NHL: Ryan pysyy Anaheimissa

NHL / Uutinen
NHL-kausi lähestyy. Seuraavassa viimeisimmät uutissähkeet rapakon takaa.

Bobby Ryan solmi viimein jatkosopimuksen

Anaheim Ducks ja Bobby Ryan ovat vihdoin päässeet sopuun jatkosta. Tsn.ca -verkkosivusto raportoi osapuolten kirjoittaneen viisivuotisen jatkosopimuksen, jonka arvo on yhteensä 25,5 miljoonaa dollaria.

Sopimus tuo päätökseen pitkään jatkuneet neuvottelut, joiden aikana Ryanin ehdittiin jo huhuta halunneen ulos Anaheimista. 23-vuotias tehomies on nakuttanut kahdella edellisellä ankkakaudellaan 35 ja 31 maalia. Sopimus tekee samalla Ryanista joukkueensa kolmanneksi parhaiten palkitun hyökkääjän Ryan Getzlafin ja Corey Perryn jälkeen.

Belangerin ura jatkuu aavikolla

Phoenix Coyotes hankki hyökkäykseensä kokemusta, kun joukkue kiinnitti Eric Belangerin vuoden mittaisella sopimuksella.

32-vuotias Belanger siirtyi kesken viime kauden Minnesotasta Washgintoniin. Yhteensä hän tahkosi 77 ottelua ja summasi pisteet 15+26=41.

Hanzalille kaksivuotinen jatko

Phoenix Coyotes ja Martin Hanzal ovat päässeet yhteisymmärrykseen uudesta sopimuksesta. Jatkosopimus on kaksivuotinen, jonka kokonaisarvo on 3,6 miljoonaa dollaria. Ensimmäisellä sopimusvuodella Hanzal tienaa 1,5 miljoonaa ja toisella 2,1 miljoonaa taalaa.

Hanzalin pistesaldo viime kaudelta oli 11 maalia ja 22 maaliin johtanutta syöttöä.

Mueller jatkaa Coloradossa

Peter Mueller on solminut Colorado Avalanchen kanssa kahden vuoden mittaisen jatkosopimuksen, jonka kokonaisarvo on 4 miljoonaa dollaria. Sopimuksen ensimmäisen vuosi on arvoltaan 1,5 miljoonaa ja toinen 2,5 miljoonaa.

Mueller, joka saapui Coloradoon yhdessä Kevin Porterin kanssa Phoenixistä vaihdossa Wojtek Wolskiin siirtotakarajalla, teki vaikutuksen seurajohtoon pelaamissaan 15 runkosarjaottelussa tehden tehopisteet 9+11. Alkukaudella Phoenixissä pisteitä tuli 54 ottelussa 4+13.

Coglianolle jatkoa Edmontonissa

Andrew Cogliano ja Edmonton Oilers ovat tehneet vuoden ja miljoonan dollarin jatkosopimuksen. Cogliano on edustanut seuraa koko kolmen kauden mittaisen NHL-uransa ajan.

23-vuotias Cogliano tehtaili 10 maalia ja 18 maaliin johtanutta syöttöä viime kaudella.

Columbus sopimukseen Ryan Johansenin kanssa

Columbus Blue Jackets on tehnyt kolmevuotisen tulokassopimuksen viime kesän ykkösvarauksensa Ryan Johansenin kanssa. Blue Jacketsin GM Scott Howson ilmoitti asiasta torstaina.

18-vuotias hyökkääjä teki WHL:n Portland Winter Hawksissa 25 maalia ja 44 syöttöpistettä 71 ottelussa.

Parkin ura jatkuu Sveitsissä

Neljä edellistä kautta New York Islandersia edustanut Richard Park jatkaa uraansa Sveitsissä. 34-vuotias hyökkääjä solmi kolmivuotisen sopimuksen Geneva-Servettan kanssa.

Viime kaudella Park pelasi Islandersissa 81 ottelua ja kirjautti tehot 9+22=31.

Potulny Blackhawksin riveihin

Chicago Blackhawks hankki joukkueeseensa syvyyttä, kun se teki yksivuotisen ja kaksisuuntaisen sopimuksen vapaana agenttina olleen hyökkääjä Ryan Potulnyn kanssa.

CapGeekin mukaan Potulny ansaitsee NHL:ssä 500 000 dollaria ja AHL:ssä 105 000 dollaria.

Potulny edusti viime kaudella Edmonton Oilersia ja teki 64 ottelussa pisteet 15+17=32. Hän on edustanut myös Philadelphia Flyersiä.

