NHL: Rob Blake pisti pisteen uralleen, Upshall jatkaa Phoenixissa

NHL / Uutinen
NHL:n ottelukierrosten ohella Jatkoaika valvoo myös loukkaantumis-, sopimus- ja pelikieltouutisia.

21 kautta NHL:ssä kiekkoillut Rob Blake ilmoitti lopettamisestaan. 777 tehopistettä uransa 1270 ottelussa kerännyt kanadalaispuolustaja edusti urallaan Los Angeles Kingsiä kahteen eri kertaan, Colorado Avalanchea ja San Jose Sharksia. Ainoan Stanley Cupin Blake voitti Coloradossa 2001, Olympiakullan 2002 ja MM-kultaa 1994 ja 1997.

Upshall jatkaa aavikolla

Phoenix Coyotes on tehnyt yhden vuoden jatkosopimuksen laituri Scottie Upshallin kanssa. Sopimus on arvoltaan 2,25 miljoona dollaria.

26-vuotias Upshall teki viime kaudella 18 maalia ja antoi 14 syöttöä 49 pelaamassaan ottelussa. Hänen kautensa päättyi polvivammaan tammikuun lopussa eikä hän ehtinyt toipua pudotuspeleihin.

Seidenbergille pitkä jatko

Boston Bruinsin toimitusjohtaja Peter Chiarelli on kertonut tehneensä nelivuotisen jatkosopimuksen puolustaja Dennis Seidenbergin kanssa. Sopimuksen arvo on tsn.ca-sivuston mukaan 13 miljoonaa dollaria, eli Seidenbergin keskiansioksi tulee vuodessa 3,25 miljoonaa dollaria.

Seidenberg hankittiin Bruinsiin viime kevään siirtotakarajan yhteydessä Florida Panthersista, mutta mies joutui olemaan loukkaantumisen takia sivussa kevään pudotuspeleistä. Saksalainen edusti kuluneen kauden aikana myös maataan Vancouverin olympialaisissa.

Schneiderille jatkosopimus

Vancouver Canucks on tehnyt kahden vuoden jatkosopimuksen maalivahti Cory Schneiderin kanssa. Sopimuksen myötä nuori maalivahti saa näyttöpaikan NHL:ssä. Uusi sopimus tuo 24-vuotiaalle Schneiderille 900 000 dollarin vuositulot.

Vancouver varasi Schneiderin ensimmäisellä kierroksella vuonna 2004 ja hän on viettänyt kolme edellistä kautta AHL:n farmijoukkue Manitoba Moosessa. Kaudella 2008-2009 hänet valittiin AHL:n parhaaksi maalivahdiksi ja hän johdatti joukkueensa Calder Cupin finaaleihin, joissa Hershey Bears vei mestaruuden. Schneider on päässyt pelaamaan NHL:ssä 10 ottelua, joista on voittanut kaksi.

Thornton jatkaa Bostonissa

Boston Bruins on tehnyt kahden vuoden jatkosopimuksen kovanaama Shawn Thorntonin kanssa. Sopimus on arvoltaan 1,625 miljoonaa dollaria.

Thornton on pelannut NHL-urallaan 290 ottelua, joissa on tehnyt 15 maalia ja 25 syöttöä, sekä ottanut 496 rangaistusminuuttia. Thornton liittyi Bruinsiin kesällä 2007 vapaana agenttina pelattuaan sitä ennen vuoden Anaheim Ducksissa, jossa voitti Stanley Cupin keväällä 2007.

Thornton pelasi viime kaudella Bostonin paidassa 74 ottelua, joissa teki yhden maalin ja antoi yhdeksän maalisyöttöä. Lisäksi hän otti 141 jäähyminuuttia.

Holmström jatkaa Detroitissa

Tomas Holmström jatkaa myös seuraavat kaksi vuotta Detroitissa. Red Wings on ilmoittanut päässeensä yhteisymmärrykseen kahden vuoden jatkosopimuksesta ruotsalaislaiturin kanssa.

37-vuotiaan ruotsalaisen sopimus on tsn.ca-sivuston mukaan arvoltaan yhteensä 3,85 miljoonaa dollaria. Holmström on edustanut koko uransa ajan Red Wingsiä. Päättyneellä kaudella miehen tehot 68 ottelussa olivat 25 maalia ja 20 maaliin johtanutta syöttöä.

Budajlle vuoden jatko

Colorado Avalanche on tehnyt vuoden mittaiset jatkosopimukset maalivahti Peter Budaj'n ja hyökkääjä David Kocin kanssa.

27-vuotias Budaj pelasi päättyneellä kaudella 15 ottelua, joista hänen saldonsa oli 5-5-2. Hän päästi 2.64 maalia ottelua kohden ja piti kertaalleen maalinsa puhtaana.

Budaj on vuodesta 2005 lähtien pelannut Avs-paidassa 197 ottelua, joissa hän on pelannut kahdeksan nollapeliä ja päästänyt 2,74 maalia ottelua kohden.

Koci pelasi päättyneellä kaudella 43 ottelua, joissa teki yhden maalin. Hänellä on tilillään 107 NHL-ottelua, joissa on Avalanchen lisäksi edustanut Chicagoa, St. Louisia ja Tampa Bayta.

Magnus Pääjärvi-Svensson Edmontoniin

Jääkiekon MM-kisoissa kiekkomaailman tietoisuuteen itsensä läpi lyönyt hyökkääjä Magnus Pääjärvi-Svensson siirtyy Edmonton Oilersiin kolmivuotisella sopimuksella. Pääjärvi-Svensson on Oilersin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2009.

Pääjärvi-Svensson edusti päättyneellä kaudella Elitserienin Timrå IK:ta. 49 ottelussa hän teki 29 tehopistettä, ollen joukkueensa kolmanneksi paras pistemies.

- Tämä on jännittävä päivä Oilersin organisaatiolle. Magnus on koko tähänastisen uransa ajan ollut räjähtävä pelaaja, joka menee myös maalille suurella päättäväisyydellä. Odotamme innolla hänen näkemistään syksyn harjoitusleirillä, Oilersin GM Steve Tambellini sanoi tiedotteessa.

Pääjärvi-Svensson kuului myös Ruotsin pronssia saalistaneeseen joukkueeseen jääkiekon MM-kisoissa, jossa hän sijoittui pistepörssin kolmanneksi tehtyään yhdeksässä ottelussa yhdeksän tehopistettä.

Lidström pelaa vielä ainakin yhden kauden

Detroit Red Wingsin Nicklas Lidströmin upea ura jatkuu vielä ainakin yhden kauden ajan. Yhdeksännentoista kautensa aloittava ruotsalainen allekirjoitti yksivuotisen sopimuksen, jonka arvo on TSN-kanavan mukaan kuusi miljoonaa dollaria.

Red Wingsin leirissä 40-vuotiaan kapteenin jatkosopimuksesta ollaan varsin iloisia.

- Mielestäni Nick on maailman parhaita pakkeja. Joku voi olla vähän tehokkaampi hyökkäyspäässä, mutta kun otetaan huomioon puolustuspelaaminen ja viime kauden loppupuolen otteet, niin hän on yksi maailman parhaista, ellei jopa paras puolustaja, hehkutaa Detroitin GM Ken Holland seuran verkkosivuilla.

- Hän pelaa enimmäkseen päällään, kaikki on kiinni sijoittumisesta. Kun Nicklas menee kulmaan, hänen nopea mailansa tekee tehtävänsä ja hän tietää mitä pitää tehdä. Hän on myös fyysinen silloin, kun sitä tarvitaan. Enimmäkseen hän ei kuitenkaan ole erityisen fyysinen, koska hänen ei tarvitse. Hän tietää, miten pitää pelata.

Canucksille pakkeja

Vancouver Canucks on tehnyt sopimukset Yann Sauven ja Chris Tanevin kanssa. Sopimusten yksityiskohtia ei julkistettu.

20-vuotias Sauve pelasi kaudella 2009-2010 Saint John Sea Dogsissa 61 ottelua, joissa keräsi 36 tehopistettä (7+29). Pudotuspeleissä hänen saldonsa oli 21 ottelussa 15 tehopistettä. Sauve on Canucksin varaus vuodelta 2008.

Niinikään 20-vuotias Tanev vietti viime kauden Rochesterin yliopistojoukkueessa. 41 ottelussa syntyi 28 tehopistettä.

Roman Josi Nashvilleen

Sveitsin paidassa jääkiekon MM-kisoissa edukseen esiintynyt puolustaja Roman Josi on tehnyt kolmen vuoden sopimuksen Nashville Predatorsin kanssa. Josi on Predatorsin toisen kierroksen varaus vuodelta 2008.

19-vuotias Josi edusti tällä kaudella Sveitsin liigassa pelaavaa SC Berniä, ja nakutti 26 ottelussa kelpo tehot 9+12=21.

Josi nimettiin myös Sveitsin joukkueeseen Vancouverin olympiakisoihin, mutta loukkaantuminen esti hänen kisamatkansa.

Harrison ja Tlusty jatkavat Carolinassa

Carolina Hurricanes on solminut yksivuotiset, arvoltaan 500 000 dollarin sopimukset puolustaja Jay Harrisonin ja hyökkääjä Jiri Tlustyn kanssa.

27-vuotias Harrison pelasi viime kaudella NHL:ssä 38 ottelua tehoin 1+5=6. 22-vuotias tshekkilaituri Tlusty saapui seuraan joulukuussa Torontosta vaihtokaupan myötä. Talven aikana mies ehti pelata Maple Leafsissa ja Hurricanesissa yhteensä 20 ottelua kirjaten tilastoihin lukemat 1+5=6.

Entinen TPS-pakki Montrealiin

Kaudella 2008-2009 TPS:n paidassa pelannut puolustaja Kyle Klubertanz on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen Montreal Canadiensin kanssa.

Klubertanz pelasi kuluvan kauden Elitserienin Djurgårdenissa. 55 ottelussa hän keräsi pisteet 12+19=31.

