NHL-kierroksella nähtiin jälleen runsasmaalisia voittoja.
jäädytyksiä

Canadiens kunnioittaa legendojaan
[lue lisää]

Montreal-Toronto 2-3

Kesän hankinnat olivat pääosissa, kun Toronto Maple Leafs kävi Montrealissa nappaamassa pisteet Canadiensilta. Kotiyleisön hampaissa alusta asti ollut Eric Lindros onnistui maalinteossa kahdesti, toinen vapailta markkinoilta ongittu huippusentteri Jason Allison kerran.

Canadiensin venäläislaituri Aleksei Kovalev aloitti maalinteon ensimmäisessä erässä, kun Maple Leafs -maalivahti Ed Belfour seikkaili maalinsa takana. Allison tasoitti pelin 15 minuutin pelin jälkeen iskemällä paluukiekon maalin edestä ohi Jose Theodoren.

Lindrosin ensimmäinen maali vei Maple Leafsin johtoon toisessa erässä. Terävä laukaus hanskakäden yläkulmaan yllätti Theodoren. Canadiens taisteli vielä tasoihin kolmannessa erässä Tomas Plekanecin maalilla, mutta Lindros hiljensi kotiyleisön iskemällä illan toisen täysosumansa ajassa 52.16.

Aki Berg pelasi Toronton puolustajista neljänneksi eniten, yhteensä yli 18 minuuttia. Lisäksi hän oli jäällä Lindrosin jälkimmäisen maalin aikana. Saku Koivu taas urakoi yli 22 minuutin verran. Canadiens-kapteeni laukoi kerran ja voitti yli puolet aloituksistaan.

Senators jatkaa tappioitta

Ottawa-Boston 5-1

Ottawa Senators otti jo kauden viidennen voittonsa, kun se kaatoi Boston Bruinsin kotonaan. Voitto oli Senators-maalivahti Dominik Hasekille uran 300:s.

Senators takoi ottelun alkupuolella maaleja tasaiseen tahtiin ja siirtyi ajassa 32.59 jo 4-0 johtoon. Maalintekijöinä kunnostautuivat Chris Neil, Antoine Vermette, Brandon Bochenski ja Anton Voltshenkov. Bochenskille maali oli NHL-uran ensimmäinen.

4-0-tilanteessa Bruins-valmentaja Mike Sullivan yritti herätellä joukkojaan vaihtamalla Hannu Toivosen Andrew Raycroftin tilalle maaliin, mutta piristyminen jäi vähäiseksi. Brian Smolinski vei Ottawan jo 5-0-johtoon kolmannen erän aluksi, ja Pat Leahyn kavennusmaali oli Bruinsille laiha lohtu.

Toivonen pääsi kuitenkin loistamaan, kun Ottawa pelasi viidellä kolmea vastaan. Kolmannessa erässä nuori suomalaisvahti merkkautti 14 torjuntaa, yhteensä koko ottelussa 17.

Thrashersin piina jatkuu

NY Rangers-Atlanta 5-1

Edellisessä ottelussaan Torontolta tukkapöllyä saanut Atlanta Thrashers jatkoi heikkoja otteitaan New York Rangersin vieraana. Martin Rucinsky aloitti maalinteon avauserässä, ja Jed Ortmeyer, Steve Rucchin sekä Michael Nylander lisäsivät kotijoukkueen etumatkan neljään maaliin toisessa erässä.

Rangersin maalissa loistavasti torjunut ruotsalaistulokas Henrik Lundqvist sai kotiyleisön suosionosoitukset, kun Ilja Kovaltshuk pilasi hänen nollapelinsä kolmannen erän puolivälissä. Ville Nieminen sinetöi Rangersin 5-1-voiton kauden toisella maalillaan.

Thrashersin maalinsuuta vartioi jo toisessa ottelussa peräkkäin NHL-debytantti. Adam Berkhoel selvisi urakastaan selvästi Micheal Garnettia paremmin, mutta Atlantassa odotetaan silti kuumeisesti Kari Lehtosen ja Mike Dunhamin toipumista.

