NHL: Kiprusoff tyrmättiin, mutta Flames voitti

Calgary Flamesin ensimmäinen kotiottelu tämän kevään pudotuspeleissä ei alkanut onnellisten tähtien alla. Miikka Kiprusoff joutui nöyrtymään kolme kertaa ja hänet vaihdettiin Curtis Josephiin jo ajassa 3.33. Flames nousi kuitenkin vielä 4-3-voittoon San Jose Sharksista. Voittomaalin tykitti Owen Nolan, kun peliä oli jäljellä vajaat neljä minuuttia.

Ryane Clowen, Patrick Marleaun ja Douglas Murrayn iskemistä tyrmäystipoista yksikään ei mennyt suoraan Kiprusofin piikkiin. Ylivoimalla syntyneessä avausmaalissa Clowe pääsi nokikkain suomalaisvahdin kanssa ja ampui kiekon verkkoon tarkalla rannelaukauksella. 2-0 syntyi, kun Marleau ohjasi Clowen laukauksen aivan maalin edestä. Kolmannessa osumassa Jonathan Cheechoo kiersi maalin ja Murray tälläsi suoraan syötöstä.

Flamesin kiri alkoi ajassa 13.22, kun Jarome Iginla ohjasi Dion Phaneufin viivavedon ylivoimalla ohi Jevgeni Nabokovin. Toisen erän pakkopelissä Daymond Langkow laukoi kuin onnen kaupalla Iginlan maalin takaa tulleen syötön verkkoon.

Pelin tasoitti Dion Phaneuf päätöserän alussa, kun hänen laukauksensa muutti Sharksin kannalta epäonnekkaasti suuntaa kanadalaispuolustaja Marc-Edouard Vlasicista. Voittomaalin Mike Keenanin ryhmä teki vajaa neljä minuuttia ennen loppua, kun Nolan pääsi tykittämään sydämensä kyllyydestä Joe Thorntonin ja Brian Campbellin peittäessä Nabokovin näkökentän.

Altavastaajana pudotuspelipariin lähtenyt Flames siirtyi sarjassa 2-1-johtoon. Boston Bruins ja New Jersey Devils onnistuivat omissa otteluissaan puolestaan kaventamaan tilanteen samaisiin 1-2-numeroihin. Molemmat vieläpä ottivat makeat voitot vasta jatkoajalla.

Sunnuntaina Montreal Canadiens nappasi voiton Bruinsista Aleksei Kovalevin jatkoeräosumalla, nyt osat vaihtuivat. Sankariksi bostonilaisten ensimmäisessä kotiottelussa nousi Marc Savard, joka iski kiekon Carey Pricen selän taakse Dennis Widemanin poikittaissyötöstä ajassa 9.25. Pienikokoinen kanadalaissentteri syötti myös Milan Lucicin laukoman Bruinsin ainokaisen varsinaisella peliajalla.

Devils oli pakkovoiton edessä, kun se oli hävinnyt molemmat kotiottelunsa New York Rangersille. Joukkue johti 3-2 päätöserään lähdettäessä, mutta Rangers hallitsi jälleen kerran sarjassa kolmatta erää. Toisen kerran ottelussa maalanneen Brandon Dubinskyn ylivoimaosuma veikin kamppailun jatkoajalle. Siellä ratkaisijaksi nousi kuuden minuutin pelin jälkeen John Madden, jonka osumassa oli mukana paljon onneakin.

- En aio valehdella. Siinä oli paljon onnea mukana. Ajattelin, että Sergei (Brylin) voisi olla siellä, mutta heidän pelaajansa seisoi siellä. Osuin häntä jalkaan ja se meni sisään. Se oli erittäin onnekasta, mutta me tarvitsemme tuollaisia tullaksemme mukaan sarjaan, Madden kuvaili voittomaalia uutistoimisto AP:lle.

Kolme syöttöpistettä kerännyt Jaromir Jagr ei painanut tappiosta huolimatta päätä pensaaseen. Rangers olisi voitolla hyvin todennäköisesti ratkaissut ottelusarjan jo nyt.

- Ensimmäisessä kahdessa pelissä onnekkaat pomput kääntyivät meille. Tänään ne kääntyivät heille jatkoajalla. Kukaan ei sanonut, että se olisi helppoa. Se tulee olemaan vaikeaa. Meidän pitää ajatella positiivisesti. Olemme edelleen johdossa 2-1. Seuraava peli meidän täytyy voittaa, se on tärkeintä, Jagr tunnelmoi AP:n mukaan.

Philadelphia Flyers tasoitti puolestaan sarjan Washington Capitalsia vastaan R.J. Umbergerin ja Jeff Carterin avauserän maaleilla. Ottelupari siirtyy nyt Philadelphiaan.