NHL: Savard pari viikkoa sivussa

NHL / Uutinen
NHL-kausi on täydessä käynnissä. Sopimus- ja siirtorintamalla tapahtuu, pelikieltoja jaetaan ja myös sairastuvalla käy vilske.

Savard huilaa pari viikkoa

Boston Bruinsin ykkössentteri Marc Savard joutuu TSN-kanava mukaan olemaan sivussa 2-3 viikkoa polvivamman vuoksi. Mies loukkasi jalkansa ottelussa Chicago Blackhawksia vastaan. Hän joutui aiemmin kaudella huilaamaan 15 kamppailua murtuneen jalan vuoksi.

Holmströmillä jalkavamma

Detroit Red Wingsin huono onni senkun jatkuu.

Mlive.comin mukaan Tomas Holmström on sivussa 3-4 viikkoa jalassa olevan luunmurtuman vuoksi.

Holmström sai kiekon jalkaansa Anaheimissa, kun hän ohjaili laukauksia harjoitusten jälkeen. Hän matkusti takaisin Detroitiin sen jälkeen, kun murtuma havaittiin röntgenkuvissa. Hän menee lisätutkimuksiin perjantaina.

Red Wings on tällä kaudella kärsinyt usean avainpelaajan loukkaantumisista. Johan Franzen on ollut sivussa koko kauden, Henrik Zetterberg ja Daniel Cleary palasivat kaukaloon torstaina.

- On mahtavaa, että saamme Zetterbergin ja Clearyn takaisin kokoonpanoon, mutta nyt menetimme taas yhden miehen sairastuvalle. Ikävintä tässä on se, että vamma sattui harjoitusten päätyttyä, Detroitin GM Ken Holland kertoi Mlive.comille.

Holmströmilla on 42 ottelusta saldona pisteet 15+6=21.

Ribeiro sivussa kurkkuvamman vuoksi

Dallas Starsin keskushyökkääjä Mike Ribeiro joutuu olemaan 4-6 viikkoa sivussa kurkkuruhjeen vuoksi. Mies loukkaantui ottelussa New York Rangersia vastaan, kun Chris Higginsin mailan kärki osui Ribeiroa kurkkuun. Stars-hyökkääjälle suoritettiin New Yorkin sairaalassa ruhjeeseen kohdistunut operaatio.

Ribeiro on ollut Starsin paras pistemies kahden edellisen kauden aikana. Vuonna 2008 kanadalainen pelasi NHL:n tähdistöottelussa. Tällä kaudella Ribeiro on tehnyt 43 ottelussa 33 tehopistettä.

Capsille jatkosopimuksia

Washington Capitals on solminut jatkosopimukset hyökkääjä Dave Steckelin ja puolustaja Tyler Sloanin kanssa. Steckelin sopimus on kolmivuotinen, kun taas Sloan teki Capitalsin kanssa kaksivuotisen jatkopestin.

27-vuotiaalla Steckelillä on kuluvan kauden 42 ottelusta saldona kaksi maalia ja kolme syöttöä. Hän on ollut koko liigan paras aloittaja prosentilla 61,9. Entinen Los Angeles Kingsin vuoden 2001 ensimmäisen kierroksen varaus on pelannut Washingtonin paidassa 197 ottelua, joissa on syntynyt pisteet 15+21=36.

Toista kauttaan NHL:ssä pelaava 28-vuotias Sloan on pelannut tällä kaudella 22 ottelua, joissa on tehnyt pisteet 2+2=4.

Bergeron kaksi viikkoa poissa

Boston Bruins ja Vancouverin olympiakisoihin valmistautuva Kanadan maajoukkue saivat hyviä uutisia tiistaina, kun Patrice Bergeronin maanantain ottelussa saama peukalonmurtuma osoittautui lieväksi, ja hyökkääjä on sivussa vain kaksi viikkoa.

Bergeron mursi peukalonsa ottelussa New York Rangersia vastaan, kun joukkuetoveri Dennis Widemanin laukaus osui hänen käteensä. Bruins hävisi ottelun 3-2. Hän jätti väliin tiistain ottelun Ottawa Senatorsia vastaan vamman vuoksi.

Bergeron on tehnyt pelaamissaan 41 ottelussa 31 tehopistettä ja näillä tehoilla hän on Bruinsin paras pistemies.

Ovetshkinista kapteeni

Washington Capitals on ilmoittanut nimittäneensä venäläishyökkääjä Aleksandr Ovetshkinin joukkueensa kapteeniksi.

Kapteenin paikka tuli avoimeksi, kun seuran pitkäaikainen kippari Chris Clark siirtyi viime viikolla Columbukseen vaihtokaupassa Jason Chimeraan .

Ovetshkin on Capitalsin seurahistorian 14. kapteeni ja ensimmäinen eurooppalaispelaaja, joka kantaa C-kirjainta rinnassaan.

Scott Walkerin olkapää rikki

Carolina Hurricanesin Scott Walkerin olkapää leikattiin tiistaina ja hänellä on edessään 4-6 viikon pelitauko.

36-vuotias Walker on pelannut kuluvalla kaudella 32 ottelua Hurricanes-paidassa, joissa hän on tehnyt kolme maalia ja syöttänyt viisi.

Kunitzilla vatsalihasvamma

Pittsburgh Penguinsin hyökkääjä Chris Kunitz on sivussa seuraavat 4-6 viikkoa vatsalihaksen repeämän vuoksi.

