NHL: San Jose kuittasi kalavelat Anaheimille

San Jose pysyy tiukasti mukana taistossa läntisen konferenssin kärkipaikoista

San Jose ja Anaheim kohtasivat toisensa kahtena iltana peräkkäin ja kävivät vuoroin vieraissa. Anaheim haki tiistaina tylyn 7-4-voiton Sharksin kotiluolasta. Keskiviikkona puolestaan Sharks oli niukasti parempi 3-2.

Keskiviikon kamppailu Anaheimin kotijäällä oli tasainen taisto. Kahden erän jälkeen oltiin tasalukemissa 1-1 ja kotijoukkue näytti ottavan pelin haltuunsa heti päätöserän alussa syntyneellä Scott Thorntonin johtomaalilla. Sharks kuitenkin rynnisti vahvasti kääntäen pelin itselleen lopussa.

Jonathan Cheechoo tasoitti ottelun illan toisella osumallaan kolmannen erän puolivälissä. Vierailijoiden sankariksi nousi Milan Michalek, joka iski 3-2-voittomaalin vajaat neljä minuuttia ennen päätössummeria. Michalek pääsi ylivoimalla vapaasti tälläämään ja laukaus vieri maalivahti Ilja Bryzgalovin suojista maaliin.

Teemu Selänne Anaheimin 1-1-tasoituksen toisessa erässä. Maali oli jo kauden 32. Selänteelle. Vesa Toskala torjui Sharksin maalissa voitokkaasti 20 kertaa.

Lalime nollasi Vancouverin

Selkäleikkauksesta pitkään toipunut maalivahti Patrick Lalime avasi NHL-kautensa keskiviikkona Chicagon maalinsuulla. Kauden avauspeli toi tullessaan 34 torjuntaa ja Lalimen uran 34. nollapelin. Blackhawks kaatoi Vancouverin vieraissa puhtaasti 3-0.

Kotijoukkue Vancouver hallitsi ottelua ajoittain selvästi, mutta ei pystynyt ohittamaan kanadalaisvahtia. Ottelun voittomaaliksi jäi näin Adrian Aucoinin onnekkaalla pomppukiekolla tekemä 1-0-osuma toisessa erässä.

Canucksin yrittäessä tasoitusta ilman maalivahtia kävivät tshekkihyökkääjät Radim Vrbata ja Martin Havlat vielä kaunistelemassa lukemia ottelun viimeisellä minuutilla.

Blackhawks on voittanut neljä viimeisestä viidestä ottelustaan, mutta surkean alkukauden takia joukkue on vielä yli kymmenen pisteen päässä himoitsemastaan pudotuspelipaikasta.