Holzer Torontoon

Jääkiekon MM-kisoissa sensaatiomaisesti välieriin yltäneen Saksan valopilkkuihin kuulunut puolustaja Korbinian Holzer on solminut kaksivuotisen sopimuksen Toronto Maple Leafsin kanssa.

Toronto varasi Holzerin vuonna 2006 neljännellä kierroksella.

22-vuotias puolustaja pelasi kuluvan kauden Saksan liigan DEG Metro Starsissa. 52 ottelussa hän teki kuusi maalia ja antoi 16 maalisyöttöä.

Holzer edusti Saksaa MM-kisojen lisäksi myös Vancouverin olympiakisoissa.

Ottawassa farmisopimuksia

Ottawa Senators on tehnyt vuoden jatkosopimuksen maalivahti Mike Brodeurin kanssa. Sopimus on kaksisuuntainen, eli hänen palkkansa putoaa, mikäli hän joutuu farmiin.

27-vuotias Brodeur vietti valtaosan kaudesta AHL:n Binghamton Senatorsissa, jossa hänelle kirjattiin 13 voittoa 36 ottelussa. Hänen päästettyjen maalien keskiarvonsa oli 3.06.

Ottawassa Brodeur pääsi pelaamaan kolme ottelua, ja voitti ne kaikki. Hänen päästettyjen maalien keskiarvonsa oli 1.00 ja torjuntaprosentti huima 96,00.

Parse jatkaa Los Angelesissa

Los Angeles Kings on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Scott Parsen kanssa. Sopimuksen arvo oli 1,8 miljoonaa taalaa, joten Parsen vuosipalkka on kahdella tulevalla kaudella 0,9 miljoonaa dollaria.

Parse teki tulokaskaudellaan 59 ottelussa pisteet 11+13=24. Lisäksi hän oli NHL:n tulokkaiden plusmiinustilaston ykkönen saldolla +13.

Los Angelesin kuudennen kierroksen varaus vuodelta 2004 aloitti kauden farmissa, mutta vakiinnutti lokakuussa paikkansa Kingsin kokoonpanossa. Parse pelasi myös neljä ottelua pudotuspeleissä.

Niemen pelaajaoikeudet Rangersille

New York Rangers hankki suomalaispuolustaja Jyri Niemen pelaajaoikeudet New York Islandersista vaihdossa ensi kesän varaustilaisuuden kuudennen kierroksen varausvuoroon.

Rangers ja Islanders ovat viimeksi tehneet kauppoja keskenään 14. marraskuuta 1972, kun tuolloin liigassa ensimmäistä kauttaan pelanneet saarelaiset hankkivat hyökkääjä Ron Stewartin Rangersista vaihdossa käteiseen.

Islanders varasi Niemen vuonna 2008 kolmannella kierroksella. Kuluvalla kaudella hän pelasi WHL:n Saskatoon Bladesissa 50 ottelua ja teki niissä kahdeksan maalia sekä antoi 21 maalisyöttöä.

Yzermanista Tampan toimitusjohtaja

Elävä NHL-legenda, muutama vuosi sitten pelaajauransa lopettanut Steve Yzerman, on nimitetty Tampa Bay Lightningin toimitusjohtajaksi. Huiman NHL-uransa (22 vuotta ja 1755 pistettä) jälkeen Yzerman on toiminut Detroit Red Wingsin varapresidenttinä sekä Kanadan olympiajoukkueen taustalla.

Tampan edellinen toimitusjohtaja Brian Lawton sai kenkää reilu kuukausi sitten.

Foote jatkaa Avalanchessa

Pian 39 vuotta täyttävä puolustaja Adam Foote on solminut ensi kauden kattavan jatkosopimuksen Colorado Avalanchen kanssa. Ensi talvi on Avalanche-kapteenin 19. NHL:ssä.

- Adamin kokemus ja johtamiskyky on ollut ja tulee olemaan jatkossakin tärkeää meille. Hän toi joukkueeseen vakautta ja näytti esimerkkiä nuorille pelaajillemme heti harjoitusleirin alusta lähtien. Olemme tyytyväisiä, että kapteenimme jatkaa vielä vuoden, kertoo Avalanchen General Manager Greg Sherman seuran verkkosivuilla.

- Tämä organisaatio on matkalla oikeaan suuntaan, ja olen iloinen saadessani olla osa sitä. Viime vuonna yhteenkasvaminen ja menestyminen nuorella ryhmällä oli todella upeaa. Yritämme jatkaa samaa ensi kaudella, Foote toteaa.

OEL Phoenixiin

Phoenix Coyotes on tehnyt kolmen vuoden tulokassopimuksen puolustaja Oliver Ekman-Larssonin kanssa.

18-vuotias Ekman-Larsson on Phoenixin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2009. Hän pelasi kuluvan kauden Allsvenskanin Leksandissa, jossa teki 42 ottelussa pisteet 9+18=27.

Ekman-Larsson kuului myös Ruotsin pronssijoukkueeseen juuri päättyneissä jääkiekon MM-kisoissa. Yhdeksässä MM-ottelussa hän keräsi pisteet 1+2=3.

Hudler palaa Detroitiin

Viime kesänä Detroitin taakseen jättänyt ja talveksi Moskovaan Dinamoon suunnannut Jiri Hudler palaa ensi kaudeksi Pohjois-Amerikkaan. TSN-kanavan mukaan tshekkihyökkääjä solmi Red Wingsin kanssa kaksivuotisen sopimuksen, jonka arvo on 2,875 miljoonaa dollaria kaudessa.

Vinnerborgista NHL-tuomari

Ruotsalaisesta Marcus Vinnerborgista tulee ensimmäinen eurooppalaisopissa ollut päätuomari NHL:ään.

37-vuotias Vinnerborg tuomitsee pääosin farmiliiga AHL:ssä, mutta odotettavissa on myös NHL:n runkosarjan otteluita.

- Näin hänet ensimmäisen kerran tuomitsemassa vuonna 2005, ja olen siitä lähtien seurannut häntä, myös Vancouverin olympialaisissa. Hän tulee erinomaisesti toimeen muunmaalaisten kanssa MM- ja olympiakisoissa. Hän on myös hyvä persoona, ja hänen tietämyksensä pohjoisamerikkalaisesta pelistä sekä työmoraali tekevät hänestä hyvän lisän tähän joukkoon, kommentoi NHL:n tuomarijohtaja Terry Gregson.

Vinnerborg on kansainvälisellä urallaan tuominnut monia merkittäviä pelejä, mukaan lukien vuoden 2008 MM-finaalin ja Vancouverin puolivälierän Venäjän ja Kanadan välillä sekä Suomen ja USA:n välisen välierän samoista kisoista.

- Olen erittäin otettu ollessani ensimmäinen eurooppalainen, joka saa tämän mahdollisuuden. Toivon, että tämä antaa myös muille mahdollisuuden tulevaisuudessa. Odotan, että pääsen tekemään työtä maailman parhaiden erotuomareiden kanssa maailman parhaassa liigassa.

Minnesota solmi sopimuksen farmipelaajansa kanssa

Minnesota Wild on tehnyt kahden vuoden sopimuksen hyökkääjä Chad Raun kanssa.

23-vuotias keskushyökkääjä vietti kuluneen kauden Wildin farmijoukkue Houston Aerosissa, jossa hän oli liigan kolmanneksi paras maalintekijä ja sijoittui pistepörssissä neljänneksi. Raun toivotaan tuovan syvyyttä Wildin hyökkäykseen.

Minneapolisista kotoisin oleva Rau on Toronto Maple Leafsin seitsemännen kierroksen varaus vuodelta 2007 ja hän teki viime syksynä Aerosin kanssa sopimuksen vapaana agenttina. Nyt Rau pääsee edustamaan kotikaupunkinsa NHL-seuraa.

Tallonista Floridan toimitusjohtaja

Florida Panthers on nimittänyt uudeksi toimitusjohtajakseen Dale Tallonin virkaa aiemmin hoitaneen Randy Sextonin siirtyessä sivuun.

Tallon on aiemmin toiminut Chicago Blackhawksin organisaatiossa eri tehtävissä. Mies toimi Blackhawksin toimitusjohtajana vuodesta 2005 viime kesään asti.

Tallonin ensimmäinen tulikaste Floridan toimitusjohtajana on kesän varaustilaisuus.

Capitals ja Bäckström jatkosopimukseen

Washington Capitals on kiinnittänyt nuoren ruotsalaissentterin Nicklas Bäckströmin peräti kymmenvuotisella jatkosopimuksella. Paperin taloudellisia yksityiskohtia ei kerrottu julkisuuteen, mutta TSN-kanavan mukaan sopimuksen kokonaisarvo on 67 miljoonaa dollaria.

Päättynyt kausi oli 22-vuotiaalle uran kolmas NHL:ssä. Miehen talvi sujui mainiosti, kun 82 ottelussa tilastoihin merkittiin lukemat 33+68=101.

Grierille vuoden jatkosopimus

Buffalo Sabres ja hyökkääjä Mike Grier pääsivät yhteisymmärrykseen ja solmivat ensi kautta koskevan jatkosopimuksen. 35-vuotias Grier siirtyi Sabresiin viime kesänä ja nakutti talven 73 ottelussa pisteet 10+12=22.

Lisää Staalin sukua Carolinaan

Carolina Hurricanesin torstaina Phoenixista hankkima hyökkääjä Jared Staal teki perjantaina seuran kanssa kolmivuotisen tulokassopimuksen. Sopimus tuo Staalille ensimmäisellä kaudella 500 000 dollaria ja kahdella seuraavalla 525 000 dollarin vuositulot.

Ilman sopimusta Staalin pelaajaoikeudet olisivat erääntyneet ja hänestä olisi tullut uudestaan varauskelponen.

New Jerseyssä tulokassopimuksia

New Jersey Devils on tehnyt kolmivuotiset tulokassopimukset hyökkääjien Mattias Tedenby ja Jacob Josefson kanssa. Sopimusten yksityiskohtia ei julkistettu.

20-vuotias Tedenby on Devilsin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2008. Ruotsalainen teki kuluneella kaudella Elitserienin HV71:n paidassa 12 maalia ja seitsemän syöttöä. Lisäksi Tedenby kirjautti pudotuspeleissä tehot 2+3=5.