Pensin GM:än Ray Sheron mukaan Kunitz on pelannut jonkin aikaa vamman kanssa, mutta lopulta leikkaus katsottiin parhaaksi vaihtoehdoksi.

-Luotamme siihen, että Kunitz palaa leikkauksen jälkeen hyvässä kunnossa kaukaloon. Sillä välin muiden hyökkääjiemme on nostettava omaa panostaan hänen ollessaan poissa, Shero sanoi.

30-vuotiaalla Kunitzilla on tämän kauden 30 ottelusta saldona kuusi maalia ja 14 maalisyöttöä. Näillä tehoilla hän on joukkueen kuudenneksi paras pistemies.

Bieksalla paha nilkkavamma

TSN-kanavan mukaan Vancouver Canucksin puolustaja Kevin Bieksa on sivussa tositoimista arviolta 2-3 kuukautta. Hän sai joulukuun lopun ottelussa Phoenixia vastaan nilkkaansa viillon Petr Pruchan luistimesta.

Terä teki pahaa jälkeä ja Bieksan nilkasta repeytyi irti useita jänteitä. Akillesjänne säilyi kuitenkin ehyenä. Bieksa kärsi samanlaisesta vammasta myös syksyllä 2007.

Toronton sairastuvalla vilskettä

Toronto Maple Leafsin hyökkäys sai huonoja uutisia, kun sekä Mihail Grabovski että Wayne Primeau joutuvat sairauslomalle.

Grabovski loukkasi ranteensa lauantain ottelussa Calgarya vastaan. Valkovenäläinen joutuu olemaan sivussa arviolta kuusi viikkoa, joten hän joutunee jättämään väliin myös Vancouverin olympialaiset. Primeau loukkasi samassa ottelussa polvensa. Hänen toipumisajakseen on arvioitu 2-4 viikkoa.

Satan Bruinsin vahvuuteen

TSN-kanavan mukaan Boston Bruins on hankkinut riveihinsä syvyyttä kiinnittämällä Miroslav Satanin. Miehen tuore sopimus kattaa loppukauden ja sisältää kauppaamisen estävän pykälän.

Satan ei ole kiekkoillut tällä kaudella vielä missään. Viime talven mies kuului Pittsburgh Penguinsin organisaatioon. NHL-pelejä miehelle kertyi 65 kappaletta ja niissä tilastoihin merkittiin pisteet 17+19=36. Satan valittiin myös kotimaansa Slovakian olympiaryhmään.

Prospal huilaa vajaan kuukauden

New York Rangersin hyökkääjä Vaclav Prospalin polvi leikattiin maanantaina ja hän on sivussa peleistä kolmisen viikkoa. Prospal loukkaantui lauantain ottelussa New York Islandersia vastaan, jonka Rangers hävisi jatkoajalla 3-2.

Prospal loukkaantui pahaan aikaan, sillä hän sai juuri katkaistua 14 ottelua kestäneen pisteettömän putken tehtyään kaksi maalia Floridan verkkoon viime keskiviikkona. Sitä ennen hän oli viimeksi päässyt pisteille niinikään Floridaa vastaan marraskuun 21. päivä.

Prospal on tällä kaudella pelannut Rangersin paidassa 39 ottelua, joissa on kerännyt pisteet 8+24=32.

Losin Williams nilkkaleikkauksessa

Los Anngeles Kingsin laitahyökkääjä Justin Williamsin oikea nilkka on leikattu. Arvioitu toipumisaika on 12 viikkoa.

Williams on pelannut Losin alkukaudesta tuhoisaa jälkeä tehneessä ykkösketjussa yhdessä Anze Kopitarin
ja juuri sairastuvalta palanneen Ryan Smythen kanssa. Hän ehti tehdä ennen loukkaantumistaan 33 ottelussa 24 pistettä (8 maalia, 16 syöttöä).

Alkukauden mainiosti aloittanut Kings on kärsinyt viime viikoina pahasti loukkaantumisista, sillä Williamsin lisäksi sivussa ovat puolustaja Randy Jones ja luottosentteri Jarrett Stoll. Joukkueen onneksi Smythen tavoin loukkaantumisistaan ovat ehtineet toipua laiturit Wayne Simmonds ja Brandon Segal.

Capitals ja Blue Jackets vaihtoivat pelaajia

Washington Capitals on kaupannut joukkueen kapteeni Chris Clarkin ja puolustaja Milan Jurcinan Columbus Blue Jacketsiin. Toiseen suuntaan kaupassa matkasi hyökkääjä Jason Chimera.

-Olemme tyytyväisiä saadessamme Chris Clarkin ja Milan Jurcinan joukkueeseemme. Molemmat ovat veteraaneja, joista on varmasti paljon hyötyä joukkueellemme. Haluamme myös kiittää Jason Chimeraa hänen palveluksistaan kaukalossa ja sen ulkopuolella viimeisen neljän vuoden aikana, Blue Jacketsin GM Scott Howson sanoi tiedotteessa.

Clarkille, joka on edustanut yhdeksän kautta kestäneen NHL-uransa aikana Calgary Flamesia ja Washington Capitalsia, Columbus on uran kolmas NHL-seura. Hänellä on kuluvalta kaudelta saldona neljä maalia ja 11 syöttöä 38 ottelussa.

