NHL: Montrealille kotivoitto Oilersista

NHL / Uutinen
Albertalaisjoukkueiden kehityskäyrä on menossa eri suuntiin: Oilers hävisi rangaistuslaukauskisassa Montrealille, Calgary Flames otti täydet pisteet Dallasilta.

Aleksei Kovalevin onnistunut rangaistuslaukaus ratkaisi Edmonton Oilersin ja Montreal Canadiensin värikkään ottelun vierailijan voitoksi. Lopullisesti ottelu päättyi hetkeä myöhemmin, kun Canadiens-vahti David Aebischer torjui Jarret Stollin yrityksen.

Ottelun ykköstähdeksi valittiin Montrealin nuori hyökkääjä Guillaume Latendresse. Nuorukainen vei kolmannen erän alussa Montrealin uransa ensimmäisellä NHL-maalilla 2-1 -johtoon.

- Olin varma, että kiekko oli maaliviivalla ja minä vain sysäsin sen sisään, totesi Latendresse maalista, mikä ensiksi merkittiin Saku Koivun nimiin.

- Mutta vaikka maali olisikin ollut Sakun tekemä, niin silti se olisi ollut minun ensimmäinen NHL-pisteeni, Canadiens-kannattajien suosikiksi noussut nuorukainen jatkoi. Maalin lisäksi Latendresse pelasi hyvää puolustuspeliä ja oli kentän ahkerin taklaaja 6 osumalla.

Myös Saku Koivu oli tyytyväinen loukkaantuneen Chris Higginsin tilalle nostettuun rookieen.

- Mielestäni hän pelasi todella hyvin. Hän oli varmaankin hermostunut – ensimmäinen kerta kun saa enemmän jääaikaa – ja selvästikin pystymme lukemaan toistemme peliä paremmin kunhan saamme pelata yhdessä hiukan enemmän. Mutta hän puolusti todella hyvin ja kun pystyy luomaan hiukan tilanteita ja saamaan maalin aikaiseksi, niin se on aina iso plussa, kommentoi kapteeeni Koivu uuden ketjukumppaninsa esitystä.

Peli alkoi kotijoukkueen kannalta lupaavasti, kun Brad Winchester siirsi Öljymiehet johtoon uransa ensimmäisellä runkosarjamaalilla – NHL-uransa ensimmäisen maalin hän teki viime kevään pudotuspeleissä. Craig Rivet tasoitti tilanteeksi 1-1 tappelujen sävyttämässä toisessa erässä.

Kolmannessa erän alkuun siis osui Latendressen tähtihetki, kunnes Petr Sykora tasoitti tilanteeksi 2-2 viitisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Seuraavat maalit tehtiinkin rankkarikisassa, joten Brad Winchester ei päässyt täydentämään Gordie Howe-hattutemppua.

Rangaistuslaukauskisassa Latendressella oli mahdollisuus kruunata iltansa, mutta hän epäonnistui yrityksessään Petr Sykoran, Sergei Samsonovin, Fernando Pisanin ja Jarrett Stollin tavoin. Kovalevin lisäksi onnistujia olivat Saku Koivu ja edmontonilaisista Ales Hemsky.

Kauden varsin hyvin aloittaneena Oilersin peli on takellellut viime aikoina. Tappio oli kolmas putkeen ja viimeisestä kuudesta ottelustaan he ovat hävinneet viisi.

Tiistain NHL-tulokset

Calgary-Dallas 3-1

Antti Miettinen, DAL: 1+0, -3, 18.33

Jussi Jokinen, DAL: 0+1, +-0, 15.26

Jere Lehtinen, DAL: 0+0, -2, 19.24

Niklas Hagman, DAL: 0+0, +-0, 10.25

Marko Kiprusoff, CGY: 26/25 (ottelun kolmostähti)

Colorado – Los Angeles 5-6

Ossi Väänänen, COL: 0+1, +2, 15.50
Antti Laaksonen, COL:0+0, +-0, 11.41

Edmonton – Montreal 2-3 rl

Saku Koivu, MON: 0+1, +1, 20.14

Janne Niinimaa, MON: 0+0, -1, 16.40

Jussi Markkanen, EDM: luukkuvahtina

New Jersey – Carolina 3-2 rl

San Jose – Minnesota 3-1

Mikko Koivu, MIN: 0+0, -1, 2 min, 16.37

Petteri Nummelin, MIN: 0+0, -1, 24.08

Niklas Bäckström, MIN: luukkuvahtina

Vesa Toskala, SJ: luukkuvahtina

» Lähetä palautetta toimitukselle