19-vuotias keskushyökkääjä Josefson teki kuluneella kaudella Djurgårdenin paidassa kahdeksan maalia ja antoi 12 maalisyöttöä. Pudotuspeleissä hänen saldonsa oli 3+2=5. Devils varasi Josefsonin kesällä 2009 ensimmäisellä kierroksella.

Carolina hankki nuorimman Staalin

Carolina Hurricanes vahvisti rivejään NHL-kaukaloissa mainetta niittäneen Staalin-suvun nuorimmalla vesalla, kun joukkue hankki Jared Staalin oikeudet Phoenix Coyotesilta vaihdossa ensi kesän viidennen kierroksen varausvuoroa vastaan.

19-vuotias laituri kiekkoili viime kaudella sekä AHL:ssä että OHL:ssä.

- Jared ei ole vielä saavuttanut kaikkea potentiaaliaan, mutta uskomme, että hän kehittyy NHL-tason pelaajaksi. Tämä voi olla hänelle ihanneympäristö kehittyä, kun isoveli Eric on käynyt saman reitin, miettii Hurricanesin GM Jim Rutherford.

Boucherin vuoro siirtyä sairastuvalle

Tuttu uutinen Philadelphia Flyersin maalivahtirintamalta: loukkaantuminen. Tällä kertaa sairastuvan puolelle joutuu pudotuspeleissä torjuntavastuuta kantanut Brian Boucher, jonka kausi on paketissa polven sivusidevamman vuoksi.

Flyersin ykkösvahti Ray Emery joutui vammojen vuoksi jättämään kautensa kesken jo talvella. Seura hankki kesken kauden riveihinsä Michael Leightonin, joka kantoi vastuuta niin pitkään, kunnes loukkaantui. Nyt mies on kuitenkin toipunut pelikuntoon, ja pystyy täten tuuraamaan kesälomalle siirtyvää Boucheria.

Krejcin kausi ohi

Huonot uutiset Boston Bruisin hyökkäysosastolta jatkuvat, kun tshekkisentteri David Krejcin kausi on ohi. Krejcin ranne murtui, kun Philadelphia Flyersin Mike Richards taklasi häntä keskiviikon ottelun avauserässä.

Käsivamma vaati lopulta leikkaushoitoa, eikä tshekki ehdi enää toipua tämän kauden mittelöihin. Krejci ehti nakuttaa pudotuspelien yhdeksässä ottelussaan pisteet 4+4=8.

Markovilla polvivamma

Montreal Canadiensin puolustaja Andrei Markovin loukkaantumisen syyksi on paljastunut repeämä polven ristisiteessä.

Markov on toistaiseksi poissa Montrealin kokoonpanosta, mutta Canadiens ei ole ilmoittanut hänen olevan ulkona ottelusarjasta tai pudotuspeleistä.

Markov on kärsinyt kuluvalla kaudella loukkaantumisista, sillä nilkkavamma piti hänet sivussa 35 ottelusta syksyllä.

Canadiens sopimukseen junnutähden kanssa

Montreal Canadiens on tehnyt kolmen vuoden sopimuksen QMJHL:n Drummondville Voltigeursissa kovia tehoja nakutelleen keskushyökkääjän Gabriel Dumontin kanssa.

19-vuotias Dumont oli päättyneellä kaudella koko liigan paras maalintekijä 51 täysosumalla. Canadiensin vuonna 2009 viidennellä kierroksella varaama Dumont sijoittui liigan pistepörssissä kolmanneksi 93 tehopisteellä ja hänet valittiin parhaaksi puolustavaksi hyökkääjäksi.

Markov poissa peleistä toistaiseksi

Perjantaina Pittsburghin Matt Cooken rajusti taklaamaksi joutunut Montreal Canadiensin Andrei Markov on toistaiseksi poissa peleistä. Vamman vakavuutta tai laatua ei kerrottu julkisuuteen.

Markov loukkaantui perjantaina Pittsburgh-ottelusarjan ensimmäisessä osaottelussa, kun Cooke taklasi hänet voimalla laitaan. Markov makasi tuskissaan jäällä useita minuutteja, ennenkuin hänet autettiin pukukoppiin.

Markovin poissaolo on iso takaisku Montrealille, joka on hävinnyt 20 ottelua silloin, kun hän on ollut poissa. Vastaavasti Markovin ollessa kokoonpanossa Canadiens on voittanut 29 ottelua, pudotuspelit mukaanlukien.

Jordan Staal toistaiseksi sivussa

Pittsburgh Penguins koki pahan takaiskun, kun hyökkääjä Jordan Staal joutui sivuun vioittuneen akillesjänteen vuoksi. Staal loukkaantui ensimmäisessä osaottelussa Montreal Canadiensia vastaan, kun hän sai puolustaja P.K. Subbanin luistimesta nilkkaansa. Staalin nilkka operoitiin maanantaina ja hän on toistaiseksi sivussa peleistä.

Staal ehti ennen loukkaantumistaan tehdä seitsemässä pudotuspeliottelussa neljä tehopistettä (2+2).

Sturmin kausi paketissa

Boston Bruins joutuu tulemaan loppukauden toimeen ilman hyökkääjä Marco Sturmia. Saksalainen loukkasi polvensa pudotuspelien toisen kierroksen ensimmäisen ottelun ensimmäisessä vaihdossaan. Hän yritti taklata Philadelphia Flyersin Matt Carlea, mutta loukkasi itsensä niin pahasti, että mies jouduttiin taluttamaan pois jäältä.

Sturm menee leikkaukseen kevään aikana. Vammasta toipuminen vie arviolta puoli vuotta, joten hän ei pääse tositoimiin vielä ensi kauden alussakaan.

Toronton maalivahtiosastolle syvyyttä

Toronto Maple Leafs on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen vapaana agenttina olleen maalivahti Ben Scrivensin kanssa.

Scrivens edusti aiemmin Cornellin yliopistojoukkuetta, ja hän oli kuluvalla kaudelle yksi ehdokkaista arvostetun Hobey Baker-palkinnon saajaksi. Hän voitti 21 ottelua ja hänen torjuntaprosenttinsa oli 93.4

Scrivensin odotetaan aloittavan ensi kauden farmijoukkue Toronto Marliesissa.

Luuta lakaisi Edmontonissa

Edmonton Oilers on vapauttanut varatoimitusjohtaja Kevin Prendergastin tehtävistään. Prendergast hoiti myös organisaatiossa urheilutoimenjohtajan tehtäviä.

-Haluamme kiittää Keviniä ja hänen perhettään panoksesta, minkä he ovat tälle organisaatiolle antaneet viimeisen 20 vuoden aikana. Toivomme hänelle kaikkea hyvää ja menestystä tulevaisuudessa, toimitusjohtaja Steve Tambellini sanoi tiedotteessa.

Oilersin kausi 2009-2010 oli katastrofi. Seura sijoittui liigan viimeiseksi ja sai ensimmäisen varausvuoron ensi kesän varaustilaisuuteen.

Flyersin Carter ja Gagne huilaavat tovin

Philadelphia Flyers sai huonoja uutisoi, kun sekä Simon Gagne että Jeff Carter joutuivat hakemaan jalkavammoihinsa leikkaushoitoa. Kumpikin sai vammansa tiistai-illan ottelussa New Jerseytä vastaan.

Gagne joutuu olemaan operaation jälkeen sivussa ainakin kolmen viikon ajan. Carterin ilmoitettiin olevan poissa tositoimista toistaiseksi.

Rangersiin norjalaisverta

Toronto Starin mukaan Vancouverin olympiakisoissa ja viime vuoden MM-kisoissa hyvillä otteillaan säväyttänyt norjalaishyökkääjä Mats Zuccarello Aasen siirtyy New York Rangersiin.

MoDoa Elitserienissä edustanut Zuccarello Aasen oli päättyneellä kaudella liigan paras pistemies tehden 55 ottelussa pisteet 23+41=64.

Zuccarello Aasenin palveluksista olivat kiinnostuneita myös Edmonton Oilers, Detroit Red Wings, Chicago Blackhawks ja Toronto Maple Leafs, joka tarjosi miehelle kahden vuoden sopimusta.

Michalekin kausi ohi

Ottawa Senatorsin laitahyökkääjän Milan Michalekin kausi on ohi. 25-vuotias tsekkihyökkääjä, joka pelasi jo ennestään polvituki vasemmassa jalassaan, loukkasi polvensa uudestaan pudotuspelien avausottelusa Pittsburgh Penguinsia vastaan. Revennyt eturistiside vaatii leikkaushoitoa, ja Michalek palaa kaukaloon vasta ensi kauden alkuun mennessä.

Michalek siirtyi Senatorsiin viime kesänä kaupassa, jossa San Jose Sharksiin matkasi Dany Heatley. Michalek keräsi kauden aikana pelaamissaan 66 ottelussa 22 maalia ja 14 syöttöpistettä.

Gustavsson jatkaa Torontossa

Viime keväänä Ruotsista Pohjois-Amerikkaan siirtynyt maalivahti Jonas Gustavsson on allekirjoittanut Toronto Maple Leafsin kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen. TSN-kanavan mukaan 26-vuotias vahti tienaa jatkossa 1,35 miljoonaa dollaria kaudessa.

Päättynyt tulokaskausi oli Gustavssonille raskas, sillä hän kärsi sydänongelmista. Siitä huolimatta hän pelasi 41 ottelussa ja kauden päätteeksi mies nimitettiin Toronton ehdokkaaksi Bill Masteron Trophy -äänestykseen.

Phaneufista Leafs-kapteeni

Toronto Maple Leafsin GM Brian Burke ilmoitti keskiviikkona, että valmennusjohto on valinnut puolustaja Dion Phaneufin joukkueen kapteeniksi. Päättyneellä kaudella Maple Leafs nimesi ryhmäänsä ainoastaan varakapteeneja.

Burke kiitteli tiedotustilaisuudessa Phaneufin panosta sekä jäällä että sen ulkopuolella. Juuri 25 vuotta täyttänyt puolustaja saapui Torontoon ennen olympiataukoa, kun seura teki ison pelaajakaupan Calgary Flamesin kanssa.

