NHL: Rangersille tärkeä voitto, Tootoolle pelikieltoa

NHL / Uutinen
Onni oli New York Rangersin matkassa maanantai-iltana. Vahinkopomppu toi pisteet Pittsburghia vastaan.

New York Rangers nappasi elintärkeän 2-1-voiton Pittsburghia vastaan. Täydet pisteet irtosivat Jaromir Jagrin onnekkaalla viime hetken maalilla. Voiton ansiosta Rangers nousi itäisessä konferenssissa sijalle seitsemän.

Blair Betts vei kotijoukkueen johtoon päätöserän ensimmäisellä minuutilla ja Henrik Lundqvist oli lähellä toista peräkkäistä nollapeliään. Penguinsin Michel Oullet onnistui kuitenkin tasoittamaan ottelun reilut viisi minuuttia ennen loppua.

Ottelu oli jo vahvasti menossa jatkoajalle, kun Jagrin syöttöyritys Michael Nylanderille osui Penguins-puolustajan mailaan ja ohjautui Pittburghin maalia vartioineen Jocelyn Thibault'n suojuksista yli maaliviivan. Jagrin kauden 25. maali hyväksyttiin vasta videotarkistuksen jälkeen pelikellon näyttäessä 59.26.

- Meille osui huono pomppu. Olemme olleet onnekkaita heitä vastaan tällä kaudella, nyt kävi näin päin, totesi Penguins-tähti Sidney Crosby.

Maanantain toisessa ottelussa Vancouver vei kanadalaisjoukkueiden kohtaamisessa pisteet onnettomassa jamassa olevalta Edmontonilta. 1-2-tappio oli Oilersille 11. perättäinen voitoton ottelu. Joukkue on voittanut viimeksi lähes kuukausi sitten Detroitissa.

Canucksin tuki ja turva olivat jälleen Sedinin kaksoset. Daniel (1+1) teki voittomaalin ottelun puolivälissä ja velipoika Henrik syötti molemmat vierasjoukkueen maalit. Divisioonansa kärkipaikkaa varmistellut Vancouver on voittanut viimeisestä kymmenestä ottelustaan kahdeksan.

Tootoolle kakkua

Nashvillen Jordin Tootoolle on langetettu viiden ottelun pelikielto lauantai-illan Dallas-ottelun tapahtumista. Tootoo tööttäsi Stephane Robidas'n tajuttomaksi nyrkillään, kun Stars-puolustaja oli tulossa väliin Predatorsin agitaattorin ja Mike Modanon kärhämään.

NHL:n kurinpitäjä Colin Campbell totesi Robidas'n tehneen tilanteessa aloitteen, mutta piti Tootoon reaktiota yliaggressiivisena ja tilanteeseen kuulumattomana. Myös Dallasin pelajan saama aivotärähdys vaikutti rangaistuksen pituuteen.

Predators-GM David Poile oli tyytymätön tuomioon, mutta totesi, ettei seura aio valittaa siitä. Tootoo on pelannut kuluvalla kaudella 61 ottelua ja kerännyt tehot 3+4 sekä 104 jäähyminuuttia.

Maanantain tulokset

NY Rangers-Pittsburgh 2-1 (0-0, 0-0, 2-1)

Jarkko Ruutu, PIT: 0+0, 0, 5.24

Edmonton-Vancouver 1-2 (1-0, 0-2, 0-0)

Tommi Santala, VAN, 0+0, 0, 2 min., 6.21

Jussi Markkanen, EDM: luukkuvahtina

» Lähetä palautetta toimitukselle