NHL-kierros: Jon Sim teki hattutempun

Floridan Jon Sim ja Roberto Luongo olivat hyvässä vireessä, kun Florida kaatoi Washingtonin. Luongo pelasi nollapelin ja Sim viimeisteli uransa ensimmäisen hattutempun. Suomalaisille kierrokselta irtosi vain syöttöpisteitä.

Phoenix – Chicago 1-3

Geoff Sanderson vei Phoenixin johtoon ensimmäisessä erässä, mutta osuma jäi Kojoottien ainoaksi. Chicago sen sijaan onnistui kolmesti ja tuli takaa ohi. Tasoitusmaalin iski Radim Vrbata, kun toista erää oli pelattu 21 sekuntia. Ajassa 21.45 Chicago siirtyi johtoon Martin Lapointen maalilla. Loppulukemat viimeisteli

- Me emme pelanneet kovin hyvin. Tiedän, että joukkue antaa kaikkensa joka ilta ja se on kaikki mitä voin pyytää, kommentoi Phoenixin valmentaja Wayne Gretzky.

Simille hat trick, Luongolle nollapeli

Washington – Florida 0-5

Floridan voitolla Washingtonista oli kaksi pääarkkitehtiä. Toinen tutumpi, toinen vieraampi. Nollapelin pelannut Roberto Luongo on usein Floridan sankareiden joukossa, sen sijaan uransa ensimmäisen hattutempun iskenyt Jon Sim harvemmin.

Ottelun avauserä oli maaliton. Toisessa erässä Sim osui kahdesti ja syötti kerran. Simin ensimmänen osuma syntyi, kun ottelua oli pelattu 4.39, toinen osuma näki päivänvalon tasan kaksi minuuttia myöhemmin. Syöttöpisteen Sim sai Juraj Kolnikin onnistuttua kuusi sekuntia ennen erätaukoa.

Kolmannen erän puolivälin jälkeen Joe Nieuwendyk iski Floridan jo neljän maalin karkumatkalle. Simin kolmas sinetöi loppulukemat ajassa 52.10.

- Olen innoissani että voitimme. Maalit ovat bonusta, kommentoi Sim iltapuhdettaan.

- Me pelasimme niin kuin osaamme emmekä tee maaleja. Kaikki yrittävät kovaa. Me vain pelaamme eikä meillä ole onnea, valitteli Aleksandr Ovetshkin.

Olli Jokinen, FLA: 0+0, +1, 5 lauk, 0 PIM, jääaika: 19.55

Belfourin torjunnat masensivat Atlantan

Toronto – Atlanta 4-1

Toronto ja Ottawa pelasivat maalittoman avauserän. Toisessa erässä Toronto onnistui kahdesti Aleksei Ponikarovskyn ja Darcy Tuckerin maalattua. Atlanta kavensi kolmannen erän alussa Marian Hossan ylivoimaosumalla, mutta tämän jälkeen osui vain Toronto. Maple Leafsin kolmannen maalin viimeisteli Kyle Wellwood ja neljänne Bryan McCabe.

Ottelun suurimmaksi sankariksi nousi Toronton Ed Belfour, jolle kertyi 33 torjuntaa. Ainoana Belfourin yllättänyt Hossa intoutui myös kehumaan vastustajaansa:

- Hän pelasi uskomattomasti. Jostain syystä Torontoa vastaan pelaaminen on aina meille hankalaa. Tänään pelasimme parhaan neljästä pelistä, mutta sekään ei vielä ollut tarpeeksi hyvä, kommentoi slovakkilaituri.

Kari Lehtonen, ATL: 28 laukausta, 24 torjuntaa 85,7%

Afinogenov osui kahdesti

Montreal-Buffalo 2-3 ja

Maksim Afinogenovin ylivoimamaali jatkoajalla ratkaisi voiton Buffalolle, kun joukkue kohtasi Montrealin. Afinogenov onnistui myös varsinaisella peliajalla. Afinogenov teki ottelun avausmaalin. Myös avausmaali syntyi ylivoimalla

Ottelun alivoimamaalista vastasi Montrealin Christopher Higgins, jonka osuma tasoitti lukemiksi 1-1. Ennen jatkoaikaa osuivat ,myös Buffalon Derek Roy ja Montrealin Aleksei Kovalev.

