NHL: Rangers ja Detroit pysäyttämättömiä

NHL valitsi edellisviikon hyökkääväksi pelaajaksi Nashvillen Steve Sullivanin, joka teki kolmessa vieraspelissä pisteet 4+3. Toronton Bryan McCabe taas on viikon puolustava pelaaja kasattuaan neljässä pelissä kahdeksan tehopistettä. Yön NHL-kierroksella tähdeksi nousi Rangersin ruotsalaisvahti Henrik Lundqvist.

Kolmessa pelissä vakuuttavinta jälkeä teki NY Rangers nollaamalla Florida Panthersin. Detroit jatkoi voittojen tiellä, vaikka San Jose harasi kovasti vastaan. Calgary taas sai lisää murehdittavaa, kun Phoenix osoittautui paremmaksi.

Jagr ja Lundqvist Rangersin parhaat

NY Rangers- Florida 4-0

Vahvasti kauden aloittanut Rangers vauhditti Floridan alamäkeä vakuuttavalla esityksellä. Manhattanilaisten maalivahti Henrik Lundqvist pelasi uransa ensimmäisen nollapelin ja Jaromir Jagr iski kaksi tärkeää ylivoimamaalia.

Rangers siirtyi johtoon ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla Floridan Juraj Kolnikin istuessa jäähyllä. Rangersiin siirryttyään tehonsa löytänyt Marcel Hossa laukoi kohti maalia ja osui Roberto Luongon maskiin. Puolustaja Fedor Tjutin nousi ensimmäisenä paluukiekkoon ja siivosi sen maaliin. Rangers laukoi erässä 17 kertaa kohti Luongoa.

Toisen erän alun vierasjoukkue oli aivan jäässä. Rangersille merkittiin erän 11 ensimmäistä laukausta. Toisen maalin Rangers sai kuitenkin aikaiseksi vasta 5-3-ylivoimalla. Martin Strakan poikkikentän syötöstä Jaromir Jagr tinttasi kiekon Luongon jalkojen välistä maaliin. Vain 42 sekuntia myöhemmin kaksikko oli samoissa puuhissa. Strakan syöttö, Jagrin veto ja tilanne jo 3-0.

Rangers ei kuitenkaan vielä ollut kylläinen. Petr Prucha karkasi 2-1-hyökkäykseen ja päätti sen NHL-uransa ensimmäiseen maaliin. Kotijoukkue teki erässä kolme maalia ja voitti laukaukset 21-4. Kolmannessa erässä Floridan maalia vartioi Jamie McLennan.

- Me saimme Lundqvistin näyttämään hyvältä. Hän on Euroopassa iso nimi, mutta 50 minuutissa lauoimme vain 13 kertaa. Emme todellakaan testanneet häntä, manasi Floridan kapteeni Olli Jokinen.

Floridan Joe Nieuwendyk jätti pelin kesken selkävaivojen takia. Ville Nieminen pelasi pääasiassa tasakentällisin noin 11 minuuttia ja laukoi kerran. Olli Jokinen pelasi Floridan hyökkääjistä toiseksi eniten ja laukoi viidesti. Niklas Hagman laukoi vajaassa 13 minuutissa kerran. Molemmat suomalaiset olivat jäällä Pruchan maalin aikana.

San Jose pakotti Detroitin jatkoajalle

Detroit- San Jose 3-2 ja.

San Jose Sharks karkasi Detroitissa 1-0-johtoon, kun Nils Ekman riisti kiekon Niklas Lidströmiltä ja karkasi Manny Legacen kanssa vastatusten. Harhautuksen jälkeen Ekman laittoi rystyltä kiekon maaliin. Detroit tuli hetken kuluttua tasoihin hirmuisella ylivoimallaan. Mathieu Schneider jätti kiekon Jason Woolleylle, jonka laukauksen paluukiekosta Brendan Shanahan pääsi tuulettamaan tasoitusta.

Detroit ehti mennä erässä vielä johtoonkin. Kotijoukkueen pelatessa ylivoimaa erän viimeisellä minuutilla Jason Williams laukoi kiekon maalin ohi. Laatta kimposi maalin eteen sijoittuneelle Mikael Samuelssonille. Sensaatiomaisen kauden alun saanut Samuelsson niittasi jälleen yhden maalin tililleen.

San Jose tasoitti pelin toisessa erässä ylivoimalla. Kyle McLaren laukoi ja Marco Sturm ohjasi kiekon ohi Legacen. Enempää maaleja ei nähty ennen jatkoaikaa. Jiri Fischer nousi ratkaisijaksi sutaisemalla rystyltä kiekon verkkoon, kun yliaikaa oli pelaamatta minuutin verran.

Red Wings-legenda Steve Yzerman oli nivusvaivaisena sivussa. Kris Draper taas sai kiekon kasvoihinsa ja vietiin sairaalaan tutkimuksiin. Myös Tomas Holmström sai kumia naamaansa, mutta palasi vielä peliin.

- Taistelimme hyvin tasakentällisin. Olimme ehkä jopa vähän parempia. Mutta ylivoima ei toiminut, mietti Sharks-puolustaja Brad Stuart.

CuJo nollasi Calgaryn ylivoiman

Calgary- Phoenix 0-2

Veteraanivahti Curtis Joseph pelasi nollapelin, kun Phoenix yllätti epätasaisesti esiintyvän Calgaryn. Voitto oli Phoenixin ensimmäinen vierasvoitto tällä kaudella ja katkaisi uhkaavan kolmen ottelun tappioputken.

Murtunutta nenäänsä parannellut Mike Ricci palasi kehiin ja pääsi heti tekemään ensimmäisen kojoottimaalinsa ja samalla ottelun voittomaalin. Frederik Sjöströmin laukaus meni Miikka Kiprusoffin maalin ohi ja kiersi laitoja pitkin Riccille, joka ehti laukaista kiekon verkkoon ennen kuin Kiprusoff ehti palata torjunta-asentoon.

Oleg Saprikinilla oli tilaisuus tehdä maali entistä joukkuettaan vastaan kolmannessa erässä, kun hänet kaadettiin läpiajossa ja tilanteesta vihellettiin rangaistuslaukaus. Saprikin kuitenkin veti ohi Kiprusoffin mailakäden puolelta, joten sinetin Phoenixin voitolle iski vasta Boyd Devereaux tyhjiin.

Calgarylla on ollut vaikeuksia erikoistilanteiden kanssa. Tällä kertaa harmia aiheutti ylivoima, joka ei toiminut lukuisista yrityksistä huolimatta. Kiprusoff torjui ottelussa 19 kertaa.