NHL-kierroksen topit ja flopit: Jagrista kolmanneksi kovin

NHL / Uutinen
Jagrin kone ei näytä hyytymisen merkkejä.
Kuva © Getty Images
Yön NHL-kierroksella nähtiin onnistumisia laajalta rintamalta; esillä oli niin tulokashyökkääjää kuin konkariakin. Suomalaisvahdit olivat aitiopaikalla todistamassa kymmenen maalin ilottelua. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset ja joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Tom Kühnhackl, Pittsburgh Penguins

Legendaarisen Erich Kühnhacklin pojan, Tom Kühnhacklin, NHL-uran avausmaali oli tuloksellisesti laiha lohtu Penguinsille, mutta silti komeaa katseltavaa. 24-vuotias saksalainen nappasi kiekon alivoimalla omalla puolustusalueella, ohitti helponnäköisesti Victor Hedmanin ja viimeisteli komeasti rystyltä Ben Bishopin taakse.

Jaromir Jagr, Florida Panthers

Jagr oli kahdella maalillaan joukkueensa sankari 3-1-voitossa Winnipeg Jetsistä. Osumien myötä konkari ohitti Brett Hullin kaikkien aikojen maalitilastoissa. Jagr on nyt listalla kolmantena edellään Gordie Howe 59 maalin päässä ja listan kärkipaikkaa 894 osumalla pitävä Wayne Gretzky.

Jonathan Quick, Los Angeles Kings

Pekka Rinne oli vakuuttava Nashville Predatorsin maalilla, mutta jäi toisessa kenttäpäädyssä torjuneen Quickin varjoon. Kings-vahti torjui 33 kertaa 2-1-jatkoaikavoitossa. Ryan Ellis onnistui ohittamaan hänet kertaalleen ylivoimalla.

Boston Bruins

Bruins murskasi läntisen konferenssin kakkospaikkaa pitävän Dallas Starsin rumin 7-3-luvuin. Brad Marchand toimi kapellimestarina kahdella maalillaan ja yhdellä maalisyötöllä. Tuukka Rask torjui Bruinsin tolppien välissä 29 laukauksesta 23. Vastapäädyssä Kari Lehtonen koppasi kiekon 35 kertaa ja keräsi sen verkosta kuudesti.

Tyson Barrie, Colorado Avalanche

Puolustaja Tyson Barrie osui kahdesti ja syötti yhden maalin 4-2-voitossa Edmonton Oilersista. Samalla hän rikkoi 10 maalin, 30 syötön ja 40 pisteen rajapyykin tällä kaudella.

Flopit

Jeff Zatkoff, Pittsburgh Penguins

Torjuntavastuussa ollut Zatkoff oli yksi Penguinsin pahimmista epäonnistujista tappiossa Tampa Bay Lightningia vastaan. Jenkkivahti torjui vain 16 kertaa.

Mikkel Bödker, Arizona Coyotes

Siirtohuhuissa liikkuva Mikkel Bödker kaipaisi herättelyä. Tanskalaishyökkääjä on iskenyt koko kalenterivuoden aikana vain yhden maalin. Tappiossa St. Louis Bluesia vastaan tilille kertyi kiikarit ja tehotilasto jäi kaksi pykälää pakkaselle.

» Lähetä palautetta toimitukselle