Maltby jatkaa Detroitissa

Veteraanihyökkääjä Kirk Maltby jatkaa uraansa Detroitissa yksivuotisella ja kaksisuuntaisella sopimuksella. Sopimuksen yksityiskohtia ei kerrottu julkisuuteen.

Maltby teki viime kaudella 52 ottelussa neljä maalia ja kuusi pistettä. Hänen kautensa päättyi olkapäävammaan helmikuussa. Maltby on edustanut urallaan Detroitin lisäksi myös Edmontonia.

Predators ja Franson sopivat jatkosta

Nuori puolustajalupaus Cody Franson on solminut Nashville Predatorsin kanssa jatkosopimuksen. Uusi sopimus kattaa seuraavat kaksi kautta ja on arvoltaan 1,6 miljoonaa dollaria.

Franson nakutteli viime kaudella tehopisteet 6+15, ollen täten toinen tulokaspuolustaja seurahistoriassa, joka tekee tulokaskaudellaan yli 20 pistettä.

Franson on Nashvillen kolmannen kierroksen varaus vuodelta 2005.

Halpern siirtyy Montrealiin

Jeff Halpern siirtyy ensi kaudeksi Montreal Canadiensiin. Tuore sopimus kattaa yhden kauden ja on arvoltaan 600000 dollaria.

Kokenut kahden suunnan hyökkääjä aloitti viime kauden Tampa Bayssä, mutta siirtyi keväällä Los Angelesiin. Hän teki 71 ottelussa 9 maalia ja 17 pistettä.

Washington Capitalsissa NHL-uransa alkupuolen pelannut Halpern on esiintynyt USA:n joukkueessa useissa MM-kisoissa ja ollut kapteenina niin maajoukkueessa kuin aikanaan Capitalsissakin.

Modin Atlantaan

Aftonbladet-lehden mukaan Fredrik Modin on tehnyt yksivuotisen sopimuksen Atlanta Thrashersin kanssa. Sopimuksen yksityiskohtia ei julkistettu.

Ruotsalaishyökkääjä aloitti viime kauden Columbus Blue Jacketsissa, mutta hänet kaupattiin siirtotakarajalla Los Angeles Kingsiin. Hän teki 44 ottelussa viisi maalia ja kuusi maalisyöttöä.

Modin on voittanut myös olympiakultaa Ruotsin paidassa.

Comrie siirtyy Pittsburghiin

Edmonton Oilersia viime kaudella edustanut Mike Comrie jatkaa uraansa Pittsburgh Penguinsin riveissä. Mies solmi pennsylvanialaisseuran kanssa vuoden sopimuksen, jonka arvo on 500 000 dollaria.

29-vuotias Comrie tahkosi viime kaudella 43 ottelua ja summasi pisteet 13+8=21.

Colorado kiinnitti maalitykkinsä

Colorado Avalanche ja hyökkääjä Chris Stewart ovat solmineet kahden vuoden jatkosopimuksen. Paperin kokonaisarvo on 6,0 miljoonaa dollaria.

22-vuotias Stewart oli viime kaudella Avalanchen paras maalintekijä 28 osumallaan. Kaikenkaikkiaan hän teki 77 ottelussa 64 pistettä.

Price ja Canadiens viimein sopuun

Montreal Canadiens ja maalivahti Carey Price pääsivät sopuun pitkien neuvotteluiden jälkeen. Osapuolet solmivat kaksivuotisen sopimuksen, jonka taloudellisia yksityiskohtia ei kerrottu julkisuuteen.

22-vuotias Price edusti Canadiensia viime kaudella 41 runkosarjaottelussa torjuntaprosentilla 91,2. Pudotuspeleissä mies jäi Jaroslav Halakin varjoon. Slovakialaisvahti kaupattiin kuitenkin kesällä St. Louisiin, joten Pricelle on jatkossa tarjolla iso rooli.

- Olemme todella iloisia, kun Carey päätti jatkaa Canadiensissa. Hän on joukkueemme avainhahmo. Hän on todistanut pystyvänsä olemaan hyvä maalivahti tässä liigassa, ja uskomme hänen esittävän vieläkin parempaa tulevaisuudessa, Canadiensin GM Pierre Gauthier suitsuttaa.

Hansonille jatkosopimus

Toronto Maple Leafs on tehnyt yksivuotisen ja kaksisuuntaisen sopimuksen hyökkääjä Christian Hansonin kanssa. Sopimus tuo Hansonille 650 000 dollaria, jos hän pääsee pelaamaan NHL:ssä.

Hanson teki tulokaskaudellaan 32 ottelussa tehot 2+7=9.

