforsin saldo 52 ottelussa on puolestaan 11+18=29. Rissmillerin talvi on puolestaan kulunut AHL:n puolella.

Atlanta julkaisi myös jatkosopimuksen, kun se solmi kolmivuotisen paperin puolustaja Mark Stuartin kanssa. Paperin kokonaisarvo on 5,1 miljoonaa dollaria.

Stuart on pelannut Thrashers-paidassa neljä ottelua sen jälkeen, kun hän siirtyi pelaajakaupassa Bostonista Atlantaan helmikuun 18. päivä. Ennen siirtoaan Stuart pelasi Bruins-paidassa 31 ottelua, joissa teki pisteet 1+4=5.

Atlanta teki vielä yhden pelaajakaupan, kun se hankki Montreal Canadiensista puolustaja Brett Festerlingin ja lähetti toiseen suuntaan maalivahti Drew MacIntyren.

27-vuotiaalla MacIntyrellä on tilillään kolme NHL-ottelua Vancouver Canucksista kaudelta 2007-2008. Valtaosan urastaan maalivahti on viettänyt AHL:ssä.

24-vuotias Festerling on pelannut urallaan 84 NHL-ottelua Anaheim Ducksissa ja St. Louis Bluesissa tehoilla 0+1=1. Viime ajat Festerling on pelannut farmissa.

Williams jatkaa Kingsissä

Los Angeles Kings julkaisi siirtorajan alla jatkosopimuksen, kun hyökkääjä Justin Williams pysyy seurassa neljän seuraavan kauden ajan. TSN-kanavan mukaan paperin kokonaisarvo on 14,6 miljoonaa dollaria.

29-vuotias laituri on pelannut Kings-paidassa tällä kaudella 62 ottelua ja summannut pisteet 20+29=49.

Phillips pysyy Ottawassa

Ottawa Senators kiinnitti puolustaja Chris Phillipsin kolmen vuoden jatkosopimuksella maanantaina. Sopimuksen arvo on 9.25 miljoonaa dollaria ja se sisältää siirron estävän pykälän.

32-vuotias Phillips oli yksi tulevan siirtorajan huhutuimmista pelaajista, mutta uusi jatkosopimus pani siirtohuhuille pisteen.

Phillips on tällä kaudella tehnyt Senators-paidassa 5 tehopistettä.

Boyes Buffaloon

St. Louis Blues on kaupannut hyökkääjä Brad Boyesin Buffalo Sabresiin. Vaihdossa Blues sai Buffalolta toisen kierroksen varausvuoron ensi kesän varaustilaisuudessa.

28-vuotias hyökkääjä on tällä kaudella pelannut 62 ottelua Blues-paidassa ja tehnyt niissä pisteet 12+29=41.

Seabrook jatkaa Chicagossa

Chicago Blackhawks julkaisi odotetun jatkosopimuksen, kun puolustaja Brent Seabrook pysyy tuulisessa kaupungissa seuraavat viisi kautta. Paperin kokonaisarvo on 29 miljoonaa dollaria.

25-vuotias Seabrook on pelannut tällä kaudella 61 ottelua pistein 4+29=33.

- Brent on tärkeä jäsen organisaatiossamme ja odotamme hänen olevan osa ydinryhmää, jolla tavoittelemme Stanley Cupia vielä vuosien ajan. Meillä on ollut onni saada pitää hänet perheessämme teini-iästä lähtien ja olemme ylpeitä, kun saamme julkaista tämän sopimuksen, hehkuttaa Blackhawksin GM Stan Bowman seuran tiedotteessa.

Hnidy palaa Bruinsiin

Boston Bruins on tehnyt yksivuotisen ja yksisuuntaisen sopimuksen vapaana agenttina olleen puolustaja Shane Hnidyn kanssa. Sopimus tuo Hnidylle 500 000 dollarin ansiot.

Hnidy pelasi viime kaudella 70 ottelua Minnesota Wildissa, ja teki niissä pisteet 2+12=14.

Boston on Hnidylle entuudestaan tuttu paikka, sillä puolustaja pelasi Bruinsissa vuosina 2007 ja 2009. Hnidy on edustanut myös Anaheim Ducksia, Atlanta Thrashersia, Nashville Predatorsia ja Ottawa Senatorsia, jossa hän aloitti uransa kaudella 2000-2001.

Rivet Columbukseen

23 ottelua Buffalo-puolustuksessa tällä kaudella pelanneen kapteeni Craig Rivetin uusi seura on Columbus Blue Jackets, joka poimi puolustajan waivers-listalta.

15 kautta NHL:ssä tahkonnut Rivet on pelannut urallaan 909 NHL-ottelua ja tehnyt niissä pisteet 49+187=235.

Philadelphia poimi Boyntonin

Philadelphia Flyers täydensi puolustustaan nappaamalla Nick Boyntonin waivers-listalta. Boynton siirtyy Flyersiin Chicagosta, jossa hän pelasi tällä kaudella 41 ottelua pistein 1+7=8.

Boynton on pelannut urallaan 595 NHL-ottelua, ja tehnyt niissä pisteet 34+110=144.

Sturm Washingtoniin

Washington Capitals on poiminut hyökkääjä Marco Sturmin waivers-listalta, jonne Los Angeles Kings oli hänet asettanut. Sturm ehti pelata Kings-paidassa 17 ottelua, joissa hän teki pisteet 4+5=9.

32-vuotias Sturm on pelannut 13 NHL-kauden aikana 872 ottelua, joissa hän on tehnyt pisteet 238+237=465.

McCabe Manhattanille

Florida Panthers jatkoi kaupantekoaan, kun se lähetti kapteeninsa Bryan McCaben New York Rangersiin. Vaihdossa Florida sai Rangersilta hyökkääjä Tim Kennedyn sekä kolmannen kierroksen varausvuoron.

Kovaa ampuvalle McCabelle Rangers on uran kuudes NHL-seura. Alkujaan McCabe on New York Islandersin toisen kierroksen varaus vuodelta 1993. McCabe pelasi Islandersissa kaksi kautta, ennenkuin hänet kaupattiin Vancouver Canucksiin yhdessä Todd Bertuzzin ja kolmannen kierroksen varausoikeuden kanssa (jolla Canucks myöhemmin varasi Jarkko Ruudun) vaihdossa Trevor Lindeniin. McCabe pelasi myös Chicagossa ja Torontossa ennen siirtymistään Floridaan vuonna 2008.

McCabe on pelannut urallaan 1116 NHL ottelua, joissa hän on tehnyt pisteet 143+379=582.

24-vuotias Kennedy on pelannut kuluvan kauden AHL:ssä. Hänellä on tilillään 78 NHL-ottelua Buffalo Sabresin paidassa kaudelta 2009-10, joissa hän teki pisteet 10+16=26.

McCabesta tulee rajoittamaton vapaa agentti 1. heinäkuuta.

» Lähetä palautetta toimitukselle