Johnson jatkaa Pittsburghissa

Pittsburgh Penguins on tehnyt kahden vuoden jatkosopimuksen maalivahti Brent Johnsonin kanssa. Sopimus on arvoltaan 1,2 miljoonaa dollaria, ja se pitää Johnsonin teräskaupungissa vuoteen 2012 saakka.

Johnson pelasi päättyneessä runkosarjassa 17 ottelua, joista hän voitti 10. Hänen päästettyjen maalien keskiarvonsa oli 2,76 ja torjuntaprosentti 90.6.

Pittsburghin lisäksi Johnson on NHL-urallaan edustanut myös St.Louisia, Phoenixia ja Washingtonia

Tampan johdossa kävi tuuletus

Kolmannen peräkkäisen kerran pudotuspelien ulkopuolelle jääneen Tampa Bay Lightningin toimitusjohtaja Brian Lawton ja päävalmentaja Rick Tocchet on erotettu tehtävistään. Odotetun päätöksen takana oli seuran uusi omistaja Jeff Vinik. Sekä Lawton että Tocchet ehtivät hoitaa hommiaan parisen kautta, Lawton nimettiin GM:äksi lokakuussa 2008 ja Tocchet päävalmentajaksi saman vuoden marraskuussa. Toistaiseksi toimitusjohtajana häärii apulais-GM Tom Kurvers.

Kovalevin kausi ohi

Ottawa Senators joutuu tulemaan pudotuspeleissä toimeen ilman tärkeää lenkkiä hyökkäyksessä. Polvensa Tampa Bay Lightningia vastaan loukanneen Aleksei Kovalevin vamma paljastui niin pahaksi, että miehen kausi on ohi. Vamman kuntoutuksen arvioidaan vievän 3-4 kuukautta. Senatorsin toimitusjohtaja Bryan Murrayn arvion mukaan polvi leikataan todennäköisesti parin viikon kuluessa.

- Luonnollisesti yksi top-6 hyökkääjistämme koko kauden aikana. Eräs heistä, jonka odotimme olevan iso tekijä pudotuspeleissä. On valtava pettymys organisaatiolle ja pelaajalle itselleen loukkaantua toiseksi viimeisessä runkosarjan pelissä, Murray manaili.

Kovalev ehti kerätä tehot 18+31 pelaamissaan 77 ottelussa tehtyään viime kesänä sopimuksen Senatorsiin. Koko urallaan Kovalev on vain kymmenen pisteen päässä 1000 pisteen runkosarjatehoista. Pudotuspeleissä Kovalev on tehnyt urallaan 98 pistettä 116 ottelussa.

Ponikarovskille kaksi peliä pannaa

NHL on asettanut Aleksei Ponikarovskin kahden ottelun pelikieltoon. Ponikarovski sortui laitataklaukseen ottelussa NY Islandersia vastaan, saaden tilanteesta 5+20 minuutin ottelurangaistuksen. Taklauksen kohteena ollut Scott Bailey loukkaantui tilanteessa.

Ponikarovski on sivussa Penguinsin kaksi jäljellä olevaa runkosarjaottelua.

Sabres sopimukseen Adamin kanssa

Buffalo Sabres on tehnyt kolmen vuoden sopimuksen hyökkääjä Luke Adamin kanssa. Adam on Sabresin toisen kierroksen varaus vuodelta 2008.

Adam pelasi junioriuransa QMJHL:n Cape Bretonissa, jossa teki 56 ottelussa pisteet 49+41=90. Yhteensä Adam teki junioriurallaan 236 ottelussa 220 tehopistettä. Hän edusti Cape Bretonin lisäksi myös Montrealia ja St John'sia.

Adamin kausi jatkuu Buffalon farmijoukkue Portland Piratesissa.

Tkachuk lopettaa uransa

Yksi kautta-aikojen parhaimmista yhdysvaltalaispelaajista, Keith Tkachuk, on ilmoittanut lopettavansa uransa kuluvaan kauteen. Yli 1200 NHL-ottelua urallaan pelannut veteraani pelaa viimeisen ottelunsa vieraissa Nashvilleä vastaan tulevan sunnuntain vastaisena yönä.

Neljää eri NHL-seuraa (Winnipeg, Phoenix, St. Louis, Atlanta) urallaan edustanut Tkachuk aloitti NHL-uransa kaudella 1992-1993. Siitä lähtien maaliverkko on soinut 538 kertaa. Tehopisteitä mies on kerännyt yhteensä 1063 ja jäähyjä reilut 2000 minuuttia. Tkachuk valittiin myös viisi kertaa NHL:n tähdistöotteluun.

- Olen ollut etuoikeutettu saadessani pelata näin pitkän uran hienossa liigassa täysiveristen ammattilaisten kanssa, sanoi Tkachuk.

San Josen MacIntyrelle soppari

San Jose Sharks on tehnyt kolmen vuoden sopimuksen hyökkääjä Cam MacIntyren kanssa.

MacIntyre edusti aiemmin Princetonin yliopistojoukkuetta, jossa teki kuluneella kaudella 10 ottelussa pisteet 6+4. Yliopistourallaan MacIntyre teki 87 ottelussa pisteet 29+31=60.

Canucksille ruotsalaismaalivahti

Vancouver Canucks on tehnyt sopimuksen vapaana agenttina olleen maalivahti Eddie Lackin kanssa.

22-vuotias Lack pelasi kuluvan kauden Elitserienin Brynäsissä, jossa hän toimi Jacob Markströmin kakkosmaalivahtina. Lackille kertyi 10 ottelua, joissa hänen saldonsa oli 5-7-1, päästettyjen maalien keskiarvo 2,67 ja torjuntaprosentti 91.1.

Edmontonissa sopimuksia

Edmonton Oilers on tehnyt kahden vuoden sopimuksen ruotsalaishyökkääjä Linus Omarkin kanssa. Sopimuksen arvo on 875 000 dollaria.

Sopimukseen sisältyy pykälä, jonka mukaan Omark voi siirtyä toisella kaudella Eurooppaan, mikäli pelit NHL:ssä tai AHL:ssa eivät ota sujuakseen.

Oilersin vuonna 2007 neljännellä kierroksella varaama Omark pelasi kuluvan kauden KHL:n Moskovan Dynamossa, jossa oli joukkueensa kolmanneksi paras pistemies 36 pisteellä.

Oilers julkisti myös sopimuksen yliopistohyökkääjä Chris Vande Velden kanssa. Vande Velde on Oilersin neljännen kierroksen varaus vuoden 2005 varaustilaisuudesta. Pohjois-Dakotan yliopistojoukkuetta edustanut Vande Velde teki kuluvalla kaudella 43 ottelussa tehot 18+17=35. Hän liittyy organisaatioon välittömästi ja hänen kautensa jatkuu AHL:n Springfield Falconsissa.

Petersen jatkaa Teksasissa

Monipuolinen hyökkääjä Toby Petersen on tehnyt kahden vuoden jatkosopimuksen Dallas Starsin kanssa. Tänä vuonna 32-vuotta täyttävä Petersen on vakiinnuttanut paikkansa NHL:ssä vasta viime vuosien aikana Dallasin joukkueessa. Ennen sitä Petersen pelasi useita kausia AHL:ssa.

Kanadalaissentterin sopimuksen arvo on noin 1,5 miljoonaa dollaria.

Sebastien Caron Philadelphiaan

Philadelphia Flyersin maalivahtiruletti senkun jatkuu, sillä joukkue on tehnyt loppukauden kattavan sopimuksen viimeiset kolme kautta Sveitsin liigassa pelanneen Sebastien Caronin kanssa. Caron on aiemmin edustanut NHL-tasolla Pittsburgh Penguinsia, Chicago Blackhawksia ja Anaheim Ducksia, jossa hän voitti Stanley Cupin vuonna 2007.

Caron liittyy Philadelphian miehistöön välittömästi ja pelaa runkosarjan lopun. Hän ei kuitenkaan saa pelata pudotuspeleissä, mikäli Flyers sinne selviytyy, koska sopimus tehtiin siirtorajan umpeutumisen jälkeen.

Armstrongille pelikieltoa

Atlanta Thrashersin hyökkääjä Colby Armstrong on saanut NHL:ltä kahden ottelun pelikiellon taklattuaan kyynärpäällä Washington Capitalsin Mathieu Perreaultia päähän torstain ottelussa.

Tilanne sattui ottelun toisessa erässä, eikä siitä vihelletty jäähyä.

Armstrong menettää pelikiellon aikana 24 870 dollarin palkkatulot. Hän on jälleen pelikelpoinen huhtikuun 9. päivä, kun Atlanta kohtaa Washingtonin.

Coloradossa sopimuksia

Colorado Avalanche on tehnyt kolmen vuoden sopimuksen puolustaja Kevin Shattenkirkin ja Colby Cohenin kanssa. Sopimusten yksityiskohtia ei julkistettu.

21-vuotias Shattenkirk oli tällä kaudella Bostonin yliopistojoukkueen kapteeni, ja hän oli ensimmäinen tulokas viiteenkymmeneen vuoteen, joka oli saanut moisen kunnian. Shattenkirk teki 38 ottelussa pisteet 7+22=29.

20-vuotias Cohen, joka oli niinikään tulokas, valittiin kauden päätteeksi Hockey Eastin tähdistöön. Hän oli sarjan paras puolustaja pisteillä 14+16=30.

Molempien kaudet jatkuvat AHL:n Lake Erie Monstersissa.

Hardingin kausi ohi

Minnesota Wildin maalivahti Josh Harding on loppukauden sivussa peleistä lonkkavamman takia. Hardingin lonkasta löytyi repeämä, ja hän on menossa leikkaukseen pikapuoliin.

Harding loukkaantui ottelussa Detroitia vastaan, jossa hän joutui jättämään kentän kahden erän jälkeen. Hardingin tilalle tuli Niklas Bäckström, joka niinikään on paininut loukkaantumisten kanssa tällä kaudella.

