NHL: Selänteelle neljä tehopistettä, Islanders ja Penguins tappelutuulella

Muut Sarjat / Uutinen
Teemu Selänteen ja Saku Koivun tehoilta auttoi Anaheim Ducksin jatkoaikavoittoon Calgary Flamesista. New York Islandersin ja Pittsburgh Penguinsin ottelussa puolestaan nähtiin 12 maalia ja peräti 346 jäähyminuuttia.

Kamppailu läntisen konferenssin pudotuspelipaikoista käy kiivaimmillaan. Anaheim Ducksin ja Calgary Flamesin perjantai-illan kohtaamisessa oli jaossa tärkeitä pisteitä viivan tuntumassa oleville joukkueille.

Tiukaksi kamppailu myös osoittautui, kunnes ottelulle saatiin nuori ratkaisija vierasjoukkueen riveistä. Hienoa tulokaskautta pelaava 19-vuotias Cam Fowler oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan, osuen 19 sekuntia ennen jatkoajan loppua Miikka Kiprusoffin vartioiman maaliin rystyvedollaan.

Teemu Selänteelle neljä tehopistettä.
James Guillory

Suurinta osaa kamppailussa näyttelivät kuitenkin kokeneemmat suomalaishyökkääjät. Kotijoukkueen Olli Jokinen keräsi tehot 1+1. Vielä tehokkaampia olivat Saku Koivu (2+1) ja Teemu Selänne (1+3). Selänteen maali tasoitti ottelun reilut kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä.

Selänteelle neljä tehopistettä merkitsivät nousua 52 pisteeseen. Tämä on samalla suomalaistähdelle 14. kerta kun kausi tuottaa vähintään 50 tehopistettä.

Anaheim nousi voitollaan konferenssin neljänneksi. Calgary puolestaan onnistui säilyttämään jatkoaikapisteellään sijoituksensa kahdeksan parhaan joukossa. Aikanaan Ducksissa mestaruuden voittaneelle, Torontosta takaisin Anaheimiin siirtyneelle, Francois Beaucheminille ottelu oli paluun jälkeen ensimmäinen ankkanutussa.

New Yorkissa nujakoitiin tosissaan

Mikko Koskinen jatkoi kotijoukkue NY Islandersin maalinsuulla, kun vieraaksi saapui avainpelaajien loukkaantumisista kärsivät Pittsburgh Penguins. Koskinen pelasi maalillaan hienon ottelun, mutta pääosaan nousivat kotijoukkueen hurja maalinteko ja hurja tappeluiden sekä jäähyminuuttien määrä.

Islanders johti ottelua toisen erän alkupuoliskolla 6-0 ja lopulta rökitti maaleissa vieraitaan peräti 9-3. Tehokkain pisteissä oli John Tavares, jolle lukemat 1+3. Jesse Joensuu laukoi kotijoukkueen toisen osuman.

Jäähyjä ottelussa jaettiin peräti 346 minuuttia. Se koostui 10 pelirangaistuksesta ja yhteensä 65 jäähystä. Tapahtumien taustalla oli joukkueiden edellinen kohtaaminen, jossa Islanders-organisaation ykkösvahti Rick DiPietro loukkaantui Penguins-maalivahti Brent Johnsonin nyrkiniskusta. Myös Islanders-hyökkääjä Blake Comeau loukkaantui kyseisessä ottelussa sattuneesta Maxime Talbotin taklauksesta.

Tunteet kävivät ottelun aikana niin kuumana, että joukkueiden pukukoppien välinen aita suljettiin varmuustoimena. Tapahtumien seurauksena tullaan todennäköisesti jakamaan myös pelikieltoja liigan toimesta.

NHL:n yhden ottelun jäähyennätys on vuodelta 2004, jolloin Ottawa Senators ja Philadelphia Flyers nujakoivat peräti 419 minuutin edestä.