Flyers dominoi TV-ottelua

Philadelphia-NY Islanders 5-1

Philadelphia Flyers ratkaisi kotiottelunsa New York Islandersia vastaan jo ensimmäisessä erässä. Michal Handzus osui kahdesti, Patrick Sharp ja Kim Johnsson kumpikin kertaalleen. Mike Yorkin 1-1-maali jäi Islesin ainoaksi.

Toisessa erässä Simon Gagne teki jo kauden seitsemännen maalinsa ja viimeisteli loppulukemiksi 5-1 Flyersille. Gagnen maali syntyi viidellä kolmea vastaan. Flyers sai muutenkin harjoitella ylivoimaa runsaasti, sillä Islanders jäähyili runsaasti. Toisen erän lopussa ja kolmannen alussa Isles-pelaajat ottivat peräti neljä kaksiminuuttista kahden minuutin sisään.

Janne Niinimaa sai vastuuta Islanders-puolustuksessa vajaan 22 minuutin verran. Niinimaa kiitti keräämällä kuusi jäähyminuuttia. Petteri Nokelainen sai alivoima-jääaikaa vajaat 3 minuuttia ja pelasi yhteensä yli 11 minuuttia. Lisäksi Nokelainen voitti neljä kuudesta aloituksestaan. Joni Pitkänen oli jäällä molempien Flyersin ylivoimamaalien aikana, mutta jäi tehopisteittä. Jääaikaa Pitkäselle kertyi yli 20 minuuttia.

Hurrikaani iski New Jerseyyn

New Jersey-Carolina 1-6

Carolina Hurricanes oli tyly vieras New Jerseyssä. Radim Vrbata vei Carolinan johtoon ensimmäisessä erässä, ja Eric Cole sekä Matt Cullen iskivät erän loppupuolella numerot jo 0-3:een. Maalien välillä pelikello ehti hiipiä eteenpäin vain 17 sekuntia.

Jay Panfolfo kavensi toisen erän alkajaisiksi, mutta Rod Brind'amour ja Josef Vasicek näyttivät erän loppupuolella kaapin paikan. Devils-vahti Martin Brodeur vaihdettiin maaliltaan ensi kertaa sitten maaliskuun 2003, kun hän päätti luovuttaa paikkansa Scott Clemmensenille kahden erän jälkeen.

Kolmannessa erässä Brind'amour osui vielä kertaalleen. Devils oli edellisen kerran päästänyt kotonaan kuusi maalia marraskuussa 2002.

Penguins edelleen ilman voittoa

Pittsburgh-Tampa Bay 1-3

Pittsburgh Penguinsin nimilista voi näyttää selvästi paremmalta kuin edellisellä NHL-kaudella, mutta tulokset ovat olleet pingviiniparvelle pettymyksiä. Hallitseva Stanley Cup -voittaja Tampa Bay Lightning kävi kasvattamassa Penguinsin voitottoman putken jo kuuteen otteluun. Kausi on alkanut Pittsburghissä yhtä huonosti viimeksi kaudella 1969-70.

Vaclav Prospal vei Lightningin johtoon ensimmäisessä erässä, ja Ruslan Fedotenko lisäsi vierasjohdon kahteen maalin toisen erän alussa. Molemmat maalit syöttänyt Vincent Lecavalier tekaisi vielä erän päätteeksi 0-3-maalin.

Zigmund Palffyn kavennusmaali kolmannen erän alussa jäi Penguinsin ainoaksi. Syöttöpisteen Palffyn maaliin kuitannut kohutulokas Sidney Crosby vaikeutti osaltaan joukkueensa takaa-ajoa, kun hän otti toisessa erässä huitomisjäähynsä päälle toisen kakkosen suunsoitosta.

Detroit vei vähämaalisen kamppailun

Phoenix-Detroit 0-2

Manny Legace pelasi nollapelin Detroitin kaataessa Phoenixin luvuin 2-0. Ottelun voittomaali syntyi ylivoimalla ottelun toisessa erässä, kun Henrik Zetterberg onnistui ohittamaan Phoenixin maalivahdin Curtis Josephin. Päätöserässä Pavel Datsjuk oli ainoa maalinteossa onnistunut pelaaja.