Myös puolustaja Clayton Stoner ja hyökkääjä Andrew Ebbett ovat loppukauden sivussa. Stoner joutuu leikkaukseen vatsalihasvamman vuoksi ja Ebbett mursi sormensa maanantain Los Angeles-ottelussa

Phoenix sopimukseen ykkösvarauksensa kanssa

Phoenix Coyotes on tehnyt kolmen vuoden sopimuksen puolustaja Chris Summersin kanssa. Summers on Phoenixin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2006. Sopimuksen yksityiskohtia ei julkistettu.

Summers vietti neljä kautta Michiganin yliopistojoukkueessa, jossa oli viimeisellä kaudellaan joukkueen kapteeni. Summers teki neljän yliopistovuoden aikana 16 maalia ja antoi 44 maalisyöttöä.

Summersin kausi jatkuu Phoenixin farmijoukkueessa San Antonio Rampagessa.

Sopimuksia Ottawassa

Ottawa Senators on tehnyt sopimukset maalivahti Robin Lehnerin ja puolustaja Eric Gryban kanssa. Lehnerin sopimus on kolmivuotinen ja Gryban kaksivuotinen.

18-vuotias Lehner on Ottawan toisen kierroksen varaus vuodelta 2009. Hän on pelannut kuluvan kauden OHL:n Sault Ste Marie Greyhoundsissa, jossa hänellä on saldona 27 voittoa, päästettyjen maalien keskiarvon ollessa 2,80. Sitä ennen hän kuului Frölunda Indiansin organisaatioon.

22-vuotias Gryba on Ottawan kolmannen kierroksen varaus vuodelta 2006.

Molemmat liittyvät AHL:n Binghamton Senatorsiin, jossa pelaavat kauden loppuun saakka.

Tom Wandell jatkaa Dallasissa

Dallas Stars on tehnyt kahden vuoden jatkosopimuksen hyökkääjä Tom Wandellin kanssa. Sopimuksen arvo on 1,55 miljoonaa dollaria.

Vuoden alussa pahasti loukkaantunut Wandell ehti pelata Starsin paidassa 50 ottelua, joissa ruotsalainen teki tehot 5+10=15.

Monipuolinen Wandell on pelannut yhden kauden urallaan myös Porin Ässissä.

Maple Leafs sopimukseen yliopistokiekkoilijan kanssa

Toronto Maple Leafs on tehnyt kahden vuoden sopimuksen hyökkääjä Brayden Irwinin kanssa.

Irwin pelasi neljä kautta Vermontin yliopistojoukkueessa, jossa hän oli kuluvalla kaudella joukkueen paras maalintekijä 15 maalilla ja paras pistemies 34 pisteellä.

Torontosta kotoisin oleva Irwin liittyy Maple Leafsin miehistöön loppukauden ajaksi.

Bissonnette jatkaa Phoenixissa

Phoenix Coyotes on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Paul Bissonnetten kanssa. Sopimuksen yksityiskohtia ei kerrottu julkisuuteen.

- Olemme hyvin tyytyväisiä päästyämme sopimukseen Paulin kanssa. Hän on kova ja työteliäs pelaaja, joka on antanut paljon joukkueellemme monella tavalla tämän kauden aikana, Coyotesin GM Don Maloney sanoi tiedotteessa.

25-vuotias Bissonnette on tehnyt Coyotes-paidassa kolme maalia ja kaksi maalisyöttöä 40 ottelussa. Hän johtaa joukkueen jäähytilastoa 112 jäähyminuutilla.

Yliopistotähti Ottawaan

Ottawa Senators on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen aiemmin New Hampshiren yliopistojoukkueessa pelanneen Bobby Butlerin kanssa. Vapaana agenttina ollut Butler herätti paljon kiinnostusta NHL-seurojen parissa ja Ottawan lisäksi hänen perässään olivat mm. New Jersey Devils, Pittsburgh Penguins ja Vancouver Canucks.

- Kun näin hänen pelaavan NCAA:n pudotuspeleissä, pidin näkemästäni erittäin paljon. Hän on erittäin hyvä yliopistopelaaja ja hänellä on potentiaalia tulla maalintekijäksi myös NHL:ssä, kunhan totuttelee ensin uusiin ympyröihin, Senatorsin GM Bryan Murray totesi TSN-kanavalle.

Butler liittyy Senatorsin vahvuuteen maanantain ottelussa Washington Capitalsia vastaan ja hänen kautensa jatkuu NHL:ssä.

Yliopistohyökkääjä Dallasiin

Dallas Stars on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen aiemmin Yalen yliopistojoukkueessa pelanneen Sean Backmanin kanssa.

23-vuotias Backman teki neljän yliopistokauden aikana 126 ottelussa 122 tehopistettä ja hänet valittiin kolme kertaa sarjan tähdistöön.

Letangille pitkä jatkosopimus

Pittsburgh Penguins ja puolustaja Kris Letang ovat solmineet nelivuotisen jatkosopimuksen. Uusi sopimus tuo Letangille 3,5 miljoonan dollarin vuosiansiot. Sopimuksen myötä Letang pysyy Pittsburghissa vuoteen 2014 saakka.

22-vuotias Letang on kuluvalla kaudella pelannut Penguins-paidassa 67 ottelua, joissa on syntynyt kolme maalia ja 24 syöttöä. Pittsburgh varasi hänet kolmannella kierroksella vuoden 2005 varaustilaisuudessa.

Boothin kausi paketissa

Florida Panthersin hyökkääjän David Boothin kausi on ohi. Hän kärsi kauden toisen aivotärähdyksensä ottelussa Montrealia vastaan Canadiensin puolustaja Jaroslav Spacek taklauksen jälkeen. Booth talutettiin pois jäältä ja hänet vietiin tarkkailtavaksi sairaalaan.

Booth kärsi kauden ensimmäisen aivotärähdyksensä lokakuisessa ottelussa Philadelphia Flyersia vastaan. Paljon puhetta herättäneen taklauksen suorittajana oli Flyersien kapteeni Mike Richards ja Booth joutui olemaan sivussa peräti 45 ottelusta. Sen paremmin Spacekin kuin Richardsin taklauksista ei annettu jäähyä.

Tuomo Ruudun kausi ohi

Carolina Hurricanesin laitahyökkääjä Tuomo Ruutu joutuu olkapääleikkaukseen. Ruutu loukkasi olkapäänsä tammikuussa tappelussa Darcy Tuckerin kanssa, mutta palasi kaukaloon juuri ennen Vancouverin olympialaisia.

Olkapäävaivainen Ruutu ei ole pystynyt pelaamaan arvokisojen jälkeen omalla tasollaan, joten Carolinan jäädessä ulos pudotuspeleistä on järkevää hoitaa vamma heti kuntoon. Kuluvalla kaudella Ruutu on pelannut Carolinan riveissä 54 ottelua ja merkkauttanut niissä tehot 14+21.

Ferencelle kolmen vuoden jatko Bruinsiin

Puolustaja Andrew Ference jatkaa seuraavat kolme kautta Boston Bruinsissa. Sopimuksen arvo on 6,750 miljoonaa dollaria ja se tuo Ferencelle 2,25 miljoonan dollarin vuositulot.

Ference on saalistanut kuluvalla kaudella Bostonin paidassa 50 ottelussa kahdeksan maalisyöttöä. Hän on urallaan edustanut Bostonin lisäksi myös Pittsburghia ja Calgarya.

Ferencen nykyinen sopimus Bostonin kanssa umpeutuu tähän kauteen ja hänestä olisi kesällä tullut rajoittamaton vapaa agentti.

Tuckerille yhden ottelun pelikielto

Colorado Avalanchen hyökkääjä Darcy Tucker on asetettu yhden ottelun pelikieltoon. ----- juontaa juurensa maanantain kierrokselle, kun Tucker otti fyysistä kontaktia Los Angeles Kingsin puolustajaa Matt Greeneä tilanteessa, jossa kaksikko tavoitteli pitkäksi mennetty kiekkoa. Itse ottelussa Tucker sai tilanteesta kaksiminuuttisen kampituksesta.

Tucker kärsii kieltonsa keskiviikon kierroksella, kun Avalanche kohtaa jälleen Kingsin.

Langkow sai kiekon niskaansa

Calgary Flames joutuu tulemaan jonkin aikaa toimeen ilman hyökkääjä Daymond Langkowia, joka on toistaiseksi sivussa niskavamman takia.

Langkow loukkaantui sunnuntain ottelussa Minnesota Wildia vastaan, kun hän menetti taklaustilanteessa tasapainonsa ja sai joukkuetoveri Ian Whiten ampuman kiekon niskaansa. Hän makasi 10 minuuttia liikkumattomana jäässä, ennenkuin hänet kannettiin paareilla kentältä ja vietiin sairaalaan kuvattavaksi. Tapaus on järkyttänyt koko Calgaryn joukkuetta.

- Kyllähän se veti hiljaiseksi. Sen jälkeen piti keskittyä peliin, mutta siinä oli sellainen pieni hetki, jolloin jokaista vähän pelotti, miten hänelle käy, ja sellaista tilannetta on vaikea käsitellä, Steve Staios sanoi ottelun jälkeen.

72 ottelussa pisteet 14+23=36 keränneen Langkown loukkantuminen on iso menetys Calgarylle, joka on edelleen kiivaasti pudotuspelitaistossa mukana.

Carterilla jalkavamma

Philadelphia Flyersin hyökkääjä Jeff Carter on loukannut jalkansa ja joutuu olemaan sivussa noin kolme viikkoa. Huippukautta pelaavan kanadalaisen jalkapöydässä on murtuma. Carter on tehnyt tällä kaudella 33 maalia, mikä on eniten Flyers-joukkueessa.

Coloradossa tapahtuu

Colorado Avalanche on tehnyt entry level-sopimuksen hyökkääjä Mike Carmanin kanssa. Carman liittyy Avalanchen riveihin välittömästi ja hänen kautensa jatkuu AHL:n Lake Erie Monstersissa.

Coloradon vuonna 2006 kolmannella kierroksella varaama Carman pelasi kolme kautta yliopistosarjaa Minnesota Gophersissa, jossa teki 135 ottelussa pisteet 29+37=66.

