NHL järjestää konsolipelinsä maailmanmestaruuskisat − Kiinnostaa myös Suomen parhaimmistoa: "Pelaamisen arvostus kasvaa, kun näin isot tahot ovat mukana"

NHL / Uutinen
Helsingin Kampissa kilpailtiin NHL 18 -pelin turnauksessa viime marraskuussa.
Kuva © Markus Leskinen
NHL 18 -konsolipelin kausi huipentuu kesäkuussa, kun Las Vegasin lopputurnauksessa kruunataan NHL:n ensimmäinen esports-mestari. Palkintorahaa on jaossa yhteensä 100 000 dollaria.

NHL kertoi perjantaina verkkosivuillaan järjestävänsä EA Sportsin NHL-pelisarjan yksi vastaan yksi -pelimuodon maailmanmestaruuskilpailut. Maailmanmestaruusturnaus alkaa online-karsinnoilla 24. maaliskuuta. Karsintoihin voivat osallistua Yhdysvaltain, Kanadan ja Euroopan unionin alueen asukkaat.

Tämän jälkeen alueelliset finaalit järjestetään Tukholmassa, Torontossa sekä Stamfordissa, Connecticutissa. Kussakin paikassa kilpailut tapahtuvat yhteistyökumppaneina toimivien televisioyhtiöiden tiloissa. Turnauksen otteluita lähetetään näiden kanavien nettipalveluissa sekä NHL:n Twitch-sivustolla.

Alueellisten finaalien kaksi parasta pelaajaa pääsevät kilpailemaan Las Vegasin lopputurnaukseen yhteensä sadan tuhannen euron palkintopotista ja osallistumisesta NHL:n palkintogaalaan. Lopputurnaus järjestetään Luxor-hotellin esports-areenalla. Turnauksen järjestäjänä ja alustan toimittajana toimii FACEIT, joka järjestää esports-tapahtumia maailman suosituimmista esports-peleistä.

Suomen parhaimpiin esports-NHL-pelaajiin kuuluva Erik Tammenpää kommentoi Jatkoajalle tulevia MM-kilpailuja.

− Tämä on todella iso juttu, ja totta kai osallistun itsekin. Rahapotti on nyt niissä lukemissa, että pelaajat jaksavat oikeasti harjoitella ja panostaa tähän kunnolla. Toivottavasti tätä seurataan paljon ja näitä turnauksia saadaan jatkossa lisää.

− Pelaamisen arvostus kasvaa, kun näin isot tahot ovat mukana, Tammenpää kertoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle