NHL-kierroksen topit ja flopit: Suomalainen nostelee kannua kesällä

NHL / Uutinen
Sidney Crosbyn Penguins etenee seuraavalle kierrokselle Matt Niskasen Capitalsin aloittaessa kesäloman.
Kuva © Getty Images
Yön NHL-otteluun lähdettäessä kotijoukkue Pittsburgh Penguinsilla oli mahdollisuus katkaista toisen pudotuspelikierroksen sarja runkosarjan voittanutta Washington Capitalsia vastaan. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset ja joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Pittsburgh Penguinsin valmistautuminen otteluun

Ottelusarjan viides peli Washingtonissa aloitettiin kotijoukkueen komennossa. Myös viime yönä Pittsburghissa pelatussa kuudennessa ottelussa isännät olivat alussa huomattavasti vierasjoukkuetta terävämmin liikkeellä.

Phil Kessel, Pittsburgh Penguins

Phil Kessel avasi maalihanat tämän tavaramerkiksi sinetöidyllä rannelaukauksella. Laukaus ohitti Braden Holtbyn luvattoman helposti etukulmasta. Illan toisen osuman Kessel teki toisessa erässä ylivoimalla ja kasvatti samalla joukkueensa johdon kahteen. Kessel saalisti myös syöttöpisteen ottelun voittomaaliin. Jenkkihyökkääjä on tehnyt uransa 33 pudotuspeliottelussa 33 tehopistettä.

Carl Hagelin, Pittsburgh Penguins

Kesselin ketjukaveri Hagelin oli niin ikään oivalla pelipäällä. Hyökkääjä pääsi jatkuvasti aiheuttamaan nopeudellaan harmia Capitals-puolustukselle. Ruotsalainen vastasi myös Penguinsin 3-0-osumasta ja keräsi tililleen kaksi maalisyöttöä.

Washington Capitalsin kiri

Capitals oli ottelun puolivälissä jo 3-0-tappiolla, mutta onnistui vielä hyppäämään peliin mukaan. T.J. Oshie kavensi tilannetta toisen erän lopussa, ja kolmannessa erässä Justin Williamsin ja John Carlsonin maalit toivat joukkueen tasoihin.

Justin Williams, Washington Capitals

Seiskapelien erikoismies, Justin Williams, ei ole vahingossa lempinimeään saanut. Kolme Stanley Cupia voittanut konkari oli 1+1-tehoilla tärkeässä roolissa Capitalsin loppukirissä.

Suomalainen voittaa Stanley Cupin

Capitalsin tippumisen myötä on varmaa, että vähintään yksi suomalainen NHL-pelaaja nostelee Stanley Cup -pystiä tänäkin kesänä. Jäljellä taistossa ovat Olli Määttä (Penguins), Valtteri Filppula (Tampa Bay Lightning), Kari Lehtonen (Dallas Stars), Antti Niemi (Dallas Stars), Jori Lehterä (St. Louis Blues), Joonas Donskoi (San Jose Sharks), Miikka Salomäki (Nashville Predators) ja Pekka Rinne (Nashville Predators)

Flopit

Penguins kolmannessa erässä

Penguinsilla oli avaimet ratkaista ottelu näytöstyyliin, mutta sen sijaan se sortui käsittämättömällä tavalla jäähyihin, joista Capitals rankaisi armotta. Kotijoukkue otti ottelussa kuusi kaksiminuuttista, joista neljä kolmannessa erässä.

Capitalsin puhti varsinaisen peliajan jälkeen

Capitals löysi viimeiset oljenkortensa kolmannessa erässä, mutta enää jatkoerään niitä ei riittänyt. Penguins otti pelin haltuunsa välittömästi jatkoerän alussa, ja pääsikin luomaan vaarallisia maalipaikkoja tiuhaan tahtiin. Jay Beagle pelasti kiekon kertaalleen maaliviivalta, mutta seuraavassa tilanteessa vapaaksi jääneelle Nick Boninolle ei Capitals-puolustus mahtanut mitään. Bonino siirsi irtokiekon maaliin ja sinetöi näin Penguinsille menolipun itäisen konferenssin finaaliin, jossa vastaan asettuu Tampa Bay Lightning.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Ottelut ja tulokset

ARI
52
EDM
DAL
21VL
STL
TBL
64
TOR