Carman edusti USA:ta kaksissa nuorten MM-kisoissa vuosina 2007 ja 2008.

Keslerille monivuotinen jatkosopimus

Vancouver Canucks ja hyökkääjä Ryan Kesler ovat tehneet kuusivuotisen jatkosopimuksen. Paperi takaa Canucksin varakapteenille viiden miljoonan dollarin vuosiansiot.

25-vuotias Kesler pelaa Vancouverissa kuudetta kauttaan. Kuluvan talven 71 ottelussa mies on takonut pisteet 21+45=66.

Wisniewskille iso kakku

Anaheim Ducksin puolustaja James Wisniewski on ESPN-kanavan mukaan saanut NHL:ltä peräti kahdeksan ottelun pelikiellon. Jenkkipakki jyräsi keskiviikkona ottelussa Chicago Blackhawksia vastaan Brent Seabrookin rajusti laitaan. Blackhawks-puolustaja oli hetkeä aiemmin antanut kovan niitin Anaheimin Corey Perrylle.

Seabrook jäi tilanteessa seisoville jaloille, kunnes romahti maahan. Wisniewskille tuomittiin tilanteesta kahden minuutin rangaistus ryntäyksestä. Hän sai aiemmin kauden aikana kahden ottelun pelikiellon Shane Doaniin kohdistamastaan taklauksesta.

Flyersin maalivahtiongelmat jatkuvat

Ongelmat Philadelphia Flyersin maalivahtiosastolla jatkuvat. Ykkösvahtinsa Ray Emeryn jo aiemmin loppukaudeksi menettänyt seura joutuu tulemaan toimeen 8-10 viikkoa ilman Michael Leightonia.

Leighton loukkasi nilkkansa ottelussa Nashvillea vastaan, ja joutui jättämään kaukalon. Tutkimuksissa selvisi, että vamma vaatii pitkää toipumisaikaa. Flyersin maalivahtiosastolla päävastuuta kantaa jatkossa Brian Boucher.

Yliopistosentteri Minnesotaan

Minnesota Wild on tehnyt kahden vuoden sopimuksen sentteri Casey Wellmanin kanssa.

Wellmanin päättynyt kausi Massachusettsin yliopistojoukkueessa tuotti 23 maalia, joilla hän oli oman divisioonansa kuudes. Yhteensä hän teki yliopistourallaan kahden kauden aikana 80 tehopistettä.

Lisäksi Minnesota teki sopimukset niinikään yliopistosarjassa pelanneen puolustaja Nate Prosserin ja OHL:n Plymouth Whalersissa pelanneen maalivahti Matthew Hackettin kanssa. Heidän kautensa jatkuvat AHL:n Houston Aerosissa.

Wellman siirtyy Wildin miehistöön välittömästi ja hänen pelinsä jatkuvat NHL:ssä.

Malone huilaa pari viikkoa

Tampa Bay Lightning ilmoitti tiistaina hyökkääjä Ryan Malonen käyneen operoimassa vasenta polveaan. Hänen arvellaan olevan poissa jäiltä 1-2 viikkoa.

Tällä kaudella 65 ottelussa pisteet 21+44=65 tehnyt Malone on ollut sivussa joukkueen kolmesta viime ottelusta vamman takia.

Samuelsson parin viikon sairaslomalle

Vancouver Canucks joutuu TSN-kanavan mukaan tulemaan toimeen 2-3 viikkoa ilman hyökköääjä Mikael Samuelssonia. Ruotsalainen jätti kaukalon kolmannessa erässä tiistain ottelussa New York Islandersia vastaan. Miehen uskotaan kärsivän olkapäävammasta.

Samuelsson on pelannut tällä kaudella 70 ottelua ja summannut pisteet 30+23=53. Canucks kutsui farmista hänen paikkaajakseen Michael Grabnerin. Lisäksi vancouverilaisseura ilmoitti solmineensa sopimuksen viime kesän ykköskierroksen varauksensa Jordan Schroederin kanssa. Paperin yksityiskohtia ei annettu julkisuuteen.

Anaheimissa selvittiin pelättyä vähemmällä

Anaheim Ducks sai maanantaina hyviä uutisia, sillä sekä Teemu Selänteen että Ryan Getzlafin San Jose-ottelussa saamat vammat osoittautuivat pelättyä lievemmiksi.

Kumpikin pelaaja kävi magneettikuvauksissa maanantaina, jossa Selänteellä todettiin lievä olkapäävenähdys ja Getzlafilla lievä venähdys nilkassa. Vielä ei ole varmaa, pelaako kaksikko keskiviikkona Chicago Blackhawksia vastaan.

NHL-urallaan 599 maalia tehnyt Selänne tarvitsee enää kaksi maalia ohittaakseen 600 NHL-maalin rajapyykin ja noustakseen NHL:n kaikkien aikojen suomalaiseksi maalintekijäksi ohi tällä hetkellä ykköspaikkaa pitävän Jari Kurrin, joka teki NHL-urallaan 601 maalia.

Modano toistaiseksi sivussa

Dallas Starsin sentteri Mike Modano on toistaiseksi sivussa peleistä käytyään umpisuolileikkauksessa maanantaina.

39-vuotias Modano ei harjoitellut joukkueen kanssa maanantaina ja hän on varmuudella sivussa tiistain kotiottelusta San Jose Sharksia vastaan.

Modano on tällä kaudella ollut mukana Starsin kaikissa 68 ottelussa, ja hänellä on niistä saldona 13 maalia ja 13 syöttöpistettä.

Ovetshkinille kahden ottelun pelikielto

Brian Campbellia varomattomasti laitaa päin taklannut Aleksandr Ovetshkin on saanut teostaan kahden ottelun pelikiellon.

Ovetshkinilta pidätetään palkka pelikiellon ajalta. Pidätettävä summa on yhteensä 232 645,40 dollaria, ja se lahjoitetaan liigan entisten pelaajien apurahastoon. Ovetshkin on sivussa Capitalsin ottelut Florida Panthersia ja Carolina Hurricanesia vastaan.

Campbell sivussa loppukauden?

Chicago Blackhawksin puolustajan Brian Campbellin loppukausi on vaarassa. Cambell mursi solisluunsa ja kolhi kylkiluitaan kaaduttuaan Aleksander Ovetshkinin tönäisyn jälkeen päin kaukalon laitaa. Ovetshkinille tuomittiin tilanteesta laitataklauksesta viiden minuutin jäähy ja ottelurangaistus. Cambellin sairausloman lopullista pituutta ei ole vielä ilmoitettu, mutta huonoimmassa tapauksessa hän ei ehdi toipua huhtikuun puolivälissä alkaviin pudotuspeleihin mennessä.

Doug Weightin kausi ohi, ura vaakalaudalla

New York Islandersin sentteri Doug Weight joutuu olkapääleikkaukseen ja hänen kautensa on ohi. On myös mahdollista, että Weightin 18 vuotta kestänyt NHL-ura on katkolla.

39-vuotias Weight loukkasi vasemman olkapäänsä marraskuussa, mutta pelasi kivusta huolimatta. Nyt vamma on kuitenkin äitynyt niin pahaksi, että Weight ilmoitti lauantaina menevänsä tiistaina leikkaukseen.

Weight on tällä kaudella pelannut NHL;ssä 36 ottelua, joissa on kerännyt pisteet 1+16=17. New York Rangersin vuonna 1990 toisella kierroksella varaama Weight on pelannut 18 NHL-kauden aikana 1220 NHL-ottelua, joissa on tehnyt pisteet 276+748=1024.

Brayden Schenn sopimukseen

Los Angeles Kings on tehnyt kolmen vuoden entry level-sopimuksen hyökkääjä Brayden Schennin kanssa.

Kingsin vuoden 2009 varaustilaisuudessa ensimmäisellä kierroksella varaama Schenn on pelannut tällä kaudella yhden harjoitusottelun Los Angelesin paidassa oltuaan joukkueen harjoitusleirillä.

Schenn on pelannut WHL:n Brandon Wheat Kingsissä 54 ottelua ja on joukkueensa paras pistemies sekä paras syöttäjä 85 tehopisteellä ja 56 syöttöpisteellä.

Schenn on Toronto Maple Leafsissa pelaavan Luke Schennin nuorempi veli.

Boogaardille pelikieltoa

Minnesota Wildin hyökkääjä Derek Boogaard on saanut NHL:ltä kahden ottelun pelikiellon ottelussa Edmontonia vastaan sattuneesta tilanteesta, jossa hän taklasi Oilersin Ryan Jonesia polvella. Boogaard sai tilanteesta kahden minuutin rangaistuksen.

Boogaardin palkka jäädytetään pelikiellon ajaksi ja hän menettää yli 21 000 dollarin palkkatulot.

Boogaard huilaa Minnesotan ottelut Calgarya ja Floridaa vastaan. Hän on pelikelpoinen torstaina, kun Wild kohtaa Detroitin.

Lee jatkaa Ottawassa

Ottawa Senators on tehnyt kahden vuoden jatkosopimuksen puolustaja Brian Leen kanssa. Sopimus on arvoltaan 875 000 dollaria.

Lee on viettänyt kuluvan kauden pääosin NHL:n ja AHL:n välimaastossa. NHL:ssä hänelle on kertynyt 18 ottelua, joissa on tehnyt kaksi maalia ja syöttänyt yhden.

Lee on Ottawan ykkösvaraus vuoden 2007 varaustilaisuudesta

Washingtonissa sopimuksia

Washington Capitals on tehnyt kolmen vuoden entry level-sopimuksen hyökkääjä Dmitri Kugryshevin kanssa.

20-vuotias Kugryshev on Toronton toisen kierroksen varaus vuodelta 2006.

Kugryshev pelaa toista kauttaan QMJHL:n Quebec Rempartsissa ja on kuluvalla kaudella tehnyt 64 ottelussa 83 tehopistettä.

Lisäksi seura teki kahden vuoden jatkosopimuksen hyökkääjä Keith Aucoinin kanssa. Aucoin on viettänyt kuluvan kauden pääosin AHL:n Hershey Bearsissa, ja on liigan pisteykkönen 84 tehopisteellä.