Ellis jatkaa Buffalossa

Buffalo Sabres on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Matt Ellisin kanssa.

Jarruhyökkääjäksi luokiteltava Ellis on pelannut Buffalossa viimeiset kaksi kautta ja tuleva kausi on hänelle kolmas Sabres-nutussa. Viime kausi oli Ellisin uran tähän asti paras, mies teki 72 ottelussa pisteet 3+10=13.

Ellis on edustanut Buffalon lisäksi myös Detroitia ja Los Angelesia.

Kennedy Rangersiin

New York Rangers vahvisti hyökkäystään, kun joukkue kiinnitti 24-vuotiaan Tim Kennedyn. Sopimuksen yksityiskohtia ei kerrottu julkisuuteen.

Kennedy edusti viime kaudella Buffalo Sabresia 78 ottelussa ja teki pisteet 10+16=26.

Stempniakille parin vuoden jatkosopimus

Phoenix Coyotes ja hyökkääjä Lee Stempniak ovat solmineet kaksivuotisen jatkosopimuksen, jonka yksityiskohtia ei julkistettu.

- Olemme erittäin tyytyväisiä, että Lee jatkaa meillä seuraavat kaksi vuotta. Hän oli yksi avainhyökkääjistämme viime kaudella. Hänen parhaat vuotensa ovat vielä edessäpäin ja odotamme seuraavien vuosien olevan menestyksekkäitä sekä hänelle että organisaatiolle, Coyotesin toimitusjohtaja Don Maloney sanoi.

Stempniak tuli Phoenixiin siirtotakarajalla Torontosta ja iski 18 ottelussa pisteet 14+4=18. Ennen siirtoa hän oli tehnyt Leafsin paidassa 30 tehopistettä 62 ottelussa.

Gagner jatkaa Edmontonissa

Edmonton Oilers ja hyökkääjä Sam Gagner ovat päässeet yhteisymmärrykseen jatkosta. Osapuolet solmivat kaksivuotisen sopimuksen, jonka kokonaisarvo on 4,55 miljoonaa dollaria.

21-vuotias hyökkääjä edusti Oilersia viime kaudella 68 ottelussa. Tilastoihin hänelle merkittiin lukemat 15+26=41.

MacArthur Maple Leafsin vahvuuteen

Toronto Maple Leafs vahvisti hyökkäystään kiinnittämällä Clarke MacArthurin yksivuotisella sopimuksella. Paperin arvo on 1,1 miljoonaa dollaria.

MacArthur siirtyi kesken viime kauden Buffalosta Atlantaan. 25-vuotias hyökkääjä kävi kesällä välimieskäsittelyssä, mutta Atlanta ei halunnut tarjota miehelle määrättyä 2,4 miljoonan sopimusta ja mies päätyi vapaille markkinoille. Viime talven tehoiksi hän kirjautti 81 ottelussa syntyneet pisteet 16+19=35.

Leafs ja Lightning pikkukaupoilla

Tampa Bay Lightning on kaupannut puolustaja Matt Lashoffin Toronto Maple Leafsiin. Toronto lähetti kaupassa toiseen suuntaan hyökkääjät Alex Berryn ja Stefano Giliatin.

23-vuotias Lashoff pääsi viime kaudella pelaamaan viisi ottelua Lightning-paidassa, joissa hänen pistetilinsä ei karttunut. Muuten puolustajan kausi sujui farmissa. Lashoff on pelannut yhteensä 63 NHL-ottelua Tampa Bayn ja Bostonin paidassa tehoin 1+15=16.

Berry ja Giliati eivät ole vielä tehneet debyyttiään NHL-tasolla.

Kariya huilaa koko kauden

St. Louis Bluesia kolmen edellisen kauden ajan edustanut hyökkääjä Paul Kariya on päättänyt huilata koko kauden 2010-2011. Mies ilmoitti agenttinsa välityksellä, että talvi jää väliin aivotärähdyksen jälkioireiden vuoksi. Mies joutui olemaan viime kaudella sivussa peleistä vuodenvaihteen tienoilla kyseisen vamman vuoksi.

35-vuotias laituri pelasi viime talvena 75 ottelussa ja summasi pisteet 18+25=43.

Grossman jatkaa Dallasissa

Dallas Stars on tehnyt kahden vuoden jatkosopimuksen puolustaja Nicklas Grossmanin kanssa. Ruotsalaispuolustajan tuoreen sopimuksen arvo on yhteensä 3.25 miljoonaa dollaria.

