NHL-kierroksen topit ja flopit: Tuukka Rask tehokas molemmissa päädyissä

Rask ehti kiekon tielle ja alusti pari maalia.
Tuukka Rask pysäytti Winnipeg Jetsin torjunnoillaan ja maalisyötöillään. Detroitissa puolestaan nautiskeltiin hattutempusta. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Tuukka Rask, Boston Bruins

Vierasvoitto, 34 torjuntaa, yksi päästetty maali ja kuin kirsikkana kakun päällä kaksi maalisyöttöä. Ei hassumpi iltapuhde savonlinnalaistorjujalta!

Mike Green, Detroit Red Wings

Puolustaja Mike Green onnistui viimeistelemään Ottawa Senatorsia vastaan uransa ensimmäisen hattutempun ja antamaan Detroit Red Wingsin viimeistä kautta käytössä olevalle kotiareenalle parhaat mahdolliset jäähyväiset. Red Wings peittosi Senatorsin ottelussa lukemin 5-1. Greenin maaleista kaksi ensimmäistä syntyi ensimmäisessä erässä. Päätöserässä Green viimeisteli hattutemppunsa rannelaukauksella yläkulmaan.

Gabriel Landeskog, Colorado Avalanche

Colorado Avalanche vei kaksi pistettä jatkoajalla Pittsburgh Penguinsilta maalein 4-3. Avalanche-kippari Gabriel Landeskogilla oli mailansa pelissä sekä Avalanchen jatkoajalle pelastaneessa tasoitusosumassa että voittomaalissa. Landeskog nosti joukkueensa 3−3-tasoihin kolmannessa erässä ja heilutti verkkoa jatkoajalla, kun sitä oli pelattu vasta 22 sekuntia.

Chris Kreider, New York Rangers

Rangersin Chris Kreider tehtaili San Jose Sharksia vastaan maalin ja syötön ja on nyt tehnyt kolmessa pelaamassaan ottelussa tehot 3+3. Se on eniten pisteitä Rangers-pelaajalle sitten Brian Leetchin tehojen vuosina 1992-93.

Flopit

San Jose Sharksin alivoimapelaaminen

Viime kesän Stanley Cup -finalisti on päästänyt alivoimamaalin kaikissa pelaamissaan kolmessa ottelussa ja on päästänyt kolme maalia kuudessa alivoimassaan.

Winnipeg Jetsin maalivahtipeli

Jets lähti kauteen NHL-tasolle varsin kokemattomalla maalivahtikaksikolla, kun se passitti Ondrej Pavelecin farmiin juuri kauden kynnyksellä. Ainakaan toistaiseksi niin Michael Hutchinson kuin Connor Hellebuyckaan ei ole loistanut. Viime yönä torjuntavastuussa oli Hellebuyck: 24 laukauksesta selän taakse livahti kolme.