Staios Calgaryyn

Edmonton Oilersin muutokset eivät päättyneet Visnovsky-kauppaan, sillä seuraa vaihtoi myös Steve Staios, joka kaupattiin Edmontonista Calgary Flamesiin. Kyseessä on tiettävästi kaikkien aikojen ensimmäinen näiden seurojen välillä toteutettu pelaajakauppa. Oilersiin kaupassa matkaavat Aaron Johnson ja kolmannen kierroksen varausvuoro.

Calgary-puolustus saa 36-vuotiaasta Staioksesta aimo annoksen kovuutta ja johtajuutta. Staios on tällä kaudella pelannut Oilersin paidassa 40 ottelua, joissa on kerännyt seitsemän syöttöpistettä. Staioksella oli vuosi jäljellä sopimusta ja hänestä tulee rajoittamaton vapaa agentti kesällä 2011.

26-vuotias Johnson on pelannut Flamesin riveissä kuluvalla kaudella 22 ottelua, joissa on tehnyt maalin ja antanut kaksi maalisyöttöä. Hänestä tulee kesällä rajoittamaton vapaa agentti.

Visnovskysta ankka

Edmonton Oilers on kaupannut puolustaja Lubomir Visnovskyn Anaheim Ducksiin. Oilers sai kaupassa Anaheimilta puolustaja Ryan Whitneyn ja kuudennen kierroksen varausvuoron.

33-vuotiaalla Visnovskyllä oli sopimuksestaan jäljellä vielä kolme vuotta.

Visnovsky on kuluvalla kaudella ollut yksi Oilers-miehistön harvoista valopilkuista. Hän on Oilersin puolustajien pisteykkönen 10 maalillaan ja 22 syötöllään. Visnovsky tunnetaan erinomaisena ylivoimapelaajana, joka avaa hyvin peliä. Hän on edustanut Slovakiaa neljissä olympiakisoissa ja hänellä on tilillään yksi NHL:n All Star-ottelu vuodelta 2007. Alunperin Los Angelesin vuonna 2000 varaama Visnovsky on pelannut urallaan 594 NHL-ottelua Los Angelesin ja Edmontonin paidassa, joissa on tehnyt 87 maalia ja antanut 252 maalisyöttöä.

Whitneyn lyhyeksi jäänyt kausi Anaheimissa on ollut pettymys. Loistavana offensiivisena puolustajana tunnettu Whitney on tehnyt 62 ottelussa hänelle vaatimattomat pisteet 6+22=28. Whitney siirtyi Anaheimiin Pittsburghista vuoden 2009 siirtotakarajalla.

Yelle palaa Coloradoon

Carolina Hurricanes kauppasi veteraanihyökkääjä Stephane Yellen sekä 22-vuotiaan laiturin Harrison Reedin Colorado Avalancheen. Vaihdossa seura saa kuudennen kierroksen varausvuoron ja sentteri Cedric Lalonde-mcNicollin

35-vuotiaalle Yellelle Kalliovuoret ovat tuttuja maisemia, sillä mies aloitti NHL-uransa Avalanchessa ja voitti seurassa kaksi Stanley Cupia. Uransa aikana hän on edustanut myös Calgarya ja Bostonia. Tällä kaudella sentteri on kirjauttanut 59 ottelussa pisteet 4+3=7.

Kuluva kausi on 21-vuotiaan Lalonde-McNicollin ensimmäinen aikuisten sarjoissa ja mies on kiekkoillut AHL:ssä ja ECHL:ssä. Reedille kausi on toinen miesten mukana ja hänkin on seilannut samoissa sarjoissa kuin Lalonde-McNicoll.

Picard Coyotesiin

Siirtotakarajalla aktiivisina häärineet Columbus ja Phoenix tekivät hyökkääjävaihdon, jossa Coyotesiin siirtyy Alexandre Picard ja toiseen suuntaan Chad Kolarik.

24-vuotias Picard on kiekkoillut koko uransa ajan Columbuksen organisaatiossa ja sahannut AHL:n ja NHL:n välillä. Tällä kaudella 24-vuotias hyökkääjä on pelannut Blue jacketsissa yhdeksän ottelua ilman tehopisteitä.

Saman ikäinen Kolarik ei ole vielä päässyt haistelemaan NHL-tuulia, vaan on kerännyt kokemusta AHL:stä ja yliopistosarjasta.

Columbus ja Florida kaupoilla

Columbus Blue Jackets ja Florida Panthers vaihtoivat yhdysvaltalaispelaajia, jossa Floridaan siirtyy puolustaja Mathieu Roy ja toiseen suuntaan nuori hyökkääjä Matt Rust.

Farmin ja NHL:n välillä usean kauden ajan seilannut 27-vuotias Roy on sopinut NHL-miehistöön tällä kaudella 31 ottelussa ja saalistanut 10 syöttöpistettä. 20-vuotias Rust kiekkoilee puolestaan kolmatta kauttaan NCAA:ssa.

Dustin Boydista Predator

Hyökkääjä Dustin Boyd siirtyy Calgary Flamesista Nashville Predatorsiin vaihdossa neljännen kierroksen varausoikeuteen.

Toronto hankki Peluson oikeudet

Toronto Maple Leafs hankki Pittsburgh Penguinsista puolustaja Chris Peluson oikeudet 6. kierroksen varausvuoroa vastaan. Peluso on Penguinsin seitsemännen kierroksen varaus vuodelta 2004 ja kiekkoilee tällä hetkellä yliopistosarjassa.

Modin Los Angelesiin

Los Angeles Kings hankki hyökkäykseensä ruotsalaisverta, kun kovalaukauksinen Fredrik Modin siirtyy joukkueeseen Columbuksesta. Blue Jackets saa korvaukseksi varausvuoron, joka määritetään myöhemmin.

34-vuotias Modin on edustanut NHL:ssä Columbuksen ohella Tampa Bay Lightningia. Tämän kauden 23 ottelussaan Blue Jacketsin riveissä hän teki pisteet 2+4=6.

Ducksin maalivahtiruletti pyörii

Anaheim Ducks jatkoi siirtotakarajan maalivahtirulettiaan loppuun asti, kun joukkue hankki viime hetkillä Joey McDonaldin Torontosta. Vaihdossa Maple Leafs sai seitsemännen kierroksen varausvuoron.

McDonald siirtyi Torontoon viime kesänä New York Islandersista. Miehen kausi on sujunut pääosin AHL:n puolella. NHL:sä pelejä on kertynyt kuusi kappaletta torjuntaprosentilla 89,2.

Maple Leafs kauppasi Stempniakin

Toronto Maple Leafs teki odotetun liikkeen, ja kauppasi kesällä rajoittamattomaksi agentiksi tulevan hyökkääjän Lee Stempniakin. 27-vuotiaan pelaajan uusi seura on Phoenix Coyotes. Vaihdossa Maple Leafs saa neljännen ja seitsemännen kierroksen varausvuorot.

Stempniak siirtyi Torontoon viime kaudella. Tuota ennen hän kiekkoili St Louis Bluesin riveissä. Tämän talven 61 ottelussaan laituri on kirjauttanut pisteet 14+15=19.

Torres Sabresiin

Buffalo Sabresin hyökkäys vahvistuu, kun 28-vuotias Raffi Torres siirtyy joukkueeseen Columbuksesta. Blue Jackets saa kaupassa puolustaja Nathan Paetchin ja toisen kierroksen varausvuoron.

Torres on edustanut NHL-urallaan Blue Jacketsin ohella New York Islandersia ja Edmonton Oilersia. Tämän kauden 59 ottelussa hyökkääjä on summannut pisteet 19+11=30.

26-vuotiaalle Paetcshille kuluva kausi on neljäs NHL:ssä. Hän on koko uransa ajan edustanut Sabresia. Tämän talven
11 ottelussaan mies tehnyt pisteet 1+1=2.

MacArthur siirtyy Thrashersiin

Buffalo Sabres on kaupannut hyökkääjä Clarke MacArthurin Atlanta Thrashersiin. Vaihdossa Sabres saa kolmannen kierroksen varausoikeuden.

Kanadalainen MacArthur on pelannut NHL-urallaan 187 ottelua joissa mies on tehnyt 79 tehopistettä.

Capitals vahvistuu Belangerilla

Washington Capitals on hankkinut monipuolisen Eric Belangerin joukkueeseensa Minnesota Wildista. Korvauksena toiseen suuntaan liikkui ensi kesän toisen kierroksen varaus.

32-vuotias Belanger on alunperin Los Angeles Kingsin neljännen kierroksen varaus vuodelta 1996.

Halpern Kingsiin

Los Angeles Kings hankki hyökkäykseensä kokemusta, kun Jeff Halpern siirtyy joukkueeseen Tampa Baysta. Lightning saa kaupassa korvauksena Teddy Purcellin sekä kolmannen kierroksen alunperin Floridalle kuuluneen varausvuoron ensi kesän draftissa.

33-vuotias hyökkääjä on urallaan pelannut yli 700 NHL-ottelua ja ehtinyt edustaa Lightningin ohella Washingtonia Capitalsia ja Dallas Starsia. Tänä talvena Halpern on pelannut 54 ottelua ja summannut pisteet 9+8=17.

24-vuotiaalle Purcellille kuluva kausi on ensimmäinen kokonainen NHL:ssä. Mies on pukenut Kingsin paidan ylleen 41 ottelussa ja merkkauttanut pisteet 3+3=6.

Schneider Coyotesiin

Kokenut puolustaja Mathieu Schneider siirtyy Phoenix Coyotesiin. Kanadalaispakki on pelannut urallaan 1281 NHL-ottelua yhdeksässä eri seurassa. Tehopisteitä 40-vuotias Schneider on tehnyt urallaan 223+516=739. Tällä kaudella mies on pelannut Vancouverissa sekä joukkueen AHL-seura Manitobassa. Vaihtokaupassa Phoenix antaa Vancouverille puolustaja Sean Zimmermanin sekä kuudennen kierroksen varausoikeuden.

