NHL julkaisi palkintoehdokkaat

NHL / Uutinen
NHL julkisti kolme ehdokasta vuotuisille palkinnoillensa. Tärkeimmän pelaajan palkinnosta, Hart Trophystä, kisaavat Jarome Iginla Calgarystä, Patrick Roy Coloradosta sekä Jose Theodore Montrealista.

Iginla teki tällä kaudella läpimurtonsa NHL:n eliittiin. Pudotuspelien ulkopuolelle jääneen Calgaryn voimahyökkääjän 52 maalia ja 96 pistettä riittivät pistepörssin voittoon.

Legendaarinen maalivahti Patrick Roy pelasi yhden uransa parhaista kausista liigassa vähiten maaleja päästäneen joukkueen maalissa. Maalinteko-ongelmista kärsinyt denveriläisjoukkue oli usein peleissä mukana ainoastaan Royn huippuotteiden takia.

Jose Theodore pelasi erinomaisen runkosarjan Montrealin maalissa. Ilman häntä Montreal ei olisi päässyt pudotuspeleihin, saati sitten niiden toiselle kierrokselle.

Muut ehdokkaat:

Vuoden tulokas (Calder Trophy):
Dany Heatley, Atlanta
Kristian Huselius, Florida
Ilya Kovalchuk, Atlanta

Vahvimmin palkinnossa on kiinni Dany Heatley Ilya Kovalchukin loukkaannuttua. Heatley pelasi Kovalchukin kanssa samassa ketjussa ja tämä pari on Atlantalle tulevaisuudessa kultaakin arvokkaampi. Kovalchuk on kaksikosta kovempi maalitykki, mutta Heatleyn peli on kokonaisuutena kypsempää.

Vuoden valmentaja (Jack Adams Award):
Bob Francis, Phoenix
Robbie Ftorek, Boston
Brian Sutter, Chicago

Kaikkien kolmen joukkueet tippuivat pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, mutta suurin yllätys oli kenties Francisin luotsaaman Coyotesin yltäminen pudotuspeleihin huippukovassa lännessä. Itäisen konferenssin joukkueet saavat kuitenkin enemmän palstatilaa lehdissä, joten mitään varmaa ei vielä voi sanoa.

Vuoden herrasmiespelaaja (Lady Byng Trophy):
Ron Francis, Carolina, Joe Sakic, Colorado
Nicklas Lidström, Detroit.

Nicklas Lidström saattaa olla suurin ennakkosuosikki vuoden herrasmiespelaajaksi. Joe Sakic voitti viime kaudella, ja Francis vei palkinnon vuosina 1995 ja 1998. Nyt voisi olla Lidströmin vuoro.

Paras puolustaja (Norris Trophy):
Rob blake, Colorado
Chris Chelios, Detroit
Nicklas Lidström, Detroit

Chelios palasi liigan eliittiin viime kauden pilanneen loukkaantumisen jälkeen. Kun Lidströmkin on ehdolla, on ensimmäisen kerran sitten vuoden 1969 ehdolla kaksi saman joukkueen pelaajaa vuoden puolustajaksi.

Paras puolustava hyökkääjä (Selke Trophy):
Craig Conroy, Calgary Jere Lehtinen, Dallas
Michael Peca, NY Islanders

Conroy yllätti varmasti kaikki pelaamalla elämänsä kauden Jarome Iginlan vierellä. Kaksi muuta ehdokasta ovat kestosuosikkeja tämän palkinnon voittajiksi.

Vuoden maalivahti (Vezina Trophy):
Sean Burke, Phoenix Patrick Roy, Colorado
Jose Theodore, Montreal

Sean Burke pelasi huiman runkosarjan ja jatkoi esityksiään myös pudotuspeleissä, mutta ei kyennyt nostamaan joukkuettaan toiselle kierrokselle. Theodore ja Roy ovat ehdolla myös liigan parhaan pelaajan palkinnolle.

» Lähetä palautetta toimitukselle