Jurcina, 26, pelasi neljä kautta Washingtonissa, jonne hänet myytiin Boston Bruinsista vuonna 2008. Hän on kuluvalla kaudella pelannut 27 ottelua, joissa on kerännyt neljä syöttöpistettä.

30-vuotias Chimera on pelannut 461 NHL-ottelua Edmontonin ja Columbuksen paidassa. Hän on pelannut kuluvalla kaudella 39 ottelua, joissa on tehnyt pisteet 8+9=17

Seminille vuoden jatko

Aleksandr Semin ja Washington Capitals ovat solmineet vuoden jatkosopimuksesta, joka pitää venäläisen seurassa kesään 2011 asti. Sopimuksen arvioidaan olevan arvoltaan kuusi miljoonaa dollaria.

- Keskustelimme pelaajan kanssa useista eri vaihtoehdoista, mutta tämä oli se mihin pelaaja loppupeleissä halusi päätyä, Capitals-toimitusjohtaja George McPhee kertoi.

Seministä tulee tämän sopimuksen päättyessä rajoittamaton vapaa agentti.

Alfredsson sivussa 4-6 viikkoa

Daniel Alfredssonin sairausloman pituudella saatiin selvyys tapaninpäivänä. TSN-kanavan mukaan ruotsalaishyökkääjä joutuu huilaamaan 4-6 viikkoa. Täten mies todennäköisesti ehtii kuntoutua ennen Vancouverin olympialaisia.

Alfredsson loukkasi olkapäänsä

Ottawa Senators joutuu tulemaan muutaman viikon toimeen ilman kapteeniaan Daniel Alfredssonia, tämän jätettyä kaukalon ensimmäisessä erässä olkapäävamman vuoksi ottelussa Pittsburgh Penguinsia vastaan, jonka se hävisi maalein 8-2.

- Menen torstaina lääkäriin kuvauttamaan sen ja tutkituttamaan vamman. Alfredsson sanoi pelin jälkeen käsi siteessä. Todennäköisesti edessä on muutaman viikon sairasloma.

Alfredsson joutui kiekontavoittelutilanteessa Penguinsin Craig Adamsin taklaamaksi sillä seurauksella, että hänen kypäränsä lensi päästä ja hän virui jäällä vähän aikaa.

Alfredssonin loukkaantuminen tuli juuri, kun Ottawa sai pitkään sairastuvalla olleet Pascal Leclairen, Shean Donovanin ja Chris Neilin takaisin kokoonpanoonsa. Viime viikolla joukkue menetti sentteri Jason Spezzan kahdeksi kuukaudeksi sairastuvalle polvivamman vuoksi

Martinin sairasloma jatkuu

Lokakuussa olkapäänsä loukannut New Jerseyn puolustaja Paul Martin joutuu huilaamaan vielä ainakin kuukauden päivät. Miehen olkapäähän tehtiin korjausleikkaus, jonka takia paluu kaukaloon viivästyy.

Martin on vahva ehdokas myös USA:n olympiaryhmään. Hänen uskotaan ehtivän kuntoutua ennen turnausta.

Zetterbergillä olkapäävamma

Detroit Red Wingsin ruotsalaishyökkääjä Henrik Zetterberg joutuu huilaamaan vähintään kaksi viikkoa olkapäävamman vuoksi. Zetterberg joutui ottelussa Tampa Bayta vastaan maanmiehensä Mattias Öhlundin taklauksen kohteeksi, ja joutui lopulta jättämään kentän osuman jälkeen.

Zetterberg on nakuttanut tällä kaudella 34 ottelussa tehot 10+22=32.

Lupul selkäleikkaukseen

Ongelmat Anaheimissa jatkuvat. Uusin huono uutinen Ducks-leiriin tuli, kun hyökkääjä Joffrey Lupul joutuu selkäleikkaukseen. Arvioitu toipumisaika on 6-8 viikkoa.

Kesällä Ducksiin siirtynyt Lupul on tahkonnut tällä kaudella 23 ottelua ja summannut pisteet 10+4=14.

Crosbylle tunnustusta

Pittsburgh Penguinsin tähtihyökkääjä Sidney Crosby on valittu vuoden 2009 Lou Marsh-palkinnon saajaksi.

Toronto Star jakaa kunnianosoituksen vuosittain Kanadan parhaalle urheilijalle. Palkinnosta päättää urheilutoimittajista koostuva paneeli.

Crosby päihitti äänestyksessä syöksylaskun maailmanmestari John Kuceran, tennispelaaja Daniel Nestorin, NBA-tähti Steve Nashin, pikaluistelija Christine Nesbittin ja itsepuolustuslajitaistelija Georges St. Pierren.

Crosby voitti äänestyksen myös vuonna 2007.

Spezza pitkään sivussa

Ottawa Senators koki maanantai-illan ottelussa Torontoa vastaan pahan menetyksen, kun Jason Spezza loukkasi polvensa. Hänen jalkansa vääntyi aloitustilanteessa Lee Stempniakia vastaan. National Post -lehden mukaan vamma voi pitää Spezzan sivussa jopa kahdeksan viikon ajan, mutta tarkempi ennuste selviää vasta myöhemmin.

- En halua spekuloida, mutta ei tämä hyvältä tunnu, Spezza kertoi lehdelle tiistaina.

