NHL: Maalivahdit pääosissa Ottawassa

NHL / Uutinen
Ottawa Senatorsin Ray Emery vei voiton Martin Brodeurista maalivahtien kaksintaistelussa. San Jose Sharksin kotivoiton avain oli päävalmentaja Ron Wilsonin ketjulotto.

New Jersey Devilsin ja Ottawa Senatorsin välisen pudotuspelisarjan kolmas osaottelu oli maalivahtien näytöstä. Pidemmän korren vei Ottawan Ray Emery, joka piti maalinsa puhtaana loppuun asti. Martin Brodeur sen sijaan joutui antautumaan kerran.

Kolmannen erän viidennellä minuutilla Senators-puolustaja Tom Preissing ampui pienestä kulmasta ja yllätti Brodeurin. Devils-vahti oli tyytymätön tuomarien toimintaan tilanteessa.

- Minuun osuttiin. On valitettavaa, ettei tuomari viheltänyt. Hän ei tainnut pitää sitä tarpeeksi kovana kontaktina, mutta minun keskittymistäni se häiritsi, Brodeur sauhusi.

Devils-hyökkääjä Mike Fisher myönsi kontaktin tapahtuneen.

- Osuin Brodeuriin. Preissingin laukaus oli kuitenkin upea, enkä tehnyt sitä tahallani, vähätteli Fisher.

Jason Spezza viimeisteli ottelun loppulukemat 2-0 tyhjään maaliin. Brodeur torjui ottelussa 32 kertaa ja Emery 25.

- Se oli pudotuspelikiekkoa ja maalivahtipeliä parhaimmillaan. Aikamoisen esityksen nuo kaksi laittoivat pystyyn. Hattu pois päästä molemmille, kehui Devilsin Scott Gomez.

- Mitäpä Emerystä voisi sanoa. Yritimme kaikkea mahdollista, mutta hän pelasi upeasti. Marty taas piti meidän pelissä mukana. He olisivat voineet helposti tehdä pari maalia enemmänkin.

Voitollaan Senators nousi 2-1-johtoon ottelusarjassa. Sarja jatkuu Ottawassa keskiviikkona.

Wilsonin ketjulotto kannatti

San Jose Sharksin päävalmentaja Ron Wilson sotki ketjujaan jatkuvasti maanantain kolmannessa osaottelussa Detroit Red Wingsiä vastaan. Ketjulotto tuotti halutun tuloksen.

Joukkueen ensimmäisen maalin aikana jäällä oli hyökkäystrio Ryane Clowe - Joe Thornton - Mike Grier. Ottelun voittomaalia taas olivat väsäämässä Clowe, Marcel Goc ja Jonathan Cheechoo. Kumpikin kolmikko syntyi pelin tuoksinassa.

- Olemme pelanneet kauden aikana niin monilla eri yhdistelmillä, että kuka tahansa pystyy pelaamaan kenen tahansa kanssa, pohti Clowe, joka keräsi tehopisteet 1+1.

Cheechoolle voittomaali oli makea, sillä Sharksin tähtilaituri oli tehnyt pudotuspeleissä vasta yhden maalin ennen maanantaita. Cheechoo muisteli, että runkosarjassakin hän pelasi Clowen ja Gocin kanssa - yhden vaihdon.

- Otin jäähyn, ja se loppui siihen.

Nicklas Lidström vei vierasjoukkueen johtoon ottelun avauserässä. Clowe tasoitti puntit toisessa erässä pudotuspelien neljännellä osumallaan. Runkosarjassa isokokoinen laituri teki 58 ottelussa 16 täysosumaa.

Sharks johtaa nyt ottelusarjaa voitoin 2-1. Joukkueet kohtaavat neljännen kerran keskiviikkona.

Kierroksen tulokset ja suomalaiset

Ottawa - New Jersey 2-0 (0-0, 0-0, 2-0)

Otteluvoitot 2-1

San Jose - Detroit 2-1 (0-1, 1-0, 1-0)

Otteluvoitot 2-1

Valtteri Filppula, DET: 0+0, 11.25 min.

Vesa Toskala, SJ: luukkuvahtina

» Lähetä palautetta toimitukselle