NHL: Niemi torjui San Josen voittoon

Antti Niemi sai kostonsa torstain vastaisena yönä, kun San Jose Sharks onnistui kukistamaan Chicago Blackhawksin viime vuoden konferenssi -finaalin uusinnassa 5-2. Niemi valittiin 30 torjunnallaan ottelun tähdistöön.

San Jose Sharksilla oli vielä viime keväänä suuria vaikeuksia Chicagon peittoamisessa. Sharks pysähtyi kerta toisensa jälkeen Antti Niemen loistaviin pelastuksiin. Tällä kertaa Niemi tilkitsikin San Josen maalin loistavin lopputuloksin, ja suomalainen sai kostonsa vanhaa seuraa vastaan.

– Huomasin lämmitellessäni kavereita toisella puolella ja tuntui, että tästä tulee normaali ottelu. Tunsin itseni aika rauhalliseksi, kertoi Niemi otteluun valmistautumisesta.

Ottelu itsessään sisälsi todella jännittävän kamppailun, tilanteen edetessä tasaisesti viimeiseen erään saakka. Avauserän jälkeen Sharks johti ottelua 1-0, kun Dany Heatley onnistui Marty Turcon ohittamisessa.

Viime kesänä Antti Niemi juhli Stanley Cupia vielä Chicagon maalivahtina.

Toinen erä alkoi Sharksin kannalta lositavasti. Jamal Mayers lisäsi Sharksin johdon jo kahteen, mutta puoli minuuttia myöhemmin Jake Dowell kavensi tilanteen 2-1:een. Välittömästi Dowellin maalin jälkeen Dave Bolland otti kaksiminuuttisen poikittaisesta mailasta, jonka jälkeen Joe Pavelski iski San Josen jälleen kahden maalin karkumatkalle.

Viimeisessä erässä Patrick Sharp toi hallitseville mestareille vielä toivoa, tekemällä jo kauden 13. maalinsa. Lopulta ottelu ratkesi Patrick Marleaun kahteen osumaan. Marleau viimeisteli ylivoimalla ja kolme sekuntia ennen loppua tyhjään maaliin.

– Mielestäni pelasimme ehjimmän ottelumme pitkään aikaan, sanoi Sharksin päävalmentaja Todd McLellan.

Taiston tauottua sankarina juhlittiin Niemeä. Suomalaisen alkukausi on ollut vaikea ja valmentaja McLellan halusi motivoida Niemeä peluuttamalla häntä vanhaa seuraansa vastaan. Saman hän teki myös Antero Niittymäelle Tampa Bay Lightningin vieraillessa Kaliforniassa.

– Ehkäpä kaikki alkaa toimimaan itseluottamuksen kasvaessa. Meillä on ollut hyviä ideoita motivaation kasvattamiseksi ja onneksi se näytti tuottavan tulosta myös Niemen kohdalla, lisäsi McLellan.

Ville Leino loisti Minnesotassa

Suomen Ville Leino näpäytti seurajohtoa spekuloinneissa, etteikö Leino saisi jatkopahvia nykyisessä seurassaan, kun Philadelphia Flyers kukisti Minnesota Wildin selkeästi 1-6. Leinon 1+1 -tehot ja ottelun ykköstähden palkinto olivat juuri sitä herkkua mitä Leino kaipasi.

Daniel Briere kieteytti ottelun jälkeen miksi Flyers on tällä hetkellä niin kovassa vireessä.

– Meillä ei ole Aleksandr Ovetshkinia tai Sidney Crosbya joukkueessamme, mutta meillä on heittää monta kenttää jäälle, jotka pystyvät rakentamaan vaarallisia tekopaikkoja.

Minnesota jatkaa tuskien teillä, valahtaen koko liigassa jo kolmanneksi viimeiseksi. Vain 2.42 maalia ottelua kohden tehnyt joukkue ei onnistunut laukomaan kuin 16 kertaa Philadelphian maalia kohti.