Leighton Philadelphiaan

Philadelphia Flyers poimi waiver-listalta Carolina Hurricanesin riveihin kuuluneen maalivahdin Michael Leightonin. Hurricanes asetti hänet listalle, koska seuran ykkösvahti Cam Ward toipui loukkaantumisestaan ja tuuraajaksi hankittu Manny Legace nousi arvojärjestyksessä Leightonin ohi.

Cleary huilaa kuukauden

Detroit Red Wingsin hyökkääjä Daniel Cleary on sivussa peleistä kuukauden verran olkapäävamman vuoksi. Cleary loukkaantui keskiviikon ottelussa St. Louis Bluesia vastaan, jonka Red Wings hävisi 0-1.

Cleary on tehnyt tällä kaudella 16 pistettä, ja näillä tehoilla hän on Detroitin kolmanneksi paras pistemies Henrik Zetterbergin ja Pavel Datsjukin jälkeen.

Detroitin alkukausi on ollut vaikea. Seura menetti kesällä lukuisia avainpelaajiaan, kuten Marian Hossan, palkkakaton vuoksi. Lisäksi Valtteri Filppula, Johan Franzen, Niklas Kronwall ja Jason Williams ovat olleet pitkään sairastuvalla.

Jovanovskille pannaa

Phoenix Coyotesin jykevä puolustaja Ed Jovanovski on asetettu kahden ottelun pelikieltoon. Kamppailussa Minnesotaa vastaan Jovanovski taklasi päähän Wildin hyökkääjää Andrew Ebbettiä, mutta ei saanut tilanteesta rangaistusta. Ebbettin todettiin myöhemmin saaneen aivotärähdyksen. Pelikieltonsa aikana Jovanovski menettää palkkatuloja reilut 67 000 dollaria.

Emery leikkaukseen

Tappioputkeen ajautuneen Philadelphia Flyersin ongelmat jatkuvat. Seuran ykkösvahti Ray Emery joutuu leikkaukseen keskivartalon lihasrepeämän vuoksi. Miehen arvioitu toipumisaika on kuusi viikkoa.

Columbus ja St. Louis vaihtoivat pelaajia

Columbus Blue Jackets on kaupannut laituri Pascal Pelletierin St. Louis Bluesiin. Toiseen suuntaan kaupassa matkasivat puolustaja Brendan Bell ja sentteri Tomas Kana.

Pelletier on pelannut pääosin AHL:n Syracuse Crunchissa, jossa on 16 ottelussa tehnyt kolme maalia ja 13 syöttöpistettä. Hän pelasi kaudella 2008-09 seitsemän ottelua Chicago Blackhawksissa.

26-vuotias Bell on pelannut tällä kaudella AHL;n Peoria Rivermenissä, jossa on tehnyt neljä maalia ja 13 syöttöpistettä. Bell on alkujaan Toronto Maple Leafsin kolmannen kierroksen varaus vuodelta 2001.

22-vuotias Kana on pelannut tällä kaudella ECHL:n Alaska Acesissa, jossa on antanut 11 ottelussä kuusi maalisyöttöä.

McCarty ripusti hokkarit naulaan

Neljä Stanley Cupia urallaan voittanut Darren McCarty ilmoitti maanantaina, että hänen uransa on ohi. 37-vuotias hyökkääjä ehti pelata NHL:ssä 758 ottelua ja istua niiden aikana jäähyllä peräti 1 477 minuuttia.

Hyökkääjän uran kohokohtia olivat Stanley Cup -voitot vuosina 1997, 1998, 2002 ja 2008 Detroit Red Wingsin riveissä. Tällä kaudella McCarty ei pelannut enää missään joukkueessa.

- Tämä oli hieno matka. Arvostan kaikkea sitä, mitä laji minulle antoi. Nyt olen kuitenkin innoissani, kun elämässäni kääntyy uusi lehti, McCarty kertoo.

Carcillo iski itselleen pelikieltoa

TSN-kanavan mukaan Philadelphia Flyersin kovanaama Daniel Carcillo on asetettu neljän ottelun pelikieltoon. Ottelussa Washington Capitalsia vastaan Carcillo hermostui Matt Bradeleyn taklauksen jälkeen ja löi tätä ensin poikittaisella mailalla. Flyers-hyökkääjä esitti kutsun tappeluun ja tinttasi kovan iskun Bradleyn päähän kun tämä oli juuri pudottanut hanskansa. Capiltals-pelaaja putosi jäähän lyönnin voimasta ja joutui jättämään kaukalon.

Carcillo sai tilanteesta kaksiminuuttiset poikittaisesta mailasta ja tappelun aloittamisesta, viisi minuuttia tappelusta, 10 minuutin käytösrangaistuksen sekä ulosajon. Bradleylle ei tuomittu rangaistusta hanskojen pudottamisesta huolimatta.

Bourque palaa Capitalsiin

Washington Capitals poimi waiver-listalta tutun pelaajan, kun Chris Bourque palaa organisaatioon Pittsburgh Penguinsista. Penguins otti Bourquen Capitalsilta samoin keinoin syyskuun lopussa. 23-vuotias hyökkääjä ehti pelata Pittsburghin riveissä 20 NHL-ottelua ja summasi niissä kolme syöttöpistettä. Capitals lähetti miehen samontein farmijoukkueeseensa Hershey Bearsiin.

