NHL-kierroksen topit ja flopit: Donskoi vietti tehoiltaa, Capitals vältti putoamisen

NHL / Uutinen
Capitalsin T.J. Oshie sai tililleen voittomaalin Penguinsia vastaan.
Kuva © Getty Images
Yön kierroksella pelattiin kolmen pudotuspelisarjan viidennet ottelut. Washington Capitals ei suostunut lähtemään kesälomalle ja venytti Penguins-sarjan kuudenteen otteluun. St. Louis Blues ja San Jose Sharks ottivat voitot ja siirtyivät voiton päähän konferenssifinaaleista.

Topit

Sitkeä Washington Capitals

Veitsi kurkulla otteluun lähtenyt Washington Capitals otti kotonaan 3-1-voiton Pittsburgh Penguinsista. Capitalsin Aleksandr Ovetškin ja T.J. Oshie iskivät tehot 1+1. Sekä Ovetškin että Oshie napauttivat ottelussa ylivoimamaalit. Justin Williams teki Capitalsin kolmannen maalin. Braden Holtby torjui Capitalsin maalilla yhtä vaille kaikki 31 laukausta ja jätti pingviinit ensimmäistä kertaa sarjassa alle kahden maalin.

Dmitrij Jaškin ja Robby Fabbri, St. Louis Blues

St. Louis Bluesin hyökkäyksen nuori osasto kunnostautui 4-1-voitossa Dallas Starsista. Bluesin kokoonpanoon noussut Dmitrij Jaškin sai tililleen voittomaalin kevään ensimmäisessä pudotuspeliottelussaan. Ottelun avausmaalin tehnyt Robby Fabbri keräsi tehot 1+1. Sarja on katkolla Bluesille maanantain ja tiistain välisenä yönä.

Joonas Donskoi, San Jose Sharks

San Jose Sharks kukisti kotihallissaan Nashville Predatorsin 5-1 ja siirtyi otteluvoitoissa 3-2-johtoon. Pirteästi esiintynyt Joonas Donskoi hääri Sharksin tehomiehenä ja syötti kaksi maalia. Hailaumasta kahden tehopisteen iltaa viettivät myös voittomaalin iskenyt Joe Pavelski (2+0), Patrick Marleau (1+1), Joe Thornton (0+2) ja Justin Braun (0+2). Sharksilla on mahdollisuus katkaista sarja maanantain ja tiistain välisenä yönä.

Flopit

Starsin tehottomuus

Alex Goligoskin maali avauserässä jäi lopulta Dallas Starsin ainoaksi Blues-tappiossa. Kapteeni Jamie Benn ja edellisen ottelun jatkoaikamaalillaan ratkaissut Cody Eakin jäivät kumpikin ilman pisteitä ja plusmiinustilastossa kaksi pykälää pakkasen puolelle. Myös Starsin ongelmat ylivoimalla jatkuivat: Stars on päässyt Blues-sarjassa yrittämään kuusitoista kertaa, mutta saanut aikaiseksi vain yhden ylivoimamaalin.

» Lähetä palautetta toimitukselle