Phoenixin Denis Gauthier jätti kentän toisesessa erässä käsivamman vuoksi. Detroit on hävinnyt kuudesta ensimmäisestä ottelustaan vain yhden. Phoenixi on pelannut saman määrän otteluita, mutta kasassa on kolme pistettä.

Kiprusoffille nollapeli Edmontonia vastaan

Calgary-Edmonton 3-0

Miikka Kiprusoff torjui 33 kertaa päästämättä yhtään kiekkoa taakseen Calgaryn voittaessa Edmontonin maalein 3-0. Calgary nousi jo ensimmäisessä erässä 2-0-johtoon Daymond Langkow'n ja Jarome Iginlan maaleilla. Ottelun viimeisen maalin viimeisteli Rhett Warrener kolmannen erän lopulla.

Calgaryn tulokaspakki Dion Phaneuf saalisti ottelussa syöttöpisteen ja pelasi eniten joukkueesta. Edmontonin Jani Rita pääsi pelaamaan vajaat kahdeksan minuuttia ja sai aikaiseksi yhden laukauksen kohti Kiprusoffia.

Jokinen ratkaisi voiton Pantherseille

Florida-Buffalo 3-2

Olli Jokinen oli suuressa roolissa Floridan kaataessa kotonaan Buffalon. Kolmatta erää oli jäljellä vain reilu minuutti, kun Jokinen onnistui siirtämään ylivoimalla kotijoukkueen 3-2 –johtoon Jochen Hechtin istuessa koukkaamisjäähyä.

Muita Floridan hahmoja oli kolme syöttöpistettä napannut Mike Van Ryn sekä maalilla 32 laukausta torjunut Roberto Luongo.

Buffalon maalilla muuten hyvin pelannut Ryan Miller joutui ottamaan Jokisen maalin omaan piikkiinsä. Buffalon onnistujiin Millerin lisäksi kuului Daniel Briere kahdella maalillaan.

Niklas Hagmanille ilta toi tehotilastoon merkinnän –2. Buffalon paidassa Toni Lydman jäi tehotilastossa pakkasella yhden, kun taas Teppo Numminen päätyi nollaan.

Nashville jatkaa voittokulkuaan

St. Louis-Nashville 1-4

Predators nappasi jo viidennen voittonsa putkeen kukistamalla St- Louisin vieraissa. Predators voitto St. Louisin viimeksi vieraissa 4.1.2005, joten siihen nähden tämä oli heille harvinaista herkkua.

Ottelun ratkaisu nähtiin toisessa erässä, kun Nashville teki 23 sekunnissa kaksi maalia. Ensin David Legwand onnistui Paul Kariyan esityöstä laittamaan kiekon oikealta b-pisteeltä Patrick Lalimen ohitse. Vain hetkeä myöhemmin Scott Hartnell teki saman tempun lyöntilaukauksella siirtäen vierasjoukkueen 1-3 johtoon.

Tomas Vokoun oli vakuuttava Nashvillen maalissa torjuen yhteensä 28 vetoa.

Marleau ratkaisi ylivoimalla

San Jose-Chicago 4-3

Craig Anderson huippupeli ja 40 torjuntaa eivät auttaneet, kun San Jose piti pisteet kotonaan. Patrick Marleau teki kotijoukkueen kolmannen ja neljännen maalin ottelun toisessä erässä ylivoimalla siirtäen Sharksit tavoittamattomaan johtoon.

Kotijoukkueen maalilla Evgeni Nabokov torjui 28 laukausta. Lisäksi Marco Sturm nappasi maalin ja syötön sekä Brad Stuart sai kaksi syöttöpistettä.

Viimeisessä erässä Chicago jäi pahasti San Josen jyrän alle. Joukkue onnistui saamaan vain kuusi laukausta aikaiseksi. Vierasjoukkueen onnistujiin voidaan lukea Matt Ellison, joka teki ensimmäisen NHL-maalinsa. Tuomo Ruutu sai jääaikaa reilut 15 minuuttia, mutta tehotilastoissa mies jäi yhden pykälän pakkaselle.