NHL: Nolanille ja Smolinskille 1000 NHL-ottelua täyteen

NHL / Uutinen
Kolmen ottelun NHL-kierroksella kaksi konkarihyökkääjää saavutti 1000 NHL-ottelun merkkipaalun. Montrealin Bryan Smolinskille ilta oli voitokas, mutta Owen Nolan poistui juhlaottelustaan tappio niskassaan ja ilman tehopisteitä.

Aloitusvoitot olivat avainasemassa, kun Montreal Canadiens katkaisi Boston Bruinsin neljän ottelun voittoputken selkeällä 6−1-voitolla. Montreal teki tärkeät kaksi ensimmäistä maalia suoraan aloitusvoittojen jälkeen. Ensimmäisessä erässä Chris Higgins laukoi avausmaalin Koivun kauhottua kiekon b-pisteeltä hänelle, ja toisessa erässä Aleksei Kovalev lisäsi kotijoukkueen johtoa Tomas Plekanecin esityöstä.

- Aloitukset maksoivat meille kaksi maalia. Se käänsi pelin momentumin, ja lopun peliajasta taisimme vain polkea taaksepäin, harmitteli Bruins-luotsi Claude Julien neljän ottelun voittoputken katkeamista.

Ottelu oli Canadiens-hyökkääjä Bryan Smolinskille 1000. NHL-runkosarjapeli, ja hän juhlisti sitä yhdellä syöttöpisteellä. Valkovenäläistaituri Mihail Grabovski pääsi tekemään ensimmäisen NHL-maalinsa Smolinskin syötöstä.

Michalek ja Roenick tehokkaina

Smolinski ei ollut maanantain kierroksen ainoa juhlakalu, sillä myös Calgaryn Owen Nolan sai 1000 NHL-ottelua täyteen. Ironisesti Nolanin juhlaottelussa oli vastassa San Jose Sharks, jonka riveissä hyökkääjä on pelannut 568 ottelua.

Pelillisesti ilta ei ollut Nolanille juhlava. Calgaryn voittoputki katkesi selkeän 1−4-tappion myötä. Sharksin avainpelaajat olivat kaksi maalia tehnyt Milan Michalek ja kahdella syötöllä säestänyt Jeremy Roenick.

Carolinassa Vancouver Canucks kärsi kauden ensimmäisen vierastappionsa maalein 1−3. Carolinalla oli takana kaksi perättäistä tappiota, mutta Cam Wardin palattua maalinsuulle kurssi kääntyi taas. Ward on pelannut joukkueensa yhdeksästä ottelusta kuusi ja voittanut niistä viisi.

Yön NHL-tulokset ja suomalaistilastot

Carolina−Vancouver 3−1

Montreal−Boston 6−1

Saku Koivu MTL: 0+2, +1, 2 min, 14.28

Calgary−San Jose 1−4

Miikka Kiprusoff CGY: 15/18 torjuntaa, vaihtoon ajassa 36.22

» Lähetä palautetta toimitukselle