Laviolette korvaa Stevensin

Odotettua heikommin kautensa aloittanut Philadelphia Flyers on erottanut päävalmentajana toimineen John Stevensin. Seuran uusi käskijä on Peter Laviolette.

Stevens astui Philadelphia Flyersin peräsimeen lokakuussa 2006, kun seura erotti silloisen päävalmentajansa Ken Hitchcockin. Tuota ennen Stevens toimi Flyersin farmiseuran Phantomsin ykköskäskijänä.

Stevensin parhaaksi saavutukseksi Flyersissä jäi kausi 2007-2008, kun hän johdatti joukkueensa konferenssin finaaleihin Pittsburghia vastaan. Paikka Stanley Cup –loppuotteluissa jäi kuitenkin Flyersille haaveeksi. Viime keväänä Pennsylvanian seurat kohtasivat jo pudotuspelien avauskierroksella ja Flyers joutui laulukuoroon, kun tuleva Stanley Cup –mestari Penguins marssi jatkoon.

Stevensin erotushetkellä Flyers on Itäisen konferenssin kymmenentenä. Viimeisestä seitsemästä ottelustaan joukkue on voittanut ainoastaan yhden.

Laviolette aloitti NHL-valmennusuransa kaudella 2001-2002 New York Islandersin peräsimessä. Parin talven jälkeen mies siirtyi Carolina Hurricanesin organisaatioon. Lavioleten uran tähänastinen kohokohta oli keväällä 2006, kun hän johdatti Hurricanesin Stanley Cup -voittoon. Kauden päätteeksi hän oli myös ehdokkaan vuoden valmetajaksi.

Lavioleten ura Hurricanesissa päättyi, kun mies erotettiin viime joulukuussa ja tilalle astui Paul Maurice. Tuon jälkeen Laviolette on toiminut muun muassa TV-kommentaattorina.

Brewerillä selkäongelmia

St. Louis Bluesin puolustaja Eric Brewer joutuu huilaamaan 2-4 viikkoa selkävaivojen vuoksi. Hän loukkasi selkänsä marraskuun lopussa ottelussa Dallasia vastaan. Brewer on kärsinyt ennenkin selkävaivoista, mutta tuore loukkaantuminen ei liity vanhaan, leikkauksen vaatineeseen vammaan.

Tlusty Hurricanesiin

TSN-kanavan mukaan Toronto Maple Leafs ja Carolina Hurricanes tekivät pelaajakaupan, jossa Hurricanes saa riveihinsä Jiri Tlustyn ja Kanadan puolella matkaa Philippe Paradis. Tshekkihyökkääjä Tlusty on hakenut muutaman kauden ajan paikkaansa Leafsista, mutta ei ole onnistunut vakiinnuttamaan paikkaansa ylhäällä. Tällä kaudella hänelle on kertynyt kaksi NHL-ottelua ilman tehopisteitä.

Kanadalainen Paradis on puolestaan Hurricanesin viime kesän ensimmäisen kierroksen varaus. Hän kiekkoilee tällä hetkellä QMJHL:ssä.

Shanahan löysi töitä

Hokkarinsa naulaan ripustanut Brendan Shanahan löysi uuden työpaikan NHL:n pääkonttorilta New Yorkista. Hän paiskii hommia jatkossa NHL:n kehittämisen eteen apulaisjohtajan tittelillä.

Toronton ruotsalaiset sairastuvalle

Toronto Maple Leafsin maalivahti Jonas Gustavsson joutuu sydänleikkaukseen. Operaation on samanlainen kuin hänelle harjoituskaudella tehty leikkaus. Maalivahti joutui jättämään torjuntatyöt kesken ottelussa Montrealia vastaan rytmihäiriöiden takia. Syyskuussa tehdyn leikkauksen jälkeen ruotsalainen joutui huilaamaan kolme viikkoa, joten hänen paluunsa tositoimiin venynee yli joulun.

Maple Leafsin nuori puolustaja Carl Gunnarsson kärsii puolestaan käsivammasta. Hän joutuu huilaamaan kyynärpäänsä vuoksi arviolta kuusi viikkoa.

Christensen Kaliforniasta Manhattanille

NY Postin mukaan New York Rangers on poiminut riveihinsä waiver-listalta Erik Christensenin. 25-vuotias sentteri ehti pelata kuluvalla kaudella Anaheimin Ducksin riveissä yhdeksän ottelua ilman tehopisteitä.

Samalla Rangers laittoi waiver-listalle kakkosvahtinsa Stephen Valiqueten.

van Riemsdykille tunnustusta

Philadelphia Flyersin hyökkääjä James van Riemsdyk on valittu NHL:n marraskuun tulokkaaksi.

Van Riemsdyk teki kuukauden aikana pelaamissaan 12 ottelussa pisteet 4+5=9. Neljästä maalista kaikki olivat voittomaaleja.

Vuoden 2007 varaustilaisuuden kakkosvaraus on tulokkaiden pistepörssissä toisena 19 pisteellä, edellään ainoastaan 21 pistettä tehnyt New York Islandersin John Tavares, joka on pelannut kuusi ottelua enemmän.

Montreal ja Anaheim kaupoilla

Anaheim Ducks hankki hyökkäykseensä leveyttä, kun joukkue osti Montreal Canadiensilta Kyle Chipchuran ensi kesän 2011 neljännen kierroksen varausoikeudella. 23-vuotias Chipchura ehti pelata syksyn aikana Canadiensissa 19 ottelua ilman pisteitä. Miehen tehosaldo jäi pakkasen puolelle 10 pykälän verran.

