NHL: Islandersin alivoimatehot toivat paikallispelivoiton

NHL jatkui seitsemällä ottelulla, joista neljässä voittaja ratkesi yhden maalin erolla. NY Islanders nappasi voiton tekemällä kaikki osumansa alivoimalla.

New Yorkin paikalliskamppailussa maalihanojen aukeamista saatiin odotella kolmanteen erään asti. Päätöserän ensimmäisellä puoliskolla Islanders onnistui tekemään kaksi alivoimamaalia, joista vastasivat Nate Thompson ja Richard Park.

Rangers onnistui tulemaan maalin päähän 1.41 ennen kolmannen erän päättymistä. Tasoihin nouseminen ei kuitenkaan onnistunut, joten Rangers saa miettiä ylivoimapelin saloja ilman lisäpisteitä.

Toronton ja Carolinan kohtaamisessa sekä Carolinan Tuomo Ruutu että Toronton Niklas Hagman onnistuivat keräämään tehot 1+1. Ruutu vastasi ottelun avausmaalista jo ajassa 2.20, ja muutenkin ensimmäinen erä oli Carolinan. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin Hurriganesin johtaessa 4-1. Hagman kavensi tilanteeksi 3-1 ajassa 13.52.

Toisessa ja kolmannessa erässä Carolina ei onnistunut toimittamaan kiekkoa kertaakaan ohi Toronton maalia vartioineen Vesa Toskalan. Torontosta Mihail Grabovski onnistui kahdesti ja Mike Van Ryn kertaalleen, joten edessä oli jatkoaika. Se jäi kuitenkin lyhyeksi, sillä ajassa 61.52 Niclas Wallin ratkaisi ottelun Carolinalle Tuomo Ruudun saadessa syöttöpisteen.

- Kaivoimme itsemme kuoppaan avauserässä ja olimme lähes liian syvällä ylös pääsemisen kannalta. Saavutimme pisteen, mutta uskon kaikkien olevan sitä mieltä, että avauserä ei ollut riittävän hyvä. Se maksoi hyvin pitkälti meille kaksi pistettä, Toronton puolustaja Jeff Finger sanoi.