NHL: Miettinen ampui voittomaalin

Buffalo Sabresin Ryan Miller jatkoi hyviä otteitaan ollen joukkueensa sankari jatkoaikavoitossa Toronto Maple Leafsista. Alkukaudella rämpinyt Minnesota Wild otti vasta ensimmäisen voittonsa varsinaisella peliajalla New York Rangersin kustannuksella. Antti Miettinen ampui voittomaalin ja Mikko Koivu oli syöttäjänä kahdessa Wildin kolmesta osumasta.

Kahdeksan kymmenestä edellisestä ottelustaan hävinneet minnesotalaiset hallitsivat ensimmäistä erää. Ensimmäisenä kiekon Henrik Lundqvistin selän taakse toimitti Petr Sykora, joka joutui seuraamaan edellisottelun viltityksen takia katsomosta.

– Valmistauduin samalla tavalla. Pelasin vähän jääkiekkoa poikani kanssa, ennen kuin astuin kaukaloon. Tein hänelle kaksi tai kolme maalia ja se kantoi myös ottelussa, Sykora vitsaili.

Loistavan poikittaissyötön Sykoran maalin tarjoili Mikko Koivu. Kautensa hyvin aloittanut mutta viime otteluissa rämpinyt Rangers tuli tasoihin toisen erän kuudennella minuutilla. Wildin hyökkäykseen lähtö epäonnistui ja Wade Redden sai kiekon kuin ilmaiseksi. Puolustaja laukoi ja Dane Byers siirsi irtokiekon ohi Niklas Bäckströmin.

Wild siirtyi 2-1 -johtoon reilu kaksi minuuttia myöhemmin. Martin Havlat syötti taitavasti rystyltä maalin eteen, josta Eric Belanger pääsi Rangersin kannalta aivan liian vapaasti tuikkaamaan kotijoukkueen johtomaalin. Noin minuutti ennen toista erätaukoa Koivu ja Miettinen nousivat kahdestaan hyökkäykseen. Koivu tarjoili ja Miettinen ampui tarkasti ohi Lundqvistin. Marc Staalin kavennus päätöserässä oli laiha lohtu Rangersille.

Jacques Lemairen opit tälle kaudelle Todd Richardsin valmennusmetodeihin vaihtanut Wild on ollut tuuliajolla erityisesti vieraskaukalossa, jossa tilille on kertynyt kahdeksan tappiota yhtä monesta kamppailusta. Kotona oli kulkenut tähänkin asti ja viime yön voitto olikin yhteensä neljäs viidessä kotona pelatussa ottelussa.

Miller kesti Maple Leafsin tulituksen

Buffalo Sabres on aloittanut erinomaisesti kautensa ja tilillä on kahdeksan voittoa kymmenestä ottelusta. Yksi suuri syy sille on maalivahti Ryan Miller, joka antoi Sabresille mahdollisuuden voittaa vierasjoukkue Maple Leafsin hallitessa kenttätapahtumia.

Jatkoajalle kotijoukkue tosin joutui Mikhail Grabovskin onnistuttua tasoittamaan 38 sekuntia ennen päätössummeria. Hetkeä aiemmin Matt Stajan oli ottanut torontolaisille hyökkäyspään jäähyn, mutta se ei estänyt Grabovskia ohjaamasta Tomas Kaberlen laukausta verkkoon.

Torontolaisten epäonneksi Stajanin rangaistus jatkui tietysti jatkoajalle asti, eikä Sabres jättänyt tilaisuutta käyttämättä. Jo yhden maalin viimeistellyt Tim Connolly nousi buffalolaisten toiseksi sankariksi laukomalla maskin takaa kiekon ohi Jonas Gustavssonin.

Useassa muussakin yön kierroksen kamppailussa ratkaisua haettiin pidemmän kaavan kautta. Columbuksessa Pittsburgh Penguins nousi kahden maalin takaa tasoihin viimeisen kolmen minuutin aikana. Rangaistuslaukauskisan ratkaisijana kunnostautui maalilla tällä kertaa torjuneen Brent Johnsonin lisäksi kukas muukaan kuin Sidney Crosby. Penguins jatkoi näin vahvoja vierasesityksiään: joukkue on voittanut kaikki kuusi vieraspeliään tällä kaudella.

New York Islanders päätti puolestaan Washington Capitalsin kuuden ottelun voittoputken. Islandersin kolmanneen voiton ratkaisi jatkoajalla Mark Streit. Panthersin Steven Reinprecht siirsi hattutempullaan floridalaiset jo 3-0 johtoon avauserässä, mutta Dallas Stars nousi vielä tasoihin. Rangaistuslaukauksissa pantterit ottivat kuitenkin voiton Rostislav Oleszin maalilla.