Ovetshkin pelikieltoon

Washington Capitalsin tähtihyökkääjä Aleksandr Ovetshkin on asetettu kahden ottelun pelikieltoon. Hän taklasi maanantaina Carolina Hurricanesin Tim Gleasonia polvella. Venäläishyökkääjä sai tilanteesta ulosajon. Ovetshkin loukkasi samalla myös itseään ja Capitalsin mukaan miehen polven tilaa tarkkaillaan päivä kerrallaan.

Iginla marraskuun tähtenä

NHL on nimennyt marraskuun kolme tähteä. Ykköstähdeksi valittiin Calgary Flamesin laituri Jarome Iginla, kakkostähdeksi San Jose Sharksin sentteri Joe Thornton ja kolmostähdeksi New York Rangersin laituri Marian Gaborik.

Iginla onnistui maalinteossa yhdeksässä ottelussa neljästätoista. Hän teki kolme voittomaalia ja hänen pistesaldonsa marraskuun peleissä oli 13+7=20.

Thornton teki marraskuussa niinikään 20 pistettä (6 maalia ja 14 syöttöä) 14 ottelussa. Hänen avullaan Sharks voitti marraskuussa 9 ottelua, ja nousi liigan kärkeen.

Gaborik teki 19 pistettä (11 maalia ja 8 syöttöä) 13 ottelussa. Hänestä tuli ensimmäinen 20 maalin rajan tällä kaudella rikkonut pelaaja.

Klesla pitkään sivussa

Columbus Blue Jacketsin puolustaja Rostislav Klesla on uusin lisäys alati kasvavaan loukkaantuneiden pelaajien listaan. Klesla on sivussa seuraavat kuusi viikkoa nivusrepeytymän vuoksi.

Klesla loukkaantui maanantain ottelussa St. Louis Bluesia vastaan, kun hän törmäsi yhteen Blues-puolustaja Barret Jackmanin kanssa.

Törmäyksen sattuessa Klesla oli Bluesin hyökkäysalueella, kun hän pari minuuttia ennen ottelun loppua kumartui vastaanottamaan kiekkoa. Kun hän kääntyi kiekon kanssa, Jackman taklasi häntä takaapäin, minkä seurauksena Klesla kaatui ja löi vasemman polvensa laitaan.

Klesla makasi jäällä viisi minuuttia, ennenkuin huoltajat ja lääkäri pääsivät tutkimaan häntä. Hän ei päässyt omin avuin ylös, vaan hänet autettiin pukukoppiin.

Corvo sairastuvalle

Huonot uutiset Carolina Hurricanesin leiristä jatkuvat, kun puolustaja Joe Corvo joutuu pitkälle sairauslomalle. Hän sai ottelussa Washington vastaan viillon oikeaan jalkaansa Capitals-pakki Karl Alznerin luistimesta. Corvo vietiin välittömästi sairaalaan, missä jalka leikattiin. Sairausloman pituudeksi on arvioitu 8-12 viikkoa.

Savardille seitsemän vuoden jatkosopimus

Boston Bruinsin ykkössentteri Marc Savard on solminut seitsemän vuoden jatkosopimuksen. Paperin kokonaisarvo on 29,4 miljoonaa dollaria, joten vuosittain siitä kertyy Bruinsin palkkkakattoon 4,2 miljoonaa.

32-vuotias Savard on kärsinyt tällä kaudella jalkavammasta, jonka jäljiltä hän on kuitenkin jo palannut kaukaloon. Kauden aikana pelaamissaan 11 ottelussa sentteri on tehnyt pisteet 4+6=10.

Ovetshkin taklasi itsensä telakalle

Maanantain-iltana pelatussa ottelussa Carolina Hurricanesia vastaan puolustaja Tim Gleasoniin polvitaklauksesta tuomittu Aleksandr Ovetshkin loukkasi rangaistukseen johtaneessa tilanteessa myös oman polvensa. Ovetshkin virui jäällä pidempään kuin Gleason, joten mistään pienestä kolhusta ei välttämättä ole kyse. Venäläinen sai tilanteesta pelirangaistuksen ja saattaa myös saada tempauksestaan pelikieltoa.

- Olen tietysti enemmän huolissaan loukkaantumisesta kuin mahdollisesta pelikiellosta, Capitals-valmentaja Bruce Boudreau manaili.

Gleason pystyi jatkamaan peliä vielä samassa ottelussa.

Crosby viikon ykköstähti, Hagman kolmonen

Pittsburgh Penguinsin Sidney Crosby valittiin viikon ykköstähdeksi NHL:ssä johdettuaan Penguinsin kolmeen voittoon neljässä pelissä. Kakkostähdeksi valittiin New Jersey Devilsin Martin Brodeur ja kolmostähdeksi Toronto Maple Leafsin Niklas Hagman.

Crosby oli viime viikon paras pistemies viidellä maalillaan ja kolmella maalisyötöllään. Hän teki kauden toisen ja uransa viidennen kypärätemppunsa Pittsburghin 8-3-voittoon päättyneessä ottelussa New York Rangersia vastaan.

Brodeur voitti kolme ottelua päästäen 0,97 maalia ottelua kohden, torjuntaprosentin ollessa 96,3, New Jerseyn saldon noustessa lukemiin 17-6-1.

