NHL-kierroksella kolme hattutemppua

NHL-kierroksella pelattiin neljä ottelua. Los Angeles Kingsin murskatessa Columbuksen hattutempun onnistuivat tekemään sekä Craig Conroy että Aleksander Frolov. Vancouverin Todd Bertuzzi onnistui myös kolmesti ottelussa Detroitia vastaan.

Columbus- Los Angeles 2-8

Los Angelesin ykkösketju näytti hauistaan vierasottelussa Columbusta vastaan ensimmäisen erän ajan. Tuloksena viisi maalia ja peli oli sillä selvä. Vahvaa kautta pelaava Los Angeles lisäsi entisestään Columbuksen päävalmentajan Gerard Gallantin paineita, sillä suurin toivein kauteen lähtenyt kotijoukkue ei ole vastannut alkuunkaan odotuksiin. Viimeisestä seitsemästä pelistä on saldona kuusi tappiota. Sen sijaan Kings jatkaa tasaisen varmaa pisteiden keruuta. Kings teki viisi maalia yhdessä erässä Columbusta vastaan myös vuonna 2001.

Kings ratkaisi pelin avauserässä. Alexander Frolov teki reilun kahdeksan minuutin sisään puhtaan hattutempun. Maaleista yksi syntyi tasakentin, yksi alivoimalla ja yksi ylivoimalla. Ketjukaveri Craig Conroy ampui avauserässä kaksi maalia ja lisäsi saldoaan vielä yhdellä jatkossa. Conroylle merkittiin myös kaksi syöttöpistettä. Yksi Conroyn maaleista syntyi myös alivoimalla. NHL:n pistepörssissä nousuaan jatkava Pavol Demitra keräsi neljä syöttöpistettä.

Kingsin kolme ensimmäistä maalia syntyivät viidellä vedolla, joten Martin Prusekin oli aika väistyä maaliltaan. Marc Denis’n lepovuoro vaihtui näin toivottomaan tehtävään seistä Columbuksen maalilla vieraiden pitäessä maalintekoharjoituksia. Avauserän jälkeen Kings malttoi kirjoittamattomien sääntöjen mukaisesti jättää kotiyleisön kiusaamisen vähemmälle. Mike Cammalleri ja Eric Belanger kävivät kuitenkin tekemässä maalin mieheen ja Conroy siis täydensi hattutemppunsa.

Columbuksen veteraani Todd Marchant pelasi pitkään ilman maalia, mutta teki nyt Kingsiä vastaan osuman kolmannessa perättäisessä pelissä. Columbuksen toisen maalin teki Jason Chimera.

- Eläisin varmasti viisi vuotta pitempään, jos pelaisimme näin useammin. Tiesimme, että meidän pitää saada hyvä alku. Luistelimme tänään hyvin. Pelkäsimme etukäteen, että Columbus saattaisi tehdä töitä kovemmin kuin me, mutta osoitimme tänään hyvää asennetta, myhäili Kings-valmentaja Andy Murray.

Markkasella painajaismainen alku

Chicago- Edmonton 3-1

Chicagossa nähtiin varsin kummallinen ottelu. Kotijoukkue voitti, vaikka laukoi vain 19 kertaa kohti vastustajan maalia. Lisäksi ottelussa pelattiin 11 kertaa ylivoimaa, mutta maaliakaan ei saatu niiden aikana aikaiseksi. Jäähyistä kahdeksan koitui Chicagon tapettaviksi, joten kotijoukkueen alivoima toimi. Viimeisenä lukkona oli paljon parjattu maalivahti Nikolai Habibulin.

Chicago laukoi ensimmäisen kerran kohti Markkasta vasta reilun kymmenen minuutin jälkeen, mutta tehot olivat heti alkuun kohdillaan. Duncan Keith luisteli omalta alueeltaan Edmontonin siniviivalle, ja ampui rannelaukauksen Markkasen patjojen kautta sisään. Mark Bell karkasi myöhemmin vasenta laitaa pitkin hyökkäykseen ja Steve Staios teki mitä puolustajan oli tehtävä. Kaatuessaan Bellin kuitenkin onnistui laukaista kiekko kohti maalia, ja sisäänhän sekin livahti. Laukaus oli Chicagon illan toinen. Parin minuutin kuluttua Markkasen painajainen jatkui. Suomalaisveskari kauhoi tyhjää, kun Bellin veto meni olkapään yli maaliin.

Fernando Pisani toi Oilersin mukaan peliin toisessa erässä maalattuaan läpiajosta. Oilersin parhaat kavennuspaikat siunaantuivat Shawn Horcoffille, mutta Habibulin oli vahvempi. Lopussa Bell pääsi yrittämään hattutemppua tyhjään maaliin, mutta yksi veto meni tolppaan ja toinen ohi maalin. Jani Rita ei mahtunut Oilersin kokoonpanoon.

Turco hyvässä vireessä, Kapanen syötti kaksi maalia

Anaheim-Dallas 1-3

Marty Turco pysäytti peräti 40 kiekkoa Dallasin hakiessa voiton Anaheimista. Dallas onnistui ensimmäisessä erässä kahdesti ja toisessa kerran, eikä Jonathan Hedströmin kavennus kolmannessa erässä auttanut Anaheimia voittotaistelussa.

Dallasin pelaajista maalinteossa onnistuivat Philippe Boucher, Jere Lehtinen ja Bill Guerin. Niko Kapaselle merkittiin kaksi syöttöpistettä, Jussi Jokiselle yksi.

Dallas ja Anaheim kohtaavat uudestaan jo keskiviikon ja torstain välisenä yönä Suomen aikaa. Kyseinen ottelu on Stars-organisaation tuhannes sen jälkeen, kun seura siirtyi Minnesotasta Dallasiin.

Todd Bertuzzin hattutemppu auttoi Vancouverin voittoon

Vancouver-Detroit 4-1

Pavel Datsjuk vei Detroitin johtoon ensimmäisessä erässä pelikellon näyttäessä aikaa 5.35. Tämän jälkeen ei Detroit enää maaleja onnistunut tekemään. Pääosaan nousi Vancouverin Todd Bertuzzi, joka onnistui avauserässä kahdesti vieden joukkueensa johtoon.

Toisessa erässä Anson Carter vankisti Canucksin johtoa tekemällä 3-1-maalin. Tämän jälkeen Bertuzzi viimeisteli vielä hattutemppunsa. Kolmannen erän oltua maaliton, vei Vancouver pisteet luvuin 4-1.

Vancouverin Dan Cloutier pelasi jälleen loukkaantumisensa jälkeen. Detroit on tappiostaan huolimatta Läntisen konfenssin kärkijoukkue. Vancouver on oman divisioonansa kärjessä ja Lännessä sijalla 4.