NHL: Setoguchin maalit toivat voiton San Joselle, Anaheim vei kuuman väännön

San Jose Sharksin tulokashyökkääjä Devin Setoguchi kutsuttiin tällä kaudella neljännen kerran farmista ylös. Kolmannen kerran mies osui heti ensimmäisessä ottelussaan. Anaheimissa käytiin lämminhenkinen taisto Ducksin ja Calgary Flamesin välillä. Teemu Selänne osui ottelussa kerran, kun pisteet jäivät Kaliforniaan maalein 3-1.

San Josen ja Detroitin välisen ottelun voittomaali kuumensi tunteet, kun puolustaja Craig Rivet`n laukaisema kiekko kimposi päätyverkosta takaisin jäälle ja Devin Setoguchi lakaisi irtokiekon Dominik Hasekin selän taakse. Maali jakoi luonnollisesti mielipiteet riippuen puhujasta.

- Näin vain, että kiekko kimposi jostain, sitä en tiedä mistä. Seuraavaksi kiekko oli lavassani ja pistin sen verkon perille, Sharksin tulokashyökkääjä Setoguchi kertoi uutistoimisto AP:lle.

- Se oli selvä virhe. Peli olisi pitänyt viheltää poikki, mutta kukaan neljästä tuomareista ei nähnyt tilannetta, Hasek puolestaan purki turhautumistaan AP:lle.

Setoguchi teki ottelussa kaksi maalia ja on nyt onnistunut tekemään maalin kolme kertaa ensimmäisessä pelissä saatuaan kutsun San Joseen farmijoukkue Worcester Sharksista. Hyökkääjä on tehnyt 11 maalia kauden 30 ottelussa.

Liigaa johtava Detroit on saavuttanut viimeisestä kymmenestä ottelusta vain neljä pistettä. Saldo on NHL:n huonoin. Joukkue joutui edelleen pelaamaan ilman kolmea avainpuolustajaansa Nicklas Lidströmiä, Brian Rafalskia ja Chris Cheliosta.

- En haluaisi sanoa, että pukuhuoneessamme on paniikkia, mutta voit nähdä kasvoiltamme pettymyksen. Meidän täytyy vain uskoa, että pystymme pelaamaan samalla tasolla kuin aiemminkin, Hasek jatkoi uutistoimisto AP:lle.

Ottelun maalein 2-3 hävinnyt Red Wings kohtaa seuraavaksi vieraissa Buffalon, joka hävisi kierroksen ottelunsa kotonaan Montrealille luvuin 2-6. Ottelu pelataan Suomen aikaan sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. San Jose taasen jatkaa matkaansa St. Louisiin, jossa Sharks kohtaa paikallisen Bluesin jo ensi yönä Suomen aikaa.

Selänne osui jo neljännessä ottelussa peräkkäin

Anaheim Ducksin Teemu Selänteen huikea vire jatkuu. Mies on tehnyt viimeisessä neljässä ottelussa kuusi maalia, sekä antanut syötön kahteen maaliin. Anaheim on pelannut Selänteen paluun jälkeen 11 ottelua, joista joukkue on voittanut kymmenen. Ducks on tällä hetkellä koko NHL:n kuumin joukkue myös siksi, että joukkue on ottanut jo 62 tappeluista seurannutta viiden minuutin rangaistusta. Luku on liigan suurin.

Tässäkin ottelussa tunteet kävivät kuumana ja jäällä nähtiin kaksi tappelua, sekä yksi suurempi torikokous. Flamesin puolustaja Dion Phaneuf teki joukkueensa ainoan maalin ylivoimalla, sekä keräsi jäähyjä peräti 23 minuuttia. Viisi minuuttia kertyi tappelusta Ducksin Todd Bertuzzia vastaan. Erimielisyydet miesten välillä ovat jatkuneet jo viime kevään pudotuspeleistä saakka, kun Bertuzzi pelasi vielä Detroitissa.

Selänteen lisäksi Anaheimista osuivat puolustajat Mathieu Schneider ja Scott Niedermayer, joka ampui ottelun voittomaalin avauserässä ylivoimalla.

Calgaryn maalivahti Miikka Kiprusoff vaihdettiin maalilta ensimmäisen erän jälkeen ja tilalle luisteli veteraanivahti Curtis Joseph. Anaheim johti siinä vaiheessa maalein 2-0.

Yön kierroksella muista suomalaisista maalinteossa onnistuivat Minnesota Wildin Mikko Koivu ja Vancouver Canucksin Sami Salo. Wildin maalivahti Niklas Bäckström torjui 32 laukausta joukkueensa voittaessa Floridassa Panthersin luvuin 3-2. Vesa Toskala taasen pysätti 24 Tampa Bay Lightningin yritystä Toronto Maple Leafsin 2-3-jatkoaikahäviössä. Tampa Bayn Jussi Jokinen merkkautti itselleen ensimmäisen tehopisteen uudessa seurassaan syöttämällä Dan Boylen jatkoaikaosuman yhdessä Vincent Lecavalierin kanssa.

Montrealin Tomas Plekanec iski tehot 3+1 Canadiensin Buffalo-voitossa. Kypärätemppu oli tsekkihyökkääjän NHL-uran ensimmäinen.