Hagman jakoi Crosbyn kanssa liigan parhaan maalintekijän tittelin tehtyään viisi maalia, samalla kun Maple Leafs otti viisi pistettä kuudesta mahdollisesta.

Cookelle pelikieltoa

TSN-kanavan mukaan Pittsburgh Penguinsin hyökkääjä Matt Cooke on asetettu kahden ottelun pelikieltoon. Hän taklasi ottelussa New York Rangersia vastaan Artjom Anisimovia pään alueelle.

Venäläishyökkääjä loukkaantui tilanteessa eikä palannut enää jäälle. Cooke puolestaan sai kahden minuutin rangaistuksen estämisestä. Pelikieltonsa aikana Cooke menettää palkkatulojaan 29 268 dollarin edestä.

Kaleta huilaa pari peliä

Buffalo Sabres joutuu tulemaan toimeen seuraavat kaksi ottelua ilman hyökkääjä Patrick Kaletaa, tämän saatua NHL:ltä pelikiellon lauantaina.

Kaleta ajettiin ulos kentältä perjantain Philadelphia-ottelussa hänen taklattuaan Flyersin Jared Rossia pelirangaistuksen arvoisesti. Ross jätti pelin kesken taklauksen jälkeen.

Kaletalla on tämän kauden 21 ottelusta saldona 3 maalia ja 3 syöttöä. Hän on seuraavan kerran pelikelpoinen 3.joulukuuta ottelussa Montreal Canadiensia vastaan

Clarkson sairastuvalle

Loukkaantumisten vaivaama New Jersey Devils kärsi jälleen yhden takaiskun voittoisassa ottelussa Bostonia vastaan. Joukkueen neljänneksi paras pistemies, laituri David Clarkson mursi jalkansa blokatessaan laukausta ja on sivussa neljästä kuuteen viikkoon. Kovaotteinen Clarkson on tehnyt tällä kaudella 15 pistettä (7 maalia, 8 syöttöä).

Jo ennestään Devilseillä on sairastuvalla puolustajat Paul Martin ja Johnny Oduya sekä hyökkääjät Dainius Zubrus, Jay Pandolfo ja Rob Niedermayer.

Loukkaantuneista Pandolfo, Niedermayer ja Oduya saattavat palata kokoonpanoon jo lähipäivinä, mutta ison roolin pelaajia Clarksonia, Martinia ja Zubrusta joudutaan odottelemaan vähintään pari viikkoa.

Havlat ja Burns sairastuvalle

Minnesota Wild on asettanut hyökkääjä Martin Havlatin loukkaantuneiden listalle. Havlat on ollut sivussa kolmesta viime pelistä reisilihasvamman takia. Wild laittoi samalla myös puolustaja Brent Burnsin loukkaantuneiden listalle.

Havlat teki kesällä Minnesotan kanssa kuuden vuoden sopimuksen, joka oli arvoltaan 30 miljoonaa dollaria, mutta on tehnyt Wild-paidassa pelaamissaan 19 pelissä vaatimattomat tehot 2+6=8.

Minnesota kutsui samalla ylös puolustaja Jaime Sifersin AHL:n Houston Aerosista.

Reddenille viikon huili

New York Rangersin puolustaja Wade Redden joutuu sivuun peleistä ainakin viikoksi olkapäävamman vuoksi.

Redden loukkaantui keskiviikon voitokkaan Florida-ottelun ensimmäisessä erässä, kun Panthersin Victor Oreskovich taklasi hänet laitaan. Rangers kutsui hänen tilalleen puolustaja Bobby Sanguinettin AHL:n Hartford Wolf Packista.

Redden on ollut iso pettymys Rangersissa sen jälkeen, kun hän teki seuran kanssa sopimuksen kaksi vuotta sitten. 24 ottelussa hän on kerännyt pisteet 1+5=6.

Hemskyn kausi paketissa

Edmonton Oilersin hyökkäys koki pahan kolauksen, kun Ales Hemskyn olkapäävamma päätti hänen kautensa. Miehen vasen olkapää leikataan ja kuntoutuminen kestää noin puoli vuotta. Oilers on tällä kaudella kärsinyt todella paljon loukkaantumisista ja sillä on eniten sairaspäiviä koko NHL:stä.

- On tietysti vaikeaa, kun menettää hänen tasoisensa pelaajan. Mutta mitäpä tässä voi tehdä, surkuttelee Oilersin GM Steve Tambellini TSN-kanava verkkosivuilla.

- Onhan tämä turhauttavaa, koska nyt on iso vuosi monille pelaajille olympialaistenkin vuoksi. Mitään ei kuitenkaan ole tehtävissä. Ei ole kivaa pelata tuollaisen vamman kanssa; yritin, mutta ei siitä mitään tullut, Hemsky tuskailee TSN:lle.

Hemsky ehti pelata tällä kaudella 22 ottelua ja summata niissä pisteet 7+15=22.

Lucicilla nilkkavamma

Viikko sitten sormivamman 14 ottelun huilin vaatineen sormivamman jäljiltä kaukaloon palannut Milan Lucic joutuu jälleen sairastuvan puolelle. Kanadalaishyökkääjän nilkka on venähtänyt ja sairausloman odotetaan olevan noin kuukauden mittainen.

