NHL: Moulson hirmuvireessä Atlantassa

Yön NHL-kierroksen ykköstähdeksi nousi New York Islandersin laitahyökkääjä Matt Moulson, joka paukutti Atlanta Thrashersin verkkoon puhtaan hattutempun. Yllättävä läpimurtopelaaja nosti kauden maalimääränsä jo neljääntoista.

New York Islanders on ollut yksi NHL-kauden myönteisistä yllättäjistä. Edelliskauden jumbojoukkue on tiukasti mukana taistossa itäisen konferenssin pudotuspelipaikoista. Yksi joukkueen kantavista voimista on ollut 26-vuotias laitahyökkääjä Matt Moulson. Moulson oli pääosassa, kun Islanders kuritti Atlanta Thrashersiä yön NHL-kierroksella.

Kotijoukkue Thrashers johti ottelua avauserän jälkeen Vjatsheslav Kozlovin maalilla, mutta heti toisen erän alussa alkoi Moulson-show. Ensin laituri käytti hyväkseen Thrashers-puolustuksen nukahduksen ja pääsi pamauttamaan lyöntilaukauksen ohi Ondrej Pavelecin. Erän lopulla Moulson pääsi ylivoimalla puolittaiseen läpiajoon ja ohitti Pavelecin toistamiseen.

Hattutemppu täydentyi päätöserän neljännellätoista minuutilla, kun Moulson ohjasi Mark Streitin laukauksen Thrashers-maalin kattoon. Täysosuma oli hyökkääjälle jo kauden neljästoista.

– Hän ottaa kaiken irti mahdollisuudestaan, kommentoi Islandersin päävalmentaja Scott Gordon.

– Tilaisuuden saaminen on yksi asia, mutta hänen kunniakseen on sanottava, että hän pelaa hyvin illasta toiseen. Hän tekee paljon oikeita asioita ja saa siitä palkinnon.

Kohutulokas John Tavares viimeisteli ottelun loppulukemat 1–4 sekuntia ennen summerin soimista. Syötön osumaan tarjoili Sean Bergenheim. Thrashersin suomalaispuolustajalle Anssi Salmelalle merkittiin aikakirjoihin yksi kaksiminuuttinen, jonka aikana Moulson teki toisen maalinsa.

Kierroksen ainoa suomalainen maalintekijä oli Saku Koivu, joka viimeisteli Anaheim Ducksin ainokaisen tappiollisessa ottelussa Dallas Starsia vastaan. Teemu Selänne merkkautti syöttöpisteen osumaan. Selänne loukkasi kätensä ottelun toisessa erässä, eikä enää palannut jäälle. Ducksin tiedotteen mukaan kädessä on luunmurtuma.

Niklas Hagman metsästi kaksi syöttöpistettä, kun Toronto Maple Leafs kukisti Columbus Blue Jacketsin. Miikka Kiprusoff puolestaan piti Calgary Flamesiä pystyssä Phoenixissä 29 torjunnallaan, mutta Coyotes nousi 2–1-voittoon.