NHL-kierroksen topit ja flopit: Nick Bonino ratkaisi ensimmäisen finaaliottelun Penguinsille

Penguins-sentteri Nick Bonino iski ottelun voittomaalin päätöserässä.
Pittsburgh Penguinsin ja San Jose Sharksin välisen finaalisarjan ensimmäisen ottelun hallinta vaihteli puolelta toiselle. Tasainen ottelu ratkesi lopulta Penguinsin Nick Boninon osumaan päätöserän lopussa. Penguinsin Olli Määttä ja Sharksin Joonas Donskoi olivat ottelussa vahvasti esillä.

Topit

Nick Bonino, Pittsburgh Penguins

Illan suurin sankari oli voittomaalin iskenyt ja alivoimalla uurastanut Penguins-sentteri Nick Bonino. Ottelun päätöserää oli pelaamatta kaksi ja puoli minuuttia, kun hyökkäyksen kärkeen noussut puolustaja Kris Letang passasi kiekon maalin eteen nousseelle Boninolle, joka tykitti kiekon reppuun. Sharks pääsi pelaamaan ottelun viimeiset kaksi minuuttia ylivoimalla, mutta ei saanut tasoitusmaalia aikaiseksi.

Penguinsin avauserä

Pittsburgh Penguins oli osapuolista selvästi terävämpi ottelun alussa. Avauserää hallinnut Penguins sai palkintonsa erän loppupuolella, kun tulokaskaksikko Bryan Rust Conor Sheary vei minuutin välein syntyneillä maaleilla pingviinit 2−0-johtoon. Upeaa pudotuspelikevättä pelaavalle Rustille maali oli jo pudotuspelien kuudes ja neljäs kolmeen viimeiseen otteluun. Penguinsin Olli Määttä sai Shearyn osumaan syöttöpisteen.

Sharksin herääminen toisessa erässä

Sharks-luotsi Peter DeBoer sai heräteltyä joukkueensa erätauolla, ja toisen erän hallinta menikin selvästi Sharksille. Haipaitojen parhaimmistoon kuulunut Joonas Donskoi syötti Tomas Hertlin avausmaalin ylivoimalla ja oli kentällä myös Patrick Marleaun tasoittaessa lukemiksi 2-2.

Maalivahtipeli

Sekä Sharksin Martin Jones että Penguinsin Matt Murray esiintyivät maaleillaan vakuuttavasti. 38 kertaa torjunut Jones esitti lukuisia huippupelastuksia, ja esimerkiksi Penguinsin 2−0-johtomaalille Jones ei Patric Hörnqvistin loistavan liikkuvan maskin takia mahtanut mitään.

Flopit

Ian Cole, Pittsburgh Penguins

Penguins-puolustaja Ian Cole oli läpi ottelun isoissa vaikeuksissa Sharksin painaessa aggressiivisesti päälle. Cole otti toisessa erässä rangaistuksen, jonka aikana syntyneen kavennusmaalin myötä Sharks pääsi peliin mukaan. Cole sai kuitenkin hieman pelastettua iltaansa puolustettuaan hyvin alivoimalla ottelun lopussa.

Marc-Edouard Vlasic ja Justin Braun, San Jose Sharks

Sharksin normaalisti luotettavalle pakkiparille Marc-Edouard Vlasic Justin Braun sattui varsin musta minuutti avauserässä. Pakkipari jatkoi kentällä Penguinsin avausmaalin jälkeen ja sai 62 sekuntia myöhemmin todistaa Penguinsin 2−0-osumaa.

Joe Thornton ja Joe Pavelski, San Jose Sharks

Penguins-puolustus onnistui pimentämään Sharksin ykköskentän tähdet Joe Thorntonin ja Joe Pavelskin. Tehopisteittä jääneen kaksikon johtama Sharksin kirivaihde jäi myös ottelun lopussa ylivoimasta huolimatta vaatimattomaksi.

Patrick Marleaun taklaus

Sharks-veteraani Marleau taklasi päätöserässä puun takaa Penguinsin Bryan Rustia. Taklaus osui huonossa asennossa ollutta Penguins-laituria päähän. Rust palasi yhden vaihdon ajaksi kentälle, mutta joutui lopulta jättämään ottelun kesken. Marleau sai tilanteesta kahden minuutin jäähyn.