Isokokoinen peruspuolustaja Grossman on Starsin oma varaus (2.kierros, 2004). Mies siirtyi Dallasin organisaatioon kesällä 2005 ja vakiinnutti paikkansa emoseurassa kauden 2007-2008 aikana. Tilille on kertynyt toistaiseksi 222 NHL-ottelua, joissa tehopisteitä on kertynyt 26 ja jäähyminuutteja 109.

Mitchell Kingsiin

Puolustaja Willie Mitchell on tehnyt kahden vuoden sopimuksen Los Angeles Kingsin kanssa. Fyysisenä peruspuolustajana tunnettu Mitchell rasittaa joukkueen pelaajabudjettia 3,5 miljoonalla dollarilla kaudessa.

Mitchell on kärsinyt urallaan aivotärähdyksistä, joista viimeisin rajoitti hänen edellisen kautensa puoleen. Pelaamissaan 586 ottelussa Mitchell on tehnyt 119 pistettä.

Downielle jatkosopimus Tampaan, Jones joukkueen takalinjoille

Hyökkääjä Steve Downie on tehnyt Tampa Bay Lightningin kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen. Palkkaa tältä ajalta laituri kuittaa 3,7 miljoonaa dollaria.

Alunperin Downie on Philadelphian ensimmäisen varaus vuodelta 2005, mutta Flyers kauppasi hänet Tampaan vuonna 2007. Päättynyt kausi oli Downien läpimurtokausi, jolla hän teki uransa tähän astiset huippupisteet - 22 maalia ja 24 syöttöä. Jäähyminuutteja arvaamaton kanadalainen keräsi yli 200, kaikkiaan peräti 208.

Puolustustaan Lightning vahvisti Randy Jonesilla, joka siirtyy joukkueeseen UFA-markkinoilta vuoden sopimuksella. 29-vuotias pakki kiekkoili Los Angeles Kingsin riveissä 48 ottelussa ja teki pisteet 5+16=21.

Torres Vancouveriin

Kesän aikana muutenkin vahvistunut Vancouver Canucks hankki laituriosastoonsa syvyyttä tekemällä sopimuksen rajoittamattoman vapaan agentin Raffi Torresin kanssa. Yksivuotinen sopimus antaa Torresille miljoonan taalan tulot kaudesta.

28-vuotias Torres on alunperin NY Islandersin varaus ja Saarelaisten lisäksi hän on pelannut Edmontonissa, Columbuksessa ja Buffalossa. Viime kausi agressiivisella ja loukkaantumisherkällä laiturilla meni osin Columbuksessa ja osin Buffalossa. Kauden aikana hän keräsi 74 ottelussa 36 pistettä (19 maalia, 17 syöttöä).

Lecavalier polvileikkaukseen

Tampa Bay Lightningin kapteeni Vincent Lecavalier on sivussa arviolta 3-4 viikkoa hänen käytyään polvileikkauksessa viime tiistaina. Hänen arvioidaan olevan pelikunnossa harjoitusleirin alkuun mennessä.

Lecavalier pelasi viime kaudella täyden runkosarjan ja nakutti pisteet 24+46=70

Chicago sopimukseen hyökkääjälupauksen kanssa

Chicago Blackhawks on tehnyt kolmevuotisen tulokassopimuksen hyökkääjä Brandon Pirrin kanssa.

19-vuotias Pirri ehti pelata vuoden yliopistosarjoissa ennen NHL-sopimuksen syntymistä. Hyökkääjä edusti Rensselaer Polytechnic Institutea ja nakutti 39 ottelussa pisteet 11+32=33.

Pirri on Chicagon toisen kierroksen varaus vuodelta 2009.

Patric Hörnqvist jatkosopimukseen

Nashville Predators on solminut kolmivuotisen sopimuksen ruotsalaisen maalitykkinsä Patric Hörnqvistin, 23, kanssa. Sopimuksen arvo on 9,25 miljoonaa dollaria. Hörnqvist ampui viime kaudella 30 maalia ja oli Nashvillen paras maalintekijä.

Aaron Ward lopettaa uransa

Veteraanipuolustaja Aaron Ward, 37, on ilmoittanut lopettavansa peliuransa. Kanadalainen pelasi NHL:ssä kolmetoista kautta ja voitti Stanley Cupin kolme kertaa: Detroid Red Wingsissa vuosina 1997 ja 1998 sekä Carolina Hurricanesissa vuonna 2006.

Polvivaivat vaikuttivat lopettamispäätökseen.

Ward ehti pelata urallaan 839 NHL:n runkosarjaottelua, joissa hän laukoi 44 maalia, keräsi 107 syöttöpistettä ja sai 736 jäähyminuuttia.

