NHL: lännessä kärkitaistojen ilta

Läntisessä konferenssissa käytiin keskiviikkona kärkipään joukkueiden jäsentenvälisiä koitoksia.

Koko NHL:n tehokkain joukkue Nashville Predators vankisti keskiviikkona asemiaan läntisen konferenssin kärjessä. Omalla sarallaan divisioonansa johtopaikkaa kärkkyvä San Jose sai tylyn 5-0-selkäsaunan.

Loukkaantumistensa jälkeen huippuvireisenä jäille palannut Tomas Vokoun torjui kaikki 22 Sharksin häntä kohti laukomaa kiekkoa ja pelasi kauden neljännen nollapelinsä. Yhteensä Predators-vahdit Vokoun ja Chris Mason ovat torjuneet jo 10 nollapeliä kuluvalla kaudella.

- Tällä kertaa pelasimme alusta loppuun niin kuin meidän pitää, vertasi Vokoun joukkueensa vahvaa esitystä viime aikojen otteisiin.

Vesa Toskalan iltapuhde Sharksin maalilla oli synkempi. Kotijoukkue kymmenessä minuutissa kaksi maalia suomalaisen selän taakse ja Toskala sai siirtyä luukkuvahdiksi eli varamaalivahdiksi, joka symbolisesti vartioi vaihtoaition luukkua.

Tosiasiassa Toskalakin joutui monen NHL-luukkuvahdin tavoin istumaan omalla jakkarallaan vaihtoaition ulkopuolella.

Paljonkaan valoisammin ei sujunut toisen Sharks-torjujan Jevgeni Nabokovin ilta. Hän piti maalinsa puhtaan puolitoista erää, mutta päätöserässä San Josen haaveet loppukiristä kariutuivat isäntien kolmeen lisäosumaan.

Predatorsin tehomies oli leuanmurtumasta toipunut puolustaja Shea Weber, joka teki paluuottelussaan kaksi osumaa. Ottelun viimeisen maalin tehnyt entinen NHL:n ykkösvaraus David Legwand saavutti ensimmäistä kertaa urallaan 20 maalin rajan ja sivusi samalla omaa piste-ennätystään (48).

Red Wingsin loppukiri tehosi

Maanantaina nöyryyttävästi Philadelphialle hävinnyt Detroit oli kerännyt kunniansa rippeet ja vältti toisen peräkkäisen tappion kaatamalla Dallasin vierasjäällä 3-1.

Stars oli pitkään voitossa kiinni Mike Ribeiron toisen erän osumalla. Ottelun lopussa iski kuitenkin ruotsalainen puhuri ja Red Wings liihotti voittoon. Pavel Datsjuk tasoitti ottelun päätöserän puolivälissä Henrik Zetterbergin syötöstä. Neljä minuuttia myöhemmin Zetterberg iski itse voittomaalin ja loppuhetkillä hän ennätti vielä syöttämään Mathieu Schneiderin tyhjään maaliin tekemän osuman.

- Olemme tehneet tämän muutaman kerran tänä vuonna. Kun on tappiolla 1-0, on vain yhden laukauksen päässä. Emme ottaneet turhia riskejä, vaan pysyimme pelisuunnitelmassamme, pohti 17 laukausta torjunut Detroitin Chris Osgood.

Voitollaan Detroit pysyi tiiviisti divisioona- ja konferenssijohtaja Nashvillen perässä. Joukkueilla on eroa vain pisteen verran. Dallas taas olisi kaivannut voittoa saavuttaakseen omaa divisioonaansa johtavan Anaheimin, jonka etumatka säilyi neljässä pisteessä.

Canadiensille viides peräkkäinen tappio, Huet sairastuvalle

Montrealin synkkä kevätkausi sai uusia ulottuvuuksia, kun joukkue hävisi viiden perättäisen ottelunsa New Jerseylle lukemin 5-2. Kurjuuden maksimoimiseksi Canadiensin ykköstorjuja Cristobal Huet talutettiin kentältä jalkavamman kera ottelun toisessa erässä.

Montreal johti avauserän jälkeen Sheldon Sourayn kauden 19. maalin turvin, mutta joukkue sortui toisessa erässä jäähyilyyn. Canadiens otti viisi kaksiminuuttista ja Devils pöllytti kolmesti verkkoa niiden aikana. Ylivoimaosumista kaksi merkittiin kotimaan jäiltä tutun Brian Rafalskin nimiin.

Päävalmentaja Guy Carbonneau totesi joukkueensa vain kasaavan ongelmiaan toistamalla samoja virheitä ottelusta toiseen. Suorapuheinen Souray peräänkuulutti myös uutta ilmettä joukkueelta.

- Jos odotamme tänne jotain pelastajaa (pelaajakaupasta), olemme väärillä jäljillä. Jokaisen kopissa olevan miehen pitää nyt jaksaa antaa itsestään vähän enemmän, kunnes saamme homman kääntymään.

Devils nousi voitollaan neljän pisteen päähän itäistä konferenssia johtavasta Buffalo Sabresista. Kotijoukkuekin sai tosin huonoja uutisia, sillä tehohyökkääjä Brian Gionta jätti leikin kesken nivusvamman vuoksi.