NHL: Jagr nosti Rangersin voittoon, Weekes loukkaantui

Yön NHL-kierroksella pelattiin tällä kertaa vain kolme ottelua. Suomalaisista tehopisteille pääsi tällä kertaa vain NY Rangersin Ville Nieminen.

Atlanta-NY Rangers 3-6

Jaromir Jagr osoitti suuruutensa ottelussa Atlanta Thrashersia vastaan. Edellispäivän harjoituksissa lihaksen venäyttänyt tshekkitähti kävi välillä pukuhuoneen puolella hoidettavana, mutta palasi jäälle tekemään ottelun voittomaalin.

Thrashers aloitti vahvasti. Marian Hossa vei kotijoukkueen ylivoimalla johtoon ensimmäisessä erässä, mutta Jason Ward tasoitti runsaat viisi minuuttia myöhemmin.

Rangers aloitti toisen erän vauhdilla. Vierasjoukkue siirtyi runsaassa kahdessa minuutissa 3-1-johtoon Petr Pruchan ja Michael Nylanderin maaleilla. Tämä riitti Thrashers-valmentaja Bob Hartleylle, joka vaihtoi Steve Shieldsin tulokasvahti Michael Garnettiin.

- Tarvitsemme torjuntoja tärkeissä paikoissa, Hartley kommentoi.

Maalivahdinvaihdos herättikin kotijoukkueen taistelemaan. Marc Savard kavensi ja Slava Kozlov tasoitti, mutta Jagrin kauden 21:s maali vain kaksi minuuttia ennen toisen erän loppua katkaisi Thrashersin selkärangan.

Kolmannessa erässä Blair Betts ja Jed Ortmeyer kaunistelivat vielä numeroita, jälkimmäinen tyhjään Thrashers-maaliin Ville Niemisen syötöstä.

Nieminen pelasi ottelussa runsaat 13 minuuttia, keräsi kaksi syöttöpistettä ja saman verran plussaa tehotilastoonsa. Lisäksi tamperelainen laukoi kolmesti ja istui yhden kaksiminuuttisen laitataklauksesta.

Thrashersin suomalaisvahdeista Kari Lehtonen on edelleen sivussa lonkkavaivojensa vuoksi. Jani Hurme sen sijaan on pääsemässä pelikuntoon. Thrashers lähetti yli kaksi vuotta sivussa olleen Hurmeen hakemaan tuntumaa AHL:n Chicago Wolvesista.

Voitto saattoi käydä Rangersille kalliiksi, sillä joukkueen ykkösmaalivahti Kevin Weekes loukkasi oikean jalkansa kolmannen erän alussa. Weekes jäi kaatuvan maalin alle ja sai hoitoa jäällä usean minuutin ajan ennenkuin hänet autettiin pukukoppiin. Vamman tarkempi laatu ei vielä ole tiedossa.

Kingsin kiri ei riittänyt

Nashville-Los Angeles 4-3

Nashville Predators takoi kahden ensimmäisen erän aikana taululle tylyt 4-0-lukemat, mutta Los Angeles Kings ei luovuttanut.

Predatorsin maalinteon aloitti Scott Upshall kauden ensimmäisellä maalillaan. Paul Kariya vei läpiajonsa päätteeksi kotijoukkueen 2-0-johtoon jo ennen ensimmäisen erän puoliväliä.

Toisessa erässä maalinteossa onnistuivat Steve Sullivan ja Adam Hall, joka on tehnyt vähintään yhden pisteen neljässä edellisessä ottelussa. HIFK:sta tuttu puolustaja Marek Zidlicky syötti maaleista kolme.

Kings nousi kolmannessa erässä maalin päähän, mutta Predatorsin etumatka osoittautui liian suureksi. Kahdesti maalanneen Derek Armstrongin lisäksi Tomas Vokounin onnistui ohittamaan puolustaja Joe Corvo.

- Kaksi ensimmäistä erää olivat meiltä todella hyviä, kommentoi Predatorsin päävalmentaja Barry Trotz.

- Loimme nopeudellamme runsaasti maalintekotilanteita, mutta kolmannessa erässä taas annoimme Kingsille varmaankin 18 maalipaikkaa.

Kimmo Timonen pelasi Predatorsin takalinjoilla vajaat 25 minuuttia, eniten joukkueensa kenttäpelaajista.

Videotuomari ylityöllistettynä

Vancouver-San Jose 3-2

Vancouver Canucksin ja San Jose Sharksin välinen ottelu pääsi todella vauhtiin vasta kolmannessa erässä.

Kahden erän jälkeen peli oli tasatilanteessa 1-1. Heti kolmannen erän alussa Marcel Goc vei vierasjoukkueen johtoon, mutta Canucks iski nopeasti takaisin. Ensin Todd Bertuzzi alusti upeasti Markus Näslundin tasoitusmaalin ja heti perään Anson Carter pääsi viemään kotijoukkueen vuorostaan johtoon.

Carterin maalin syntyessä Jevgeni Nabokovin vartioima maali oli ehtinyt siirtyä paikaltaan. Päätuomari Kerry Fraser päätti kuitenkin videotarkastelun jälkeen hyväksyä maalin, sillä maali siirtyi puolustajapelaajan myötävaikutuksella.

Videotuomari pääsi lopussa tarkastelemaan vielä toistakin tilannetta, kun Sharks painoi päälle ilman maalivahtia. Kiekko näytti lipsahtavan Alex Auldin jalan ja tolpan välistä maalin puolelle, mutta kiistaton todistusaineisto jäi videoiltakin saamatta. Näin Canucks piti 3-2-johtonsa loppuun asti ja venytti Sharksin tappioputken jo kahdeksan ottelun mittaiseksi.

Sami Salo pelasi Canucksin takalinjoilla jälleen erinomaisen ottelun, vaikka jäikin tällä kertaa tehopisteittä. Salo sai jääaikaa vajaat 23 minuuttia, josta peräti 5:34 alivoimalla. Jarkko Ruutu pelasi 14:29, laukoi kahdesti ja taklasi kerran.