Buffalolla on voiton myötä kasassa 73 pistettä, mikä on kolmanneksi eniten idässä. Virallinen sijoitus joukkueella on kuitenkin vasta neljäs, sillä Atlantin divisioonaa vähemmillä pisteillä johtava NY Rangers sijoitetaan taulukossa edelle. Montreal on niukasti pudotuspeliviivan alapuolella 57 pisteellä.

Teppo Numminen, BUF: 0+2, +/-0, 1 lauk, 0 PIM, jääaika: 20.01

Toni Lydman, BUF: 0+0, +/-0, 1 lauk, 0 PIM, jääaika: 22.31

Saku Koivu, MON: 0+0, +/-0, 2 lauk, 2 PIM, jääaika: 17.15

Devils ja Lightning maalikarkeloissa

New Jersey-Tampa Bay 7-4

New Jerseyssä kohtasivat Devils ja Lightning. Kotijoukkue Devils aloitti vauhdilla. Se johti kymmenen minuutin jälkeen ottelua jo 3-0. Maaleista vastasivat Patrik Elias, John Madden ja Scott Gomez. Erän loppuun Tampa Bay iski vielä kavennusosuman, maalarina Jevgeni Artjukhin.

Toinen erä sujui täysin isäntien tahtiin. Devils onnistui viidessä minuutissa tekemään kolme maalia, tekijöinä Jamie Langenbrunner, Colin White ja Paul Martin. Päätöerässä vierailijat onnistuivat hieman kaunistelemaan järkyttäviä numeroita, kun maalien makuun pääsivät Darryl Sydor, ja Vincent Lecavalier, joka viimeisteli kaksi osumaa. Jamie Langenbrunnerin 7-4-osuma jäi illan viimeiseksi, ja pisteet jäivät isännille.

- Mielestäni pelasimme todella hyvin. Meidän täytyy saada kolmas erä pois mielestämme, ja olla vain tyytyväisiä siihen, miten hyvin pelasimme, kertaili Devils-vahti Martin Brodeur pelin jälkeen.

Kings aseeton Wildin vieraana

Minnesota-Los Angeles 5-1

Xcel Energy Centeriin luisteli Wildin vieraaksi Los Angeles Kings. Avauserä oli tasainen, ja maaleja ei nähty. Toisen erän kaikista maaleista vastasi kotijoukkue Wild. Ensin Brian Rolston siirsi isännät 1-0-johtoon, ja erän puolivälissä Pascal Dupuis lisäsi johdoksi jo 2-0. Marian Gaborikin osumalla Wild johti 3-0, ja tuosta tilanteesta lähdettiin viimeiseen erään.

Päätöerässä maalinteon aloitti vierasjoukkue, ja Eric Belanger. Belangerin osuma jäi laihaksi lohduksi, sillä Minnesotan Marian Gaborik ja Pascal Dupuis iskivät vielä illan toiset osumansa, ja loppunumeroilla 5-1 pisteet jäivät hallitusti isännille.

- Otimme tänään typeriä jäähyjä. Meidän alivoimamme oli huonoa, ja kaverin ylivoima hyvää, manaili Kings-luotsi Andy Murray.

Mikko Koivu, MIN: 0+1, +/- 0, jääaika: 8:42

Colorado piti Edmontonin kurissa

Colorado-Edmonton 5-2

Avalanche isännöi Coloradossa Oilersia. Avauserä oli maaliton, ja illan avausosuma nähtiinkin vasta toisen erän alkuminuuteilla. Tuolloin isäntien Milan Hejduk siirsi Avalanchen 1-0-johtoon. Paria minuuttia myöhemmin vierailijat nousivat tasoihin Jarrett Stollin osumalla. Erän lopuista maaleista vastasi kotijoukkue, kun ensin Alex Tanguay teki 2-1 maalin, ja erän loppusekunneilla Rob Blake siirsi Avsin jo kahden maalin karkumatkalle.

Päätöerään Oilers sai mainion alun. Radek Dvorak kavensi reilun neljän minuutin pelin jälkeen tilanteeksi 3-2. Avalanche ei kuitenkaan antanut yllättää itseään, vaan lisäsi nopeastoi johdoksi 4-2. Pitkään ei tarvinnut seuraavaa osumaakaan odotella. Brett McLean onnistui, ja loppunumeroksi Coloradon turvallinen voitto 5-2.

Antti Laaksonen, COL: 0+1, +1, 3 laukausta, jääaika: 18:12