NHL: Pavelski piti Hait hengissä

NHL / Uutinen
Dallas Stars oli vahvasti kiinni jatkopaikassa viimeiseen erään lähdettäessä, mutta kotijoukkue San Jose Sharks tuli väkisin rinnalle ja ohi. Starsin Antti Miettinen oli ottelun epäonnensoturi menettäessään kiekon ensimmäisen jatkoerän alussa Sharksin huippuvireiselle Joe Pavelskille.

Jere Lehtinen ja Stars-kapteeni Brenden Morrow olivat vieneet Dallasin kahden maalin johtoon, kun joukkueet lähtivät kolmanteen erään. Erän seitsemännellä minuutilla Milan Michalek käytti Joe Thorntonin oivan syötön hyväkseen ja kavensi eron yhteen maaliin.

Noin minuutti erän puolivälin jälkeen Jeremy Roenick näytti, että kokemus on rautaa. JR antoi harkitun ja rauhallisen syötön läpi keskialueen Brian Campbellille, josta puolustaja iski tarkalla laukauksella kauden ensimmäisen pudotuspelimaalinsa ja siirsi samalla ratkaisun jatkoeriin.
Roenick esitti ottelussa myös muutaman erittäin väkevän taklauksen.

Ensimmäistä jatkoerää oli pelattu vain reilu minuutti, kun Antti Miettinen kompuroi omalla puolustusalueella ja Joe Pavelski karvasi kiekon itselleen. Pavelski luisteli hyökkäysalueen poikki ja sijoitti tarkalla laukauksella etukulmasta Sharksin vielä ainakin yhteen otteluun lisää. Miettinen yritti vielä heittäytymällä estää maalia, mutta virhe oli jo tapahtunut.

Suomalaislaiturilla on ollut pudotuspeleissä vaikeuksia mahtua kokoonpanoon ja saa nähdä miten käy, jos Stu Barnes paranee seuraavaan otteluun. Miettinen toki toimi syöttäjänä Morrow`n maalissa.

Morrow teki kaksi muutakin maalia, mutta niitä ei hyväksytty tarkastelujen jälkeen. Toisen maaleista Morrow potkaisi ja toisen hän teki kädellään. Kapteeni olikin jälleen kerran Starsin pirtein pelaaja ja mies on esiintynyt pudotuspeleissä edukseen.

- Joka kerta kun häviämme, annamme heille (Sharksille) lisää mahdollisuuksia. Mielestäni me olemme kuitenkin yhä huomattavasti paremmissa asemissa, Morrow kertoi uutistoimisto AP:lle.

Sharksin puolustaja Christian Ehrhoff kaatoi kolmannen erän viimeisellä minuutilla Morrow`n päin Sharks-maalia. Morrow oli ehdottomasti sitä mieltä, että tilanteesta olisi pitänyt viheltää jäähy, mutta tuomarit olivat eri mieltä. Kun ylivoimaa ei siitä Starsille tullut, Pavelski pääsi viimeistelemään kauden viidennen pudotuspelimaalinsa.

Lempinimeä The Little Ball of Love kantava Pavelski on tehnyt eniten maaleja Sharksin pelaajista tämän kauden pudotuspeleissä. Lempinimi tulee siitä, että Pavelskin mitat ovat lähes samat kuin entisellä NHL-pelaajalla Pat Verbeekillä. Molemmat miehet myös tekevät erittäin tärkeitä maaleja. Verbeekillä vain oli hieman ikävämpi pelityyli, josta miehelle syntyi lempinimi The Little Ball of Hate. Saa nähdä kuinka pitkälle Pienen Rakkauspallon ja Sharksin kirivaihde riittää.

Yön NHL-tulokset ja suomalaistilastot

San Jose-Dallas 3-2 ja (Dallas johtaa voitoin 3-2)

Jere Lehtinen DAL: 1+0, -1, 0, 18.57

Niklas Hagman DAL: 0+0, -1, 0, 13.51

Antti Miettinen DAL: 0+1, 0, 0, 14.54

» Lähetä palautetta toimitukselle