NHL-kierroksen topit ja flopit: Videohylkäykset ja -hyväksynnät hämmensivät St. Louisissa

NHL / Uutinen
Blackhawksin viimeinen maali syntyi tyhjiin.
Kuva © Getty Images
Perjantain NHL-kierros herätti tunteita varsinkin videotarkastusten takia.

Perjantain NHL-kierroksella pelattiin yhteensä neljä ottelua. Tampa Bay Lightning siirtyi ottelusarjassa jo 2-0-johtoon, kun taas Florida Panthers ja Chicago Blackhawks tasoittivat otteluvoitot 1-1:een. 

Topit

Johnsonin hurjat tehot

Lightningin Tyler Johnson nakutti peräti neljä pistettä joukkueensa voittaessa Red Wingsin lukemin 5-2. Brad Richards toi Red Wingsin vielä kolmannessa erässä tasoihin, mutta sen jälkeen Johnson lisäsi illan saldoaan kahdella peräkkäisellä maalilla ja syöttöpisteellä. Ottelun lopussa ehdittiin myös tapella, mutta Justin Abdelkaderin nyrkkeilyt jäivät illan ainoaksi voitoksi Red Wingsin puolelta.

Crawford, 46 voittoa

Maalivahti Corey Crawfordin 46. pudotuspelivoitto nosti kanadalaisen Blackhawksin kaikkien aikojen voittolistassa ohi legendaarisen Tony Espositon. Voittoon tarvittiin 29 torjuntaa.

Aleksander Barkov

Barkov sai uransa ensimmäisen tehopisteen pudotuspeleissä avustamalla Dmitri Kulikovin maalissa. Kulikov ampui purkukiekon tyhjiin vain 10 sekuntia ennen ottelun päätöstä.

Flopit

Haasteita, hyväksymisiä ja hylkäämisiä

Bluesin ja Blackhawksin pelissä pyöriteltiin päätöksiä oikein urakalla. Ensin Bluesilta hylättiin Blackhawksin haastama johtomaali, kun Jori Lehterän todettiin videoiden avulla olleen paitsiossa hieman ennen maalin syntyä. Sitten oli Bluesin vuoro haastaa. Ensin tuomarit pyörittelivät päätöstään keskenään, ja päättivät hyväksyä Blackhawksin johtomaalin. Sitten maali piti hyväksyä uudestaan Bluesin videohaasteen takia. Maali kuulutettiin siis kahdesti hyväksytyksi. Oikeudenmukaisuus toteutui, mutta odottelu sai monet närkästymään säännölle.

Yksi Johnson vastaa neljää Red Wingsiä

Johnson iski toisen ottelun voittomaalin neljän Wings-pelaajan katsellessa vierestä. Johnson ei ole fyysisesti isokokoinen pelaaja, mutta tällä kertaa edes neljä kenttäpelaajaa ei onnistunut estämään yhtä vastustajaa iskemästä kiekkoa reppuun maalinkulmalta.

Anaheim Ducksin ja Nashville Predatorsin ottelusarjan ensimmäinen peli oli uutisen julkaisuaikaan kesken tilanteessa 2-2.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Ottelut ja tulokset

TBL
31
BOS
BUF
26
OTT