NHL: Kiprusoffille nollapeli, Koivulle kolme syöttöpistettä

Kahdeksan ottelun NHL-kierroksella nähtiin ainoastaan yksi nollapeli. Tästä vastasi Calgaryn Miikka Kiprusoff, joka piti Minnesotan maaleitta. Suomalaishyökkääjät kunnostautuivat syöttöpisteiden keräämisessä.

Detroit-Chicago 4-1

Detroit karkasi Chicagoa vastaan kolmen maalin johtoon ennen Chicagon onnistumista toisen erän lopulla. Maalintekijöinä Detroitilla olivat Kirk Maltby, Brett Lebda ja Brendan Shanahan. Chicagon kavennuksesta vastasi Adrian Aucoin.

Kolmannessa erässä ainoa onnistuja oli ylivoimamaalin tehnyt Detroitin Jason Williams. Näin voitto Detroitille maalein 4-1.

Robert Lang saalisti ottelussa uransa 300:nnen syötön.

Islanders voittoon jatkoajalla

NY Islanders-Boston 4-3 ja

NY Islandersin Shawn Bates oli joukkueensa sankari ratkaistuaan voiton Islesille 29 sekuntia ennen jatkoajan loppua. Bostonin Joe Thornton teki jatkoaikaan oikeuttavan osuman vain 1.01 ennen ottelun kolmannen erän päättymistä.

Ottelussa vihellettiin yhdeksän kaksiminuuttista, mutta ottelun kaikki seitsemän maalia tehtiin tasakentällisin. Janne Niinimaa teki Islandersin toisen maalin ja sai tililleen lisäksi syöttöpisteen. Bostonin maalilla pelannut Hannu Toivonen torjui 19 laukausta.

Pittsburghille kauden toinen voitto

New Jersey-Pittsburgh 3-4 ja

Puolustaja Sergei Gontsharin jatkoaikamaali toi Pittsburghille kauden ensimmäisen jatkoaikavoiton kuudennesta jatkoajalle venyneestä pelistä. New Jersey nousi ottelussa viimeisen kymmenminuuttisen aikana kahden maalin takaa tasoihin.

Pittsburghin Lasse Pirjetä teki joukkueensa toisen maalin, jolla Pittsburgh siirtyi ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon. New Jerseyn maalilla loukkaantunutta Martin Brodeuria tuurasi Scott Clemmensen.

Kovaltshukille neljä tehopistettä Atlantan voittaessa

Tampa Bay-Atlanta 4-6

Tampa Bayn ja Atlantan peli sujui kaksi ensimmäistä erää vuorotahtiin: Tampa Bay meni johtoon ja Atlanta tasoitti. Ensimmäisen kerran Atlanta siirtyi edelle kolmannen erän alkuhetkillä ajassa 43.03, kun Marian Hossa teki joukkueensa neljännen maalin.

Vajaat kymmenen minuuttia myöhemmin Jaroslav Modry lisäsi Atlantan johdon jo kahteen maaliin. Vaclav Prospalin tasoitus jäi Lightningin ainoaksi osumaksi kolmannessa erässä, joten voitto matkasi Atlantaan. Ilja Kovaltshuk kaunisteli lukemia vielä tyhjään maaliin tehdyllä osumalla. Ennen osumaansa Kovaltshuk ehti antaa kolme maaliin johtanutta syöttöä.

Suomalaissentterit tehokkaita Montrealin ja Floridan kohtaamisessa

Montreal-Florida 5-4 ja

Montrealin Saku Koivu keräsi kolme ja Floridan Olli Jokinen kaksi syöttöpistettä, kun Montreal otti jatkoaikavoiton Floridasta. Montreal tasoitti ottelun ainoastaan yhdeksän sekuntia ennen peliajan päättymistä Steve Beginin ylivoimaosumalla. Jatkoajalla ottelun ratkaisi samoin ylivoimalla Michael Ryder. Koivu nappasi syöttöpisteet niin tasoitus- kuin voittomaaliinkiin.

Yhdeksän maalin illassa ainoastaan Floridan Stephen Weiss osui kahdesti. Weiss teki molemmat maalinsa kolmannessa erässä ja nosti onnistumisillaan Floridan maalin takaa-ajoasemasta maalin johtoon.

Ainoa tehoitta jäänyt suomalainen oli Niklas Hagman, joka pääsi pelaamaan 15 minuutin ajan Floridan hyökkäyksessä.

Oilers selvästi Columbusta vahvempi

Edmonton-Columbus 5-1

Edmonton ratkaisi ottelun Columbusta vastaan lopullisesti kahdella pikaosumalla kolmannen erän viidennellä minuutilla. Toisesta erästä Oilers lähti kahden maalin johdolla, joten Raffi Torresin ja Ales Hemskyn osumat toivat joukkueelle jo neljän maalin etumatkan.

Edmontonin maalilla Jussi Markkanen torjui 23 kertaa. Ales Hemsky teki kolmannen erän maalinsa lisäksi myös ottelun voittomaaliksi jääneen osuman toisen erän alussa. Edmontonin Georges Laraque teki ottelussa uransa sadannen NHL-pisteen.

Minnesota voimaton Kiprusoffia vastaan

Calgary-Minnesota 3-0

Calgaryn Miikka Kiprusoff ei ollut yllätettävissä ottelussa Minnesotaa vastaan. Kiprusoff tarvitsi nollapeliin 23 torjuntaa.

Calgaryn maalintekijöinä kunnostautuivat Dion Phaneuf sekä kahdesti osunut Jarome Iginla. Iginlan jälkimmäinen osuma syntyi tyhjään maaliin. Tulokaspuolustaja Phaneuf sai ensimmäiseen Iginlan osumaan syöttöpisteen.

Tappeluiden ystäville ottelu tarjosi kolme koitosta. Toisessa erässä mittelivät Jason Wiemer (CGY) ja Scott Ferguson (MIN) sekä Steve Montador (CGY) ja Kyle Wanvig (MIN). Kolmannessa erässä Calgaryn Tony Amonte haastoi Nick Schultzin sen jälkeen, kun Schultz oli taklannut Amontea kyynärpäällä.

Anaheim voitti, Selänteelle kaksi syöttöpistettä

Anaheim-Nashville 4-1

Yanic Perreault siirsi Nashvillen johtoon Anaheimia vastaan ajassa 3.59, mutta tämän jälkeen Nashvillen ruuti oli märkää. Anaheim onnistui tulemaan toisessa erässä rinnalle ja ohi. Toisen erän maaleista kaksi syntyi ylivoimalla ja Teemu Selänteelle merkittiin syöttöpiste molempiin.

Kolmannen erän ainoan maalin iski Anaheimin Chris Kunitz ajassa 57.02. Maalivahtiosastolla Anaheimin Jean-Sebastien Giguere torjui 33 laukauksesta 32. Kaksi laukausta enemmän torjuttavakseen saanut Nashvillen Tomas Vokoun venyi kiekon tielle 31 kertaa.