Bostonin Whitfield koko kauden sivussa

Comcast Sportsnet New Englandin mukaan Boston Bruinsin hyökkääjä Trent Whitfield on sivussa koko ensi kauden telottuaan akillesjänteensä kuntosalilla.

Whitfield pelasi viime kaudella 16 runkosarjaottelua ja neljä pudotuspeliottelua Bruinsin miehistössä saldolla 0+1=1. Valtaosan kaudesta hän vietti AHL:n Providence Bruinsissa.

Bostonin alkujaan varaama Whitfield on edustanut seitsemän NHL-kauden aikana myös Washingtonia, New York Rangersia ja St. Louisia.

Huet Sveitsiin lainalle

Ranskankielinen mediatalo RDS kertoo, että Chicago Blackhawksin ranskalaisvahti Cristobal Huet torjuu ensi kaudella Sveitsissä. Mies siirtyy vuoden vuokrapestillä Fribourg-Gotteronin riveihin.

5,625 miljonaa dollaria kaudessa tienaavalla maalivahdilla on sopimuksessaan jäljellä vielä kaksi vuotta. Hän pääsi pelaamaan viime kaudella 48 ottelussa ja kirjautti torjuntaprosentikseen 89,5. Miehen rooli jäi pudotuspeleissä vielä pienemmäksi, kun Antti Niemi torjui seuran kohti Stanley Cupia. Alkavaksi kaudeksi Blackhawks hankki ykkösvahdikseen Marty Turcon.

Little jatkaa Atlantassa

Atlanta ja hyökkääjä Bryan Little ovat päässeet yhteisymmärrykseen jatkosta. Osapuolet solmivat useavuotisen sopimuksen, jonka yksityiskohtia ei kerrottu julkisuuteen.

22-vuotias Little edusti Thrashersia viime kaudella 79 ottelussa ja teki pisteet 13+21=34.

Abdelkaderille kahden vuoden jatkosopimus

Detroit Red Wings ja Justin Abdelkader ovat solmineet kaksivuotisen jatkosopimuksen. 23-vuotias hyökkääjä edusti joukkuetta viime kaudella 50 ottelussa ja teki pisteet 3+3=6.

Asham vaihtaa seuraa Pennsylvaniassa

Pittsburgh Penguins vankisti joukkueen "santapaperiosastoa" solmimalla yksivuotisen pelaajasopimuksen kaksi edelliskautta Philadelphia Flyersin riveissä pelanneella Arron Ashamilla.

32-vuotias hyökkääjä tahkosi viime kaudella Flyers-paidassa runkosarja- ja pudotuspelikamppailut mukaan lukien yhteensä 95 ottelua, joissa pippurisen Ashamin tilille merkittiin 31 (14+17) tehopistettä sekä 136 jäähyminuuttia.

Panthersiin lisää kovuutta

Florida Panthers vahvisti fyysistä osastoaan tekemellä yhden vuoden, kahden suunnan sopimuksen laitahyökkääjä Andrew Petersin kanssa. 30-vuotias Peters on pelannut aiemmin Buffalossa ja New Jerseyssä 229 NHL-ottelua, joissa tehnyt seitsemän pistettä (neljä maalia, kolme syöttöä) ja kerännyt 650 jäähyminuuttia.

Meyer Atlantaan

Atlanta Thrashers on hankkinut lisää syvyttää puolustukseensa tekemällä sopimuksen 29-vuotiaan Freddy Meyerin kanssa. Meyer on ehtinyt pelata NHL:ssä 266 ottelua, joissa tehnyt 19 maalia ja kaikkiaan 71 pistettä. Viimeiset kolme kautta Meyer on pelannut New York Islandersin riveissä ja aikaisemmin hän on ehtinyt kantaa myös Philadelphian ja Phoenixin pelipaitaa.

Chicago hankki Pisanin

Kovia muutoksia kokenut Chicago Blackhawks levensi hyökkäystään, kun joukkue kiinnitti Fernando Pisanin yksivuotisella sopimuksella. 33-vuotias hyökkääjä tienaa ensi talvena yksisuuntaisen paperin myötä 500 000 dollaria.

Pisani edusti viime kaudella Edmonton Oilersia. 40 ottelussa hänen tililleen merkittiin pisteet 4+4=8.

Boynton jatkaa tuulisessa kaupungissa

Kesken viime kauden Anaheimista Chicagoon siirtynyt puolustaja Nick Boynton on solminut Blackhawksin kanssa yksivuotisen jatkosopimuksen. Paperin taloudellisia yksityiskohtia ei kerrottu julkisuuteen.

31-vuotias Boynton pelasi viime talvena sekä NHL:ssä että AHL:n puolella. Ylhäällä otteluita Ducksin ja Blackhawksin paidoissa kertyi yhteensä 49 ja pisteitä 1+7=8.

D'Amigo ammattilaiskaukaloihin

Toronto Maple Leafs teki kolmevuotisen sopimuksen hyökkääjä Jerry D'Amigon kanssa. Yliopistouransa päättänyt D'Amigo on Toronton kuudennen kierroksen varaus vuodelta 2009.

- Olemme olleet hyvin tyytyväisiä Jerryn kehitykseen viimeisen vuoden aikana. Seth Appert ja muu R.P.I:n valmennusryhmä on tehnyt hyvää työtä valmistaessaan Jerryn uransa seuraavalle kehitysaskeleelle. Odotamme innolla, että pääsemme näkemään hänet harjoitusleirillä, Toronton toimitusjohtaja Brian Burke sanoi tiedotteessa.

19-vuotias hyökkääjä nakutti yliopistosarjassa viime kaudella 34 tehopistettä 35 ottelussa.

Conroy jatkaa Calgaryssa

Calgary Flames ja veteraanihyökkääjä Craig Conroy pääsivät sopuun yksivuotisesta jatkopaperista. Lähes 1000 NHL-ottelua tahkonnut 38-vuotias veteraani edusti Flamesia viime kaudella 63 ottelussa pistein 3+12=15.

Hendrylle vuoden jatko Chicagossa

Chicago Blackhawks kiinnitti puolustukseensa syvyyttä, kun joukkue solmi vuoden jatkosopimuksen Jordan Hendryn kanssa. 26-vuotias pakki pelasi viime talvena 43 runkosarjaottelua pistein 2+6=8. Stanley Cup -juhliin päättyneissä pudotuspeleissä mies oli mukana 15 kamppailussa ilman tehopisteitä.

Blundenille vuoden jatko

Columbus Blue Jackets ja Mike Blunden ovat solmineet yksivuotisen jatkosopimuksen. 23-vuotias hyökkääjä edusti seuraa viime kaudella 40 ottelussa ja kirjautti tehot 2+2=4.

Cote siirtyy valmennushommiin

Philadelphia Flyersiä neljänä viime kautena edustanut hyökkääjä Riley Cote on päättänyt ripustaa hokkarit naulaan jo 28-vuotiaana. Mies kuitenkin jatkaa Flyersin organisaatiossa ja siirtyy Adirondack Phantomsin apuvalmentajaksi.

Cote pelasi viime kaudella vain 15 ottelussa, joissa hänelle ei merkitty tehopisteitä. Yhteensä hän ehti tahkota 156 NHL-ottelua pistein 1+6=7. Jäähyminuutteja miehelle kertyi hieman pisteitä enemmän, 411 kappaletta.

Kokemusta Red Wingsin takalinjoille

Detroit Red Wings hankki puolustukseensa kokemusta, kun joukkue solmi vuoden sopimuksen 35-vuotiaan Ruslan Salein kanssa. Paperin taloudellisia yksityiskohtia ei kerrottu julkisuuteen.

Valkovenäläispakki kuului kolmen viime kauden ajan Colorado Avalanchen miehistöön. Viime kausi jäi häneltä kuitenkin loukkaantumisten vuoksi varsin torsoksi. 14 ottelussa pakki summasi pisteet 1+5=6. Lisäksi hän edusti kotimaataan olympialaisissa ja MM-kisoissa.

Reddoxille jatkosopimus

Edmonton Oilers ja hyökkääjä Liam Reddox ovat solmineet yksivuotisen jatkosopimuksen. 24-vuotias kanadalainen sopi NHL-kokoonpanoon viime kaudella yhdeksässä ottelussa, joissa hän keräsi kaksi syöttöpistettä.

Chelios siirtyy toimiston puolelle

Veteraanipakki Chris Chelios on Fox Sportsin mukaan päättänyt ripustaa hokkarinsa naulaan. Samalla mies siirtyy Detroin Red Wingsin leipiin ja ottaa paikkansa toimistohommista.

48-vuotias pakki pääsi viime kaudella mukaan vielä seitsemään NHL-otteluun Atlanta Thrashersin mukana, mutta pääosin viime talvi sujui AHL:n puolella. Yhteensä veteraani ehti tahkota komeat 1651 NHL-ottelua pistein 185+763=948.

Uransa aika Chelios valittiin kolmesti NHL:n parhaaksi puolustajaksi. Stanley Cup -sormuksia häneltä löytyy kolme kappaletta.

