NHL-kierroksen topit ja flopit: Barkov syötti Jagrin juhlaosuman, Capitals-hyökkääjä menetti palan korvastaan

NHL / Uutinen
Panthersin maalilla riitti kuhinaa.
Kuva © Getty Images
Yön kierroksella nähtiin muun muassa viime kauden finalistien kohtaaminen sekä idän huippukamppailu Capitals-Panthers. Maalintekoon pääsi myös pari suomalaista.

Pelejä pelattiin yhteensä yksitoista kappaletta. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Jagrille 750 täyteen, Barkov alusti osuman

Jaromir Jagrista tuli NHL:n kolmas 750 maalia tehnyt pelaaja. Historiallinen osuma syntyi 4−2-tappio-ottelussa Washington Capitalsia vastaan. Hänen edellään ovat Wayne Gretzky (894) ja Gordie Howe (801). Maali syntyi ylivoimalla Aleksander Barkovin ja Jonathan Marchessaultin kirjauttaessa syöttöpisteet.

Penguinsin nousu

Viime kauden NHL-mestari Pittsburgh Penguins kohtasi finaalivastustaja San Jose Sharksin. Sharks johti ottelua jo 2−0, mutta Penguins kampesi kolmannessa erässä 3−2-voittoon.

Carey Pricen paluu

Kolme ensimmäistä ottelua flunssan takia sivussa ollut Carey Price palasi voitokkaasti jäälle. 27 torjuntaa riitti pohjustamaan tehokkaan Canadiensin 5−2-voiton. Artturi Lehkonen iski uransa toisen NHL-maalin. Myös Teuvo Teräväinen osui yön ottelukierroksella.

Flopit

Maple Leafs hyytyi taas johtoasemassa

Edellisen pelinsä 4−0-johdosta tappioksi menettänyt Toronto Maple Leafs kärsi taas tappion johdettuaan ottelua. Tällä kertaa se johti vain maalilla, mutta se ei tehnyt häviöstä yhtään makeampaa. Minnesota Wild nousi kolmannessa erässä voittoon Zac Dalpen ja Eric Staalin maaleilla.

Winnik ja pala korvasta

Capitalsin Daniel Winnik menetti palan korvastaan blokatessaan laukausta. Capitals-hyökkääjä heittäytyi kiekon eteen pelatessaan alivoimaa, ja käänsi päätään viime hetkellä. Kiekko osui kypärään. Capitals-valmentaja Barry Trotz kertoi lehdistötilaisuudessa Winnikin menettäneen palan korvastaan. Flopiksi tilanne voidaan mainita siksi, että Winnik ei pidä visiiriä kypärässään. Ehkä nyt järki käteen, tai pikemminkin kypärään?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Ottelut ja tulokset

TBL
31
BOS
BUF
26
OTT