NHL-kierroksen topit ja flopit: Williamsille hattutemppu, Blackhawks jatkaa lentoaan

NHL / Uutinen
Hattutemppu kirvoitti naurut.
Kuva © Getty Images
Yön NHL-kierros tarjosi hattutempun, voittoputkia ja jyrkkeneviä alamäkiä. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset ja joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Justin Williams, Washington Capitals

Varma merkki kevään etenemisestä on Justin Williamsin nimen ilmestyminen NHL-otsikoihin. Hyvää kautta tahkoava kolminkertainen Stanley Cup -voittaja ja kahden vuoden takainen pudotuspelien arvokkain pelaaja saalisti pitkän uransa toisen hattutempun, kun miehen edustama Washington Capitals nuiji New York Rangersin jäänrakoon lukemin 5-2.

Sidney Crosby, Pittsburgh Penguins

Myös Sidney Crosby on löytämässä tehojaan sysimustan alkukauden jälkeen: kolmeen viimeiseen otteluun on syntynyt viisi tehopistettä. Yön kierroksella Crosbyn vireen sai kokea Carolina Hurricanes, jonka kaatoa numero 87 johti kahdella maalilla. Varsinkin 4−0-osuma oli Crosbya parhaimmillaan: terävä rannelaukaus B-pisteen kaarelta maalin taka-alanurkkaan nopean vastahyökkäyksen päätteeksi.

Chicago Blackhawks

Kuka pysäyttäisi hallitsevan mestarin? Chicago Blackhawks venytti voittoputkensa jo 11 ottelun mittaiseksi, kun Montreal Canadiens nöyrtyi Chicagossa. Kapteeni Jonathan Toews nousi kirkkaimpiin parrasvaloihin kahdella maalillaan ja sai hyvää taustatukea Marian Hossalta ja liigan kovimmalta pistelingolta Patrick Kanelta. Blackhawks-hyökkäys on totisesti jo valmis pitkään kevääseen.

Flopit

Florida Panthers

Panthersin maaginen vuodenvaihteen vire tuntuu jo kaukaiselta muistolta. 12 ottelun voittoputken jälkeen joukkue on kärsinyt kolme peräkkäistä tappiota hyökkäyspelin tökkiessä: kahteen viime otteluun eteläfloridalaiset ovat onnistuneet vain kertaalleen maalinteossa. Floridan paikallisessa Tampa Bay Lightning venytti omaa voittoputkeaan viiden ottelun mittaiseksi, kun Panthers kaatui Nikita Kucherovin kahdella maalilla.

Montreal Canadiens

NHL:n alkukauden komeetta jäi täysin tulikuuman Chicago Blackhawksin jalkoihin ja onkin ajautunut pienimuotoiseen kriisiin loistavan kaudenaloituksen jälkeen. Pudotus runkosarjan kärkisijoilta itäisen konferenssin alempaan keskikastiin on ollut jyrkkä. Canadiens kaipaa kipeästi Carey Pricea takaisin maalin suulle ja takalinjojensa viimeiseksi lukoksi auttamaan joukkuetta taistelussaan viimeisistä pudotuspelipaikoista.

» Lähetä palautetta toimitukselle