Gerber palaa NHL:ään

Edmontoin Oilers vahvisti maalivahtiosastoaan, kun joukkue kiinnitti Martin Gerberin yksivuotisella sopimuksella. 35-vuotias sveitsiläinen haki viime talvena usean NHL-kauden jälkeen uutta nostetta uralleen Euroopasta. Mies torjui KHL:ssä HK Atlantin riveissä 30 ottelussa ja kirjautti torjuntaprosentikseen 91,4.

Madden Wildin vahvuuteen

Chicago Blackhawksissa Stanley Cup -voittoa juhlinut John Madden jatkaa pelejään Minnesota Wildin riveissä. Paperi on yksivuotinen.

Puolustavana sentterinä mainetta niittänyt 37-vuotias Madden iski viime talvena Blackhawks-nutussa 79 ottelussa pisteet 10+13=23.

Afinogenov palaa isiensä maille

Pietarin SKA vahvistuu kovalla nimellä, kun Maksim Afinogenov siirtyy joukkueeseen. Yahoo Sportsin mukaan hyökkääjän tuore sopimus on viiden vuoden mittainen.

30-vuotias Afinogenov kiekkoili pitkään Buffalossa, kunnes päätti viime kesänä siirtyä Atlantaan. Talven aikana mies latoi Thrashersissa 82 pelissä pisteet 24+37=61.

Afinogenov on SKA:n kolmas tuore NHL-vahvistus. Aiemmin seura on julkaissut jo puolustaja Denis Grebeshovin ja maalivahti Jevgeni Nabokovin siirrot.

Sopimuksia San Josessa

San Jose Sharks teki yksivuotiset jatkosopimukset sentteri Steven Zalewskin ja puolustaja Derek Joslinin kanssa.

Zalewski pelasi viime kaudella kolme NHL-ottelua, joissa miehen pistetili ei kuitenkaan karttunut. Valtaosan kaudesta hän vietti farmissa.

Joslin puolestaan pelasi viime kaudella 24 ottelua Sharks-paidassa, joissa hän merkkautti kolme syöttöpistettä. Suurimman osan kaudesta hän kuitenkin vietti farmissa.

Modanon siirto Detroitiin varmistui

Mike Modanon siirtyminen Detroit Red Wingsiin on virallistunut. Detroitin tiedotteen mukaan sopimus on yksivuotinen. Muita yksityiskohtia ei tiedotteessa julkaistu, mutta tiettävästi sopimuksen arvo on hieman yli miljoona dollaria.

Tänä vuonna 40 täyttänyt Modano on NHL:ssä eniten tehopisteitä tehnyt amerikkalaispelaaja. Miehen uran tehot ovat komeat 557+802=1359. Modano on pelannut kaikki NHL-uransa 20 kautta samassa Minnesotan North Starsin, nyttemmin Dallas Starsin organisaatiossa.

Modano on voittanut yhden Stanley Cupin ja esiintynyt tähdistöottelussa kahdeksan kertaa.

Ottawalle pieniä hankintoja

Ottawa Senators hankki leveyttä materiaaliinsa, kun seura allekirjoitti kaksisuuntaiset ja yksivuotiset sopimukset puolustaja David Halen ja hyökkääjä Francis Lessardin kanssa.

29-vuotias Hale kiekkoili viime talvena Tampa Bayn riveissä 39 ottelussa pistein 0+4. Lessardin ura on sujunut lähinnä AHL:ssä.

Helmille parin vuoden jatkosopimus

Detroit Red Wings ja hyökkääjä Darren Helm ovat TSN-kanavan mukaan solmineet kaksivuotisen jatkosopimuksen. Paperin arvo on 1,825 miljoonaa dollaria. 23-vuotias Helm tahkosi Detroitissa viime kaudella 75 ottelua ja summasi pisteet 11+13=24.

Kokemusta Blues-hyökkäykseen

St. Louis Blues hankki leveyttä organisaationsa hyökkäykseen, kun joukkue teki yksivuotisen sopimuksen Dave Scatchardin kanssa. 651 NHL-ottelua tahkonnut 34 vuotias kanadalainen kuului viime kaudella Nashville Predatorsin organisaatioon. NHL-otteluita miehelle kertyi 16 kappaletta, ja niissä hän iski tehot 3+2=5.

Anaheimin ja vuoden 2009 varaus sopimukseen

Anaheim Ducks kiinnitti vuoden 2009 ykkösvarauksensa Kyle Palmierin kolmen vuoden sopimuksella. Ducks varasi Palmierin 26. vuorolla kesän 2009 varaustilaisuudessa.

