NHL-konkari Sandy Moger Ässä-hyökkäykseen

LIIGA / Uutinen
Porin Ässät vahvisti hyökkäystään isokokoisella (190cm / 100kg) Sandy Mogerilla. Vuonna 1989 NHL:ään varatun (9. kierros, 176. varaus) kanadalaisen sopimus on yksivuotinen.

Moger, 32 vuotta, on pelannut Bostonissa ja Los Angelesissa yhteensä 236 NHL-ottelua. Niissä on syntynyt 41 maalia ja 38 syöttöpistettä. Jäähyminuutteja Mogerin tilastoista löytyy 212. NHL:ssä hän onkin luonut mittavimman uran alkavan kauden SM-liigapelureista. Kaksi viimeisintä kauttaan Moger on pelannut nyt jo lopetetussa IHL-liigassa Houston Aeros -joukkueessa.

Alunperin Ässien hyökkäksessä piti pelata slovakki Martin Kulha, mutta hänen siirtonsa peruuntui. Kulha jätti saapumatta Suomeen henkilökohtaisiin syihin vedoten. Miehen ura jatkuu Slovakian pääsarjassa Slovan Bratislavan riveissä.

Kanadalaisen saapumisen myötä Ässien hyökkäyskalusto saa myös aavistuksen fyysisyyttä, vaikka Mogeria ei todellisena raskassarjalaisena voida pitää. Hänen vahvuuksiaan ovat kova asenne ja tinkimätön joukkuepelaaminen niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaankin. Moger ei ole erityisen nopea, eikä taitavakaaan, ja yksi yhtä -vastaan tilanteissa mies turvautuukin useimmiten voimaan ja suoraviivaisuuteen. Tämä Ässien uusi laitajyrä onkin varsin hanakka laukomaan. Oikeassa laidassa viihtyvä ja oikealta puolelta ampuva Moger taitaa myös pistetehtailun. Tästä osoituksena viime kauden saldo IHL:ssä, 18+24=42 yhteensä 63 ottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle