NHL-konkarit vaihtokaupassa: Phaneuf Kingsiin, Gaborik Senatorsiin

NHL / Uutinen
Aiemmin vain kanadalaisseuroja edustanut Phaneuf siirtyy Los Angelesiin.
Kuva © Getty Images

Hieman pudotuspeliviivan alapuolella oleva Los Angeles Kings hankki joukkueeseen puolustaja Dion Phaneufin ja hyökkääjä Nate Thompsonin. Kanadan pääkaupunkiin matkaavat hyökkääjät Marian Gaborik ja Nick Shore. Senators pidättää 25% Phaneufin palkasta palkkakattoa ajatellen.

Phaneuf ei pelannut ottelun jälkimmäisellä puoliskolla, kun Senators kohtasi Pittsburgh Penguinsin. Los Angeles Kingsillä on ottelu Pittsburghissa torstaina, joten Phaneuf pysyy kaupungissa muun joukkueen matkatessa eteenpäin. Thompson on tällä hetkellä loukkaantuneena.

32-vuotias Phaneuf ylittänee tuhannen NHL-ottelun rajan ensi kaudella. Hän on aikaisemmin edustanut myös Calgary Flamesia ja Toronto Maple Leafsia. Hänet valittiin NHL:n tähdistökentälliseen vuonna 2008. Thompsonilla on takanaan 593 NHL-ottelua Boston Bruinsissa, Tampa Bay Lightningissa, Anaheim Ducksissa ja Ottawa Senatorsissa.

Gaborik sai tällä kaudella tuhat NHL-ottelua täyteen. Kingsin lisäksi hän on esiintynyt NHL-jäillä Minnesota Wildin, New York Rangersin ja Columbus Blue Jacketsin paidassa. Tehopisteitä on kertynyt 808, ja maaleja parhaimmillaan 42 yhden kauden aikana. Kaudella 2014-15 debytoinut Shore vaihtaa seuraa ensimmäistä kertaa NHL-urallaan. Kingsissä hän ehti pelata 220 ottelua.

» Lähetä palautetta toimitukselle