Vilskettä Toronton sairastuvalla

Toronto Maple Leafs on asettanut maalivahti Vesa Toskalan ja hyökkääjä John Mitchellin loukkaantuneiden listalle. Samalla seura kutsui farmijoukkue Toronto Marliesista ylös maalivahti Joey MacDonaldin ja hyökkääjä Christian Hansonin.

Mitchell loukkasi polvensa maanantain ottelussa New York Islanders, Toskala taas joutui jättämään kentän nivusvamman vuoksi.

Valtaosan kaudesta farmissa viettänyt MacDonald on tällä kaudella pelannut ykkösmiehistössä kolme ottelua, joissa on kaikissa tullut tappio. Hänen torjuntaprosenttinsa näissä peleissä on 87.5 ja päästettyjen maalien keskiarvo 3.35

Hanson on ollut Marliesin paras pistemies, tehden 18 ottelussa pisteet 8+10=18. Näillä pisteillä hän on myös AHL:n tulokkaiden pörssikakkonen.

Mitchellillä on tämän kauden 22 ottelusta saldona pisteet 2+7=9.

Toskala on pelannut Toronton maalilla seitsemän ottelua, joista on voittanut yhden ja hävinnyt neljä. Hän on päästänyt 3,91 maalia ottelua kohden, torjuntaprosentin ollessa 86,5.

Briere pelikieltoon

Philadelphia Flyersin tämän kauden paras maalintekijä Daniel Briere on TSN-kanavan mukaan asetettu kahden ottelun pelikieltoon. Briere iski kyynärpäällään Colorado Avalanchen Scott Hannania niskaan, kun tämä oli juuri ampunut joukkueensa 4-2-johtoon. Tilanteessa myös Flyers-hyökkääjän luistimet irtosivat jäästä.

Brierelle ei annettu välittämöstä mitään rangaistusta, mutta jälkitarkastelussa teko todettiin parin pelin pannan arvoiseksi. Hän on poissa Flyersin kokoonpanosta otteluissa NY Islandersia ja Buffalo Sabresia vastaan.

Leclairen huono onni jatkuu

Ottawa Senators joutuu tulemaan toimeen ainakin kuukauden päivät ilman maalivahti Pascal Leclairea. Kanadalaisvahti kävi kasvoleikkauksessa, koska hänen oikea poskiluunsa murtui.

Leclairella oli todella huonoa onnea, sillä mies oli halunnut olla varavahtina ottelussa Washingtonia vastaan, jotta saisi toipua rauhassa alaraajavammastaan. Pelaajapenkillä ollessaan mies sai kuitenkin reunuksen yli lentäneen kiekon päähänsä ja loukkaantui. Kiekko teki tuhojaan ja maalivahti joutuu turvautumaan plastiikkakirurgin apuun.

- Lihas voi revähtää pelatessa, mutta minä istuin penkillä ja sain kiekon päähäni. Voin varmasti nauraa asialle 20 vuoden päästä, mutta nyt tämä on iso pettymys. Todella huonoa tuuria. Tuntuu siltä, että huono onni seuraa minua joka vuosi. Tämä on kuitenkin jo niin outoa, että haluttaisi nauraa koko asialle, Leclaire huokaa Senatorsin verkkosivuilla.

Laraquelle viiden ottelun panna

Montreal Canadiensin hyökkääjä Georges Laraque on asetettu viiden ottelun pelikieltoon. Laraque taklasi lauantaina kierroksella Detroitin Niklas Kronwallia polveen, mikä johti lopulta puolustajan loukkaantumiseen. Laraque sai tilanteesta kaksiminuuttisen kampituksesta.

NHL tarkasteli tilannetta jälkikäteen ja lätkäisi Laraquelle viiden ottelun pelikiellon ilman palkkaa. Rahallisesti mies menettää reilut 38 000 dollaria ja kaukaloon hän saa palata 4. joulukuuta ottelussa Bostonia vastaan.

- Herra Laraquen toiminta oli vaarallista ja aiheutti vastustajalle merkittävän loukkaantumisen, perustelee NHL:n kurinpidosta vastaava Colin Campbell.

Montreal ja Minnesota vaihtoivat hyökkääjiä

Montreal Canadien ja Minnesota Wild tekivät pelaajakaupan, jossa Benoit Pouliot muuttaa kotikaupunkiinsa Montrealiin ja toiseen suuntaan matkaa Guillaume Latendresse.

Wild varasi Pouliotin koko draftin neljäntenä pelaajana vuonna 2005. 23-vuotias sentteri ei ole kuitenkaan onnistunut vakiinnuttamaan paikkaasan NHL:ssä. Tällä kaudella mies ehti tahkota Wildissä 14 ottelua pistein 2+2=4.

Latendress, 22, on tahkonnut Canadiensissa tänä syksynä 23 ottelua pistein 2+1=3. Kuluva kausi oli hänen neljäs peräkkäinen vuotensa Montrealissa.

Kronwall sairastuvalle polvivamman vuoksi

Detroit Red Wingsin puolustaja Niklas Kronwall joutuu sairauslomalle, jonka pituudeksi arvioidaan 4-8 viikkoa. Ruotsalainen loukkasi polvensa, kun Montreal Canadiensin Georges Laraque taklasi häntä lauantain ottelussa. Laraque sai tilanteesta kahden minuutin jäähyn kampituksesta. NHL tutkii kuitenkin tekoa jälkikäteen.

» Lähetä palautetta toimitukselle