NHL: Jarkko Ruutu viimeisteli kaksi osumaa

Ottawan Jarkko Ruutu ja Toronton Vesa Toskala olivat seitsemän pelin NHL-kierroksen suomalaisnimet. Ruutu osui kahdesti Ottawan voitossa ja Toskala piti maalinsa puhtaana aina rangaistuslaukauskilpailuun asti.

Ottawa karkasi ottelussa Phoenixia vastaan avauserässä jo kolmen maalin johtoon. Kauden ensimmäisen maalinsa tehnyt Jarkko Ruutu viimeisteli Ottawan avausosuman. Toisessa erässä Anton Volchenkovin osuma saatteli Senatorsin jo neljän maalin johtoon.

Phoenixin kolmannen erän takaa-ajo ei riittänyt. Coyotes iski kolmesti, mutta Jarkko Ruudun ja Jason Spezzan viimeisteltyä illan toiset maalinsa, vei Ottawa voiton maalein 6-3. Olli Jokinen syötti kaksi Phoenixin maaleista.

- Kolmas erä oli meiltä sellaista peliä, johon pystymme. Meillä on nuori joukkue ja tarvitsemme ehjän 60-minuuttisen. Se onnistui kahdessa ensimmäisessä ottelussamme. Joukkueemme on nopea, ja meidän pitää käyttää nopeuttamme enemmän, totesi Jokinen ottelun jälkeen.

Maalivahdeilla vahvoja suorituksia

Kolme maalivahtia onnistui pitämään maalinsa puhtaana varsinaisen peliajan ja jatkoajan. Kaksi näistä pelasi NY Rangersin ja Toronton välisessä ottelussa, jossa maalilla seisoivat Vesa Toskala ja Stephen Valiquette. Kolmantena onnistui Anaheimin Jean-Sebastien Giguere, joka torjui San Josen lähentely-yritykset.

Lopulta sekä Valiquette että Toskala joutuivat antautumaan rangaistuslaukauksissa. Toskalan taakse upposi kaksi kiekkoa, Valiquetten taakse yksi. Näin ollen Rangersille voitto maalein 1-0. Torjuntoja Toskalalle kertyi 32 ja Valiquettelle 21. Anaheimin Gigueren piti venyä kiekon tielle peräti 38 kertaa, jotta nolla piti.

Valiquettelle nollapeli oli siinäkin mielessä tärkeä, että Rangersin ykkösvahti on Henrik Lundqvist ja Valiquetten pitää onnistua hyvin, mikäli mielii peliaikaa.

- Tiedän roolini ja se on olla valmiina koko ajan. Haluan tuoda lisäarvoa joukkueeseen riippumatta siitä olenko kentällä vai varamaalivahtina, Valiquette tuumaili.