19-vuotias hyökkääjä teki viime kaudella Notre Damen yliopistojoukkueessa yhdeksän maalia ja antoi yhtä monta syöttöä.

Blackhawks sopimukseen venäläisvarauksensa kanssa

Chicago Blackhawks on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen venäläislaituri Igor Makarovin kanssa.

Chicagon vuonna 2006 toisella kierroksella varaama laituri aloitti viime kauden Moskovan Dynamossa, mutta siirtyi kesken kauden Pietarin SKA:han. Hän teki 51 ottelussa pisteet 4+5=9.

Bruins sopimukseen Tyler Seguinin kanssa

Boston Bruins on tehnyt kolmivuotisen sopimuksen tuoreen ykkösvarauksensa Tyler Seguinin kanssa. Seguin varattiin toisena kesän 2010 varaustilaisuudessa. Sopimuksen yksityiskohtia ei julkistettu.

Bruinsin toimitusjohtajan Peter Chiarellin mukaan päätös tehdä Seguinin kanssa sopimus syntyi tulokasleirin jälkeen.

- Meistä tuntui siltä, että on aika tehdä Tylerin kanssa sopimus, Chiarelli totesi.

Seguin voitti viime kaudella OHL:n pistepörssin ja hänet valittiin sarjan parhaaksi pelaajaksi.

Weaver siirtyy Panthersiin

Florida Panthersin puolustus vahvistuu, kun seura kiinnitti Mike Weaverin kaksivuotisella sopimuksella. 32-vuotias pakki kiekkoili viime kaudella St. Louis Bluesissa. 77 ottelussa mies summasi pisteet 1+9=10.

Sim jatkaa Long Islandilla

New York Islanders ja hyökkääjä Jon Sim ovat solmineet yksivuotisen jatkosopimuksen. 32-vuotias hyökkääjä iski saarelaisten riveissä viime kauden 77 ottelussaan pisteet 13+9=22.

Morrison Buffalon riveihin

Buffalo Sabresin pakistoon lisättiin uutta verta, kun Shaone Morrison solmi seuran kanssa kaksivuotisen sopimuksen. Paperin taloudellisia yksityiskohtia ei kerrottu julkisuuteen.

27-vuotias Morrison on edustanut viiden edellisen kauden ajan Washington Capitalsia. Viime talven 68 ottelussaan puolustaja summasi pisteet 1+11=12.

Kokemusta Ducksin takalinjoille

Anaheim Ducks hankki puolustukseensa kokemusta, kun joukkue kiinnitti Andy Suttonin kahden vuoden mittaisella sopimuksella. Paperin kokonaisarvo on 4,25 miljoonaa dollaria.

35-vuotias Sutton siirtyi kesken viime kauden New York Islandersista Ottawa Senatorsiin. Yhteensä pakki tahkosi 72 ottelua ja summasi pisteet 5+8=13.

Metropolit palaa Eurooppaan

Suomalaisyleisölle Helsingin Jokereista tuttu Glen Metropolit palaa vanhalle mantereelle. Mies solmi kaksivuotisen sopimuksen sveitsiläisen EV Zugin kanssa.

36-vuotias sentteri kiekkoili viime kaudella Montreal Canadiensin riveissä. 69 ottelussa hänen tililleen merkittiin lukemat 16+13=29.

Johnsonille parin vuoden jatkosopimus

St. Louis Blues solmi tärkeän jatkosopimuksen, kun seura kiinnitti puolustaja Erik Johnsonin kaksivuotisella paperilla. 22-vuotiaan pakin tuoreen pahvin arvo on 5,2 miljoonaa dollaria.

Vuoden 2002 ykkösvaraus oli loukkaantumisen vuoksi sivussa koko kauden 2008-2009, mutta viime talvena mies tahkosi 79 ottelua. Tilastoihin hänelle merkittiin lukemat 10+29=39.

Islanders osti Wittin ulos

New York Islanders on ostanut puolustaja Brendan Wittin ulos sopimuksestaan. Wittin kaksivuotista, 6 miljoonan dollarin arvoista sopimusta oli jäljellä vuoden verran, mutta nyt puolustaja saa etsiä uuden seuran.

Witt pelasi viime kaudella 42 ottelua Islanders-paidassa, joissa teki pisteet 2+3=5. Hänet lähetettiin helmikuussa AHL:n Bridgeportiin, jossa hän pelasi koko loppukauden.

Witt on pelannut 14 kautta NHL:ssa, ja edustanut Islandersin lisäksi myös Washingtonia ja Nashvillea.

» Lähetä palautetta toimitukselle