Detroit ja New York Rangers pienillä kaupoilla

Detroit Red Wings hankki 23-vuotiaan hyökkääjän Jordan Owensin New York Rangersissa. Toiseen suuntaan matkaa 28 -vuotias pääosin AHL:ssä pelannut Kris Newbury. Newbury on pelannut viimeisen seitsemän vuoden aikana 48 NHL ottelua tehoin 4+3. Owens ei ole vielä päässyt kokeilemaan NHL-vauhtia. Hän on tehnyt tällä kaudella 12 maalia ja 37 pistettä 67 ottelussa Rangersin farmijoukkueessa.

Jones waiversin kautta Edmontoniin

Edmonton Oilers poimi riveihinsä Nashville Predatorsin hyökkääjän Ryan Jonesin waivers-listalta. Meneillään oleva kausi on 25-vuotiaalle laiturille vasta toinen ammattilaisena ja NHL:ssä. Kesällä 2004 neljännellä kierroksella varattu Jones on tehnyt pelaamissaan 87 NHL-ottelussa 14 maalia ja 28 pistettä.

Colorado ja Phoenix vaihtoivat hyökkääjiä

Colorado Avalanche hankki hyökkääjät Peter Muellerin ja Kevin Porterin Phoenix Coyotesista. Avalanche lähetti vaihdossa Phoenixiin hyökkääjä Wojtek Wolskin.

Phoenixin vuonna 2006 ensimmäisellä kierroksella varaama Mueller on ollut vahvan tulokaskautensa jälkeen paha pettymys Coyotes-hyökkäyksessä. Kuluvalla kaudella hän on tehnyt vain neljä maalia ja 12 syöttöä. Hän saa uuden alun uralleen Avs-paidassa, jossa häneltä odotetaan paljon.

24-vuotias Wolski on tällä kaudella pelaamissaan 61 ottelussa nakuttanut 17 maalia ja antanut 30 maalisyöttöä. Hän on Coloradon ykkösvaraus vuodelta 2004.

Porter on pelannut tällä kaudella neljä ottelua Coyotes-miehistössä ja hänen pistetilinsä on toistaiseksi avaamatta.

Blues ja Canucks pikkukaupoilla

St. Louis Blues ja Vancouver Canucks tekivät pelaajakaupan jossa Yan Stastny siirtyi Canucksiin ja Pierre-Cedric Labrie Bluesiin. Stastny, 27, on pelannut NHL:ssä 91 ottelua ja tehnyt niissä 16 pistettä, kolme vuotta nuorempi Labrie puolestaan ei ole vielä ehtinyt pelata yhtään NHL-ottelua.

Veteraanihyökkääjä Walker Washingtoniin

Washington Capitals vahvistaa hyökkääjistöään Carolina Hurricanesissa pelanneella Scott Walkerilla seitsemännen kierroksen varausoikeutta vastaan. Kovana alivoimapelaajana ja taistelijana tunnettu Walker aloitti NHL-uransa kaudella 1994-95 Vancouver Canucksissa. Urallaan Walker on edustanut myös Nashville Predatorsia.

Aaron Ward luutimaan Anaheimiin

Anaheim Ducks vahvisti puolustustaan, kun kokenut Aaron Ward siirtyy joukkueeseen Carolinasta. Vaihdossa Hurricanes saa maalivahti Justin Poggen sekä neljännän kierroksen varausoikeuden, joka kuului alunperin pohjoiscarolinalaisseuralle.

37-vuotias Ward on urallaan pelannut yli 800 NHL-ottelua. Tämän talven 60 kamppailussa hän ehti kerätä pisteet 1+10=11. Torontosta Anaheimiin täksi kaudeksi siirtynyt Pogge on puolestaan torjunut AHL:ssä ja ECHL:ssä. NHL:n puolella 23-vuotias vahti ei ole päässy tositoimiin.

Seidenberg Bruinsin takalinjoille

Boston Bruins sekä Florida Panthers ovat tehneet pelaajakaupan, jossa saksalainen puolustaja Dennis Seidenberg siirtyy Floridasta Bostoniin. Samaan suuntaan matkaa myös puolustaja Matthew Bartkowski. Boston lähettää neljän pelaajan vaihtokaupassa Floridan lämpöön isokokoiset hyökkääjät Byron Bitzin ja Craig Wellerin sekä toisen kierroksen varausvuoron.

Kaupan nimekkäin pelaaja, 28-vuotias Seidenberg, on pelannut urallaan 357 NHL-ottelua.

Skoulasta paholainen

Torontoon Aleksei Ponikarovskin kaupan yhteydessä siirtynyt puolustaja Martin Skoula ei ehtinyt tutustua Maple Leafs -paitaan, sillä mies kaupattiin alle vuorokauden sisällä New Jersey Devilsiin. Vaihdossa kanadalaisseura sai viidennen kierroksen varausoikeuden ensi kesän draftissa.

New Jerseyssä Skoula saa valmentajakseen tutun miehen, sillä Devilsin päävalmentaja Jacques Lemaire luotsasi miestä pitkään Minnesota Wildissa, jossa Skoula kiekkoili ennen siirtymistään Pittsburghiin viime kesänä.

Morris palaa aavikolle

Boston Bruins on kaupannut puolustaja Derek Morrisin Phoenix Coyotesiin. Boston sai kaupassa Phoenixin neljännen kierroksen varausvuoron vuodelle 2011.

Morris palaa Phoenixiin toista kertaa urallaan, hän vietti Coyotes-paidassa kaudet 2004-2008, ennenkuin hänet kaupattiin New York Rangersiin vuonna 2008.

Calgaryn vuoden 1996 ykkösvaraus Morris on pelannut NHL-urallaan 850 ottelua, joissa hän on tehnyt 79 maalia ja antanut 286 maalisyöttöä.

Grahame Coloradoon

Colorado Avalanche on tehnyt sopimuksen vapaana agenttina olleen maalivahti John Grahamen kanssa.

Viime kaudella Venäjän liigan Avangard Omskissa kiekkoja koppaillut Grahame on tällä kaudella pelannut AHL:n Adirondack Phantomsissa. Colorado laittoi Grahamen waiver-listalle, jotta se voi tarpeen vaatiessa kutsua hänet ylös.

Oilers ja Bruins kaupoilla

Edmonton Oilers jatkoi joukkueensa uudistamista hankkimalla Bostonista hyökkääjä Matt Marquardin. Toiseen suuntaan kaupassa matkasi puolustaja Cody Wild.

Alunperin Columbus Blue Jacketsin vuonna 2006 seitsemännellä kierroksella varaama 22-vuotias Marquard on pelannut kuluvan kauden AHL:n Providence Bruinsissa, jossa 42 ottelua ovat tuottaneet yhden maalin ja 9 maalisyöttöä.

22-vuotias Wild on Edmontonin viidennen kierroksen varaus vuodelta 2006. Hän on tällä kaudella pelannut sekä AHL:n Springfield Falconsissa että ECHL:n Stockton Thunderissa.

D'Agostini St.Louisiin

Montreal Canadiens on kaupannut hyökkääjä Matt D'Agostinin St. Louis Bluesiin. Canadiens sai kaupassa St.Louisilta AHL-tulokas Aaron Palushaj'n.

23-vuotias D'Agostini pelasi tällä kaudella Montrealin paidassa 40 ottelua, joissa teki kaksi maalia ja antoi kaksi maalisyöttöä. Alunperin Montrealin vuonna 2005 varaaman D'Agostinin sopimus umpeutuu tähän kauteen ja hänestä tulee ensi kesänä rajoitettu vapaa agentti. Kaikkiaan D'Agostini pelasi Montrealin paidassa 94 ottelua ja teki niissä 14 maalia ja antoi 11 maalisyöttöä.

20-vuotias Palushaj on pelannut tällä kaudella AHL:n Peoria Rivermenissä, jossa on tehnyt 44 ottelussa pisteet 5+17=22. St.Louisin vuonna 2007 toisella kierroksella varaama Palushaj ei ole tehnyt NHL-debyyttiään vielä.

Ponikarovski Pittsburghiin

Pittsburgh Penguins on vahvistanut laituriosastoaan hankkimalla Aleksei Ponikarovskin Torontosta. Ontarioon puolestaan suuntasivat nuori hyökkääjälupaus Luca Caputi ja puolustaja Martin Skoula.

Ukrainalainen Ponikarovski on tehnyt tällä kaudella 41 pistettä (19 maalia, 22 syöttöä) 61 ottelussa. Kaikkiaan isokokoinen laituri on tehnyt reilun kahdeksan Maple Leafs-kautensa aikana 257 pistettä 477 ottelussa.

Torontosta kotoisin oleva Caputi on Penguinsin neljännen kierroksen varaus vuoden 2007 draftissa. Hän on kahden viime kauden aikana pelannut NHL:ssä yhdeksän ottelua ja tehnyt niissä kolme pistettä (2 maalia, 1 syöttö). AHL:ssä 21-vuotias laituri on ollut tehokas - tällä kaudella 54 pelissä 47 pistettä (23 maalia, 24 syöttöä).

Kymmenettä kauttaan NHL:ssä pelaava Skoula on edustanut Penguinseja tällä kaudella 33 ottelussa, joissa pisteitä kertynyt kahdeksan kappaletta (3 maalia, 5 syöttöä).

Sekä Ponikarovskin että Skoulan sopimus päättyy tähän kauteen ja molemmat ovat rajoittamattomia vapaita agentteja ensi kesänä.

Syvyyttä Blackhawks-puolustukseen

Anaheim Ducks on kaupannut veteraaninpuolustaja Nick Boyntonin Chicagoon. Blackhawskien Boyntonista maksama korvaus määritellään tarkemmin myöhemmin.

Boynton ehti pelata ankkapaidassa 42 ottelua, joissa teki seitsemän pistettä (maali, kuusi syöttöä). Jäähyjä näissä otteluissa fyysiselle peruspakille kertyi 59 minuuttia. 31-vuotiaan kanadalaisen sopimus päättyy tähän kauteen ja hän on kesällä rajoittamaton vapaa agentti.

Emeryn kausi ohi

Phi

» Lähetä palautetta toimitukselle